geometr Posted March 13, 2020 Report Share Posted March 13, 2020 Schválně, troufnete si někdo odhadnout, podle toho, co se dělo jinde, kolik nakažených budeme mít u nás za 14 dní? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tom4 Posted March 13, 2020 Report Share Posted March 13, 2020 (edited) . Edited March 13, 2020 by Tom4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bert Posted March 13, 2020 Report Share Posted March 13, 2020 Geometře, ale to nevíme ani teď. Víme přece pouze to, kolik lidí bylo testováno s pozitivním výsledkem. Pokud by tedy do vykazovaných čísel vstoupilo zintenzivnění testování (jakože vstoupí), pak by to byla další proměnná, která ovlivní výsledné číslo, ale s faktickým počtem nárustu nemocných nijak nesouvisí. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Conrad Posted March 13, 2020 Report Share Posted March 13, 2020 (edited) Myslím si, že k pochopení problému a jeho zvládnutí přispěje až vědci najdou odpověď na 3 otázkyProč severní Italie ?Zanechává onemocnění imunitu?Jaká je schopnost viru dále mutovat ? Edited March 13, 2020 by Conrad Link to comment Share on other sites More sharing options...
geometr Posted March 13, 2020 Report Share Posted March 13, 2020 Berte, o tom, že čísla ve světě jsou podle mě mimo mísu a proč, jsem tu psal. Proto jsem napsal "podle toho, co se dělo jinde". Jinými slovy tedy řekněme podle"metodiky", kterou se to měřilo jinde (tedy "metodikou" ne úplně košer). A měl jsem spíše napsat "tipnout" namísto "odhadnout". Mě by fakt zajímalo, jestli jste nad tím někdo přemýšlel a troufli byste si tipnout. Link to comment Share on other sites More sharing options...
odjinud Posted March 13, 2020 Report Share Posted March 13, 2020 My se sázeli na první stovku v práci, tj. jestli bude tento týden. Já říkal, že do pátku a byla už ve ČT. Teď už můžeme tipovat prvního mrtvého, bohužel....:-( Celkově jsme podle mě u události, která ovlivní náš kousek světa nejvíc od pádu komunismu (ev. vstupu do EU). Link to comment Share on other sites More sharing options...
nickolas Posted March 13, 2020 Report Share Posted March 13, 2020 Ja si troufnu tipnout ze to budou tisice. Ale oficialni cisla muzou byt uplne nekde jinde, protoze s tema muzes carovat jak se ti hodi. Viz Svycarsko - prestavame testovat mlade. Nebo muze nekdo rict ze zverejnovani cisel vyvolava paniku a cisla se proste rikat nebudou. Link to comment Share on other sites More sharing options...
geometr Posted March 13, 2020 Report Share Posted March 13, 2020 Jsem se chtěl kouknout, jestli už sázkové kanceláře vypsaly sázky a kurzy, ale ještě jsem to teda neudělal :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
African Posted March 13, 2020 Report Share Posted March 13, 2020 A ze mě se stane profi karbaník, než to všechno skončí a pak hned půjdu obrat cigorky vo dávky :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
odjinud Posted March 13, 2020 Report Share Posted March 13, 2020 Já nevím, ale proti svýmu týmu nesázím... Link to comment Share on other sites More sharing options...
geometr Posted March 13, 2020 Report Share Posted March 13, 2020 Ja si troufnu tipnout ze to budou tisice. Ale oficialni cisla muzou byt uplne nekde jinde, protoze s tema muzes carovat jak se ti hodi. Viz Svycarsko - prestavame testovat mlade. Nebo muze nekdo rict ze zverejnovani cisel vyvolava paniku a cisla se proste rikat nebudou.Ano, bohužel. Link to comment Share on other sites More sharing options...
odjinud Posted March 13, 2020 Report Share Posted March 13, 2020 African - na Prší nic moc... :-)) Link to comment Share on other sites More sharing options...
African Posted March 13, 2020 Report Share Posted March 13, 2020 African - na Prší nic moc... :-))Však mě taky děcka pěkně odrbali... :-( Link to comment Share on other sites More sharing options...
Conrad Posted March 13, 2020 Report Share Posted March 13, 2020 No to jen potvrzuje můj skepticismus k EU Pokud některé státy přistupují radikálně k omezení možností í šíření a druhé řečeno mírně laxněji pak uzavření hranic je jediná možnost a Urshule je zcela mino mísu jako Merkel se svým WillkommenPS jako důkaz naprosté impotence EU je to že s mraky úředníků, komisí a podkomisí ti po dlouhém jednaní přikáží jakou máš mít žárovku a nebo příkon Luxu ale když udeří celosvětová krize a tohle nic jiného není není schopna k ní zaujmout rázné a rozhodné stanovisko se sladěním postupu všech členských zemí. Link to comment Share on other sites More sharing options...
geometr Posted March 13, 2020 Report Share Posted March 13, 2020 A ze mě se stane profi karbaník, než to všechno skončí a pak hned půjdu obrat cigorky vo dávky :-)No :-) My odjedeme, až to tu trošku pofackuju pracovně, na takovou vlastně školu v přírodě s rodiči:-) Dneska jsme přijeli z Jizerek, už nebylo co dělat, ještě jsme chtěli navštívit muzeum Ferdinanda Porsche, ale Škodovka ho zavřela kvůli opatřením. Nějak jsme usoudili, že na venkově to bude s dětma lepší, než ve městě. Ale školní režim mít budou, už totiž psaly učitelky, že práci pro děti pošlou. Nějak to půjde, nerad bych měl kvůli viru ještě blbý děti :-))) Link to comment Share on other sites More sharing options...
geometr Posted March 13, 2020 Report Share Posted March 13, 2020 To prej nemůže, neb to nemá v kompetenci.Myslíš tu EU. A to je chyba, je tedy naprosto nepřipravena na podobné situce. A čuměj na to, jak vejři. Ale kompetence kritizovat naše opatření, to maj, to jo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
straspol Posted March 13, 2020 Report Share Posted March 13, 2020 Ale kompetence kritizovat naše opatření, to maj, to jo.To jooo :-) v tom jsou machři :-) kecy umějí virtuózně. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gustaf Posted March 13, 2020 Report Share Posted March 13, 2020 https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/eu-koronavirus-ministri-vnitra-eu-chorvatsko-cesko-svedsko.A200313_112601_zahranicni_jhr Tohle je lahůdka.to už jsme tu řešili... Link to comment Share on other sites More sharing options...
horal Posted March 13, 2020 Report Share Posted March 13, 2020 https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/eu-koronavirus-ministri-vnitra-eu-chorvatsko-cesko-svedsko.A200313_112601_zahranicni_jhr Tohle je lahůdka. Hlavně teda zboží, na lidi kaká pes!!!Evropské unie je prostorem bez vnitřních hranic, v němž platí volný pohyb zboží, osob, služeb a kapitálu, který je definován Maastrichtskou smlouvou-WIKI Link to comment Share on other sites More sharing options...
moco Posted March 13, 2020 Report Share Posted March 13, 2020 Já se omlouvám předem, moc to nesleduju, ale v TV jsem zatím neslyšel nic o léku proti "korona" viru. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts