Přejít na obsah

Koronavirus a vše okolo...

Doporučené příspěvky

před 3 hodinami, eskimak napsal:

Kurak toto pravo nema. Neviem ako v CR, na SK sa fajcit nesmie prakticky nikde kde sa vyskytuju ludia a nejedna sa o speci fajciarsky priestor.

Zijes v spolocnosti a tym akceptujes jej pravidla. Covid je aktualne pre velku cast spolocnosti akutna hrozba a podla toho sa prijimaju opatrenia. Ak s nimi suhlasit nebudes, budes met obmedzene vyuzivanie nejakych sluzieb ktore ti zivot v tejto spolocnosti ponuka. A tvoje prava obmedzene niesu - stale sa mozes rozhodnut a zvolit si sam. Ale nemozes cakat ze ti niekto bude tolerovat to ze ho ohrozujes na zdravi.

Aha, takže u vás si kuřák nemůže jít zapálit na svůj balkon? Tak to asi žiješ v jiném slovensku, než já znám 😞

A obávám se, že tady čím dál tím víc platí, že ne všichni jsou si rovni - i v tomhle.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ECBF3956-F119-492A-BFC9-07E009CAACDE.jpeg

zdroj jsem k tomu nenašel, tak snad to není fake

před 3 minutami, Irwinek napsal:

Aha, takže u vás si kuřák nemůže jít zapálit na svůj balkon? Tak to asi žiješ v jiném slovensku, než já znám 😞

A obávám se, že tady čím dál tím víc platí, že ne všichni jsou si rovni - i v tomhle.

v tomhle je Rusko napřed Od října je zakázáno kouřit na balkonech. K čemu nám teď budou, ptají se Rusové - Seznam Zprávy (seznamzpravy.cz)

a jde to řešit i u nás Obtěžuje vás sousedovo kouření na balkóně či v okně? | Okolo bytu

Upraveno uživatelem Liqid
Odkaz ke komentáři

před 3 minutami, Irwinek napsal:

Ano, všichni jsou si rovni. Tento komunismus v praxi převádí právě teď například Mynář a Zlínská hygiena 😬

Odkaz ke komentáři

Pokud připustím, že v populaci je cca 60-70% racionálních lidí a zbytek jsou debilové / ignoranti etc, tak proočkovanost 60-70% je stav, který znamená konec epidemie - nebo?
Kolego, obávám se, že tvůj odhad je díky volebním výsledkům, viz kolega Tomáš, značně nadsazen. Racionálních bude tak cca 30%, dle mého
Odkaz ke komentáři

před 14 minutami, Irwinek napsal:

Ak sa bavime o bytovych domoch, tak vo vacsine nemoze. Asi poznas ine Slovensko. Vacsina bytoviek ma v stanovach zakaz fajcenia v celom objekte, tyka sa to aj balkonov. Kolega to par rokov spat riesil, susedia pod nim to nerespektovali a on nebol prakticky schopny vetrat. Tahalo sa to dlho, zainteresovane vsetky mozne strany, skoncilo to tak ze im (tym co na svojom balkone fajcili a tym porusovali domovy poriadok) hrozila exekucia. Prestali s tym.

Ze to ludia robia, je samozrejme ina vec. Ale ludia aj prekracuju rychlost a nesmie sa to.

Odkaz ke komentáři

před 30 minutami, Duke650 napsal:

Teď jsem v autě tak to nedohledam ale procento hlasů získaných ve volbách není totéž co procento populace 

To jistě ne, sluší se dodat čísla. Tedy rok 2013, počty v milionech

oprávnění volit 8,4 volilo 5, Zeman 2,7 milionu hlasů

Rok 2018, 

oprávnění volit 8,4 volilo 5,5, Zeman 2,85 milionu hlasů 

vyplývá z toho že 3 až 4 lidi z 10 mají v prdeli volbu prezidenta :)

To je 35%. K tomu skoro 3 miliony voličů Zemana je dalších 35%, pokud tedy budu tvrdit, že z lidí co mají právo volit se 35% zachovalo neracionálně tím, že se na volby vykašlali a dalších 35% z této skupiny neracionálně vybralo Zemana, pak je 70% z lidí oprávněných volit neracionálních. 

Ale to celé jen jako legrace, v podstatě se ztotožňuji s tvou úvahou že "pokud je v populaci . . ." a dál už je to z mé strany jen jako vtip :) :cheers:

Upraveno uživatelem Tom4
Odkaz ke komentáři

Casu je resp. bylo dost, chytrejch a schopnejch lidi je spousta, ale narazime tady na hloupost a neschopnost vedeni. Bures svym "rizenim statu jako firmy" dosahl pouze toho, ze s nim a jeho souborem odmitaji postupne spolupracovat i lide, kteri s nim dosud sice nesouhlasili, ale pro "dobro" zeme, ve ktere ziji, davali sve schopnosti k dispozici. Prazdnota, kterou Bures vytvari, neni nepodobna te, ktera tu byla po dlouha desetileti. Uz jen bezpaterni hlupaci, ustraseni sluzebnicci nebo bezcharakterni svine jsou ochotni jit do holportu s tim hajzlem. 

Jsem toho zmaru nejakej plnej posledni dobou. Pokusim se vas tady uz neobtezovat svymi nazory. Preji vam pevne zdravi a pokud mozno klidne svatky panove a damy.

Upraveno uživatelem honza71
Odkaz ke komentáři

před 40 minutami, eskimak napsal:

Ak sa bavime o bytovych domoch, tak vo vacsine nemoze. Asi poznas ine Slovensko. Vacsina bytoviek ma v stanovach zakaz fajcenia v celom objekte, tyka sa to aj balkonov. Kolega to par rokov spat riesil, susedia pod nim to nerespektovali a on nebol prakticky schopny vetrat. Tahalo sa to dlho, zainteresovane vsetky mozne strany, skoncilo to tak ze im (tym co na svojom balkone fajcili a tym porusovali domovy poriadok) hrozila exekucia. Prestali s tym.

Ze to ludia robia, je samozrejme ina vec. Ale ludia aj prekracuju rychlost a nesmie sa to.

hmm, jezdím jen sem tam do Bánovců a do Dolného Kubína, a ani v jednom jsem nebyl minimálně 4 roky ( až teď jsem si uvědomil, jak je to dávno a ten čas letí, ještě včera bych klidně řekl, že jsem tam byl v létě, maximálně loni 😞  )

Přesně tohle mám doma, a nezmůžeme s nimi vůbec nic 😞

Tak to je jistý, zákazy přeci jsou od toho, aby se překračovaly 😄

Odkaz ke komentáři

Před hodinou, Liqid napsal:

To rusko nevím, ale jestli jsi si pořádně přečetl, to, nač jsi poslal odkaz , tak je tam uvedeno, že je to v podstatě k ničemu :Civilní řízení je samo o sobě zdlouhavé, navíc prokázat míru intenzity rušení imisemi není jednoduché. I za předpokladu, že žalobce ve věci uspěje a získá pravomocné soudní rozhodnutí, je možnost jeho vynutitelnosti poměrně diskutabilní.

Odkaz ke komentáři

před 4 minutami, azeppelin napsal:

Takže kdo se nechce nechat očkovat je neracionální debil. Hoši tady je to horší církev jak hooligans bojující na náměstí proti zakrývání obličeje.

+1

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...