Přejít na obsah

OWG Club

Návštěvník Ondra

Doporučené příspěvky

Odesláno

Já Ti nevím, asi záleží z čeho střílíš, nebo jak sekáš dřevo  :lol2:  protože rázy z 9mm Luger rozhodně nejsou větší než když sekám dřevo. Pokud střílíš z nějakého kanonu, tak to potom možná jo :-)

• Odpovědi 244
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď
Odesláno

Já to s tou voděodolností vnímám binárně: méně než WR 100 m do vody nevezmu, od 100 m, což mají každé EDC / tooly / sportovní hodinky, je to bez obav.

EDIT: Mimochodem, ty Tudory z inzerce bych si uměl představit jako hodinky pro OWG.

Odesláno

Martine ty máš ale vodní komplex, to už známe :D Mimochodem jsem živoucím příkladem toho, že WR100 v pohodě stačí, protože jak víš, já se svými Alpinami, které mají WR100 byl všude možně a ne nesundával jsem je. Kraul, skoky do vody i potápění zvládají naprosto v klidu.

Michale, přeju ti to. Ale ono je docela možný, ze jednou do nich nateče a budeš smutnej. U extrémnějších diverů 300+, idealně 500+ mi to riziko prijde menší, a i tam chce hlidat životnost těsnění, neutahovat korunku na krev apod.

Já teda ze sebe nechci dělat nějakýho potápěče, s přístrojem jsem to nikdy nezkoušel a ani mě to neláká, ale i s blbým šnorchlem mám vyzkoušené, že 5-7m v pohodě dám. Šnorchluju rád a prakticky kdekoliv to jen jde...S WR50 bych bych do toho nešel vůbec, WR100 už jo, ale hlodalo by mi to. WR150 bych už asi neřešil, ale těch moc není, čili WR200 mi přijde jako cajk. 

Druhou stranou co to prakticky znamená z pohledu servisu opravit vytopené hodinky? Když se s tím neotálí dlouho, jediné, co mě napadá, že to může odnést je lumi a ciferník ne?

Ciferník, ručky, věnec, může toho být víc. A když uvážíš, že se někdo stane OWG nikoliv z ekonomickejch, ale filosofickejch důvodů, a nosí všude hodinky za cenu, za kterou my máme obsah celý hodinkovnice, tak servis plus ručky plus cifr může klidně vyjít na 100k i víc :(

Odesláno

Nic proti Primkám, ale ty neberu jako etalon hodinek pro každodenní nošení. Když to srovnám třeba se střelbou, kde bych řekl, že ty rázy budou větší, tak tu dnešní moderní hodinky bez problému zvládají. Nebo viz například filo-boxer, ten své hodinky taky zrovna nešetří. Mě tyhle akademický debaty baví...i když to nikam nevede :-). Nakonec prostě budu muset něco vybrat a zkusit, co to vydrží :-D.

Vždyť jo :-). O čem by ses tu pak chtěl furt bavit:-)?

Filo mi přijde jako blázen :-), ale aspoň je otestuje.

Odesláno

Michale, přeju ti to. Ale ono je docela možný, ze jednou do nich nateče a budeš smutnej. U extrémnějších diverů 300+, idealně 500+ mi to riziko prijde menší, a i tam chce hlidat životnost těsnění, neutahovat korunku na krev apod.

Však todle bude naše věčná debeta plná rozporů :) Samozřejmě nepopírám, že 300+ na tom budou lépe, ale to těsnění odejde úplně stejně na jakýchkoliv hodinkách a jinak je za mě ta voda fakt přeceňovaná. 90% lidí má divery s WR kdo ví kolik a maximum, co s nimi kdy udělají je, že se potopí na dovolené pro mušle pár metrů (což je fakt, tak to prostě je, víme to všichni, jen ne všichni si to přiznají) a v takovou chvíli mi přijde řešení WR až úsměvné. Pokud se někdo fakt potápí, tak tomu neřeknu půl slova, ale jinak je ten můj názor jasný.

Nerozporuju tím ani tu potřebu mít jistotu...chápu to, vyšší WR dodá blažený pocit, že bude klid, ale na ty naše běžné potřeby je to vážně jen o pocitu, ani zdaleka ne o tom, že bychom to využili.

Pamatuju si třeba to video testování několika Seiko MM, každé s jinou WR a každé zvládli mnohem víc, než by papírově měli.

