JaRooN Odesláno 19. srpna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. srpna 2018 Promiň, zdil jsem jenom s tou krátkou. Dlouhou 150 jsem měl jenom na občasné prověření, že to dělám dobře... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eskimak Odesláno 19. srpna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. srpna 2018 Niet sa za co ospravedlnovat, nerobil si to pre mna . Ale so 40cm vodovahou sa neda murovat, to fakt nie. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JaRooN Odesláno 19. srpna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. srpna 2018 Když děláš z přesných cihel a udeláš si dobře základní pás, tak můžeš i bez ní Se 150cm se po lešení prostě tahat nebudu. A netahá se s ní nikdo, koho znám a koho jsem kdy potkal...Byl jsem v životě už u dost staveb a vždy měl zedník 40cm a 150cm byla po ruce, aby si to mohl kontrolovat... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eskimak Odesláno 19. srpna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. srpna 2018 Nebudem Ta presviedcat, ale som presvedceny o svojej pravde. Ano, aj ja som raz videl murara robit s 50cm vodovahou. Nasledne prisiel stavbyveduci a ked to zbadal, hodil mu ju z 2. poschodia o zem s komentarom ze rovnako presne to zmeria aj podla svojho vtaka . Vsetci ostatni co som mal cest vidiet a poznat pouzivaju vacsinou 120cm. A ano, tych stavieb boli desiatky. Ludia co sa tym zivia - a nemyslim murarov. Ak aj nahodou murar (bez urazky, ale asi nemal byt raketovym inzinierom ked robi murara, a proste nie vsetky suvislosti mu zacvakavaju) mal napad robit s niecim inym, tak statik / zodpovedny stav. inzinier mu to velmi rychlo vysvetlili. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JaRooN Odesláno 19. srpna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. srpna 2018 Máme každý jinou zkušenost a každý jiný názor. Ale takový už svět prostě je... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 19. srpna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. srpna 2018 Nebudem Ta presviedcat, ale som presvedceny o svojej pravde. Ano, aj ja som raz videl murara robit s 50cm vodovahou. Nasledne prisiel stavbyveduci a ked to zbadal, hodil mu ju z 2. poschodia o zem s komentarom ze rovnako presne to zmeria aj podla svojho vtaka . Vsetci ostatni co som mal cest vidiet a poznat pouzivaju vacsinou 120cm. A ano, tych stavieb boli desiatky. Ludia co sa tym zivia - a nemyslim murarov. Ak aj nahodou murar (bez urazky, ale asi nemal byt raketovym inzinierom ked robi murara, a proste nie vsetky suvislosti mu zacvakavaju) mal napad robit s niecim inym, tak statik / zodpovedny stav. inzinier mu to velmi rychlo vysvetlili.OT eskimaku_ na IGLÚ není potřeba vodováhu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Nick06 Odesláno 19. srpna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. srpna 2018 Pánové nemáte někdo známého v Heluzu?Mám objednané stropnice a komín ale dodání je až 22.10.Kdyby mě s tím někdo dokázal pomoc byl bych moooc rád. Domluva přes SZ. Odesláno z mého SM-J510FN pomocí Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kairos Odesláno 19. srpna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. srpna 2018 Když děláš z přesných cihel a udeláš si dobře základní pás, tak můžeš i bez ní Se 150cm se po lešení prostě tahat nebudu. A netahá se s ní nikdo, koho znám a koho jsem kdy potkal...Byl jsem v životě už u dost staveb a vždy měl zedník 40cm a 150cm byla po ruce, aby si to mohl kontrolovat...Dlouhou vodovahou nekontrolujes jen vodorovnost ale i svislost, to s 40cm prckem neudelas, leseni jsem mel na stavbe az na fasadu, hrubou jsem delal bez Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JaRooN Odesláno 19. srpna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. srpna 2018 Vždyť píšu, že 150cm mám pořád k ruce a kontrola probíhá. Ale nahoru na kozy se mi pořád tahat nechce... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
