Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Co mi tak trochu neštymuje, že za bolševika všichni bydleli. Třeba blbě, ale bydleli. Od té doby se postavilo cca 900.000 bytů (statistika) a máme desítky tisíc bezdomovců. A lidi nemají kde bydlet?

A nie je to nahodou aj trochu o tom, ze za bolsevika netuzili vsetci byvat v Prahe, ale boli (casto nasilu) roztruseni po prdelakovoch kde vsak uz dnes haly fabrik, v ktorych vtedy vsetci pracovali zarastaju trnim.

Odesláno

Králíkárny... Twl, ty uvažuješ už jak náš první "porevoluční" prezident... 

Tobě se to líbí? To je pro Čr naprosto typické. Vůbec nic nedělat a pak řešit krizi tím, že to zfušuju. 

Odesláno

Tak on komunismus taky nevzniknul v Rusku a jak to dopadlo. Na panelovém domě není nic špatného, ale když se to vezme za špatný konec, tak to vypadá jako na Hájích. 

Odesláno

Na jedné straně můžeme jak Vašík Havlů velkopansky ohrnovat pysk nad panelákama - které kvůli ohlodání výbavy na kost, pochybnému sociálnímu inženýrství (ve smyslu zmenšování rodin stěhováním do malometrážních bytů) a nahuštění zástavby i za hranici tehdejších norem (na které dnes narážíme v souvislosti s nedostatkem zeleně, parkování i služeb) skutečně nebývají vrcholem urbanismu. Ale přiznejme si že právě díky nim spousta z nás vyrostla v rozumné dojezdové době od "centrálních skanzenů", do kterých se tradičně stahovaly školy, nemocnice, obchody, úřady, státní správa a obecně instituce které do center lidi přitahují (za komančů tam dokonce dožívaly i historické fabriky, pocházející ještě z dob kdy dotyčné město mívalo rozlohu vesnice). Přitom až na čestné výjimky (které už ve své době představovaly paláce/radnice/banky/divadla/kostely/školy a pod.) drtivá většina ostatní "činžákové" zástavby v centrech za posledních 50-200 let nemá naprosto žádnou historickou hodnotu (viz sibiřem zmíněné Brnisko) a kvůli krátkozrakému urbanistickému plánování (zoufale úzké ulice a uzavřené vnitrobloky = omezená nebo žádná dopravní obslužnost, i při omezené výšce nedostatek světla a přirozeného větrání, atd.) akorát zavazí rozumnější výstavbě, která jejich funkci měla dávno převzít. Takže si můžeme vybrat jestli si budeme hrát na staromilce a pod padající omítkou brblat nad zamrzlou výstavbou, nekonečným dojížděním, recyklovanýma panelákama/činžákama a nedobytnýma ouřadama v centrech - a nebo jestli konečně pochopíme že ten náš (post)komunistický skanzen není nafukovací, nevydrží věčně a že bez pořádné bourací koule let se "evoluce" (jednou za 50-100 let) neobejde.  <_<

PS pro stenlyho: Neživím se jako developer, stavař ani jako stavební úředník - nicméně před-stavební procesy znám z praxe docela osobně a konkrétně "památkáře" považuju za téměř institucionální zlo, demoralizující majitele často do té míry že onu "památku" radši nechají spadnout...  :shit:

Odesláno (upraveno)

V USA byla města založena poněkud jinak a k jinému datu. Už vidím jak někdo bourá centrum Brna. :D

EDIT: jo a třeba za Kumpošta bys zasloužil

Upraveno uživatelem azeppelin
Odesláno

Když tady čtu výplody Karlose a Stenleyho, tak jsem se začervenal a dnešek pro mně ( možná i celý týden) ztrácí cenu.

Také jsem bydlel v paneláku.

Navíc se mi tam líbilo a metro, obchody, kino, mraky hospod a Prokopské i Dalejské údolí za rohem byla pro mně dobrá ( výborná) kombinace.

