eskimak Odesláno 24. října 2020 Nahlásit Odesláno 24. října 2020 Právě teď, zceyee napsal: před 7 minutami, eskimak napsal: Jop. Suhlas. Ale takto to proste predstavitel vlady podat nemoze. Vies si predstavit tu interpretaciu u vacsiny? Konkretne? Nerozumiem tvojej otazke, ale nemaj obavy, v ziadnom pripade ta nepovazujem za predstavitela vacsiny.
martar Odesláno 25. října 2020 Nahlásit Odesláno 25. října 2020 (upraveno) Není pronajímatel chalupy/chaty z hlediska zákona - zjednodušeně rečeno - jejím dočastným vlastníkem (myšleno z hlediska prav uživání)? Ptám se jen ze zájmu, nijak nenavádím k obcházení nařízení. Krátkodobý pronájem je pochopitelně stejně rizikový jako klasické ubytovací sluzby, ale u dlouhodobého pronájmu rekreačniho objektu (řekněme 3 měsice a vic) žádné zvýšené riziko nevidim, pokud bude lufťák s rodinou důsledně dodržovat dištanc od domorodců. V těch měnících se nařizeních a výjimkách z nich aby se prase vyznalo. Já třeba jezdím do firmy v Praze - Kbelich na kole, což je covidně jednoznačně bezpečnější než MHD. Problémem je, že na přesuny použivám svoje historické sportovní kolo a oblečení s nápisy, takže vypadám jak závodník z devadesatých let. Už vidím, jak mě po dalším přitvrzení zákazu volnočasovych aktivit v Praze lustrujou prskajicí policajti a já jim vysvětluju, ze jedu do práce. Upraveno 25. října 2020 uživatelem martar
nickolas Odesláno 25. října 2020 Nahlásit Odesláno 25. října 2020 (upraveno) před 7 hodinami, Radek124 napsal: @dawe009 A kdo by měl naivní lufťáckou představu že se na romantické chatičce koncem Října zavře “jako poustevník” (s dětma, kabelou proviantu a vánočníma ozdobama?) a vyleze “až to opadne” (aniž by do té doby potkal nebo něco potřeboval od nakazitelného človička), nechť si přečte Nickolasovu mrazivou story o jeho jarní “dobrovolné izolaci” s dětma... PS: po posledních 2 resp. 4 týdnech ponorky s děckama na Home Office bych považoval návrh “vyrazit si společně na pár dní na chatu mimo civilizaci” za jasný projev sadismu za hodinu vyrážím. Ale mám teplejší spacáky a nebude to vymrzlý po zimě...doufám. A dřevo jsem si nachystal Upraveno 25. října 2020 uživatelem nickolas
Milan59 Odesláno 25. října 2020 Nahlásit Odesláno 25. října 2020 před 7 hodinami, eskimak napsal: Nerozumiem tvojej otazke, ale nemaj obavy, v ziadnom pripade ta nepovazujem za predstavitela vacsiny. Taky doufám, že týpek co si myslí, že po sobě policajti hážou dlaždice na demonstracích navzájem, není představitel většiny. Chtěl po Tobě zřejmě vysvětlení spočívající v tom, že vládní nařízení s poměrně volnou možností interpretace, kdy se částečně spoléhá a předpokládá jistá úroveň ohleduplnosti a zodpovědnosti u občana, by zkrátka znamenala jediný - dodržovala by to ani ne desetina lidí a byl by v tom bordel. Ani teď nejsou lidi schopný pochopit psanou větu, natož pak s výjimkami. Dotazovatel je krásný případ.
