Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Nechci dmýchat spory, ale řešení celé této pandemie v rámci tak malé země bylo do určité chvíle (a stále je) vpodstatě extrémně snadné.

1. zákaz vychízení bez roušek

2. otevřená, jednoznačná komunikace a informovanost

3. desinfekce na každém možním místě

4. plošné otestování celé populace

5. Posílení a absolutní podpora těch v prní linii, zejména zdravotníků a nemocnic, policistů, pomáajících vojáků, dále řidičů MHD, pošťáků, prodavačů atd

6. včasné vyhlášení nouzového stavu a postihování porušování karantény, chození bez roušek a podobné chování jako trestný čin

Jenže nic z toho ten slovenskej nájezdník udělat nemohl, protože nejdřív rozpustil hmotné rezervy, pak i když od konce ledna věděl, že o stavu zásob roušek a respirátorů lže, nebyla je vláda schopná zajistit a nedovolila potřebným organizacím nákupy mimo centrální nákup. A když tu doktorka vymyslí test, který je o půl levnější než jaký dělají laboratoře z holdingu Agrofert, tak je skandalizovaná a popotahovaná. A test jí zakážou. Nebýt Kellnera, Tvrdíka a Hamáčka (který vzal na sebe zodpovědnost a ty nákupy vzal na své triko i přes to, že jsou de facto nelegální), tak jsme zůstali bez jakýchkoli ochranných pomůcek, bez rychlých testů a skončili bychom všichni svorně ve spirále totálního kolapsu zdravotnického systému a chaosu. A ta fraška s tím, že nedokázali zaplatit do Číny dost rychle, to je neuvěřitelný skandál. A lhát o tom pak na tiskovce je druhý. A že to celé pak zorganizovala soukromá firma (Homecredit), česko čínská obchodní komora (Tvrdík), ve spolupráci s čínskou ambasádou, čínským ministerstvem zahraničí, Bank of China v kooperaci s ČNB a zastřešil to Hamáček (a aspoň přinutil Andreje vyžehlit ty lži o podvodu čínské firmy), to je neuvěřitelná klika všech nás tady, ale současně důkaz absolutní neschopnosti ANOmarkeťáků. Babiš s ANOlízaly tohle totálně posrali a jen díky "nenáviděným" Kellnerovi, Tvrdíkovi a Číně existuje velká naděje, že všechno dopadne nakonec dobře.

Fakt nikdy nepochopím, jak je možné, že soukromá firma to všechno koupit dokáže a zaplatí to ze svého bez problému a Český ANOstát to nedokáže. Nikdy nepochopím, že s čínskou vládou přes velvyslance a kontakty na čínskou vládu jedná soukromá osoba (Tvrdík) a vyjedná a zařídí to, dokáže si sehnat podporu ČNB a Bank of China, dokáže ty věci sehnat a vše zorganizovat (S Hamáčkem) a nájezdník se zpěvákem jen koukaj, jak se dá udělat za tři dny v mnohem horší situaci to, co oni nezvládli udělat od konce ledna.

Nevím, jestli všicni vidí, jak blízko jakého průseru jsme se jen a pouze vinou nájezdníka Bureše a jeho nohsledů ocitli. A to nemluvím o tom, co bude, až tohle všechno skončí. Vláda je totiž ze zákona povinna sanovat veškeré škody způsobené vyhlášením stavu nouze a souvisejícími opatřeními. A to jsem s jejich prožraným rozpočtem a zlikvidovanými rezervami zvědav, jak asi chtějí udělat. Přitom škody nemusely být zdaleka takové, kdyby se včas daly uplatnit racionální opatření a ne opatření drakonická...

No nic, omlouvám se. Jsem fakt neskutečně vytočený.

Odesláno (upraveno)

Takže aktuální stav z R&D pracoviště na kraji Brna: Roušky má tak 10-15% lidí, ostatní si z nich dělají prdel.

Vedení sedí nahoře v kanclu a mezi lidi radši nechodí. Asi se půjdu zeptat ředitele, jestli by třeba nechtěl vydat nějaké nařízení.

Když jde jen o buzeraci, tak nás bezpečáci jebou pod záštitou bezpečnosti. Např. nošení zbytečně předimenzované bezpečnostní obuvi, nutnost použití respirátoru při čištění uniklého oleje odmašťovacím sprejem (!). Když nám tady řádí nakažlivá nemoc, nikdo respirátor nepřikázal.

V nějakým mejlu došlo, že musíme zabezpečit provoz firmy. To je zajímavý.V roce 2009 si spočítali, že v době krize je pro firmu levnější nás nechat 2 týdny na dovolené a 1 týden na neplaceném volnu. Teď se to asi počítá nějak jinak a nevím, jak zabezpečíme provoz firmy, až všichni padnem.

Ty lidi jsou blbější, než jsem myslel.

