JaRooN Odesláno 16. července 2014 Nahlásit Odesláno 16. července 2014 V 16. 7. 2014 v 10:57, Klotzman napsal: Ach jo, no já to zkusím. Když já jsem hroznej měkejš a navíc apriori předpokládám, že jsou lidi slušný. Taky už bych moh dostat rozum... Hele, zkus to. Když bude moc tlačit na pilu, tak můžeš kdykoliv vycouvat a poslat mu to, jaks původně chtěl. Ale teď máš ty peníze v ruce (zálohu) a on ještě nemá nic, takže jsi de facto ve výhodě. Zkus ji využít...
sibirnaya Odesláno 16. července 2014 Nahlásit Odesláno 16. července 2014 presne, bud to doplati, a ty mu posles vsechno, nebo ma smulu a zaloha propada.
straspol Odesláno 16. července 2014 Nahlásit Odesláno 16. července 2014 V 16. 7. 2014 v 11:44, sibirnaya napsal: presne, bud to doplati, a ty mu posles vsechno, nebo ma smulu a zaloha propada. Hmhmhm...a až to přijde k soudu, bude to u nás, nebo v Německu? Je jasně smluvně stanoveno že záloha je nevratná? Já bych si tak moc jistý nebyl, a na rady frajírků co pak nebudou muset platit právníky bych moc nedal. Bude dobré se pokusit o nějakou dohodu a zůstat při zdravém rozumu. O jaké zboží vlastně jde?
Hodo65 Odesláno 16. července 2014 Nahlásit Odesláno 16. července 2014 Jak jsem psal, tohle vyeliminuje to, že mu pošleš celý objednaný množství na dobírku (v hodnotě doplatku) a pak už bude záležet na jeho rozhodnutí. V případě, že se Ti zásilka vrátí, vyzvat ho písemně k doplacení s tím, že pošleš ještě jednou ale s platbou předem, aby se to náhodou nestalo ještě jednou. A pak se holt uvidí. Nějak na to reagovat bude muset.
Návštěvník dlubix Odesláno 16. července 2014 Nahlásit Odesláno 16. července 2014 Jednak záleží, jak je postavená smlouva a jak moc se případně bude chtít soudit, když mu tu zálohu nedáš, resp nepřistoupíš na jeho podmínky, protože by jsi to nemusel vyhrát a druhak taky, co pro tebe znamená budoucí obchodní partnerství s tímto zákazníkem.
JaRooN Odesláno 16. července 2014 Nahlásit Odesláno 16. července 2014 Hele, nestrašte ho, ať to zkusí, když bude skopčák moc nepříjemný, tak mu prostě pošle ty 3 kousky a bude ho mít z krku. O nějakém soudu bych nemluvil, k tomu je moc dlouhá cesta...
straspol Odesláno 16. července 2014 Nahlásit Odesláno 16. července 2014 V 16. 7. 2014 v 12:12, JaRooN napsal: Hele, nestrašte ho, ať to zkusí, když bude skopčák moc nepříjemný, tak mu prostě pošle ty 3 kousky a bude ho mít z krku. O nějakém soudu bych nemluvil, k tomu je moc dlouhá cesta...No jasně- já jen, že nikdo neví o jaké zboží jde, nikdo neviděl smlouvu a ujednání o záloze, a nikdo neví podle jakého zákona jsou nastavené všeobecné podmínky, ale hned se najdou dobří rádcové co by situaci, ve které sami nelítají, hrotili na maximum.
JaRooN Odesláno 16. července 2014 Nahlásit Odesláno 16. července 2014 V 16. 7. 2014 v 12:25, straspol napsal: No jasně- já jen, že nikdo neví o jaké zboží jde, nikdo neviděl smlouvu a ujednání o záloze, a nikdo neví podle jakého zákona jsou nastavené všeobecné podmínky, ale hned se najdou dobří rádcové co by situaci, ve které sami nelítají, hrotili na maximum. Ať je to tak, nebo jinak, on nemá co ztratit. Vycouvat a poslat mu to, co ten skopčák chce, může třeba po jednom mailu, kdy odmítne reflektovat to, co mu navrhne. Ale zkusit se to prostě musí. Teď má on v ruce zálohu i komplet zboží a pokud skopčák nechce odebrat, co si objednal, tak ať ho přitlačí tím, že mu záloha propadne a počká, co přijde jako odpověď. A podle odpovědi se pak zařídí. Nikdo mu neradí, aby situaci hrotil do krajnosti, jen aby zkusil trochu přitlačit...