Milan59 Odesláno 25. října 2020 Nahlásit Odesláno 25. října 2020 (upraveno) Před hodinou, martar napsal: Není pronajímatel chalupy/chaty z hlediska zákona - zjednodušeně rečeno - jejím dočastným vlastníkem (myšleno z hlediska prav uživání)? Ptám se jen ze zájmu, nijak nenavádím k obcházení nařízení. Krátkodobý pronájem je pochopitelně stejně rizikový jako klasické ubytovací sluzby, ale u dlouhodobého pronájmu rekreačniho objektu (řekněme 3 měsice a vic) žádné zvýšené riziko nevidim, pokud bude lufťák s rodinou důsledně dodržovat dištanc od domorodců. V těch měnících se nařizeních a výjimkách z nich aby se prase vyznalo. Já třeba jezdím do firmy v Praze - Kbelich na kole, což je covidně jednoznačně bezpečnější než MHD. Problémem je, že na přesuny použivám svoje historické sportovní kolo a oblečení s nápisy, takže vypadám jak závodník z devadesatých let. Už vidím, jak mě po dalším přitvrzení zákazu volnočasovych aktivit v Praze lustrujou prskajicí policajti a já jim vysvětluju, ze jedu do práce. Pronajímatel chalupy je jejím majitelem. Nemyslíš nájemce? Ten má po dobu pronájmu pouze právo na její užívání, se kterým se pojí další práva a povinnosti. Myslím, že dočasným majitelem se ale nestává. Takový právní pojem jsem neviděl a majitel se po dobu pronájmu nemění. Upraveno 25. října 2020 uživatelem Milan59
bandicoot Odesláno 25. října 2020 Nahlásit Odesláno 25. října 2020 před 22 minutami, Milan59 napsal: Ani teď nejsou lidi schopný pochopit psanou větu, natož pak s výjimkami. Dotazovatel je krásný případ. To čteš kde?
Bert Odesláno 25. října 2020 Nahlásit Odesláno 25. října 2020 Borci, abych Vám v tom ještě trochu udělal zmatek, tak pronájem věci nemovité, v našem případě tedy chalupy, nejsou li k tomu poskytnuty další služby, není poskytování ubytovacích služeb. A omezeno je právě poskytování ubytovacích služeb, nikoli pronájem .....
Kat251 Odesláno 25. října 2020 Nahlásit Odesláno 25. října 2020 Borci, abych Vám v tom ještě trochu udělal zmatek, tak pronájem věci nemovité, v našem případě tedy chalupy, nejsou li k tomu poskytnuty další služby, není poskytování ubytovacích služeb. A omezeno je právě poskytování ubytovacích služeb, nikoli pronájem .....Přesně tak, z toho důvodu, je pronájem i krátkodobý povolen...Sent from my iPhone using Tapatalk
geometr Odesláno 25. října 2020 Nahlásit Odesláno 25. října 2020 (upraveno) ... akorát tam nesmíš jezdit, páč výjimka je jen na cesty do vlastního. Mimochodem znám lidi (někteří zákazníci, jeden dokonce kamarád), který maj rekreační objekty pronajatý dlouhodobě - leta - nájemní smlouvy na léta uzavřené dávno před koronou. Ty maj jasně smůlu Upraveno 25. října 2020 uživatelem geometr
Milan59 Odesláno 25. října 2020 Nahlásit Odesláno 25. října 2020 (upraveno) @bandicoot Že někteří nejsou s to pochopit psaný text? Stačí si to tady pročíst. Čtu a slýchám neustále, jak je něco nejasný, přitom vždy maximálně den po vyhlášení opatření je již naprosto jasný seznam zveřejněn. Příkladem budiž příspěvek @Bert, kterého se samozřejmě hned někdo chytil. Vládní nařízení zakazující pobyt v pronajatých chatách se totiž netýká "zákazu pronájmu", ani "zákazu poskytování ubytovacích služeb", ale zákazu volného pohybu. To je pochopitelně obrovský rozdíl a už 2 stránky tady to někdo nechápe. "Od 22. října 2020 od 6 hodin platí omezení volného pohybu s výjimkami, umožněné jsou pouze: a) Cesty za účelem pobytu v přírodě nebo parcích a pobytu tam a cest do vlastních rekreačních objektů a pobytu v nich." https://koronavirus.mzcr.cz/aktualni-opatreni/ Upraveno 25. října 2020 uživatelem Milan59
zceyee Odesláno 25. října 2020 Nahlásit Odesláno 25. října 2020 před 40 minutami, Milan59 napsal: spoléhá a předpokládá jistá úroveň ohleduplnosti a zodpovědnosti u občana, by zkrátka znamenala jediný - dodržovala by to ani ne desetina lidí A to tvrdíš na základě čeho? Nenosej masku v autě když jedou sami?