travex Odesláno 19. srpna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. srpna 2018 A kde do těch vodováh kupujete bubliny? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eskimak Odesláno 19. srpna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. srpna 2018 OT eskimaku_ na IGLÚ není potřeba vodováhu potrebujes, zahnutu. Na strechu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vogysan Odesláno 19. srpna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. srpna 2018 V každém dobrém železářství, hned vedle mezer do žebříku a digitálních kombinaček :-)Abych nebyl o.t. - zdili jsme z broušených lícovek Helzuz na pur pěnu. Nechali jsme si založit podkladní pás od zakladače a poté již stačila poklepová vodováha 40 + občas kontrola svislosti 150 kou. Minimální nerovnosti již schovala naházka. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cali Odesláno 19. srpna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. srpna 2018 Ja som teda ozajstne murovanie zo starych normalok z buracky videl len par krat, z pouzitych pomocok mi utkvelo:-kratka vodovaha, 40-50cm viac to nemalo-vodovaha na hadicke-olovnica-nejake drevene pravitko alebo co-snury na klincoch mozno som daco vynechal Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Geodet Odesláno 19. srpna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. srpna 2018 Dřív tyhle dlouhý vodováhy nebyly a kupodivu se stavělo i bez nich. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JaRooN Odesláno 19. srpna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. srpna 2018 Pamatuji si ze starých časů (je to už 35 let): můj strýc si nožem oškrábal dlouhou lať, pohledem zkontroloval, zda je rovná a šel s její pomocí zdít svůj dům. Dodnes v něm bydlí a občas spolu na ty časy vzpomínáme... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eskimak Odesláno 19. srpna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. srpna 2018 (upraveno) Dřív tyhle dlouhý vodováhy nebyly a kupodivu se stavělo i bez nich.Keby niekto v dnesnej dobe postavil dom/objekt s takou presnostou ako "driv" tak mu to da investor zburat po prvom pohlade. Nehovoriac o detailoch, ak mas niekde moznost, pozri si aky bol pred 30 (40, 50) rokmi standard pre ukladanie dlazby a obkladaciek. Toho majstra co by ti to spravil rovnako dnes by si vlastnorucne zabil (ak by si to platil samozrejme). Upraveno 19. srpna 2018 uživatelem eskimak Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martar Odesláno 20. srpna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. srpna 2018 (upraveno) ...ozajstne murovanie zo starych normalok z buracky...Obytnej barák s víc než jedním podlažím pro sebe bych z bouračkovejch cihel nikdy nestavil - neměly by se z bouraček správně stavit už jen zídky, kůlny apod? Vždyť to blbě váže... Edit: hlavně bouračkový cihly mělo ekonomicky smysl používat v době levný lidský práce, dneska je to podle mé nesmysl. Upraveno 20. srpna 2018 uživatelem martar Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shewcza Odesláno 20. srpna 2018 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 20. srpna 2018 (upraveno) Pánové, když se tu zmínily ty rolety, je lepší dát na jižní stranu rolety nebo žaluzie? Bude to jen na dvou oknech co směřují na jih. Bavíme se o předokenních roletách (žaluziích). edit: dům bude z ytongu a chtěl bch využít jejich systémové řešení. Pokud to je hloupost, tak mi to prosím rozmluvte :-) Upraveno 20. srpna 2018 uživatelem shewcza Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nettopejr Odesláno 20. srpna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. srpna 2018 Ber to jako info od člověka, který teprve zastínění plánuje:Já mám v plánu žaluzie kvůli regulaci světla. Roleta je taková on/off záležitost. Jako že buď nic, nebo tma.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shewcza Odesláno 20. srpna 2018 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 20. srpna 2018 Díky. Já by právě asi kvůli tomuto chtěl spíš ty žaluzie, ale nevím jestli půjdou do těch systémových překladů, nebo musím udělat klasický překlad a na to dát ty žaluzie. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se