Komunisty rád nemám, ale kdyby ty králíkárny nestavěli tak kde by všichni bydleli! Hlavně lidi z vesnic a vesniček, co je už nebavilo bydlet v těch nádherných barácích mezi bramborami a obilím po rodičích a nutně musí bydlet v Praze.

Dokud lidi nepochopí, že je lepší do práce dojíždět a ne bydlet přímo v Praze bude tady stále problém s bydlením.

Osobně, bych ceny bytů vytlačíl ještě tak o třicet až padesát procent nahoru, to by snad byla cesta. Stavět další byty by nebylo třeba. Potom bychom se postavili po bok Londýna nebo třeba jiných měst, kam je běžné dojíždět a kde je vlastnit byt ekonomický nesmysl.

Maloměsta a vesnice jsou fakticky prázdné a Praha je zaplněná k prasknutí.

Paradoxem je, že tady ( bohužel nejen tady) pak trousí moudra frajeři právě z vesnice a radí jak v Praze stavět a co i kde a jak vše neřešit a jak jsou králíkárny hnus

V posledních dvaceti letech mám navíc bohužel takový dojem, že někdo vyhlásil soutěž v osídlení a dobití Prahy mezi Moravou, Slovenskem a zbytkem. Prozatím to vidím a hlavně slyším jako hodně vyrovnaný souboj, kdy do toho těmto třem skupinám v poslední době hodili vidle soudruzi z východu hovořící rusky a ukrajinsky.  Vietnamce nepočítám, těm frčí řádně zdaněný pervitin a tráva i ostatní zboží, tak si kupují rovnou baráky a ty králíkárny přeskočili :-)

Jinak je hezké si tady přečíst různé názory.

Odesláno

Je pravda že v době kdy Kryštof poprvé doplul na Bahamy tak už umřeli i poslední pamětníci husitského obléhání Špilberku, to víme všichni co jsme se rozhlídnuli někde jinde než v resortu v Egyptě :)

Daně už platíme i z daní jestli jste si nevšimli, stačí se mrknout na vyúčtování energie. Nyní se jedná o další daně, protože prachy nesmrdí.

Ještě bych dodal něco o Pirátech, ale politiku v pondělí ráno? Pch.

Tady to asi nerozlouskneme, nic mě nenaštvalo, naopak drobný déšť přes noc potěšil, tak hezký pondělí!

Odesláno

Mladi ludia rozhodne su manipulovatelni, moje dvojrocne deti napriklad uprimne veria na bubakov, s vekom sa to bude zlepsovat, potom to v istom bode dosiahne vrchol a potom to pojde zas dolu.... normalka. Osobne vidim problem v tom, ze ta "bezpecna hranica" za vrcholom sa hlada ovela tazsie nez pred nim. Isto sa zhodneme ze clovek 18 vs 21 je obrovsky rozdiel, ale ako hladat tu hornu hranicu? Poznat kedy z cloveka citit roky skusenosti a kedy uz iba tie roky je dost tazke a zvlast v politickych otazkach je navyse aj pomerne lahke to ucelovo zamienat(na oboch stranach).

Odesláno

Mladi ludia rozhodne su manipulovatelni, moje dvojrocne deti napriklad uprimne veria na bubakov, s vekom sa to bude zlepsovat, potom to v istom bode dosiahne vrchol a potom to pojde zas dolu.... normalka. Osobne vidim problem v tom, ze ta "bezpecna hranica" za vrcholom sa hlada ovela tazsie nez pred nim. Isto sa zhodneme ze clovek 18 vs 21 je obrovsky rozdiel, ale ako hladat tu hornu hranicu? Poznat kedy z cloveka citit roky skusenosti a kedy uz iba tie roky je dost tazke a zvlast v politickych otazkach je navyse aj pomerne lahke to ucelovo zamienat(na oboch stranach).