Upraveno uživatelem 5etter
Odesláno (upraveno)

Je mi z toho rozvoru zle. Co za kurvy tam sedi, ze jeste v teto situaci chteji slapat po cloveku, co chtel pomoct a navic jeste usetrit penize.

Ukazala, ze je schopnejsi, ze to jde vyrazne levneji a rychleji a to se nekomu hodne nelibi, protoze penize, jak jinak.

A nemam duvod teto pani neverit.

Je vcelku jasné, že v momentě, kdy se ve Francii chystají testovat proti Covid 19 na větším vzorku lidí antimalarikum Plaquenil, což je potenciálně daleko větší problém s možnými vedlejšími důsledky než chybějící lejstro na testování, jde primárně o tu pani, která se vzepřela vrchnosti.

Francouzská farmaceutická firma Sanofi je připravena dát úřadům k dispozici miliony dávek antimalarika Plaquenil, které vykázalo ?slibné? testy při léčbě nemoci COVID-19 způsobované koronavirem. Mohlo by tak být léčeno až 300 tisíc nemocných, tvrdí laboratoř. 

https://www.lefigaro.fr/societes/coronavirus-sanofi-offre-de-l-anti-paludique-plaquenil-pour-traiter-300-000-malades-20200318

Upraveno uživatelem neuromancer
Odesláno

Lékaři a zdravotníci čekají, až jim stát začne roušky a respirátory dodávat. Všem výrobcům a distributorům se v pondělí ohlásili kontroly z finančních úřadů. Překvapilo mě, že stát má teď na tohle čas. Měli jsme poptávku i od armády, vše probíhalo ve strachu, úzkosti a chaosu. Kapacity výroby v Česku nejsou obrovské, říká předseda Asociace nanotechnologického průmyslu ČR Jiří Kůs.

https://video.aktualne.cz/dvtv/stat-zakazal-prodej-respiratoru-poslali-na-nas-kontrolu-ale/r~43e8674a665711eab1110cc47ab5f122/

Odesláno (upraveno)

Kurna fix. Mam k tomu jen tri veci. 1) zistuju, jaky jsem cune. Ted, kdyz si hlidam hygienu mnohokrat vic, sleduju, jak malo jsem si myl pazoury, jak casto se rukama hrabu v ksifte atd. 2) mobil a klavesnice maji na sobe vic bakterii nez hajzlove prkynko. Vubec nevim, co s tim mam delat a na drzku si prikladam hajzlove prkynko, strasna predstava. Siti rousek. Tenhle narod neni asi zadnej vzor odtatnimu svetu v mnoha vecech, ale fakt o cesky sikovnosti je nepopiratelny. Nevim o tom, ze by v Nemecku nebo Francii zensky zalovily po sicich strojich a behem dvou dni si ta hezci polovina obyvatel sedla na prdel a prakticky se zamozasobila .Mozna v tom Nemecku treba uz sici stroje doma nemaji. ....

Neni to legrace, jen se modlim, at to netrva douho (myslim mesice), nezmutuje to, at se to masivne nerozsiri do tretiho sveta. Nyni pri vsi vaznosti k situaci a s pokorou rikam, ze zatim to neni beznadejny. Nedovolim si kritizovat nikoho z tech, co to ridi. Ja sem tam v praci o necem rozhoduju a tusim, jak snadno se udela chyba, neco se opomene, blbe se stanovi priorita. Oni resi kosmicky jiny level.

Upraveno uživatelem Roman I.
Odesláno (upraveno)

Plaquenil: No nazdar. Potom, co se mnou při obzvlášť povedený malarii provedl Delagil (v kombinaci s profylaxí Lariam, která tehdy nezabrala), mám hrubou představu.

Koronáč se podepíše na plicích a možná ledvinách, zbytek dostane na p.del lécbou.

Upraveno uživatelem martar
Odesláno (upraveno)

Sme na to podobne.

Ad 2) tento problém rieši taká vec, nahlavná súprava, slúchadlo sa to tiež volá.

Upraveno uživatelem P11
Odesláno

Sme na to podobne.

Ad 2) tento problém rieši taká vec, nahlavná súprava, slúchadlo sa to tiež volá.

To na venkove nemame.
Odesláno (upraveno)

Plaquenil: No nazdar. Potom, co se mnou při obzvlášť povedený malarii provedl Delagil (v kombinaci s profylaxí Lariam, která tehdy nezabrala), mám hrubou představu.

Koronáč se podepíše na plicích a možná ledvinách, zbytek dostane na p.del lécbou.

Ty uz nehysterci :-))). Asi 15 let jsem ve farmacii delal, konkretne u zminovane Sanofi, mam tu firmu moc rad a nezaujate rikam, to nejsou debilove, vedi, co delaji. Nez si neco lajznou pustit, moc chytrych lidi na tom dela. Upraveno uživatelem Roman I.
Odesláno

Mozes si kupit vodeodolnu klavesnicu, da sa umyvat pod sprchou,... ked ju pred tym alebo potom strieknes izopropylom ci inym sajrajtom bude aj celkom dezinfikovana.

