instant Odesláno 7. září 2018 Nahlásit Odesláno 7. září 2018 Som v San Franciscu, byvam v uplnom centre na Union square. Ludia su tu divni, divne doobliekani, nikto sa neusmieva. Ulice doslova plne bezdomovcov a fetaciek s rozpichanymi nohami, vsade pachne moc a ludske vykaly (na najdrahsej ulici v meste). Vecer realne hrozi, ze stupis do hovna alebo na pouzitu ihlu. Nie som tu prvykrat, ale dlho som tu nebol a je to teda sila. Bol som uz v kdejakej stoke sveta, aj v Sao Paulo v slume, ale toto so mnou teda zakyvalo. Vsetkym liberalom posielam pozvanku, aby sa prisli pozriet, do akej sracky to smeruje.
Murphy97 Odesláno 7. září 2018 Nahlásit Odesláno 7. září 2018 Dnes příjezd z dovolené z teplých krajů. V Česku zima, zataženo, ráno déšť. Na letišti čekáme 1h na kufry, pak ještě 15 min. na slunečník. Dojedeme MHD k autu (parkoval jsem na Dědině), a koukám, že je zrovna čištění ulic, za stěračem lísteček od měšťáků. Říkám si, no problem, byl jsem pryč, to se vysvětlí; ovšem měšťáci dělají v Pá jenom do 11h. No nic, tak v Po... Jdu aspoň na oběd do místní "číny" a koukám, že zavřela (skončila); chodil jsem tam cca 10 let. Teď ještě hádka s přítelkyní... no, asi jsme měli zůstat v tom Řecku...Vsechno chapu, je to na prd. Jenom ten slunecnik mi tam nezapada. S tim se taky lita na dovolenou?
Povidláček Odesláno 7. září 2018 Nahlásit Odesláno 7. září 2018 Tvl já jedu do SF (prvně) začátkem prosince. To dík
instant Odesláno 7. září 2018 Nahlásit Odesláno 7. září 2018 (upraveno) https://www.citylab.com/amp/article/566621/ V californii je najviac bezdomovcov v ramci usa, hlavne kvoli ^miernej" klime, ale toto je fakt sila aj na miestne pomery Upraveno 7. září 2018 uživatelem instant
lucid Odesláno 7. září 2018 Nahlásit Odesláno 7. září 2018 https://www.citylab.com/amp/article/566621/ V californii je najviac bezdomovcov v ramci usa, hlavne kvoli ^miernej" klime, ale toto je fakt sila aj na miestne pomeryBylo by to asi na delší výklad, ale není to nic výjimečného, zejména v USA, kde si tohoto jevu poprvé všimli v první třetině minulého století v Chicagu, což se stalo základem studia tzv. sociální ekologie. Je to taková městská "sinusoida", kterou velké města v pravidelném období prochází: období, kdy se centrum vylidňuje (převažují v něm jen kanceláře) a mění ve slumy, se zase střídá s obdobím, kdy lidé prchají z periférie do center, protože bydlet tam je módní záležitost. Samozřejmě že to souvisí s ekonomickou situací a komunální politikou. Např. krátce před r. 1989 se v historickém centru Olomouce natáčely válečné filmy, aniž by někdo musel pořizovat nákladné kulisy.