Já si myslím, že by to mělo jít ruku v ruce s trestní odpovědností. Manipulovatelný je každý, záleží na té míře. Znalostech, naučení se ověřovat zdroje a kritickém myšlení + výrokové logice. Myslím, že v tom na tom nejsme moc dobře. Ale abych tvrdil, že člověk v 16 je více manipulovatelný než ten v 50,60,70 tak na to bych teda nevsadil. Samozřejmě záleží na segmentu které se má manipulace týkat. NO a potom na okolí a specifických lidech. Například si dokáži představit, že spousta mladých lidí má mnohem větší záběr dat, díky relativně vyšší digitální gramotnosti. Kvalita je věc druhá a tam to bude individuální. Ten článek jsem komentoval ale spíše z důvodu toho, že autor si tam tendenčně spojuje absolutně ne nutně související politické směry, sociologická data atd aby potvrdil svůj pohled. Podle mě je to dost textu o ničem. Také proto jsem komentoval.

A prosím ať město nic nestaví, stačí že jim padaj mosty a taky bych nerad Ivovi přispěl na další letadlo. Ono kdyby stavební povolení netrvalo 10let + a do toho nebylo tak těžké, tak je těch bytů dost od soukr. investorů. Jo a některé návrhy jsou děsivé, upřímně nechápu tu podporu konkrétně této strany atd... ale to už jsme moc v politice.....

Odesláno

... Podle mě je to dost textu o ničem...

Přesně to si myslím i já. Navíc se to tváří, jako kdyby to bylo postavené na bůhví jakých sociologických studiích (aspoň mně to tak přijde), přitom je to jen pohled (možná konstatování skutečnosti z pohledu) jednoho starého pána.

Odesláno (upraveno)

Tak aspoň se to netváří jako novinový článek. Co byla totální prasárna byl ten pokus o třídní boj od MF dnes, když vytáhly na ředitele ČT jeho legálně vydělaný a zdaněný majetek. Někteří se neštítí absolutně ničeho, což jsem tušil, ale že si to dovolí otisknout... no už to není k dohledání, evidentně tuší, že to bude průser.... tak tolik k manipulaci

Upraveno uživatelem vojta1
Návštěvník Zmizík
Odesláno

........ Co byla totální prasárna byl ten pokus o třídní boj od MF dnes, když vytáhly na ředitele ČT jeho legálně vydělaný a zdaněný majetek. Někteří se neštítí absolutně ničeho, což jsem tušil, ale že si to dovolí otisknout... no už to není k dohledání, evidentně tuší, že to bude průser.... tak tolik k manipulaci

Nebyl to Týden? 

Odesláno

Nebyl to Týden? 

Nn titulka, ale už to nenajdeš ;) Celkem běžná taktika toho stbackeho hajzla. Například na trhu akvizic má pověst největšího hovada. Chová se hůř něž všichni Mrázkové a další hvězdy 90. let.... 

post-22755-0-99320600-1556528942_thumb.png

Odesláno (upraveno)

Hmm "slušný".

Mimochodem ono se v katastru dá legálně dostat k zajímavým informacím, už několikrát jsem si říkal, že se divím, že toho nevylezlo ven víc na víc lidí. Jen si nejsem jistej, že s těmi informacemi naložila paní redaktorka, potažmo ten plátek, legálně. Pokud totiž o ně někdo projeví "oprávněný zájem", katastrální pracoviště mu je poskytne. Nejsem si však jistej, jestli je možné je takovým způsobem mírně řečeno šířit.

Upraveno uživatelem geometr
Odesláno

za bolsevika netuzili vsetci byvat v Prahe, ale boli (casto nasilu) roztruseni po prdelakovoch kde vsak uz dnes haly fabrik, v ktorych vtedy vsetci pracovali

Tak ona ta decentralizace začínala už vojnou, kdy se chlapi usídlovali v místě základní služby a i když to bylo od komančů sociální inženýrství, tak nepochybně to bylo 100x lepší jak jebat všechno do Prahy. Jenže tenkrát to bylo kvůli výrobě, průmyslu, zemědělství, dneska se ten marketing, PR, neziskovky a velkosklady holt dělaj v Praze...
Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...