Odesláno

Njn, ja mám ruce ve vodě denně nékolik hodin, to je potom těžký, a řesit odkládání hodinek v provozu nechci.

Odesláno

Já Ti nevím, asi záleží z čeho střílíš, nebo jak sekáš dřevo :lol2: protože rázy z 9mm Luger rozhodně nejsou větší než když sekám dřevo. Pokud střílíš z nějakého kanonu, tak to potom možná jo :-)

Tak bude to zas jen dohad, protoze zmerene to samozrejme nemam :-). Ale myslim si, ze to zrychleni bude i u 9mm luger vetsi nez zpomaleni pri narazu sekerou. Rychla zmena pohybu, to muze byt to, co hodinkam vadi. Nevim, jestli pri sekani dokazes vyvinout vetsi rychlost abys pak narazil do parezu (zpomaleni) nez kdyz vystrelis. Oboje neco tlumi...projizdeni sekery drevem, u strelby to tlumi cele telo :-). Nevim no.

Odesláno

Imho do tehle uvahy patri jeste jeden velmi dulezity aspekt WR, a to je machrovani v hospode.

Největší WR maj olejem plněný kvarcky, tak nevím :)

V souvislosti s OWG považuju za nejzajímavější fakt otázku ceny - budget umožňuje člověku nákup o jedno, dvě patra výš, ale přitom kousky z tyhle cenový už často moc nesplňují požadavky pro denní nošení (měkký zlato, těžká platina, nápadný šutry, malá WR, choulostivý komplikace apod). Jasně že takový hodinky jsou, jen ten vyběr je menší.

Odesláno

Však todle bude naše věčná debeta plná rozporů :) Samozřejmě nepopírám, že 300+ na tom budou lépe, ale to těsnění odejde úplně stejně na jakýchkoliv hodinkách a jinak je za mě ta voda fakt přeceňovaná. 90% lidí má divery s WR kdo ví kolik a maximum, co s nimi kdy udělají je, že se potopí na dovolené pro mušle pár metrů (což je fakt, tak to prostě je, víme to všichni, jen ne všichni si to přiznají) a v takovou chvíli mi přijde řešení WR až úsměvné. Pokud se někdo fakt potápí, tak tomu neřeknu půl slova, ale jinak je ten můj názor jasný.

Nerozporuju tím ani tu potřebu mít jistotu...chápu to, vyšší WR dodá blažený pocit, že bude klid, ale na ty naše běžné potřeby je to vážně jen o pocitu, ani zdaleka ne o tom, že bychom to využili.

Pamatuju si třeba to video testování několika Seiko MM, každé s jinou WR a každé zvládli mnohem víc, než by papírově měli.

A ešte k riadnym potápkam patrí heliový ventil, bez toho to predsa nie sú riadne potápky  :lol2:

Odesláno

Tak bude to zas jen dohad, protoze zmerene to samozrejme nemam :-). Ale myslim si, ze to zrychleni bude i u 9mm luger vetsi nez zpomaleni pri narazu sekerou. Rychla zmena pohybu, to muze byt to, co hodinkam vadi. Nevim, jestli pri sekani dokazes vyvinout vetsi rychlost abys pak narazil do parezu (zpomaleni) nez kdyz vystrelis. Oboje neco tlumi...projizdeni sekery drevem, u strelby to tlumi cele telo :-). Nevim no.

Při sekání se snažíš vo švuňk a ten se pakpoměrně rychle stopne - změna pohybového stavu: velká.

Při střelbě z 9 se hýbe závěr, ruka skoro ne. Plus ve směru zpětného rázu se těm, kdo neutahují řemínek na krev, maí hodinky šanci pohybovat, tzn. setrvačností zůstávat na místě. Změna: nevýznamná.

Odesláno

Když tak uvažuju o tom, který hodinky mi vydržely nejdýl, byly to vžycky takový, co jsem si vybral spontánně, protože se mi líbily. Jakmile člověk zabředne

do úvah o tom, co by bylo nejlepší, nikdy se nezbaví pochyb, jestli nakonec nemohl vybrat ještě líp. Podle mého názoru, pokud někdo založí takovéhle vlákno, tak se vlastně OWG ani stát nechce. Vím, zakladatel uvádí, že je to nutnost, že na vícero hodinek nebude mít peníze. Jenže všichni to tu známe. Když jsou hodinky vášní, vždycky se nakonec potřebný obnos někde vyškrábne.

