Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

To se nám stalo před cestou do Itálie. Psali mi také, že se něco bude bourat, ale že vedlejší hotel přebírá všechny objednávky, takže v pohodě. Přijeli jsme tam a z hotelu, kde jsme měli původně bydlet, stála už jen půlka. Prý ho mimo sezónu celý zboří a postaví znovu - větší...

Největší sranda byla, že to bourání dělali takovým způsobem, že nikoho kolem neobtěžoval hluk ani prach. Takovými obrovskými hydraulickými nůžkami ho stříhali kus po kuse a každý ten kus okamžitě nakládali na auta. Za 1 den byli schopni takto "ostříhat" půl patra obrovského hotelu. A stačilo k tomu mít dva stroje a dva lidi...

Odesláno (upraveno)

...ještě že jste tam nepřijeli a ... ,,Tak vás vítáme na letní brigádě..."

V Itálii jsem nafasoval kartu na zvedání vjezdový závory a byl jsem upozorněn, že tato AUTOMATICKÁ závora nefunguje od 12.00 - 14.00. Proč? ptám se. To je přece pauza na oběd. Dál už jsem se na nic ani neptal, naše logika nebyla zrovna na vlně porozumění.

Upraveno uživatelem Daemonultimate
Odesláno

Zřejmě závory založily vlastní odbory a vyjednaly si nárok na obědovou pauzu, kafíčko a siestu. Buď rád, že si zrovna nevzala sick-day. V jižní Evropě bych se tomu nedivil :D

Odesláno

No, pokud tam politici jednají se stejnou logikou jako tady, tak bych se nedivil, že zvedání závor bylo původně zařazeno mezi činnosti, které vykonávají zaměstnanci a tím pádem se v rámci obědní pauzy vykonávat nebudou. A že už existují automatické závory? No a? Snad nebudou kvůli tomu novelizovat fungující zákon??? :lol2:

Odesláno

http://auto.idnes.cz/pravnik-odbocovani-vlevo-soud-de3-/automoto.aspx?c=A160415_140841_automoto_fdv

tohle fakt může bejt normální jen u nás, blbej nadpis, ale obsah je teda výživnej

"Například řidič autobusu, který odbočoval na křižovatce vlevo na zelenou, byl u soudu shledán vinným z těžkého ublížení na zdraví, i když protijedoucí auto vjelo do křižovatky na červenou."

Odesláno

Výfuky taky síla... na to musí být člověk měšťák, to jinak nevymyslíš.

Ad ubytko... ani nějak nechápu o co jde. Prodali pokoj někomu jinému, jiná cena, nebo tam nechtějí čechy. Na bookingu vidím, kdy prodali další pokoj. Virus v pc je hodně dětinská výmluva. Pozitivum je, že mi to neoznámili po 650km v autě. Všechno ostatní vyprodané, další náklady na cestu atd. No od rakušáků bych to nečekal.

Odesláno (upraveno)

Jo tak to ubytko bude asi mít docela jednoduchý vysvětlení.
Pokoj zapomněli vyblokovat z prodeje na bookingu a nebo v cestovkách, a prodávali jak o život

až jim došly pokoje a prodaných mají více pobytů než je pokojů.
Musí pak vyřešit komu zruší pod nějakou výmluvou (virus hahahahaha) rezervaci.

A - někomu přes booking = zaplatí náhradní ubytování v plné výši + extra pokutu ve výši provize jako by pokoj prodali
B - někumu z cestovky = ještě větší průšvih než s bookingem, protože CK přeprodává agenturám a příště už by taky
hotel nemusel být v nabídce cestovky vůbec pokud dělá takové chyby
C - někomu anonymnímu a nejlíp z ciziny = černého Petra hodili na tebe

a nebo nekecají, to je ale dost nepravděpodobné podle toho co píšeš.
Mě taky jednou recepční prodaly o pokoj víc než máme v hotelu a jak rychle jsem komplet rekonstruoval jeden
personální pokoj abych nebyl v průseru a klienti i partneři byli spokojení :) ale někde to nafouknout prostě nejde
a ke konkurenci s tím co se jim "povedlo" nepůjdou.

Edit - píšeš že ti napsali ať to stornuješ, nemáš to přes booking sám? Potom by neměli šanci s tebou vykývat,
holanďani (booking je z Nizozemí) jsou na tohle docela vostrý a rozhodně vždy stojí za klientem, ne za hotelem.

Upraveno uživatelem tommas4
Odesláno (upraveno)
  V 19. 4. 2016 v 9:17, azeppelin napsal:

Výfuky taky síla... na to musí být člověk měšťák, to jinak nevymyslíš.

Ad ubytko... ani nějak nechápu o co jde. Prodali pokoj někomu jinému, jiná cena, nebo tam nechtějí čechy. Na bookingu vidím, kdy prodali další pokoj. Virus v pc je hodně dětinská výmluva. Pozitivum je, že mi to neoznámili po 650km v autě. Všechno ostatní vyprodané, další náklady na cestu atd. No od rakušáků bych to nečekal.