Qvido Odesláno 16. července 2014 Nahlásit Odesláno 16. července 2014 Vůbec bych se toho nebál, napsal bych milému němci že zakázka je hotová přesně podle jeho požadavků a expedovat jí budeš pouze jako kompletní.Pokud nemá zájem jsi nucen si poskytnutou zálohu ponechat na částečné pokrytí provozních nákladů, tečka a dál bych se s ním nebavil.Teda pokud ta zakázka nebyly třeba tlumiče výstřelů.
gougy Odesláno 16. července 2014 Nahlásit Odesláno 16. července 2014 Co poslat mu ceník, kde 3 ks budou za stejnou cenu jako 12 a v rámci zdvořilosti se zeptat, jestli je si jist požadavkem na dokončení objednávky s novým počtem kusů.
Klotzman Odesláno 16. července 2014 Nahlásit Odesláno 16. července 2014 Díky, že jste se mě zastali, náčelníci Smlouva není, všecko bylo jen přes e-maily, já si dokonce ani o tu zálohu výslovně neřekl, jen jsem mu mimo jiné napsal, kolik by byla záloha, kdybych to dělal a on mi to obratem poslal. Proto jsem nečekal žádnou skrčku. Nejde o nějaký horentní sumy, finální cena je nějaký necelý 3.000 Eur. A od pondělí se mu taky nějak nechce odpovídat na e-maily. No uvidíme...
vwtyp11 Odesláno 16. července 2014 Nahlásit Odesláno 16. července 2014 On by s Tebou taky nejednal v rukavičkách, a neměl bych strach v Německu, kde platí m.j. zvykové právo jsi v mírné výhodě Ty.Když tak mi napiš sz.
ivan_989 Odesláno 16. července 2014 Nahlásit Odesláno 16. července 2014 Pred chvilou zacalo prsat, vybehol som na terasu, zobral pohodene rifle aby nezmokli, bosy a ked som isiel naspat, smykol som sa na parapete a svihol sebou na zem, narazil si bederny klb, ked som chcel v soku vstat neuvedomil som su ze nadomnou su balkonove dvere tak na druhom boku som si vyrobil dlhy hlboky sram, vzapati mi doslo na grcanie. Ach jaj.
KFL Odesláno 16. července 2014 Nahlásit Odesláno 16. července 2014 http://www.autorevue.cz/praha-schvalila-nizkoemisni-zonu-smulu-maji-auta-do-roku-2006
JHonza Odesláno 16. července 2014 Nahlásit Odesláno 16. července 2014 K pos****. Bydlím asi 50m od hranice zóny. To u nás bude odkladiště Ale třeba to ještě změní volby a zvítězí rozum (i když to se v Praze nestává).
Návštěvník YPO Odesláno 16. července 2014 Nahlásit Odesláno 16. července 2014 V 16. 7. 2014 v 17:17, KFL napsal: http://www.autorevue.cz/praha-schvalila-nizkoemisni-zonu-smulu-maji-auta-do-roku-2006souhlasím ..... dost bylo smradu ..... já bych to udělal na dvouletý auta .........nový by byly dotovaný jako u těch ....... operátorů ..... ideálně za korunu s dvouletým úvazkem
adamo Odesláno 16. července 2014 Nahlásit Odesláno 16. července 2014 Vydařený den. Za parkování na coloursech po mně chtěli 1000Kč místo inzerovaných 500Kč, navíc jsem musel přes celou ostravu 2x, protože začali prodávat až ve 4 a ne ve 2 jak psali na webu. A nakonec 30 minut zpoždění vlaku, který nakonec ani nedojel, protože jej odklonili. Nikomu to ale pro jistotu neřekli, takže jsme si počkali další půlhodinku na další. Tenhle týden je fakt vydařený :-)
kuncák7 Odesláno 16. července 2014 Nahlásit Odesláno 16. července 2014 V 16. 7. 2014 v 17:22, JHonza napsal: K pos****. Bydlím asi 50m od hranice zóny. To u nás bude odkladiště Ale třeba to ještě změní volby a zvítězí rozum (i když to se v Praze nestává).Volbam never.loby spolku automat neporazis volbama.
Jeremy Odesláno 16. července 2014 Nahlásit Odesláno 16. července 2014 V 16. 7. 2014 v 17:17, KFL napsal: http://www.autorevue.cz/praha-schvalila-nizkoemisni-zonu-smulu-maji-auta-do-roku-2006Parádní, MHD tam smrdět může s těma starejma autobusama se záhadně OK emisema, rezidenti s Felckama jsou taky v pohodě. Super nápad! Smradu bude stejně, jen bude za co vybírat pokuty.
Frantik Odesláno 16. července 2014 Nahlásit Odesláno 16. července 2014 A jeste stovky taxikářů, zásobování, policajtů a dalších výjimek :-)
Doporučené příspěvky