Lucky Lucaso Odesláno 18. července Nahlásit Odesláno 18. července Za me je ten zakaz naprosto v poradku. A o 18 letejch blbeccich ve shilim bavu se bavit asi netreba. 1 6
Josef01 Odesláno 19. července Nahlásit Odesláno 19. července (upraveno) Vždy, když nakoupím v Rakousku, tak si uvědomím, jak z nás naše řetězce dělají pitomce s cenami za zboží. Upraveno 19. července uživatelem Josef01 5 3
bluman Odesláno 21. července Nahlásit Odesláno 21. července @Josef01 jj, do Rakuska chodim nakupovat pravidelne, v Bratislave to mam kusok. Nieco je lacnejsie tam, nieco u nas, ale ta kvalita a kultura nakupovania je v AT na uplne inej urovni. Nedavno som hladal solarnu sprchu, no nekup to, ked je to v zlave 20% 2
Gustaf Odesláno 22. července Nahlásit Odesláno 22. července (upraveno) No, mě překvapilo, že v chorvatskem Lidlu jsem kupoval bílé jogurty Active v přepočtu za 8,50kc (nebyl v akci). A byl vyrobeny u nás ve městě v mlékárně ve Stříbře. No a tady v Lidlu stojí 9,90kc.... Upraveno 22. července uživatelem Gustaf 3
Lucky Lucaso Odesláno 22. července Nahlásit Odesláno 22. července Cesko je specificky trh. Mame radi horsi kvalitu za kterou si radi priplatime 2 4
Jeronimo Odesláno 22. července Nahlásit Odesláno 22. července (upraveno) To mi tak kolega co jel loni přes Rakousko a stavil se na kafe přivezl pár paštik. Říkám: Ty vole, nezlob se, ale já to nežeru od té doby co jsem byl jako děcko na brigádě v Haméčku. Od té doby co jsem jen ucítil paštiku, tak se mi navalilo. On se jen usmívá a říká: Ven si to a uvidíš... Tak jsem si jich pár vzal. Ležely v koutě v ledničce několik měsíců než přišla chvíle před nákupem kdy nebylo co dát na rohlík. Hoši, obecně se takovým jídlům vyhýbám, ale tak dlouho jsem si na paštice nepochutnal snad desítky let Cena na štítku byla tenkrát prakticky 1:1 vůči našim cenám. Upraveno 22. července uživatelem Jeronimo
FantasticFabio Odesláno 22. července Nahlásit Odesláno 22. července před 2 hodinami, Gustaf napsal: No, mě překvapilo, že v chorvatskem Lidlu jsem kupoval bílé jogurty Active v přepočtu za 8,50kc (nebyl v akci). A byl vyrobeny u nás ve městě v mlékárně ve Stříbře. No a tady v Lidlu stojí 9,90kc.... Asi dovoz z chorvacka…. Cesta něco stojí ! Dobro dóšli !
Josef01 Odesláno 22. července Nahlásit Odesláno 22. července Je to tak, Češi údajně nechtějí kvalitu a rádi si za ni připlatí, viz vyjádření jednoho výrobce, že češi mají rádi v konzervách méně masa. Rio Mare v Hoferu bez slevy a bez akce za 175 Kč (3x 160g) v Albertu 99,90 Kč 1 kus 160g. Samozřejmě se dá sehnat v kdejaké drogerii levněji, ale nejde jen o cenu. Obecně je kvalita potravin v Rakousku vyšší a i když zaplatíte stejně nebo o něco více, je to jiné jídlo (viz výše). Samozřejmě hotel u kempu, kde jsme byli, stál 600 EUR/noc a samotná snídaně 42 EUR, to je docela masakr, ceny opravdu vysoké. Na luxusní snídani jsme šli do restaurace ve vedlejším kempu za 18 EUR. V St. Wolfgang je restaurace s Michelin 2025, jídla kolem 30 EUR mi nepřijdou strašná, protože ve vedlejších restaurací byla 20-25 EUR. Tedy záleží co kde člověk koupí, výběr ale je.
