Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)
  V 17. 2. 2019 v 17:17, MíraMíra napsal:

Atom#

Ani já si nemyslím, že je to tak černobílý. To je jak kdyby si řekl, že Škoda je Bentley pro chudý jenom proto, že je to stejnej koncern.

Tudor je pro mě značka, která dělá kvalitní hodinky za rozumnou cenu a za tím účelem i vznikla. Jako alternativa ne náhražka.

Určitě je spousta lidí, kteří koupí Tudor a ani třeba neví, že mají něco společnýho s Rolexem. Tím spíš historicky. Prostě se jim hodinky líbí a jsou ochotní za ně dát požadovanou cenu a proto je koupí, ne proto, že si řeknou to je skoro jako bych měl Rolex, beru!

Prostě jim stačí kvalita zpracování, nepotřebujou indexy ze zlata atd. a líbí se jim a hlavní motivací není to jsou ty "jako Rolex".

A nemyslím si, že si tenkrát řekli uděláme Rolex pro chudý, ale prostě další značku, která bude dělat hodinky velice dobré kvality za cenu dostupnou pro jinou cílovou skupinu a tím pokryjí větší část trhu.

Hodinky pro lidi, kteří naopak nepotřebují nápis Rolex, ale chcou dobrou kvalitu za rozumnou cenu. To je vše.

Stejně tak jako spousta jiných značek dělají nějakou kvalitu hodinek za nějakou cenu, která je někdy nižší a někdy vyšší.

To bych pak mohl říct, že třeba Certina je Blancpain pro chudý, jelikož jsou obě značky ve Swatch Group.

Vždycky se na to dá pohlížet z více úhlů a záleží na každým, jak si to nastaví v hlavě.

Ja nikde nepsal, ze jsou to hodinky pro chude. Psal jsem, ze ty hodinky vznikly pro lidi, kteri si nemohli dovolit Rolex. No a v podstate v tom pokracuji. At uz s Etou, nebo s novym strojem.

Spojeni s Rolexem tam bude vzdy. Ostatne, na tech hodinkach zamestnanci rolexu i pracuji. Nevidim na tom nic divneho. Stejne jako na mercedes ruckach. To je jejich historie, stejne jako vlocka.

Upraveno uživatelem ATOM
  • Odpovědi 470
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Souhlas s ATOMmem - vznik, resp. uvedení hodinek pod značkou Tudor bylo jednoznačně motivováno poptávkou zákazníků po Rolexech za, řekněme, lidovou cenu. 

Citovat

Jako alternativa ne náhražka.

No nevím, jestli je to pravda, alespoň původně určitě ne. 

Citovat

To bych pak mohl říct, že třeba Certina je Blancpain pro chudý, jelikož jsou obě značky ve Swatch Group.

To poněkud kulhá. Certina nebyla vytvořena jako alternativa/náhražka Blancpainu, pouze se začlenili do konsorcia Swatch Group. 

Abyste do mne ale nekopali, že jsme nějaký hater Tudoru, to ne, např. Black Baye považuji za skvělé hodinky,  (už jenom kvůli tomu chodu lunety), které jsem několikrát měl, naposledy pepsiny GMT a jako jo. Dokonce i ten fake rivet tah jsem už překousnul ;o) 

Odesláno

Tudor sa predsa uz v minulosti od SUB-DNA snazil plnohodnotne odputat radou Hydronaut a myslim, ze ziadnu velku dieru do sveta s tym neurobili. Su to dlhodobo najlacnejsie sprotove tudory z druhej ruky, zatial co snowflaky ale aj dalsie sub-like modely letia do nebies. V nasledujucej rade BB sa k tejto DNA pokorne vratili a myslim, ze do buducna tento odkaz budu tu volnejsie tu tesnejsie dalej len rozvijat. Miestami je ta snaha zostat sub, ale zaroven byt dostatocne nesub podla mna az za hranou (tie nasilu-vintage tahy).

Odesláno

Me je Tudor hodne sympaticky, pelagos, BB58, Ranger !!!...spis nechapu tu neustalou snahu fandu je za kazdou cenu od Rolexu oddelit. To nejde, byt se nekde jiz designem jiz odlisuji vice, nez pred 50 lety. A na novy Ranger jsem hodne zvedavy a mam takove tuseni, ze se vrati do historie. A to by myslim, vubec nevadilo. :) 

Odesláno (upraveno)

O stránku zpět jsi odpověděl na post "v tu chvíli by to byly opravdu jen rolexky pro chudý" textem "No ale to vzdy byly a jsou, tak proc to menit"

