Přejít na obsah

Co mě právě naštvalo

Doporučené příspěvky

Když to tady čtu, jsem fakt rád, že jsem auto nikdy neměl... Jinak bych si všechny tyhle servisní úkony asi musel dělat sám. Jestli se podobný lumpárny dějou i v autorizovanejch servisech, chtě nechtě se vtírá analogie se servisem hodinek... doufám, že mají hodináři stavovskou čest na jiný úrovni než mechanici z autoservisu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když to tady čtu, jsem fakt rád, že jsem auto nikdy neměl... Jinak bych si všechny tyhle servisní úkony asi musel dělat sám. Jestli se podobný lumpárny dějou i v autorizovanejch servisech, chtě nechtě se vtírá analogie se servisem hodinek... doufám, že mají hodináři stavovskou čest na jiný úrovni než mechanici z autoservisu.

Jako že by ti tam při servisu breitli vytáhli in house a jebli tam etu, když to má stejně plné dynko, a ten tvuj strojek by pak nosili ve svých tissotech? :-D

Upraveno uživatelem Maro
Odkaz ke komentáři

...no kuciii tyhle obecny rady tady... zalezi teda dost na aute. Olejovej filtr kterej by sel zvenku ?skrabnout? byl snad naposled na favoritu, nevim jak teda nejaky obskurni francouzi ted, ale nemecky auta maj normalne papirovou vlozku ktera je pod sroubovacim uzaverem, to nijak poznacit nejde.

U nekterejch motoru se ta vlozka vyndava nahoru, pri tom neztratis oleje ani kapku, u nekterejch dolu, tam ti pri vymene skoro vsechen olej vytece. U dieselovejch zazraku i kdyz nalejes pruzracnej novej olej, po 10 vterinach chodu motoru je cernej, takze poznat to podle barvy je nemozny.... podle me jediny reseni je menit si to sam, je to fakt primitivni, chapu ze oupnspejsovej bojovnik v tesilovym obleku to u firemniho tedeicka delat nebude, ale tady chronomagori jsou vetsinou sikovny :)

Odkaz ke komentáři

Když jsem měnil žárovku u starého MB třídy A, tak jsem rozebral půlku auta. Pak už jsem nevěděl kudy kam, tak jsem to všechno nacházel do kufru a první reakce kamaráda v servise, ty vole, kde jsi boural :-) Takže to všechno hodinu namontoval zpátky, pak vytočil rejt a spodem od kole levým blatníkem vyměnil žárovku během asi tří minut...masakr :-)

Jednou mě na benzínce poprosila tuze pěkná blondýnka, jestli bych ji nepomohl vyměnit žárovku... Změřil sem si ji vočima, uliznul patku a říkám jí, jasně bejby, jdeme na to.

Po půl hodině rozebírání ackovyho mergla sem měl ruce zdrápaný jak po boji s trojhlavym drakem a černej jsem byl jak kdybych měnil převodovku.

Dala mi místo telefonního čísla zmrzlinu za odměnu a jela do servisu MB. Fail

Dycky když chci machrovat, tak přilezu domů po čtyřech :-)))

Odkaz ke komentáři

Jednou v zimě, když byl fakt mráz a všude sněhu pokkt, jsem byl nucen vyměnit žárovku u mondea II. Po hodině a půl práce, s odřenýma kloubama a špinavý jako čuně jsem rezignoval a bez světla dojel domů. Druhý den mechanik ve Fordu vytáhl dvě západky, vyndal celý světlo, vyměnil a zasadil. Práce na 2 minuty i s cigárem.

Odesláno z mého SM-G920F pomocí Tapatalk

Odkaz ke komentáři

Jako že by ti tam při servisu breitli vytáhli in house a jebli tam etu, když to má stejně plné dynko, a ten tvuj strojek by pak nosili ve svých tissotech? :-D

Přesně tak, Maro. A zmínil jsem to proto, že se tu už dvě stránky řeší vyměněnej motor... :D

Kdyby byl hodinář lotr, některý servisní úkony si naúčtuje a neprovede. Taky může použít starší unavenou origo součástku místo nový, pokud se domnívá, že přežije záruku servisu.

Ale jak říkám, jsem optimista a věřím, že hodináři mají stavovskou čest.

Upraveno uživatelem martar
Odkaz ke komentáři

...no kuciii tyhle obecny rady tady... zalezi teda dost na aute. Olejovej filtr kterej by sel zvenku ?skrabnout? byl snad naposled na favoritu, nevim jak teda nejaky obskurni francouzi ted, ale nemecky auta maj normalne papirovou vlozku ktera je pod sroubovacim uzaverem, to nijak poznacit nejde.

U nekterejch motoru se ta vlozka vyndava nahoru, pri tom neztratis oleje ani kapku, u nekterejch dolu, tam ti pri vymene skoro vsechen olej vytece. U dieselovejch zazraku i kdyz nalejes pruzracnej novej olej, po 10 vterinach chodu motoru je cernej, takze poznat to podle barvy je nemozny.... podle me jediny reseni je menit si to sam, je to fakt primitivni, chapu ze oupnspejsovej bojovnik v tesilovym obleku to u firemniho tedeicka delat nebude, ale tady chronomagori jsou vetsinou sikovny :)

ono když chceš zachovat, dnes už celkem dlouhou, záruku u vozidla, tak musíš chodit do autorizáku i na výměny oleje, nejen na garančky.

Odkaz ke komentáři

Blokova vynimka.

V ramci zakonnej zarucnej lehoty mozes chodit do hocijakeho servisu co splna  normy. A doniest si aj vlastny matros.

Ale

Zaruku nad ramec zakona ti nikto neuzna pokial nechodis do znackoveho servisu. Vid podmienky predlzenej zaruky jednotlivych znaciek.

Odkaz ke komentáři

Ohledně garančky mám nejlepší příhodu z autorizáku Peugeot ve Zdibech (modří už vědí). Krom dvojnásobné ceny téhož úkonu (výměna oleje a filtru), oproti autorizáku v Jindřichově Hradci, chlapci ve Zdibech zjistili, že olejová nádrž má oproti technickým dokumentům od vozu o litr a půl větší kapacitu. Naštěstí mi to dolili do plna a taky naúčtovali. Poslal jsem je do prd..e a teď jezdím už jen do malých měst, kde bojují o zákazníka tím, že nekradou :-)

Odkaz ke komentáři

Ad výměna žárovek a podobný legrácky: Návod k autu mám už léta v mobilu. Až bude chtít nějaká ženská vyměnit žárovku v merglu, stáhnu si nejdřív návod na Mergla :-) A třeba jí pak i řeknu, že to neumím.

A jinak hezký povídání z knihy "Jedná paní povídala" na téma servisy. Nosit si svůj olej na výměnu do servisu... tvl, no to ne :-))) Leda bych si ho do toho auta mohl i sám nalejt :-) Fakt je, že ten servis v Olmíku, kterým to tu začlo, je vostrej teda. Napsal bych sem klidně jeho jméno (jestli to už přispěvatel neučinil). Jinak ale blbý lidi a lemplové jsou ve všech oborech, to si jeden nevybere.

Odkaz ke komentáři

Shaggy, v ČR opravdu neexistuje tzv "záruka ze zákona". My tu máme zákonnou odpovědnost, a tzv, záruka je smluvní ujednání.

Btw, na zmínku typu v ČR ... něco je/není, reagovat slovenskými články, v nichž jsem (ani v jednom) zmínku o ČR nenašel, mi přijde argumentačně poněkud nešikovné :-)

Odkaz ke komentáři

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...