Dokusan Odesláno 5. června 2020 Nahlásit Odesláno 5. června 2020 Já bych tuto kombinaci doporučil také.
Juraj11 Odesláno 5. června 2020 Nahlásit Odesláno 5. června 2020 Byla to původní představa,jen máme problém s přípojkou. Navíc plyn do baráku se nám moc tahat nechceSent from my iPhone using Tapatalk
pebe Odesláno 5. června 2020 Nahlásit Odesláno 5. června 2020 přiženil jsem se do topenářské rodiny a celkem jasná odpověď je plyn, kondenzační kotel, vodní podlahovka. V chladnějších místnostech (ložnice) radiátor. A bojler dohříváme solárem ještě
neppik Odesláno 5. června 2020 Nahlásit Odesláno 5. června 2020 Ahoj my dokončili rekonstrukci, jsem máme kompenzační kotel a krbovky bez napojení do do topného systému. Bohužel se přítelkyně nedala přesvědčit o mém pohledu na topení a teď lituje. Doporučuji ti postavit nepasívní pasiv, tak aby to vytopila elektrika, kterou časem budeš živit soláry a napojit do toho krbovky. Výhodou je bivalentní zdroj energie, kdyby něco. Dále nepotřebuješ plynovou přípojku to je velká úspora dále kondenzak je také raketa každoroční revize také něco stojí. Takže za mě pokud máš možnost postavit pořádně zateplený dům, vůbec bych se s plynem neotravoval. Ono topení v krbovkach má své kouzlo jetonadherne teplo které ti nic jiné nedá. A zbytek baráku to také krásně vyhřeje. Odesláno z mého SM-N960F pomocí Tapatalk
eskimak Odesláno 5. června 2020 Nahlásit Odesláno 5. června 2020 Ked uz polozis vodnu podlahovku, tak mozes topit cim chces. Ten plyn sa pouzije aj na teplu vodu, nie len na kurenie a uspora oproti elektrine bude este vacsia. A to zateplenie domu nevyriesi. Ak pojdes po cene tak ta kondenzacny kotol nebude stat viac ako tisicku komplet, pricom to musis mat naspat max. za 2 roky uzivania (oproti elektrine kurenie + TV). Ak sa pripojka neda, to uz je iny problem, a kolega vyssie radi asi dobre... Este zvaz ako hlboko mas spodnu vodu, ci by neslo lacno ziskat efektivnu energiu z TC, ak by si v rozumnej hlbke zakopal hada. Lacne (relativne), extremne efektivne. Ale podmienka je spodna voda velmi plytko.
shewcza Odesláno 5. června 2020 Autor Nahlásit Odesláno 5. června 2020 My máme TČ země/voda a jako hlavní výhodu oproti plynu vidím to, že mám levnou elektriku. Když vařím, peru, vysávám tak šetřím. Topím od ledna 2020 na 23C a cca dva měsíce bydlíme. Celkově za všechno (vaření, svícení, topení, praní, sušení, větrání, ohřev vody) si to od 1. Ledna vzalo 4125kč. To znamená, že za měsíc mi stojí provoz baráku (125m2) necelou tisícovku, když nepočítám vodu. To není myslím špatný. Jsem pozitivně překvapen, počítal jsem s tím, že to bude horší. Plyn mám natažený do baráku, kdyby se něco posralo a hodně mě to vytočilo. Nemám ho teda zapojený v plynové přípojce, ale hadice leží kousek od ní. Ačkoliv máme tedy přípojku na pozemku, rozhodli jsme se takto a zatím nelituji. Kdyby stavěl znovu, rpzhodl bych se stejně. Máme dva okruhy cca 198m. Zakopány do 125cm. Půda v této hloubce jílovitá.
mAra_ Odesláno 5. června 2020 Nahlásit Odesláno 5. června 2020 Stavba příjezdové cesty úspěšně pokračuje. Když to půjde dobře, tak v půlce příštího týdne hotovo. Moc se těším na topný kabel pod bránou... V zimě by se mělo vyřešit odhazování sněhu a tak...