Jinak se vším výše uvedeným do jisté míry souhlasím a rozhodně nechci oddělovat Tudor od Rolexu, spíš naopak mě tahle historie právě baví. Co jen nechápu jsou ty keci pořád dokola, že je Tudor Rolex pro chudý. Každej kdo si může dovolit koupit Tudor si může dovolit koupit i Rolex! Že to neudělá, určitě není tím, že na to nemá, ale tím, že mu to nedává smysl. Někdo prostě nepotřebuje svoje ego ukájet nápisem Rolex, čímž neříkám, abych zas nebyl chytán za slovo, že to tak je ve všech případech a u všech majitelů hodinek Rolex, ale najde se takových dost. Mimochodem i já mám Rolex rád, ale ty výkřiky, že je Tudor jen Rolex pro chudý ve mě spíš kolikrát vyvolávají dojem, že někteří majitelé Rolex hodinek trochu sere, že uvalili tolik za srovnatelný hodinky.

Samozřejmě srovnání Certiny a Blancpainu byla jen nadsázka. Vím, že je v tom rozdíl.

Stále je můj názor, že Tudor není něco místo, nebo za Rolex, ale jen jedna z mnoha možných alternativ k výběru vedle Rolexu.

Nekupuju Tudor proto, že chci Rolex a nemám na něj , ale proto, že chci dobře udělaný hodinky, který se mi líbí ať už po stránce designu, nebo historie a jsem ochotnej za ně dát dannou sumu. Nemyslím si, že bych kvůli tomu měl být " chudák, co nemá na Rolex".

Toť vše a dál bych to nerozváděl. Stejně je to furt dokola a vždycky se na to dá dívat z více stran. Je na každým, jak to vidět chce.

Upraveno uživatelem MíraMíra
Odesláno (upraveno)
  V 18. 2. 2019 v 13:54, MíraMíra napsal:

..Každej kdo si může dovolit koupit Tudor si může dovolit koupit i Rolex!..

Todle je moje oblíbená teorie, že každej, kdo si může koupit hodinky za osmdesát, si vlastně může koupit i hodinky za dvě kila. A dál, kdo má na hodinky za dvě kila, má vlastně, logicky, i na PP za mega.. atakdále.

Nic proti Tudoru, maj supr hodinky, ale Rolexy pro chudý to prostě sou a hotovo:)

Upraveno uživatelem Micey
Odesláno (upraveno)

Ne, jakože když jsem v situaci, kdy klidně dám za hodinky např 100k tak můžu dát i 150k. Hranice jsou spíš v hlavě, než na účtu.

Kdo chce, ten chápe jak to myslím, kdo nechce, nechápe.

Dál to nekomentuju. Nehodlám ztrácet čas krmením trolů.

Upraveno uživatelem MíraMíra
Odesláno

To jsou zase kecy :D jasně Tudor je pro chudý je trošku přehnaný, ale vždyť to je jejich cílovka ne? Lidi co nemají na hodinky 2 kila ale mají kilo ? Tudíž logicky, když mám na hodinky kilo, tak na Rolex nemám ale na Tudor jo. Tudor stojí půlku.

To je argument jako když si chci koupit auto za půl míče tak vlastne mega není tak daleko...

Odesláno (upraveno)

Já bych prosil místní odborníky o objasnění co získám navíc koupí Rolex Submariner nodate oproti Tudor BB? Keramickou lunetu vím, ale co dál? Absenci antireflexu? Absenci 20h rezervy nátahu? Machr index? 904L? Je ještě něco o čem bych měl vědět?

Edit: Ještě doplním, že nekopu ani za jeden tábor. Sice mám BB, ale pořád mám popud k tomu koupit NOdate a před časem jsem si položil tuhle otázku sám pro sebe a nakonec mi to žádný smysl nedávalo.

Upraveno uživatelem shewcza
Odesláno
  V 18. 2. 2019 v 14:11, shewcza napsal:

Já bych prosil místní odborníky o objasnění co získám navíc koupí Rolex Submariner nodate oproti Tudor BB? Keramickou lunetu vím, ale co dál? Absenci antireflexu? Absenci 20h rezervy nátahu? Machr index? 904L? Je ještě něco o čem bych měl vědět?

Edit: Ještě doplním, že nekopu ani za jeden tábor. Sice mám BB, ale pořád mám popud k tomu koupit NOdate a před časem jsem si položil tuhle otázku sám pro sebe a nakonec mi to žádný smysl nedávalo.

Proč ne Rolex ? No logiku zatím není třeba hledat žádnou ... ale jistý rozměr tomu dal Nicolas Sarkozy :D

https://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/france/4733974/Nicolas-Sarkozy-friend-claims-any-50yo-without-a-Rolex-is-a-failure.html

Odesláno (upraveno)
  V 18. 2. 2019 v 14:04, MíraMíra napsal:

Ne, jakože když jsem v situaci, kdy klidně dám za hodinky např 100k tak můžu dát i 150k. Hranice jsou spíš v hlavě, než na účtu.