Daredevill Odesláno 7. září 2018 Nahlásit Odesláno 7. září 2018 Som v San Franciscu, byvam v uplnom centre na Union square. Ludia su tu divni, divne doobliekani, nikto sa neusmieva. Ulice doslova plne bezdomovcov a fetaciek s rozpichanymi nohami, vsade pachne moc a ludske vykaly (na najdrahsej ulici v meste). Vecer realne hrozi, ze stupis do hovna alebo na pouzitu ihlu. Nie som tu prvykrat, ale dlho som tu nebol a je to teda sila. Bol som uz v kdejakej stoke sveta, aj v Sao Paulo v slume, ale toto so mnou teda zakyvalo. Vsetkym liberalom posielam pozvanku, aby sa prisli pozriet, do akej sracky to smeruje. Byli jsme tam letos v lednu, potvrzuji vše co říkáš. Zaparkoval jsem na placeném parkovišti před trajektem na alcatraz a než jsme se ženou došli na to molo kde se nastupuje, tak se před nama poblili dva bezdaci. To jsem malém vrhl taky. Vsude chcanky a blitky. No hruza. Na alcatrazu jsme byli asi 4 hodiny, bylo pekne ponuro, déšť, mlha, na prohlídku takového místa zkratka ideální podkres. No a když jsme se vrátili, tak na parkovišti 5 aut vybraných, věci s nich rozházené na parkovišti, rovnou probrane. V SF mít auto naprosto čisté. To stejné na vyhlídce na golden gate, tam taky nenechávat nic v autě, tam byly taky dvě auta vybrané.
instant Odesláno 7. září 2018 Nahlásit Odesláno 7. září 2018 Lucid, ja som precestoval kus USA, snad okrem Indiany a Dakoty, ale toto som este nevidel. Kazdopadne v Texase toto neuvidis len tak. Odpadky pri ceste - ok, toho je plny NYC. Ale kluckovat medzi hovnami na Manhattane? V slusnych mestach aspon prevadzkuju x docasnych domovov pre bezdomovcov, kde aspon mozu pouzit sprchu, toaletu atd.
kloubik Odesláno 7. září 2018 Nahlásit Odesláno 7. září 2018 Proto já jsem nechápal nikdy co kdo na SF vidí. Ok, možná 20 let zpátky. Dneska téměř nikdo s příjmem pod 100tis USD si nemůže dovolit v SF bydlet, nebo v celé Bay area. Rodiny s příjmem pod 120tis. dolarů jsou považovány za low income. Kafe 10 dolarů, kobliha 5. Je to fakt brutal. Zaprvé fakt bezdomovci s nějakými šílenými mentálními poruchami (před půl rokem jsme se vraceli z koncertu a bezdomovec nám sral na kapotu auta), za druhé normální pracující lidi co nemají 3tis. dolarů na nájem. Obrovská kriminalita všude. 3 roky jsem dojížděl autem do SF, mohl bych vyprávět.
zceyee Odesláno 7. září 2018 Nahlásit Odesláno 7. září 2018 (upraveno) Baldic, na jakou krizovatku ses tedy ptal? Jelikoz ta znacka se vztahuje na krizovatku na kterou jsem odkazoval, je osazena z druhy strany taky, jen dodatkova tabulka je jina. kuncák: Já proti tobě skoro nic nemam .. Fotka vrat je to určitě, a mimo toho je to taky fotka značky, značící křižovatku, do které ústí účelová komunikace z nějaký firmy a taky dvě další silnice. A je tam právě vidět, že účelová komunikace neni osazena značkami, resp. přednost neni upravena značkami. Upraveno 7. září 2018 uživatelem zceyee
Baldic Odesláno 7. září 2018 Nahlásit Odesláno 7. září 2018 Kdyz se posunes na tom street view, tak ta znacka plati ke krizovatce u autobusove zastavky. A o nejakych 50 m dal je dalsi krizovatka, kde na hlavni neni, ze je hlavni, ale na vedlejsi je Dej prednost. Navic ta vedlejsi vede jen k domum, takze splnuje definici ucelove komunikace. Mne proste stale neni jasne, jak realne poznat, co je a co neni ucelova kominukace. Ono to totiz ma sve dusledky. Zj v tom co mame povazovat za krizovatku a co ne.
geometr Odesláno 7. září 2018 Nahlásit Odesláno 7. září 2018 Nemám pocit, když jedu v autě, že by s tím měli řidiči problémy. Nezačínáš trpět nějakým přehnaným strachem z pohybu na silnici. To bys pak neměl radši sedat do auta.
