Přejít na obsah

Stavba domu (rady, tipy)

Doporučené příspěvky

Páni ako som nakúpil tak predávam. To je to čo som počul od ľudí, čo s tým prišli do styku. Či je to len marketing neviem. Vraj je lepšie zaliať ich do poteru. Ďalej som to popravde neskúmal.

Gustaf: ty to chceš pod plávačku alebo zaliať do poteru? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bílá vrána, krbovky a naprostá spokojenost. Nedovedu si bez nich představit zimu :-) A jestli bude venku ještě chvíli takhle hnusně zatopím i teď :-))

taky. mame starsi, nove zateplenou radovku a obyc. krbovkama topime tak z 90%, zbytek teplovodni elektrokotel. me ta prace kolem dreva bavi, staci par polinek a vyhreje to celej barak. a trosku toho popela ze dreva jednoduse jednou za par dni vynesu. zadnej bordel. stejne luxuju kazdej den, ale to je binec po detech, ne z topeni. jo, deti mam vic nez dost a zadnej problem s kamnama krz deti jsem nezaznamenal ani kdyz jeste lezly po zemi. holt cejtej, ze to pali tak si davaj bacha. teplo z kamen je nejprijemnejsi a casto do toho cumim jak do televize. moc nechapu ten mistni odpor tady :). naopak nechci plyn i kdyz mam pripojku na pozemku.

Odkaz ke komentáři

jasný. je fakt, že co jsme zateplili - 16cm stěny a 20 strop na půdě, tak se dívám po menších kamínkách :D, nějaký 3kW by bohatě stačily. ale do plamenů za sklem chci čumět dál, toho se nechci vzdát. ten pocit tepla v místnosti je úplně jinej než z radiátorů.

a co tak kreslíme RD, tak lidi ty krbovky většinou pořád chtějí (v kombinaci s el. podlahovkou). podle mě živej oheň význam má.

stejně je to sranda, ten progres. před 30 lety desítky metráků uhlí jako prd, dnes trocha polínek a pár korun za elektriku.

Odkaz ke komentáři

Přesně tak to vidím ja. Já mám teď v bytě krbovky s výměníkem nějakých 12kw, aby utahly všechny radiátory. Když to roztopim , tak to sálá jak prase. Ale tak čo, vyvetram a jede se dal. Ten pohled v zimě ve tmě s lahvinkou vinka do ohně je k nezaplacení... Proto chci krbovky do domku taky... Ale tam jen pro tu atmosféru

Upraveno uživatelem Gustaf
Odkaz ke komentáři

Ve mě se to už vnitřně zlomilo a vzpomněl jsem si jak se nechcu srát se dřevem/ luxováním a vynášením popela a ten krb si zapnu na televizi  :wine:

BTW ta fotka je super, ale jen tam vidím ty špinavé pohrabáče a tu bednu z podpalovačema nebo čím... to je přesně to, co jsem si neuvědomoval a co by mě taky vadilo. No flame, jen to fakt není asi pro mě.

Odkaz ke komentáři

V jedné IT firmě měli borci udělanej na chodbě falešnej krb - nevím jestli tam byla, nebo si dodělali, ale byla tam taková cihelná obestavba do které se přesně vlezl monitor a na tom běžěla animace ohně. Bylo to až překvapivě dobrý...mělo to ten uklidňující efekt...

Odkaz ke komentáři

Rikal jsem si, jaky chuj koupi falesnej krb.. Tak ted uz to vim, ITaci :D To uz spada ani ne do karegorie kyce, ale nejake zvlastni uchylky... Co tak treba misto okna nalepit na zed plakat? A nebo rovnou taky obrazovku, co bude imitovat otevrene okno.. ? To by se mohlo taky ujmout..

Odkaz ke komentáři

Rikal jsem si, jaky chuj koupi falesnej krb.. Tak ted uz to vim, ITaci :D To uz spada ani ne do karegorie kyce, ale nejake zvlastni uchylky... Co tak treba misto okna nalepit na zed plakat? A nebo rovnou taky obrazovku, co bude imitovat otevrene okno.. ? To by se mohlo taky ujmout..

Seš s nápady pozadu ;)

https://www.idnes.cz/ekonomika/zahranicni/letadlo-emirates-virtualni-falesna-okna-aerolinky-technologie.A180606_173550_eko-zahranicni_mato

Odkaz ke komentáři

Tak beru zpet.. :D vzhledem k bytove krizi mozna brzy uvidime tato krasna sofistikovana okna i ve sklepnich prostorech prazskych bytovek.. Dle prani s vyhledem treba na Vltavu, Hradcany, Stromovku ;) Samozrejme vcetne vkusneho krbu..

Upraveno uživatelem Axel
Odkaz ke komentáři

Nejlepsi by byly rybicky. A dotykovej displej, jak bys tukal na sklo tak by sebou cukaly.

A az by vomrzely, tak tam nasadit treba digitalniho chameleona a ten by sebou cukal taky. Plus by moh nejak smrdet.

Upraveno uživatelem Zmizík
Odkaz ke komentáři

Rybicky super. Jak bys na nejakou tuknul, tak by se mohla rozprsknout a ostatni by ty zbytky sezraly.

Ad smradlavy chameleon...ted jsem byl v kine a meli tam reklamu na nejake ?4D?. Jako ze se s tebou komihaji sedacky, prsi, snezi a smrdi. To uz je jako real? Ja jeste nebyl ani ve 3D!

Odkaz ke komentáři

lub: Hele ty máš starou radovku. Kluci, kteří mají nízkoenergetický baráky by se v tom uvařili. Nemá to pro ně smysl ani logiku

mám nízkoenergetickej barák i s krbovkama. Je to příjemný teplo, i takle, když je třeba přes netopnou sezonu chladnějc, tak si zatopíme, je to příjemný. Třeba když přijdem z venku zmoklý, protože nás chytla průtrž .

Celej barák taky vytápim dřevem, normálně kotlem, topím do podlahovky.

Upraveno uživatelem morepower
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...