Přejít na obsah

Koronavirus a vše okolo...

Doporučené příspěvky

Foundryman, ad Sedláček: To je mi fuk. V některejch věcech (ne čistě ekonomickejch a odbornejch) mi mluví z duše. Tady v tom rozhovoru například o tý přepracovanosti a přístupu k dětem. Já mám třeba dlouhodobě pocit, že lidi se chtějí z práce posrat a děti odkládají víc než je zdrávo. A líbí se mi to jeho podání, populární podání. Přísně odborně to nedokážu posoudit a ani ho kvůli tomu neposlouchám, to je na posouzení jiných. Mně se na něm líbí, že tyhle jeho povídání nejsou obvykle úplně odpoutána od člověka jako takového, je to takový lidský, ne přísně ekonomicky odborný. Jaký vede zcela odborný přednášky (jestli vede) netuším, ale to není moje parketa a možná by mě to ani nezajímalo.

No jo, ale je to zrádný. Třeba Hitler nebo Mussolini taky mluvili mnoha lidem z duše, zavedli sociální systémy (které jsme 1:1 převzali), odborové rekreace, ochranu přírody... A kam to vedlo?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jj, samozřejmě není to černobílý, můj názor mi trochu posunul rayethon, když mi napsal, že ředitelé jsou omezení regulací na zásobení se. Přesto jsem pořád neopustil názor, že manager (ředitel) nemocnice zodpovídá za zajištění zásob a materiálu a to i za situace, kdy mu z běžných zpráv musí být známo, že se  blíží něco mimořádného, např. pandemie. A pokud mu v tom rezortní regulace brání, měl by na to upozornit. A pokud to neudělal vidím chybu i u něj (můžeme diskutovat jak moc velkou chybu a jaká míra zavinění na něm zůstává).

Jenže pokud není vyhlášen nouzový stav, tak platí Zákon o zadávání veřejných zakázek, takže ředitel nemocnice nemůže jen tak nakoupit bez výběrového řízení zdravotnický materiál ve výši několika miliónů, i když se mu z běžných zpráv zdá, že se blíží něco mimořádného.

Odkaz ke komentáři

Aha..."Server usnews.com přinesl srovnání nejvlivnějších zemí světa..." To mi stačí. Do deseti let už žádné USA nebudou

To je jedno kdo to psal, je to jasné a všeobecné známé tvrzení. Hm, tak u toho nechci být, až ty USA do deseti let nebudou. 

Odkaz ke komentáři

připojuji se k tobě, chladným mě to nenechává

zarážející je i fakt jak rychle je ten systém uveden z bodu nula (nebo ne ????) do funkční podoby - nastavení přenosu dat od několika subjektů, jejich zpracování - kde se na to tak rychle vzali lidi, sw, hw, jeho umístění ????

a teď co s tím ?

Si to vystihl. Rozhodně to není z bodu nula. To jsem psal viz výše.

Jen to teď bude jinak zacileno a použité v širším měřítku. V ČR možná bude vyžadován nějaký souhlas, ale to jsme asi výjimka. Slováci například to mohou využít bez souhlasu a nejsou sami

Odkaz ke komentáři

Jenže pokud není vyhlášen nouzový stav, tak platí Zákon o zadávání veřejných zakázek, takže ředitel nemocnice nemůže jen tak nakoupit bez výběrového řízení zdravotnický materiál ve výši několika miliónů, i když se mu z běžných zpráv zdá, že se blíží něco mimořádného.

sorry, ale to argumentuješ demagogicky

já přeci psal (zjednosušeně řečeno) že za něco zodpovídal a měl se tedy starat, teď dodávám V MEZÍCH MOŽNOSTÍ

pokud pan ředitel napsal na ministerstvo jednoduchej jednostránkovej dopis " vážený pane ministře, ve světě se teď rozšiřuje ten covid 19 a jako ředitel Okresní nemocnice v XY odhaduji, že pro plnění úkolů naší nemocnice je potřeba ji vybavit milionem roušek. Ministerská vyhláška nám jejich nákup neumožňuje a navíc jejich nákup podléhá postupu dle ZZVZ, což z časového hlediska není nyní možné. žádám o poskytnutí informace jak mám postupovat, případně zda mohu počítat s dodávkou zmíněného milionu roušek ze skladů SSHR, v takovém případě prosím o info kdy a kde si je mohu vyzvednout, případně kdy nám budou dovezeny. S pozdravem     MUDr. Franta Novák, ředitel" pak asi udělal všechno co mohl. 

Pokud to neudělal, tak by se měl stydět a omlouvat a né plivat kolem sebe

Odkaz ke komentáři

Si to vystihl. Rozhodně to není z bodu nula. To jsem psal viz výše.

Jen to teď bude jinak zacileno a použité v širším měřítku. V ČR možná bude vyžadován nějaký souhlas, ale to jsme asi výjimka. Slováci například to mohou využít bez souhlasu a nejsou sami

Bacha na to, to je ten detail, který nikdo neřeší. Prymula nás krmí tím, že to bude se souhlasem pacienta atd atd. Ale o to se vůbec nejedná - ten souhlas pacienta je jen zástěrka toho, že komukoliv bez souhlasu přijde sms, ať se okamžitě přesune do karantény/jde na test/něco jiného. A bude to mít oporu v zákonu, tvůj pohyb budou monitorovat, takže ne že si ještě cestou domů do karantény vyřídíš, co potřebuješ. To co chystají je fakt masakr - opakuju, podle toho, co čtu v relativně solidních médiích.

Upraveno uživatelem dykmore
Odkaz ke komentáři

Taky v klidu, vole..! A prasopes v lánech se směje.

doufám, že nechceš říct, že by se stát prostřednictvím Min. zdrav. neměl snažit o nákup ventilátorů od zaběhnutýho výrobce (ano v číně) a místo toho čekat jestli skupina technologických nadšenců opravdu z běžných součástek vyrobí funkční zařízení ?

samozřejmě až nadšenci něco vyrobí, vyzkouší se, že to funguje (čímž vzhledem k nouzovému stavu nemyslím atesty a certifikace), pak bude situace jiná. Ale zajímal by mě názor lékařů, jak ochotně by s ohledem na odpovědnost za škodu na zdraví/životě, dávali pacientovi prototyp od technologických nadšenců.

Odkaz ke komentáři

Ta byrokracie a "boj proti korupci" nás jednou zničí. Třeba my bychom byli schopni dodávat bavlněné roušky cca za 40 Kč/ks, klidně i s atestem nezávadnosti. Jsou ovšem na opakované použití, schopné sterilizace. A věřím, že mnoho jiných firem taky. Ale naše vláda raději nakoupí jednorázové za cca 50,- Kč/ks a jsou kolem toho manévry, jak při vylodění v Normandii. Proč si, proboha, nekoupí v ČR ty bavlněné a pokud je nechtějí sterilizovat, ať je klidně vyhodí? Furt by to vyšlo levněji.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...