dan010 Odesláno 10. srpna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. srpna 2018 Tam tě v noci sežerou vlci :-D Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shewcza Odesláno 10. srpna 2018 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 10. srpna 2018 Tak jsem to tak nějak na rychlo spočítal a vychází mi návratnost retenčky za 32 let a vrt za 65let. To pro nás z ekonomického hlediska zřejmě nemá smysl... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mAra_ Odesláno 10. srpna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. srpna 2018 Cau, na vlky jsem poridil velkeho psa (a az dostavim poridim jeste jednoho )Jinak spravne misto jsem vybiral skoro rok... Nez se mi povedlo najit tohle - na konci vesnice, ale bez sousedu - ze tri stran les, z jedne cesta do dediny. Elektrika voda privedena na pozemek. Takze samota, ale moje se tam nastesti nebude uplne bat...Ano, je to Lambda , jen nevim jestli to cislo je spravne... To si bohuzel nepamatuju Jinak okna jsou vysoka spravne, asi to jen vypada na fotce divne, ale v realu je to dobry Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mAra_ Odesláno 10. srpna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. srpna 2018 Ještě k tomu ytongu.. Sem se tam dneska stavil a vyfotil ho :-) (byl jsem tam se psem... Jenom kvůli němu jsem tam nejel.)Dost dlouho jsem na něj čekal, a dle data na štítku ho mám ještě čerstvý :-D Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shewcza Odesláno 10. srpna 2018 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 10. srpna 2018 mAra_: díky. Máš v plánu zateplovat? Tady ten už by se dle tepelných ztrát nemusel, tak se ptám. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DavidLC Odesláno 10. srpna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. srpna 2018 Tak jsem to tak nějak na rychlo spočítal a vychází mi návratnost retenčky za 32 let a vrt za 65let. To pro nás z ekonomického hlediska zřejmě nemá smysl...Trochu jinej pohled : teď dáš peníze, který se v tom baráku ztratí, ale když to neuděláš budeš platit každý kvartál větší peníze....A cena vody dolu nepůjde.Mě nevídaně štve, že jsme nádrž na vodu z čovky a dešťovku neudělali. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shewcza Odesláno 10. srpna 2018 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 10. srpna 2018 DavidLC: tak kdybych měl zaručen určitý úhrn srážek, tak by to bylo jiné, ale každý rok je větší sucho. Takže koupím nádrž a nebudu mít v ní vodu. Navíc jde udělat kdykoliv v budoucnu. Já to ještě neodpískal, ale vážně nad tím uvažuji. Záleží jestli najdeme společnou řeč se zástupci firem, kterým se chystám v příštím týdnu volat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DavidLC Odesláno 10. srpna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. srpna 2018 Jj, u mě to znamená 40 kubíků měsíčně jistých z čovky, to je fakt. Jinak držím palce s celou akcí Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mAra_ Odesláno 11. srpna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. srpna 2018 Shewcza: Právě že zateplovat nebudu. Přijde na to jen hrubá omítka a bude. Druhá část baráku bude roubená, takže tepelné ztráty budou skrz to dřevo větší, než přes zděnou... Takže celé zateplení by byly jen vyhozené peníze. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shewcza Odesláno 16. srpna 2018 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 16. srpna 2018 Zeptám se i zde: Neumíte někdo lepší ceny ve stavebninách? Mám nabídku od ytongu, poslal bych kdyžtak zprávou nebo emailem. Pomůže i rada, kde se Vám povedlo vyjednat nejlepší cenu. Díky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Murphy97 Odesláno 18. srpna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. srpna 2018 Pratele, doporucite nekdo nejake co nejvice zatemnovaci rolety do oken?Nemyslim stresni.Uz nechceme klasicke horizontalni hlinikove zaluzie.Dikes! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
financ Odesláno 18. srpna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. srpna 2018 Pratele, doporucite nekdo nejake co nejvice zatemnovaci rolety do oken?Nemyslim stresni.Uz nechceme klasicke horizontalni hlinikove zaluzie.Dikes!Zvenku, nebo zevnitř? Na barák jsem dal venkovní žaluzie a extrémní spokojenost. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Murphy97 Odesláno 18. srpna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. srpna 2018 (upraveno) Diky, no, tot otazka. Mel jsem na mysli vnitrni, ale trochu jsi me rozhodil. S venkovnimi mame zkusenosti z dlouhodobeho pobytu v zahranici, tam to byl navic "bezpecnostni" prvek.Co mas zevnitr?V nasem pripade se jedna o 3 loznice v podkrovi, prizemi neresim. Coz by asi ale vypadalo z venku blbe.... Upraveno 18. srpna 2018 uživatelem Murphy97 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eskimak Odesláno 18. srpna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. srpna 2018 Pozor,bezne vonkajsie zaluzie niesu bezpecnostny prvok (vacsina). K zemi idu gravitaciou, staci ich nadvihnut.U roliet je to samozrejme inak. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Murphy97 Odesláno 18. srpna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. srpna 2018 Bydleli jsme v Bulharsku a ty venkovni rolety byly zamykatelne. Samozrejme, nebyl to bezpecnostni prvek v pravem slova smyslu, jen jedno z mnoha opatreni.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Liqid Odesláno 18. srpna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. srpna 2018 Bych doporučil venkovní od Veluxu, udělat to opravdu umí, ale taky si to nechají zaplatit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eskimak Odesláno 18. srpna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. srpna 2018 Murphy: ako vravim, u roliet je to bezne. U zaluzii nie.Liqid: Velux robi aj bezne rolety na vertikalne okna (nie na stresne?). Stresne mam vsade, vyhotovenie velmi dobre, samoinstalacia asi za 30min, bez tahania kablov, ovladanie bezdrotovo (radio, nie infra), napajanie solar + vstavana olovena bateria. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Murphy97 Odesláno 18. srpna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. srpna 2018 Mozna bych jako dostupne reseni zvolil toto. https://www.climax.cz/orionPrakticky stejny system, co mam na stresnich.Co myslite? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Liqid Odesláno 18. srpna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. srpna 2018 eskimak: Teď jsem koukal a asi ne, jsem měl za to, že to mají univerzální. Ale je pravda, že jsem to viděl vždy akorát na střeše. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eskimak Odesláno 18. srpna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. srpna 2018 eskimak: Teď jsem koukal a asi ne, jsem měl za to, že to mají univerzální. Ale je pravda, že jsem to viděl vždy akorát na střeše.S tymi stresnymi som nadmieru spokojny, tak ma to prekvapilo ze robia aj na bezne okna. Ale stresne okna su hovadina sama o sebe, uz by som do toho nikdy nesiel. S vonkajsimi roletami sa s tym ako-tak da zit (v lete kvoli teplu). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se