Já myslel že se bavíme o rozdílu Tudor vs Rolex, tedy třeba BB vs Sub. Ale očividně ne, podle těch cen, takže beru zpět:)

Upraveno uživatelem Micey
Odesláno

To su tu zase mudra. Tudor je tu proste aby pokryli iny segment trhu a super sa im to dari. Ma dna rolexu, ale to je tak vsetko. To, ci budu mercedes rucky alebo nie zavisi od ich znalosti trhu a trzieb a obe strany to urobia tak, aby si nekanibalizovali zisky jeden na ukor druheho. Nam staci pockat par tyzdnov a uvidime.

Odesláno
  V 18. 2. 2019 v 14:11, shewcza napsal:

Měl bys rolády.. To je jak kdyby ses ptal, co získáš koupí Tudoru oproti nějakejm diver Certinám. Atakdále:)

Odesláno

Já bych byl tedy za to, aby se Tudor vrátil k Rolex kořenům co nejvíc. Myslím, že by se nikdo nezlobil, naopak ... ideálně až tak, jak na kouscích, které mají teď v komisi u Bechyněho :)

post-3836-0-80195700-1550500657_thumb.jpg

post-3836-0-13289000-1550500663_thumb.jpg

Odesláno (upraveno)

Ja mel suby a zase je prodal. Zabi noha a R na cifru mi ke stesti uplne nepomohly.

Tudor jako R pro chude urcite byl, Tudor Suby a treba Oyster Prince jsou toho jasnym dukazem. V soucasnem portfoliu si ale vylozene neuvedomuju model, kde bych prisel a rekl: "Nemam na Rolex XYZ, tak si radeji koupim Tudor XYZ." Tudor na tom taky tvrde makal poslednich par let. Maji dokonce modely, ktere bych chtel od Rolex. Neboji se titanu, neboji se retro edici. Takova reedice 5512 nebo 6538 by byla pecka, jenze Rolex je nema zapotrebi vyrabet. V podstate, kdyz to prezenu, tak fanousek do hodinek neni zakaznikem Rolex. Tak proc by mu mel Rolex vyjit vstric...? Na zapade jsou Suby prvni go to hodinky, kdyz si chce clovek nejake poridit. iPhone, Camry a Suby a jsi Amik, jako kazdej jinej :D Ale nedela to z tebe fandu do aut, mobilni techniky, ani hodinek.

Upraveno uživatelem AndyAaron
Odesláno

Samozřejmě, že Tudor cílí na jinou skupinu zákazníků, než Rolex. Nicméně zatímco původně šlo prostě o rolexky s etou, tak v posledních letech se zcela zjevně snaží jít víc svojí cestou. Jak po stránce designu, tak technologií. Až bych občas řekl, že si tu Rolex zkouší v masové produkci věci, které po dokonalém odladění nasadí do rolexu. Na to jsou ty strojky příbuzné dost. Ne nadarmo vzbuzují poslední modely v hodinkovém světě nadšení a jsou možná diskutovanější než modely od rolexu, který se logicky drží konzervativnější linie. Za sebe mohu s klidným svědomím říct, že mám oboje, DJ a BB58. Zvažoval jsem nákup NoDate Rlx a BB58 a Tudory vyhrály. Ano cena byla určitě jedním z faktorů ve hře, ale nikoliv rozhodujícím. Prostě se mi líbily víc :).

Odesláno

Tudor byznysove vykryva prostor pod Rolexem, to je tezko zpochybnitelny fakt. Rozdil, jestli das za hodinky kilo nebo dve neni jen v hlave, ale i v penezence. S Tudorama si kupujes kvalitativne prakticky stejny hodinky jako Rolex, s Rolexem pribuzne, ale to logo tam proste neni. V tomhle smyslu Tudor sleduje svoje puvodni urceni, tedy opravdu Rolex pro chudy. A podle meho nazoru se mu dari. Podarilo se jim vytvorit svebytnou kolekci hodinek, ktera kombinuje DNA Rolexu a svuj jasny a odlisitelny charakter. U nekterych hodinek je podobnost s Rolexem vetsi, u nekterych mensi a zrovna Black Bay je na hranici akceptovatelne podobnosti. Pribuznost je na prvni pohled zrejma, ale zaroven ma spoustu nezadatelnych vlastnich prvku - pouzdro bez ochrany korunky, charakteristicka korunka, river naramek. Navic dnes maji i GMT a 39 mm verzi, takze je na cem kolekci dal rozvijet. Proto mi prijde nesmysl, kdyby se mely vic priblizovat Submarineru.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...