Anela Odesláno 8. června 2020 Nahlásit Odesláno 8. června 2020 ja jsem puvodne chtel plyn, kamna s vlozkou a akumulacni nadrze a fotoviltaiku na strechu. vlastne jedine, co jsem nemel v planu, bylo to tepelne cerpadlo. barak porfix + plolystyren, neni to pasiv, mozna to to bude nizkoenergeticke. neprve jsem vyskrtnul plyn, protoze se mi nechtelo delat pripojku a resit druhy komin. pak jsem zrusil kamna s vlozkou, protoze nam to neresilo situaci, kdy by potencialne nefungovala elektrina v obehovem cerpadle. takze to asi dopadne tak, ze budem mit jednoduchy elektrokotel na podlahovku a jednoduchy elektrobojler na teplou vodu. a jednoducha kamna, na ktere jde v nouzi nejvyssi postavit hrnec a ohrat vodu nebo uvarit obed a provoz ukaze, jestli / jak to budem do budoucna upravovat. technicka mistnost je dimenzovana na velke akumulacni nadrze (par tisic litru by se tam v pohode veslo) a strecha ma spravny sklon na fotovoltaiku.
Juraj11 Odesláno 8. června 2020 Nahlásit Odesláno 8. června 2020 ja jsem puvodne chtel plyn, kamna s vlozkou a akumulacni nadrze a fotoviltaiku na strechu. vlastne jedine, co jsem nemel v planu, bylo to tepelne cerpadlo. barak porfix + plolystyren, neni to pasiv, mozna to to bude nizkoenergeticke. neprve jsem vyskrtnul plyn, protoze se mi nechtelo delat pripojku a resit druhy komin. pak jsem zrusil kamna s vlozkou, protoze nam to neresilo situaci, kdy by potencialne nefungovala elektrina v obehovem cerpadle. takze to asi dopadne tak, ze budem mit jednoduchy elektrokotel na podlahovku a jednoduchy elektrobojler na teplou vodu. a jednoducha kamna, na ktere jde v nouzi nejvyssi postavit hrnec a ohrat vodu nebo uvarit obed a provoz ukaze, jestli / jak to budem do budoucna upravovat. technicka mistnost je dimenzovana na velke akumulacni nadrze (par tisic litru by se tam v pohode veslo) a strecha ma spravny sklon na fotovoltaiku.Jak jsi spokojený s tím Porfixem? Momentálně zvažujeme jestli Porfix,nebo Ytong. No nakonec to dopadne asi tak že bude kondenzační kotel+podlahová a krb s horkovzduch rozvody.Ve čtvrtek máme ještě schůzku s dalším manikem přes vytápění a ještě čekáme na nějaké cenové nabídky.Sent from my iPhone using Tapatalk
shewcza Odesláno 8. června 2020 Autor Nahlásit Odesláno 8. června 2020 Já Ti nevím, ale ty horkovzdušný rozvody to je zlo. Viděl jsi někdy co je v těch trubkách? Kolem zdí je to špinavé, třeba to někomu nevadí, ale mě by štvalo co zimu malovat.
Anela Odesláno 8. června 2020 Nahlásit Odesláno 8. června 2020 znamy stavi z ytongu (lambda 450 myslim), ja z porfixu (obyc 300mm). ten ytong je takovy peknejsi, presnejsi, cistejsi, uz na prvni pohled je jeho stavba snehove bila a nase takova zasla, porfix lita s rozmery +/- mm, mame asi i vice ustipnutych rohu, takze me ted bude cekat trosku vic prace pri brouseni a se zapravovanim pred omitanim. ale postavit se to z toho dalo a tim, ze na to jeste davam polystyren, bral jsem porfix kvuli nizsi cene. jedna aktualni informace (prave sekam rozvody) je, ze ta lambda od ytongu je o cosik mekci a da se do toho pohodlneji dlabat. horkovzdusne rozvody maji jedni znami, mi se nelibi, ze s tim nese i zvuk.
Juraj11 Odesláno 8. června 2020 Nahlásit Odesláno 8. června 2020 Nám vychází zatím dle nabídky ten Porfix asi o 100tis. levněji. Mám z něj trošku obavy,co se týče kvality. Dříve se to prý rozpadlo,jen se na to člověk podíval. Cenu máme na Premium u porfixu a Ytong lambda,ta nejvyšší kvalita.Sent from my iPhone using Tapatalk
sibirnaya Odesláno 11. června 2020 Nahlásit Odesláno 11. června 2020 Toz ja mam pro letosek dostavino..
Gustaf Odesláno 11. června 2020 Nahlásit Odesláno 11. června 2020 Hmmm, pěkný to máš...tak pak přijď k nám
shewcza Odesláno 11. června 2020 Autor Nahlásit Odesláno 11. června 2020 Luxus předsedo. Socky si holt musí vystačit se dřevem no...
Petr11 Odesláno 12. června 2020 Nahlásit Odesláno 12. června 2020 Sibiř, fajnový! ta podlaha je WPC nebo dlažba? z foto nepoznám...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se