Přejít na obsah

Co mě právě naštvalo

Doporučené příspěvky

Žádná logika v tom není, ten paragraf stavebního zákona mluví jasně. To, že to pronajímatel zatlouk a nájemce si to neověřil, je věc jiná. Záleží taky na tom, jakou činnost tam kdo provozuje. Něco jinýho je kancelář a něco jinýho tetovací salon. Jinak, sami asi nepřišli ne? Někdo to naprášil?

Ano, takže dle zákona Jarett učinil delikt...Dle mé, selské či jiné logiky sice ne, ale náš zkurvený právní řád hovoří jinak. Nevím, jak by tomu bylo v "západní" či "východní" cizině...

Správní delikty právnických osob a podnikajících fyzických osob

(1) Právnická nebo podnikající fyzická osoba se dopustí správního deliktu tím, že
f) užívá stavbu bez kolaudačního rozhodnutí, pokud bylo takové rozhodnutí třeba,
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Logika zde nemá místo ... jako provozovatel, jsem zjevně zodpovědný i za to, co nemohu ovlivnit /:

Tak zcela evidentne Te pronajimatel uvedl v omyl viz smlouva a ma nest naklady s tim spojene...

EDIT: Ty jsi platil pokutu a on by Ti ji mel uhradit, normalne si to zapocti oproti najmu...

Upraveno uživatelem vojta1
Odkaz ke komentáři

2Jarett: SPRDEL je na hovno v tom, že se flastr platí už za skutek a ne za zavinění. Zkuste si s právníkem projít, jestli v daném zákoně neexistují nějaké "liberační důvody", které by mohly vést "ke snížení tvrdosti" pokuty a nebo úplnému vyvinění - a pak je samozřejmě (v poměrně krátké lhůtě) musíš sám důrazně uplatnit, protože úředník s vidinou úspěšně vymožené pokuty Ti sám od sebe "slevu" nedá...  -_-

Odkaz ke komentáři

2Jarett: SPRDEL je na hovno v tom, že se flastr platí už za skutek a ne za zavinění. Zkuste si s právníkem projít, jestli v daném zákoně neexistují nějaké "liberační důvody", které by mohly vést "ke snížení tvrdosti" pokuty a nebo úplnému vyvinění - a pak je samozřejmě (v poměrně krátké lhůtě) musíš sám důrazně uplatnit, protože úředník s vidinou úspěšně vymožené pokuty Ti sám od sebe "slevu" nedá...  -_-

Jojo, můj advokát už to řeší (moc lepších jich v české kotlině není) a nakonec to vypadá docela dobře ... jen mi to zbytečně bere energii :)

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Zmizík

My meli ve firme taky dobryho advokata, rikal sem mu doktor Rdousil, a ten za nama jezdil na kole - mel favorita s beranama nahoru. Nikdy sme ho na nic nepotrebovali ale stejne uz umrel. Doufam, ze ne hlady.

Upraveno uživatelem Zmizík
Odkaz ke komentáři

My meli ve firme taky dobryho advokata, rikal sem mu doktor Rdousil, a ten za nama jezdil na kole - mel favorita s beranama nahoru. Nikdy sme ho na nic nepotrebovali ale stejne uz umrel. Doufam, ze ne hlady.

Ten můj taky jezdí na kole ... ale berany má dolů, tak snad bude úspěšnej :D

Odkaz ke komentáři

Se v tom novym roamingu ma prase vyznat. Je to asi takhle : pokud voláte ve středu, která následuje po sudém úterý lichého měsíce nepřestupního roku, tak platíte příplatek rovnající se průměru provolaného za předchozí nejnižší období posledních třicetidenních měsíců bez dph rozděleném na provolané minuty v rámci pausalu..:-)

Odkaz ke komentáři

Se v tom novym roamingu ma prase vyznat. Je to asi takhle : pokud voláte ve středu, která následuje po sudém úterý lichého měsíce nepřestupního roku, tak platíte příplatek rovnající se průměru provolaného za předchozí nejnižší období posledních třicetidenních měsíců bez dph rozděleném na provolané minuty v rámci pausalu..:-)

Kéž by to bylo tak jednoduché...

Odkaz ke komentáři

Je přece absolutní nesmysl, aby ty, jakožto nájemník, musels platit za to, že majitel nezkolaudoval prostory dle zákona!!!??? To je přeci absolutní pičovina, ne!!!??? To nemůže mít žádnou oporu v zákoně a už jen z logiky věci musí pokutu platit majitel. Navíc, když ty máš řádně podepsanou smlouvu. Ale řídím se jen logikou...

Pokud podnikáš a potřebuješ k tomu provozovnu a je jedno jestli jsi vlastník nebo jen nájemce, tak musíš případným kontrolám /živnostenský úřad a nevím kdo to ještě chce/ doložit kolaudační rozhodnutí aby mohli zkontrolovat, jestli je v souladu s tím co tam děláš.

To znamená, že pokud si pronajmeš provozovnu, tak by jsi měl mít u sebe i kolaudační rozhodnutí. Podnikáš tam ty a ne vlastník nemovitosti.

Odkaz ke komentáři

Mam pocit, ze mi to delaj schvalne!

Lety British Airways z Prahy mají zpoždění. Firmu postihl globální výpadek počítačů

https://www.novinky.cz/mobileNoredir/ekonomika/439042-lety-british-airways-z-prahy-maji-zpozdeni-firmu-postihl-globalni-vypadek-pocitacu.html

Odkaz ke komentáři

Tradicne jednou za rok se zacne notas chovat divne a ja uz vim, ze me ceka kompletni reinstalace, to uz me ani nestve, to uz si jen odevzdane povzdechnu a jdu na to.. textove dokumenty ukladam uz rovnou do cloudu a filmy na domaci sitovy disk, takze vpodstate notas rovnou mazu...

