Přejít na obsah

Stavba domu (rady, tipy)

Doporučené příspěvky

před 42 minutami, McStinger napsal:

Nestaviam zrovna dom, ale mám drobný problém s vodou a poprosil by som o radu. Zistil som, že mi v kúpeľni mierne presakuje voda pomedzi plast a kovovú vložku na kolienku v stene (tam, kde je na foto dole kvapka vody). Je nejaký tmel, ktorý je možné dať dovnútra pred vložku a voda vlastným tlakom presak utesní? Alebo nejaké iné riešenie? Búrať stenu sa mi samozrejme nechce. Dík.

fjIMG_20201018_164326266.jpg.870f23de7da8241e162745256bfe5af0.jpg

Není to jen kondenzát?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 22 minutami, exBURN napsal:

Tohle jedině vyměnit = bourání. Jseš si tím ale jistý? Ono to tak někdy vypadá, ale prolíná to přes závit.

před 17 minutami, geometr napsal:

Pokud je to opravdu tak, jak píšeš McStingere, pak je to opravdu na výměnu, jak píše exBurn.

To som zrovna počuť nechcel :). Bohužiaľ, nie je to cez závit.

Odkaz ke komentáři

To som zrovna počuť nechcel :). Bohužiaľ, nie je to cez závit.
Z fotky mám pocit, že už při instalaci někdo použil špatné koleno.
Jestli je to vývod ze zdi na baterii nebo tak něco, tak se používá koleno ve kterém je ten vnější závit originál nalisovaný nebo natavený z výroby. Na tvojí fotce to vypadá, že si někdo pomohl nějakým tmelem a bůh ví jestli tam nějaký závit je.

Odesláno z mého F2 pomocí Tapatalk

Odkaz ke komentáři

Jop. Za pokus to stoji. Ale najpr odstavit vodu a spustit tlak.
Mám obavy že to nepomůže. Nebo jen na chvíli. Baterie nebo kohoutek to namáhá ty mikrotrhliny v tmelu se udělají znova. Teplem to můžeš urychlit, protože "zdegraduješ" tmel a jeho elasticitu

Odkaz ke komentáři

před 9 hodinami, Altrigo napsal:

Děkuji, to jsou dobré zprávy. Když bydlíte u pole, jak je to s pylem - neucpává tu síťovinu?

Pyl od pole samozřejmě je, ale síťovinu to neucpává. Jednou ročně před nasazením na jaře se to umyje hadicí a pohoda.

Odkaz ke komentáři

před 29 minutami, Kotlick napsal:

Totokc638e5b0c40d95489dbe3310c206557b.jpg

Presne toto "koleno" je v stene. Z toho do batérie ide etážka (tá excentrická redukcia).  Mňa zaujímalo, či neexistuje nejaký tmel, ktorý do toho "kolena" natriem na miesto, kde začína kovová vložka a voda to zatlačí do trhliniek.

Odkaz ke komentáři

Presne toto "koleno" je v stene. Z toho do batérie ide etážka (tá excentrická redukcia).  Mňa zaujímalo, či neexistuje nejaký tmel, ktorý do toho "kolena" natriem na miesto, kde začína kovová vložka a voda to zatlačí do trhliniek.
Tak to jsem ještě neviděl, aby to povolilo, ale možný je všechno.
Ten tmel jsi tam dával kvůli toho průsaku?
Tmel zevnitř nepomůže, voda pod tlakem si vždycky najde cestu.
Pokud tam je ten závit tak bych ho teda zkusil nahřát, možná se to zatáhne. Ale očisti ten tmel před nahříváním.

Odkaz ke komentáři

Zastavit vodu, vysrobovat, ocistit zavit od tesniaceho materialu, nasrobovat nazad co najhlbsie bez tesnenia, nahriat horakom plynovym zvonku s citom kym sa nezacne natavovat plast, kliestami uchopit a zlahka zakvedlat, nechat vychladnut, neurychlovat ochladenie vodou, vysrobovat, nasrobovat nazad s tesnenim, pomodlit, pustit vodu... sanca ze to potecie aj tak je velka, ale za pokus pred vyburanim kachlicky to stoji.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...