Odesláno

Platinu jedine na platine, at se to po obvodu zapesti vyvazi. Na kuzi se budou moc otacet ;)

Srovnaval jsem platinky s titankama. Sranda je, jak vypadaji stejne...ale jenom vypadaji :D

Odesláno

Platina ma z jinyho matroše rotor (je to vidět), ručky (není to vidět) a debilni popisek čisla limitky na cifru (je to vidět). Ale jinak souhlas, nenápadný hodinky. To s tou váhou mě nenapadlo...

Odesláno

Aj keď mám viac hodiniek považujem sa za OWG, pretože 99,9% času mám na ruke tieto Tutimy. Pre mňa hodinky na skoro všetko. Majú 38,5mm, takže žiadne obludy. Wr 10atm bez skrutkovacej korunky. Každú jar idem na tlakovku a vždy prešli a vody sa nebojím. Zažili more, topogány, šnorchel, skoky do vody z cca 5 metrovej skaly a sú ok. Motorka, horský bicykel atď.. Značka a história je po Moonoch jedna z naj pre mňa. Presnosť taká, že ich štelujem väčšinou len pri zmene času. Manuálny náťah. Lumi super, prečítam v pohode aj nad ránom. Zafír s vnútorným AR. Otočná luneta a stopky. Fakt budú u mňa asi navždy :) 

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno

Při sekání se snažíš vo švuňk a ten se pakpoměrně rychle stopne - změna pohybového stavu: velká.

Při střelbě z 9 se hýbe závěr, ruka skoro ne. Plus ve směru zpětného rázu se těm, kdo neutahují řemínek na krev, maí hodinky šanci pohybovat, tzn. setrvačností zůstávat na místě. Změna: nevýznamná.

Takze ked vyberiem pradlo z pracky, prudko kazdy kus "vytrasiem" a az nasledne vesiam, zmena pohyboveho stavu: velka, cize si vlastne nicim hodinky aj pri takejto (z pohladu mojej pani) bohumilej cinnosti...

Odesláno

Zas ale ber v potaz, ze nesekas proti betonu a samotny pruchod sekery drevem uz je zpomaleny pohyb. Ja jsem si delal 240fps videa, co semnou delaji vystrely z ruznych zbrani a razi a je tam pekne videt to skubani. Ta energie se rychle ztraci v loktech a nasledne ramenech, ale prvni kopanec dostava zapesti, ktery to zvedne. Jasne, enegie zaveru je neco jineho, ale z toho co jsem videl bych si netroufal tvrdit, ze tyhle dve cinnosti jsou v oblasti zapesti nejak zasadne odlisne co do zrychleneho/zpomaleneho pohybu. Nicmene dokud nekdo nepredhodi cisla, jsou to jen dohady :-).

Odesláno

... Podle mého názoru, pokud někdo založí takovéhle vlákno, tak se vlastně OWG ani stát nechce. Vím, zakladatel uvádí, že je to nutnost, že na vícero hodinek nebude mít peníze....

Jen pro uplnost...tohle vlakno jsem nezalozil ja :-). Uvahy o tom, ktery hodinky jsou pro me nejlepsi jsou stejne mimo. Vzdycky jde o nejaky kompromisy. Me jde hlavne o to, abych s tema jednema alespon nejakou chvili vydrzel a byl spokojenej a ne jak ted, kazdy tyden neco a za par mesicu zjistis, ze mas vic hodinek, nez manzelka bot, kabelek a kabatu dohromady. Rekneme, ze chci zkusit jit nejakou minimalistickou cestou. Mozna to nedam...uvidim, chci se alespon pokusit :-).

Odesláno

No, to je přesně to, co chci pořád říct. OWG není o vlastnostech hodinek. Ty tu můžeme probírat donekonečna bez výsledku. OWG je o přístupu k hodinkám. Pokud jsi zvyklý je střídat, budeš tohle nutkání mít pořád bez ohledu na značku, určení, materiál či cenu. Máme to tu před očima pořád. Někdo s velkou slávou a uspokojením dospěje k Rolexu, aby ho pak za pár týdnů poslal dál. A to se děje s hodinkama všech kategorií. Řečeno s nadsázkou, míru univerzálnosti neurčuje jejich koncepce, ale ty sám tím, jak moc je máš přrostlé k ruce (srdci).

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...