Přejít na obsah

Co mě právě naštvalo

Doporučené příspěvky

před 18 minutami, JoyStick napsal:

@xcmaniax To doufám myslíš jako vtip, co si teď napsal.

Proč myslíš? Smyslem sdělení je trochu s trpkým nadhledem říct, že Covid tady bolestivě ukázal smutnou realitu posledních desítek let - tedy že většina lidí ve vyspělém světě tu první půlku života žije tak, že se dobrovolně zabíjí a tu druhou půlku života se z toho pak léčí, ano v našem naštěstí ultramoderním a výkonném zdravotnictví řešící následky. To léčení je extrémně nákladný a imo jednou z brzd dalšího rozvoje celého vyspělého světa. Mě covid inspiroval ke změně životního stylu a nikdy před tím mi nebylo tak dobře. Když odbočím z diskuze - ani jsem nezaznamenal, že by největší nemoc vyspělého světa - tedy obezita, byla třeba předvolebním tématem. Místo toho tu třeba máme nižší DPH na pivo, který je tak v hospodě levnější než sodovka a diskuzi o tom, že tlustý modelky by měly v reklamách nahradit ty normální, aby z toho tlustý lidi neměli trauma 🙂

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja teda nevim proc se ockovani oznacuje za dobrovolne, kdyz si bez nej nemuzu ani uprdnout aniz bych mel dalsi vydaje. Lepsi reseni nemam, ale rozhodne ze svejch dani neplatim ty nahore aby vymysleli zpusob jak nas donutit do tzv. dobrovolne vakcinace. Docela by me zajimalo, proc uz ta vakcinace neni doslova povinna jako ockovani proti x dalsim nemocem a porad do toho lidi tlaci jinym zpusobem. 

Neustale ctu fnukani kolik ten covid uz stal ale ze by nekdo poslal cetnika o vejkendu do obchodaku aby vybral pokuty od lidi co na ty rousky serou a prispivaji k sireni nakazy to ne, od tech ty prachy potreba nejsou.  A je prece uplne jedno jestli je, nebo neni ockovanej.  Nakazu pry obe skupiny prenasi stejne intenzivne. 

Jde mi taky o princip, ta pokladni je tam pro lidi a musi to mit na obliceji 12 hodin. Tak proc si jinej tu rousku nemuze vzit na pul hodiny nez probehne kram. A jeste tu pokladni posle do prdele kdyz ho upozorni. 

Odkaz ke komentáři

Proč? Stačí citovat klasika (téměř in memoriam)

"Třetina obyvatel této země je slabá duchem. Každá sedmý občan je debilní nebo dementní nebo alkoholik. Zhruba polovina obyvatel má podprůměrný intelekt. Těmto lidem, to je tedy polovina národa, uniká složitá mnohotvárnost, komplementarita, mnohoznačnost světa.“

P.S. Opravdu nejsem fanouškem Zlemana...

Odkaz ke komentáři

https://demagog.cz/vyrok/14793

z uvedeného webu:

.... že jde o citát Cyrila Höschla, dokládá jeho vlastní vyjádření v časopise Reflex z roku 2004 (14/2004). Höschl píše: „Citát je vytržen z atmosféry té chvíle a oné doby. Byla to doba, kdy u nás začala po prvotním nadšení prosakovat "blbá nálada" spojená s neschopností nadhledu a odstupu. Chtěl jsem tehdy ukázat, že schopnost humoru, tj. vhledu za prvoplánový význam slov a situací, souvisí také s inteligencí. Kdo nemá smysl pro humor, mívá sklon k podezřívavosti. Nechápe totiž, čemu se ostatní smějí, takže nakonec dochází k názoru, že se posmívají právě jemu. Z toho pramení ostražitý a nevlídný postoj ke světu (‚aby ze mne nedělali vola‘). Tyto mechanismy leccos vysvětlují, zvážíme-li jejich zastoupení v populaci uvedené v citátu. Rozhodně jsem tím nechtěl říci (a ani nikde neřekl), že bychom na tom byli hůře než jiné národy.“

Odkaz ke komentáři

před 38 minutami, morbo napsal:

@Duke650 Mám dojem že autorem je Cyril Höschl a MZ ho jen citoval, na věco to ale samozřejmě nic nemění. Bohužel.