řešil bych to z bookingem. kamaradovi se stalo to stejny a hodně rychle se pokoj uvolnil když to začal řešit. neznám smlouvu s booking ale asi mají drsný podmínky. booking by si dost kazil jmeno kdyby jeho rezervace nefungovaly a nebyl naně spoleh

Upraveno uživatelem SCIFI
Odesláno
  V 19. 4. 2016 v 7:53, Moty napsal:

http://auto.idnes.cz/pravnik-odbocovani-vlevo-soud-de3-/automoto.aspx?c=A160415_140841_automoto_fdv

tohle fakt může bejt normální jen u nás, blbej nadpis, ale obsah je teda výživnej

"Například řidič autobusu, který odbočoval na křižovatce vlevo na zelenou, byl u soudu shledán vinným z těžkého ublížení na zdraví, i když protijedoucí auto vjelo do křižovatky na červenou."

a co je na tom podle tebe špatně? Nemůžeš vědět co je na semaforu v protisměru. Je naprosto běžné že zelenou mají oba protijedoucí směry a ti co odbočují vlevo dávají protijedoucím přednost ikdyž jim svítí zelená.

Odesláno
  V 19. 4. 2016 v 13:01, PepaSFI napsal:

a co je na tom podle tebe špatně? Nemůžeš vědět co je na semaforu v protisměru. Je naprosto běžné že zelenou mají oba protijedoucí směry a ti co odbočují vlevo dávají protijedoucím přednost ikdyž jim svítí zelená.

Pokud odbočujícímu nesvítila zelená šipka.

Odesláno

No pokud je to napsáno takhle "vjelo na červenou", pak ten autobusák podle mě neměl mít problém. Třeba to byl jasnovidec a jeho červenou viděl - každopádně pokud je prokázáno (předpokládám, že ano, když je to takhle formulovaný), že tam ten druhej vjel na červenou, tak to nemá co bejt problém autobusáka.

Paralela: jedu si po hlavní a zboku to do mě někdo napálí při výjezdu ze stodoly. Je to moje vina, protože jsem měl tušit, že tam vjede? Ne! Stejně jako na červenou: nemá co tam dělat.

Odesláno

Já si taky myslim, že bys neměl nic předpokládat - odbočuju doleva, dávám přednost a neřeším, jestli ten protijedoucí mohl, nemohl nebo musel mít červenou. Ale nemám v tom uplně jasno a řeším to spíš stylem "Better safe than sorry".

Paralela: Každý den, když se vracím domů, mám při vjezdu do naší ulice stopku. Zastavím, koukám doleva, dávám přednost a zprava teoreticky nic jet nemůže, protože tam je jednosměrka. Nevím, jak by se řešilo, kdybych se tam nekouknul a zprava to do mě nahulil nějakej magor. Takže koukám i doprava a hlídám si to.

Odesláno
  V 19. 4. 2016 v 14:18, RedAce666 napsal:

Já si taky myslim, že bys neměl nic předpokládat - odbočuju doleva, dávám přednost a neřeším, jestli ten protijedoucí mohl, nemohl nebo musel mít červenou. Ale nemám v tom uplně jasno a řeším to spíš stylem "Better safe than sorry".

Paralela: Každý den, když se vracím domů, mám při vjezdu do naší ulice stopku. Zastavím, koukám doleva, dávám přednost a zprava teoreticky nic jet nemůže, protože tam je jednosměrka. Nevím, jak by se řešilo, kdybych se tam nekouknul a zprava to do mě nahulil nějakej magor. Takže koukám i doprava a hlídám si to.

nedani prednosti zprava :D
Odesláno (upraveno)
  V 19. 4. 2016 v 14:18, RedAce666 napsal:

Nedani prednosti vozidlu prijizdejicimu zprava, ten druhej jen nerespektuje svislou DZ. Upraveno uživatelem tano
Odesláno

Z popisu neni jasne, jaka zelena tam svitila. Jedna zelena sipka je signal pro opusteni krizovatky a ta se nachazi v protilehlem rohu a sviti jen kdyz maji protijedouci auta cervenou a druha zelena sipka je je tzv doplnkova zelena sipka a sviti na tom hlavnim semaforu (ci jak to nejlepe popsat). A u tehle musis dat prednost protijedoucim vozidlum.

Odesláno (upraveno)
  V 19. 4. 2016 v 16:09, Baldic napsal:

...druha zelena sipka je je tzv doplnkova zelena sipka a sviti na tom hlavnim semaforu (ci jak to nejlepe popsat). A u tehle musis dat prednost protijedoucim vozidlum.

nemáš obrázek, takovou představivost nemám, doplňková zelená šipka na mém hlavním semaforu je jen pro odbočení vpravo a dávám přednost vozidlům přijíždějícím zleva. Pak je normální zelená šipka jako hlavní semafor pro odbočení vlevo a tam má protisměr červenou. Vídával jsem také zelenou šipku rovně s odbočkou vpravo nebo vlevo, stejná situace, mám přednost. Zelená šipka v protilehlém rohu křižovatky je vyklizovací, zase mám přednost, protisměr už má červenou. Nevím jakou myslíš.

Upraveno uživatelem Daemonultimate
Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...