African Odesláno 7. září 2018 Nahlásit Odesláno 7. září 2018 Nemám pocit, když jedu v autě, že by s tím měli řidiči problémy. Nezačínáš trpět nějakým přehnaným strachem z pohybu na silnici. To bys pak neměl radši sedat do auta.Strach z pohybu na silnici.....:-)
zceyee Odesláno 7. září 2018 Nahlásit Odesláno 7. září 2018 (upraveno) Kdyz se posunes na tom street view, tak ta znacka plati ke krizovatce u autobusove zastavky.A co kdyby se nejednalo o krizovatku, ale o ucelovou komunikaci za zastavkou? Strach z pohybu na silnici.....:-)Nebo možná strach z pohybu na účelové komunikaci? Upraveno 7. září 2018 uživatelem zceyee
geometr Odesláno 7. září 2018 Nahlásit Odesláno 7. září 2018 (upraveno) ... no prostě z toho, že nepozná křižovatku, a že ostatní nemusí poznat křižovatku. Upraveno 7. září 2018 uživatelem geometr
Povidláček Odesláno 7. září 2018 Nahlásit Odesláno 7. září 2018 Tyjo když to tady tak čtu, normálně se do toho Frisca přestávám těšit
martar Odesláno 7. září 2018 Nahlásit Odesláno 7. září 2018 (upraveno) Proto já jsem nechápal nikdy co kdo na SF vidí. Ok, možná 20 let zpátky. Dneska téměř nikdo s příjmem pod 100tis USD si nemůže dovolit v SF bydlet, nebo v celé Bay area. Rodiny s příjmem pod 120tis. dolarů jsou považovány za low income. Kafe 10 dolarů, kobliha 5. Je to fakt brutal. Zaprvé fakt bezdomovci s nějakými šílenými mentálními poruchami (před půl rokem jsme se vraceli z koncertu a bezdomovec nám sral na kapotu auta), za druhé normální pracující lidi co nemají 3tis. dolarů na nájem. Obrovská kriminalita všude. 3 roky jsem dojížděl autem do SF, mohl bych vyprávět.Tohle je trochu mimo mý chápání, na jednu stranu město, který je hodně drahý a s žádaným bydlením, a na druhou stranu obrovský množství bezdomovců a kriminality a špíny v ulicích. Přijde mi to jako obě sedlinovo socio-ekologický fáze najednou... Upraveno 7. září 2018 uživatelem martar
AndyAaron Odesláno 7. září 2018 Nahlásit Odesláno 7. září 2018 Ja jsem v SF ztravil dohromady asi tri tydny a mam to mesto strasne rad. Mam na nej krasne vzpominky. Byl jsem tam ve 2015, 2016 a 2017. Ti bezdomovci me stvali svou doternosti. Bezdomovci v NYC jen sedi a nijak neobtezujou. Je ale pravda, ze jsem v SF proste nezazil zadnou takovou vyhrocenou situaci. A to jsem to mesto prosel pesky pomerne dost poctive v ruzne denni doby. Takze Povidlacku, niceho se neboj a pockej si az si udelas vlastni nazor. Jo a pokud chces na Alcatraz, tak uz objednavej ted nebo se tam nedostanes. Rozhodne to stoji za to. Muzu ti dat par tipu na restaurace a mista kam zajit.
Povidláček Odesláno 7. září 2018 Nahlásit Odesláno 7. září 2018 Díky Andy, už jsem si stáhl do kompu Tvého SF průvodce z vlákna o USA ale rád si nechám poradit! Ten Alcatraz mámě určitě v plánu, v neděli máme rodinnou poradu tak to zamluvím, snad bude ještě volno
Artesia Odesláno 7. září 2018 Nahlásit Odesláno 7. září 2018 Žádný strach, jako běžný turista by ses neměl do extrémní situace dostat. Byli jsme tam 3x, je to vážně krásné město, vždy parkujeme na zmíněném Union Square, vše OK - až se mi nechtělo věřit instantově zkušenosti (ale věřím)... Letos první nepříjemná zkušenost, vykradené auto (v japonské čtvrti), půl dne na policejní stanici bylo potom setkání s pravou realitou...
Doporučené příspěvky