Milan59 Odesláno 25. října 2020 Nahlásit Odesláno 25. října 2020 (upraveno) před 5 minutami, zceyee napsal: A to tvrdíš na základě čeho? Nenosej masku v autě když jedou sami? Pořád si mi neodpověl, jak jsi přišel na to, že policajti po sobě hážou dlažební kostky. Z příspěvků účelově vybíráš jejich části a reaguješ jen na útržky. Nejsi schopen přispět ničím relevantním, takže dík za snahu. Pokud nerozumíš tomu, že možnost volné interpretace nařízení v situaci šíření nemoci bude mít malý efekt, doporučuju vystudovat politickou vědu nebo přidružené oblasti. Selský rozum by ale taky stačil. Upraveno 25. října 2020 uživatelem Milan59
bandicoot Odesláno 25. října 2020 Nahlásit Odesláno 25. října 2020 před 3 minutami, Milan59 napsal: @bandicoot Že někteří nejsou s to pochopit psaný text? Stačí si to tady pročíst. Čtu a slýchám neustále, jak je něco nejasný, přitom vždy maximálně den po vyhlášení opatření je již naprosto jasný seznam zveřejněn. Tak zaprvé jsem se ptal konkrétně. Napadl jsi tazatele. Ten ale jen disputoval nad smyslem té výjimky, pochopil ji na první dobrou. A za druhé, pokud bys ta opatření četl z pohledu provozovatele čehokoliv, tak bys nikdy nemohl napsat “naprosto jasný seznam”’.
Milan59 Odesláno 25. října 2020 Nahlásit Odesláno 25. října 2020 Právě teď, bandicoot napsal: Tak zaprvé jsem se ptal konkrétně. Napadl jsi tazatele. Ten ale jen disputoval nad smyslem té výjimky, pochopil ji na první dobrou. A za druhé, pokud bys ta opatření četl z pohledu provozovatele čehokoliv, tak bys nikdy nemohl napsat “naprosto jasný seznam”’. Naše nedorozumění bude zřejmě vyvěrat ze systému citování příspěvků. Nebylo to myšleno na kolegu @eskimak, to v žádném případě.
eskimak Odesláno 25. října 2020 Nahlásit Odesláno 25. října 2020 před 2 minutami, Milan59 napsal: ... Selský rozum by ale taky stačil. Trochu ta poopravim: Rozum by ale taky stacil.
martar Odesláno 25. října 2020 Nahlásit Odesláno 25. října 2020 před 46 minutami, Milan59 napsal: Pronajímatel chalupy je jejím majitelem. Nemyslíš nájemce? Ten má po dobu pronájmu pouze právo na její užívání, se kterým se pojí další práva a povinnosti. Myslím, že dočasným majitelem se ale nestává. Takový právní pojem jsem neviděl a majitel se po dobu pronájmu nemění. Jo, jsem vůl, myslel jsem nájemce měl jsem tu větu původně napsanou zgruntu jinak, pak ji překopal a zapomněl vyměnit pronajimatele za nájemce. Pardon. Ještě, že mě čtou samí inteligentní lidi No a myslel jsem to přesně tak, jak pak mnohem líp a kratší formou napsal Bert. Mimochodem, i u nás jsou horské apartmány ve sdileném režimu spoluvlastníků ("španělský model"), kde se střídá třeba deset rodin. Jsou sice vlastníci, ale z epidemiologickeho hlediska je jejich uživání rekreačniho objektu mnohem rizikovějši než výlučné uživání pronajaté nemovitosti nájemcem.
zceyee Odesláno 25. října 2020 Nahlásit Odesláno 25. října 2020 před 1 minutou, Milan59 napsal: Pokud nerozumíš tomu, že možnost volné interpretace nařízení v situaci šíření nemoci bude mít malý efekt, doporučuju vstudovat politickou vědu nebo přidružené oblasti. A kdybysme dovolili lidem jezdit po dálnicích 170 tak se tam zabijou. Zajímavý že jinde to funguje (a někde třeba ani limit nemaj), tady se furt jede myšlenka "dejte jim pokutu nebo se zabijou" A to lidi zbavuje tý odpovědnosti, to je důvod proč je situace taková jaká je. Dneska tam pujdu protože to neni zakázaný.
eskimak Odesláno 25. října 2020 Nahlásit Odesláno 25. října 2020 Kazdemu je naozaj u prdele ci sa v svojej dodavke zabijes lebo ides 200 a na palubovke vozis sekeru. Ide o to, aby si v svojej neskonalej slobode nesiahol na zivot niekomu inemu, lebo to pravo nemas. A o to iste ide aj pri opatreniach. Inteligent pochopi ze do restauracii sa aktualne nema chodit preto ze existuje zvysene riziko nakazy. Blb sa tesi ako s tym opatrenim vydrbal.
geometr Odesláno 25. října 2020 Nahlásit Odesláno 25. října 2020 zceyee Ty jsi hroznej exot :-))) Nic ve zlým!
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se