Pepino777 Odesláno 19. července Nahlásit Odesláno 19. července Ja meteoradar sleduju na Windy. U free verze je sice jen posledni hodina, ale vic jsem asi nikdy nepotreboval. A hlavne je tam cela Evropa a ne jen kousek nad CR. 1
paro Odesláno 19. července Nahlásit Odesláno 19. července před 1 hodinou, horal napsal: Kam teda chodíte pro předpověď? Záleží, co potřebuju... když lítám - skysight.io https://skysight.io je placená verze pro plachtaře. Kolega Horác vytvořil FlyMet https://flymet.meteopress.cz, který je v bezplatné verzi. Ale je to statickej výpočet plachtařských modelů s udivující přesností. Dá to předpověď ráno kolem 8:00 na následujících 24h, včetně srážek, větru, atp. Družicové modely, když potřebuji vidět zda je termika čistá nebo s oblačností, beru z chmi.cz na normální život používám počasí na iphone, windy, Medarda https://www.medard-online.cz (ale teď má nějaké problémy), nebo inpocasi.cz. Když chci vidět radar, tak mám aplikaci iRadar na horách používám placenou verzi Bergfexu snad ti to trochu pomohlo 1
bohus76 Odesláno 19. července Nahlásit Odesláno 19. července před 2 hodinami, geometr napsal: K voknu. Tak už kvokni p..o .
zceyee Odesláno 19. července Nahlásit Odesláno 19. července Nedele 10 vecer v panelaku, nejvyssi cas privrtat tu policku ... no .. panel .. moc to nešlo .. buď to nešlo rovně .. nebo to nešlo dovnitř. 1 1
JakubS Odesláno 19. července Nahlásit Odesláno 19. července Panelák, neděle 10 večer.... Sousedy to možná "štvalo" víc.
shaggy Odesláno 19. července Nahlásit Odesláno 19. července A pritom kazdy vie, ze vtedy je panel najmäksi... 6
Radek124 Odesláno 19. července Nahlásit Odesláno 19. července Některé zkušenosti jsou těžko sdělitelné, na kvalitní beton prostě platí kango s kvalitním vrtákem - ale fakt ne v Neděli (jedno jestli ráno nebo večer, obojí je v paneláku na facku) Ad počasí: Problém je že spousta šikovných online meteo udělátek bere veřejná radarová data právě z chmi.cz - viz zmiňovaný radar.bourky.cz (Lukáš Ronge je tvůrce původního mobilního Meteoradaru/iRadaru pro ČHMÚ a dalších aplikací pro "lovce bouřek" - mimochodem, Pavlem zmiňovaný Medard má už 6 let propadlý certifikát, takže ten server už dnes jede asi jenom setrvačností). Každopádně mi fakt hlava nebere, kdo měl tu drzost shrábnout přes 26 mega za vánoční "responzivní upgrade" webu ČHMÚ, kde se v podstatě nedalo nikam doklikat - a po 7 měsících kritiky se 13.7. zmohli akorát na tichou exhumaci původní webové prohlížečky radarových dat (které v případě "zvýšené zátěže" stejně jako ostatní nedostává obsah) 1
Josef01 Odesláno 19. července Nahlásit Odesláno 19. července Kritika se na ně valila ze všech stran, nakonec něco málo upravili a asi zaplatili další peníze.... Já používám meteoblue, tak jsem to zjistil až po zprávě od kolegů. 1
Conrad Odesláno 20. července Nahlásit Odesláno 20. července Ventusky +Aladin+Accuweather- sečíst a dělit 3, někdy to vyjde 1
Radek124 Odesláno 20. července Nahlásit Odesláno 20. července iRadar.app = Lukáš Ronge, i při přepnutí na "středoevropský" CERAD v tom má pro ČR integrovaná data od CHMI.CZ (CZRAD) - tj. totéž co jeho poněkud svižnější radar.bourky.cz (který jde taky připíchnout jako web app a netahá/neanimuje takový objem), což impotenci IT vyžírek na ČHMÚ neřeší Ventusky jde bohužel od začátku úplně mimo mě, stejně jako stránky a pluginy s "ikonkama" lokálního počasí, počítané pro nějaké blízké letiště. Fancy animace domnělých větříků jsou staticky k ničemu a když se v té chcíplině jeden pokusí animovat reálné počasí (viz výše), je to jenom past na předplatné
neuromancer Odesláno 20. července Nahlásit Odesláno 20. července Nevím, odkud bere data weather.com., ale předpověď mně od nich sedí nejvíc.
McStinger Odesláno 21. července Nahlásit Odesláno 21. července Čo to zas do psačej matere EU vymyslela za daň/poplatok? Špeciálne skrutky, čo tu nikde nedostať z Aliexpressu, aj s poštovným do 5 Euro a vyskakuje mi pri checkoute custom duties okolo 10 Eur. Komu zas jeblo v bedni?
geometr Odesláno 21. července Nahlásit Odesláno 21. července (upraveno) https://celnisprava.gov.cz/cz/tiskove-zpravy/2025/Stranky/Zrušení-bezcelního-limitu-u-zásilek-nízké-hodnoty-a-zavedení-specifického-cla-od-1--července-2026-.aspx A třeba tady je k tomu článek: https://www.denik.cz/ekonomika/era-balicku-za-par-korun-konci-nove-clo-zdrazi-zbozi-z-oblibenych-trzist/ Upraveno 21. července uživatelem geometr 1
McStinger Odesláno 21. července Nahlásit Odesláno 21. července Dík za info. Určite správna cesta, ako sa ubrániť Číňanom.
Josef01 Odesláno 21. července Nahlásit Odesláno 21. července Nevím, jak to přesně Číňané dělají, ale často přijde balíček místo z Číny bezcelně z Německa, tady celníci nevyberou ani clo ani DPH. 1
geometr Odesláno 21. července Nahlásit Odesláno 21. července O tom už jsem taky někde četl, že se podle toho zařídí - zřídí si nějaké "pobočky nebo sklady" na území EU. 1
Tittus Odesláno 21. července Nahlásit Odesláno 21. července Nějakej kretén mi na parkovišti urazil levé zpětné zrcátko. Kdyby tam alespoň nechal papírek s omluvou. Nic...
Chronař Odesláno 21. července Nahlásit Odesláno 21. července @TittusTos mi připomněl můj příběh před 20-ti lety. Manželka mi volá, že nabourala. Naťukla podběh Wartburga, čistě zboku. Policajti, co kolem jeli, že prej, ať se na to vykašle, že žádnýmu autu nic není. Říkám jí, nech tam můj telefon, nějak to vyřídíme. Volám si pak s pánem a říkám mu, stavím se a vyřídíme. Přijel jsem za ním (20km) a říkám, nechám vám to spravit (kit a barva, Warťas už je flekatej). Pán na to, už jsem to nechal provizorně spravit v klubu (invalidů), stálo mě to 1500. Říkám, tady máte 5 litrů, ať vám to tedy dodělaj. Můj švára - to jsi debil, za bůra ti seženu Wartburga celýho...:-)
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se