milomac Odesláno 22. července Nahlásit Odesláno 22. července před 3 hodinami, Josef01 napsal: Je to tak, Češi údajně nechtějí kvalitu a rádi si za ni připlatí, viz vyjádření jednoho výrobce, že češi mají rádi v konzervách méně masa. Rio Mare v Hoferu bez slevy a bez akce za 175 Kč (3x 160g) v Albertu 99,90 Kč 1 kus 160g. Samozřejmě se dá sehnat v kdejaké drogerii levněji, ale nejde jen o cenu. Obecně je kvalita potravin v Rakousku vyšší a i když zaplatíte stejně nebo o něco více, je to jiné jídlo (viz výše). Samozřejmě hotel u kempu, kde jsme byli, stál 600 EUR/noc a samotná snídaně 42 EUR, to je docela masakr, ceny opravdu vysoké. Na luxusní snídani jsme šli do restaurace ve vedlejším kempu za 18 EUR. V St. Wolfgang je restaurace s Michelin 2025, jídla kolem 30 EUR mi nepřijdou strašná, protože ve vedlejších restaurací byla 20-25 EUR. Tedy záleží co kde člověk koupí, výběr ale je. Pokud jsi myslel tou úvodní větou, že Češi si rádi připlatí za nekvalitu, tak potom, ten, kdo se chová v duchu tohoto hesla, je korunovaný .ůl. Mě docela štvou ty výroky, že jsme popelnice Evropy, stejné potraviny jako na západ od nás tu jsou v horší kvalitě a ještě dražší apod. Potravinářská inspekce, jak se objevovalo v médiích, se měla zaměřovat na odhalování tzv. "dvojí kvality" a pořád lidi tvrdí, že německý jogurt chutná líp než ten český, to samé čokoláda, nealko nápoje ,sýry atd. Tak nevím, jak dalece se to daří, když si lidi, kdo má tu možnost, jezdí nakupovat raději za hranice ... Na pobavení taky byla hláška, že český zákazník má jiné chutě (a i jiný obsah peněženky), a proto jsou některé potraviny na český trh ve složení upravovány ("zjemňovány ) dle jejich národních požadavků. V duchu tohoto výroku nejspíš najela na úpravy ve složení potravin i řada tuzemských výrobců, protože opravdu kvalita, pokud se týká hlavně i chuťové stránky potravin, jde směrem do (pr) dolů ...
milomac Odesláno 22. července Nahlásit Odesláno 22. července Ale je fakt, že tenhle výrok je stále aktuální. Já jsem hodně roků dělal v potravinářství a proto mě štve, kam se to všechno posunulo. Obyčejní/ normální lidé se už v tom přestávají orientovat. Vše se z nějakého důvodu zdražuje - energie, komponenty/ suroviny pro výrobu potravin a tak se to pak musí nějakým způsobem "ošéfovat"/ dostat do nějakých kompromisních forem (nechci používat ten výraz ošidit), aby si tu potravinu český zákazník s přihlédnutím k marži prodejce nakonec vůbec za tu prodejní cenu koupil. Je jistě plno nařízení EU týkajících se výroby potravin, které mají ve finále garantovat především jejich bezpečnost, ale jak to ve finále chutná, je druhotné .... 1
Josef01 Odesláno 22. července Nahlásit Odesláno 22. července Když chci kvalitní jídlo a zeleninu, skočím si do Kunratické Stodoly, bohužel stojí to o 50% víc než v Německu, ale je to dobrý V rakouských potravinách často nenajdete éčka jako v našich, přestože na první pohled vše vypadá stejně. Na druhou stranu se dá zde koupit spousta kvalitních potravin přímo od farmářů a mají to dobré, tedy vše není špatné, řekl bych že největší zlo jsou ty řetězce. 2
Bert Odesláno 22. července Nahlásit Odesláno 22. července Jednoduché. Gotaj 1977: Maso: 52% vepřové maso, 21% hovězí maso, vepřové sádlo. Solící směs: Jedlá sůl, konzervant E250 (dusitan sodný). Koření: Sladká paprika, černý pepř, bílý pepř, muškátový ořech, muškátový květ. Ostatní: Sušený česnek. Gothaj 2025: Maso: Vepřové a hovězí maso. Sádlo: Vepřové sádlo. Tekutina: Voda. Sůl: Jedlá sůl. Koření: Pepř, paprika, česnek, extrakty koření. Stabilizátory: E250 (dusitan sodný), E451 (trifosforečnan sodný), E450 (difosforečnany). Další: Dextróza, antioxidanty (E316 – askorban sodný), látky zvýrazňující chuť a vůni (E621 – glutaman sodný). Může obsahovat: Bramborový škrob, vepřové kůže, rostlinnou bílkovinu, barviva (E120 – košenila, E160c – paprikový extrakt). 1 2