První záhada

Nasel jsem nějaký spesl nástroj z w10, ktery sliboval kompletní cistou instalaci s kompletním prepsanim a vymazem vsech souboru.. zmacknul, odešel a za asi dve hodiny bylo hotovo bez potreby mych zasahu..fajn.. ale k memu prekvapeni kompletni cista instalace stejne zase vyrobila záložní adresar windows.old... takze tak úplně cista instalace to nebyla... a ten zalozni adresář mel...235 Gb !?! Na to ze se nemaze uplne snadno, dost lidi to ani nevi, dobrá legrace..

Druha zahada

Kompletní cista instalace smazala vsechny programy ulozene v program files, vsechny data v osobnich složkách... Ale klukovo hry, ktere byly nainstalovalovany do adresaru rovnou na c: tam zustaly... Dalsich 40 Gb.. to ani nepremyslim, ze by vlastne uz ani nemely jít spustit v tech preinstalovovanych woknech, tak proc tam zustaly... Kdyby si clovek nevsiml, tak proste dalsi ztracene misto na disku...

Treti zahada

Mam winder, malou kostku na baterky a bez ovladacich prvku, nastavuje se pres usb... Po reinstalaci notase jsem chtel přenastavit i tu kostku... Nejdriv jsem samozrejme nemohl najit ten usb kabel.. pak zrovna dosly baterky, dobehl jsem pro baterky, spojil a chtel stahnout ovladaci program na muj konecne cisty notebook a chrome mi po stazeni instalacniho souboru zahlasil "podezrely sw, smazano"... Napodruhe taky.. nikde zadna volba, ze OK ze to fakt chci a at to nemaze... Uz jsem po tom vsem zacinal videt rude a premyslel, zdali mam kopnout do notase, do kostky nebo zacinat nadavat z vokna na google.. nakonec jsem to vsechno dal a tesim se az se za rok notas zacne chovat divne a ja si reknu, je cas preinstalovat....

P.s. ted si tak zpetne rikam, jestli ten Chrome nemel pravdu, treba mi chtel naznacit, ze ten ovladaci sw od winderu fakt neni uplne koser... Treba nekam hlasi, polohu, počet otáček a znacku hodinek.. by to vlastne bylo docela fikany, odstranit z winderu ovladaci prvky, aby to kazdy jednou musel spojit s pc.. a to clovek vetsinou dela doma, kde ma svoje hodinky.... Tak ted nakonec po tom vsem ani neusnu...... :-o :-o)

Upraveno uživatelem petr_cha
Odkaz ke komentáři

a moje uvažování, že se odstěhujeme zpět na NewZealand, dostává nový impuls ...  :furious:

Vůbec se Ti nedivím. Potřebuji si vyřídit ještě jednu malou operaci (asi stou  :lol:), která by mi měla hodně, hodně pomoci a ke konci roku zvedám kotvy směrem provincie Québec. Ještě nejsem rozhodnutý jestli se usadit v Montrealu nebo právě v Québecu. Zatím převažuje Québec. 

Odkaz ke komentáři

Jezisi nazdaar! Tebe jsem tu dlouho nevidel. Je lepe? Doufam, ze Te tu uvidime zase casteji. A kdyz uz Kanada, tak za me teda Calgary. 300 slunecnych dnu v roce, kousek do Banffu, bohata Alberta. Ale s tim nastvanym zvedanim kotev ja teda tak nejak nesouhlasim. Vidim to po 15 letech zivota venku tak nejak strizliveji. Taky se po letech jinde trochu zmeni zebricky priorit. A zrovna treba zdravotictvi je silny argument pro Cesko, ac se to tak pri dlouhodobem monotonnim pohledu z mista nemusi jevit.  

Odkaz ke komentáři

Vůbec se Ti nedivím. Potřebuji si vyřídit ještě jednu malou operaci (asi stou  :lol:), která by mi měla hodně, hodně pomoci a ke konci roku zvedám kotvy směrem provincie Québec. Ještě nejsem rozhodnutý jestli se usadit v Montrealu nebo právě v Québecu. Zatím převažuje Québec. 

Ten Québec vypadá dle fotek, historie a přiměřené velikosti krásně! Ani se Ti nedivím, že se tam chceš přestěhovat. To ale musíte být frankofonní frankofilové, že. Obdivuji, s jakou lehkostí uvažuješ o přestěhování do Kanady, asi jsi tam měl  povolen dlouhodobý pobyt a  máš tam nějaké zázemí.. ...

Odkaz ke komentáři

Včera cestou ze ZOO v Budapešti telefon vypadlý na sedačce tram z kraťasů TNF, kde nějaký debil ušil asi 2cm hluboké kapsy a jiný debil se na to spolehl a telefon tam nosil. Paradoxně nejvíc mně mrzela ten den natočená videa, co se bez netu nepřenesla do cloudu. Pocit sledování odjíždějící tramvaje s vědomím prázdné kapsy je vskutku priceless.

Obligátní změny hesel, remote log-off a remote wipe. Při té příležitosti vystřízlivění, nic z toho nefunguje, dokud není přístroj online na datech/wifi - logické, ale z pohledu užitku wtf?

Večer mail od nějaké Polky, že ho našla a kde se potkáme, před chvílí update, předávka kontrabandu proběhne na Kálvin tér odpoledne. Takže spíš "co mně potěšilo?" Každopádně držte palce, i tak štěstí jak noha, že ho nenašla nějaká smažka dřív. Aspoň doufám, že se někde cestou nechytne na wifi, protože pak se mi data opravdu smáznou, než je stihnu odkopírovat, ale to mi v této konstelaci už přijde lehce rouhavé.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...