Odesláno

Mozes si kupit vodeodolnu klavesnicu, da sa umyvat pod sprchou,... ked ju pred tym alebo potom strieknes izopropylom ci inym sajrajtom bude aj celkom dezinfikovana.

Ja to samozrejme tak trochu delam :-). Teda myslim, ze malo, ale v bezne m provozu, co vidim za hnuj kolem sebe, tak jsem spis peclivka

Odesláno

Kurna fix. Mam k tomu jen tri veci. 1) zistuju, jaky jsem cune. Ted, kdyz si hlidam hygienu mnohokrat vic, sleduju, jak malo jsem si myl pazoury, jak casto se rukama hrabu v ksifte atd. 2) mobil a klavesnice maji na sobe vic bakterii nez hajzlove prkynko. Vubec nevim, co s tim mam delat a na drzku si prikladam hajzlove prkynko, strasna predstava. Siti rousek. Tenhle narod neni asi zadnej vzor odtatnimu svetu v mnoha vecech, ale fakt o cesky sikovnosti je nepopiratelny. Nevim o tom, ze by v Nemecku nebo Francii zensky zalovily po sicich strojich a behem dvou dni si ta hezci polovina obyvatel sedla na prdel a prakticky se zamozasobila .Mozna v tom Nemecku treba uz sici stroje doma nemaji. ....

Neni to legrace, jen se modlim, at to netrva douho (myslim mesice), nezmutuje to, at se to masivne nerozsiri do tretiho sveta. Nyni pri vsi vaznosti k situaci a s pokorou rikam, ze zatim to neni beznadejny. Nedovolim si kritizovat nikoho z tech, co to ridi. Ja sem tam v praci o necem rozhoduju a tusim, jak snadno se udela chyba, neco se opomene, blbe se stanovi priorita. Oni resi kosmicky jiny level.

Nikdo neví jaký je správný postup, uvidí se časem, kdo měl lepší strategii. Může to dopadnout tak, že tyto zásadní opatření jsou právě katastrofa, protože si lidé nevytvoří protilátky a až přijde vir příště, bude to daleko horší. Nebo varianta B , že masivní opatření zachrání spoustu lidí a příští rok vznikne lék a ten vir se podaří redukovat. Ta druhá varianta je v tuto chvíli logická, protože si ji můžeme dovolit (ty prostředky tu na to ještě zatím jsou). Zvýšená hygiena je v těchto dnech určitě na místě, pak se ale můžeš vrátit k běžným návykům, protože přehnaná sterilita také škodí, ale to je jasné skoro každému. Jo a musím pochválit Čechy, jdou do toho a mám pocit, že se táhne za jeden provaz. Překvapuje mě Německo a další státy EU, že k tomu přistupují takto laxně. Buď to ví a chtějí redukovat starou populaci a tu mladou utužit (morbidní představa) a nebo jsou prostě jen tak naivní a neschopní. Domnívám se, že ta druhá varianta je ta pravděpodobnější.  

Návštěvník Zmizík
Odesláno

Ještě bys měl omezit to škrábání se na pytlíku, to sem si všim, že děláš prakticky pořád.

Odesláno

Tak roušky už snad jsou vyřešeny, měl by je nosit každý.

Mě by spíš zajímalo (a myslím, že pár stránek dál to už někdo nadhodil), co se jako bude dít, až  ta exponenciální křivka klesne do "ploché dráhy letu", tudíž co se jako bude dít, až v ČR zastavíme šíření. To se jako zase otevřou hranice a bude se vesele cestovat, začnou chodit děti do školy a lidi do hospod a divadel atd....a on se jako ten vir už znovu nebude množit a přenášet a importovat a exportovat mezi lidmi,státy a národy? 

Je tady někdo, kdo by to dokázal nějak fundovaně predikovat?

https://neviditelnypes.lidovky.cz/cirkus/kdy-to-skonci.A200317_210255_p_cirkus_nef?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku&utm_campaign=null

Odesláno

Hlavne v tom clanku je nesmyslna premisa, ze vw zavrel, protoze corona mezi delnikama. Kdepak. Zavrel, protoze dosly dily subdodavatelum, kteri maji komponenty z Ciny. Tak spojil uzitecne s nutnym a jeste ho bude stat hojit.

Odesláno

Kurna fix. Mam k tomu jen tri veci. 1) zistuju, jaky jsem cune. 

Díky Bohu za Coronavirus :) Lidi se naučí základní hygieně. Myslím, že tu za rok bude všude k dispozici dezinfekce a budeme nosit roušky i běžně přes den jako v Asii. Lidi také budou ohleduplnější. Že by přestali lidi posílat do školky/školy nemocné děti konečně? To je to nejlepší, co nás mohlo potkat.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...