neuromancer Odesláno 22. července Nahlásit Odesláno 22. července Gothaj 1977 je ten, co prodává Lidl v retro týdnu? Složení odpovídá Jeho výrobce ovšem tvrdí, že "Gothaj a šunkový salám jsou dnes lepší než za socialismu, tvrdí dodavatel retro výrobků pro Lidl" https://zpravy.aktualne.cz/finance/nakupovani/gothaj-a-sunkac-jsou-dnes-lepsi-nez-driv-rika-o-retro-vyrobc/r~e23a8874a37c11e79090002590604f2e/
Radek124 Odesláno 22. července Nahlásit Odesláno 22. července Zrovna tišnovský Steinhauser úplné kentusy nedělá, ale zrovna Gothaj (který už za socíku připomínal spíš slanej pěnovej korpus na sádlo) bych za masitou nutriční výhru nepovažoval, ani kdyby uváděné složení byla pravda - viz poznámka o 40% podílu tuku (vs 56+24% "masa"), která nám taktně připomíná oficiální potravinářskou definici "maso = tuhé stravitelné části zvířecích těl" 3
Conrad Odesláno 22. července Nahlásit Odesláno 22. července před 31 minutami, Radek124 napsal: Zrovna tišnovský Steinhauser úplné kentusy nedělá, ale zrovna Gothaj (který už za socíku připomínal spíš slanej pěnovej korpus na sádlo) bych za masitou nutriční výhru nepovažoval, ani kdyby uváděné složení byla pravda - viz poznámka o 40% podílu tuku (vs 56+24% "masa"), která nám taktně připomíná oficiální potravinářskou definici "maso = tuhé stravitelné části zvířecích těl" Kdysi dávno jsem strávil nějaký čas na neurologii, na pokoji se mnou byl řezník a ten tvrdil, že gothaj je co se týče složení nejlepší z měkkých salámů. Ohledně prohlášení pana Steihausera ,dost si nedovedu představit ,že by prohlásil , dnes děláme daleko větší blafy než dříve
Bert Odesláno 22. července Nahlásit Odesláno 22. července Před hodinou, Radek124 napsal: Zrovna tišnovský Steinhauser úplné kentusy nedělá, ale zrovna Gothaj (který už za socíku připomínal spíš slanej pěnovej korpus na sádlo) bych za masitou nutriční výhru nepovažoval, ani kdyby uváděné složení byla pravda - viz poznámka o 40% podílu tuku (vs 56+24% "masa"), která nám taktně připomíná oficiální potravinářskou definici "maso = tuhé stravitelné části zvířecích těl" Gothaji se dříve i říkalo řeznický salám. Nevím, co jsi za socíku jedl Ty, ale já měl gothaj od řezníka a byl skvělý. 4
Conrad Odesláno 22. července Nahlásit Odesláno 22. července (upraveno) před 29 minutami, Bert napsal: Gothaji se dříve i říkalo řeznický salám. Nevím, co jsi za socíku jedl Ty, ale já měl gothaj od řezníka a byl skvělý. Upraveno 22. července uživatelem Conrad
Conrad Odesláno 22. července Nahlásit Odesláno 22. července před 1 hodinou, Radek124 napsal: Zrovna tišnovský Steinhauser úplné kentusy nedělá, ale zrovna Gothaj (který už za socíku připomínal spíš slanej pěnovej korpus na sádlo) bych za masitou nutriční výhru nepovažoval, ani kdyby uváděné složení byla pravda - viz poznámka o 40% podílu tuku (vs 56+24% "masa"), která nám taktně připomíná oficiální potravinářskou definici "maso = tuhé stravitelné části zvířecích těl" Pokud by jsi nevěřil mě, /což je možné/ ,ale i Bertovi/ což by bylo značně opovážlivé/ tak věz co o tomto problému říká už i AI Obecně se má za to, že kvalita gothajského salámu byla v minulosti lepší než je tomu u mnoha současných výrobků. Tato změna souvisí především se zrušením závazných státních norem v 90. letech 20. století a následným uvolněním regulace Dříve (před 90. lety) Vyšší obsah masa: Podle tehdejších norem (např. z roku 1977) se gothajský salám vyráběl s vyšším podílem masa, konkrétně kolem 65-73 % směsi vepřového a hovězího masa.
Pepino777 Odesláno 23. července Nahlásit Odesláno 23. července Slov netřeba https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/623444-video-sokujici-chovani-kuryra-ze-zasilkovny-nadaval-a-nicil-balicky
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se