By me zajimalo, do jaky skupiny se tehda ten nabubrelej sebestrednej arogantni alkoholik pri tom citovani pana Höschla sam radil :)

Upraveno uživatelem honza71
Odkaz ke komentáři

Jako vždy - hlásal to, co se mu zrovna hodilo do krámu

Miloš Zeman skutečně v minulosti citoval profesora Höschla, nicméně je třeba dodat, že v té době skutečně, jak upozornil tazatel na náměstí v Kuřimi, slovy o třetině slaboduchých, každém sedmém jako debilním/dementním/alkoholikovi tvrdě vystupoval proti přímé demokracii, zatímco dnes ji verbálně hájí. Miloš Zeman byl občanem dotázán na svou změnu postoje v otázce referend a přímé demokracie. Tazatel zmiňoval jeho citát, který popsal následovně s tím, že jej měl Miloš Zeman říct: „To, co nyní řeknu, není projevem univerzitní povýšenosti ani sarkasmu. Třetina obyvatel této země je slabá duchem. Každá sedmý občan je debilní nebo dementní nebo alkoholik. Zhruba polovina obyvatel má podprůměrný intelekt. Těmto lidem, to je tedy polovina národa, uniká složitá mnohotvárnost, komplementarita, mnohoznačnost světa.“ Reakcí Miloše Zemana bylo, že jednak pouze citoval profesora Höschla a také to, že se vyvinul jeho názor. V každém případě Miloš Zeman zmíněnou větu skutečně řekl. 22. ledna 1992 vystoupil ve Federálním shromáždění s projevem, v němž přímou demokracii tvrdě kritizoval. Například uvedl: „Současně bych však chtěl varovat před obecně rozšířenou a dalo by se říci populistickou iluzí, která vychází z názoru, že hlas lidu je hlasem božím, a že to, co nespraví parlament, spraví občané.

Odkaz ke komentáři

Tak samozrejme. Zeman je typickej elitář, kterej naprosto pohrdá "prostym lidem", páč je považuje za debily. To ma mimochodem spolecnyho i se soucasnym zbytkem CSSD, kteri povazujou svoje volice taky za debily, co nechápou genialitu CSSD a jejich program. Potrebujou jen hlasy masy, tak se tvářej, nicmene socanům uz to nikdo nežere a nesezral a u Milouše to jaksi "vodezní" samo.

Upraveno uživatelem Frantik
Odkaz ke komentáři

před 2 hodinami, xcmaniax napsal:

Místo toho tu třeba máme nižší DPH na pivo, který je tak v hospodě levnější než sodovka a diskuzi o tom, že tlustý modelky by měly v reklamách nahradit ty normální, aby z toho tlustý lidi neměli trauma 🙂

Amen.

Odkaz ke komentáři

Ukázka dnešního pojetí křiklounů v životě:

od začátku měsíce tu řeším stížnost paní na nerespektování parkování a požadavek na vyznačení každého jednotlivého místa zvlášt. Už jsem paní dokázal, že když to budu muset vyznačit, tak tam ubudou místa, neb musím dodržet normy, že i když se jí zdá, že tam stojej daleko od sebe, tak dle norem to bude ještě dál ( dle norem je to na 67 míst a přes její fotografie jsem napočítal 72 parkujících vozidel, při místním šetření dokonce 76 ). Prostě to nestačí a paní požadavek prohání přes místostarostu, kterej je v tom opravdu kovanej odborník. Hlavně mě do toho nutí. 

No, holt vše pro občany a ať žijí křiklouni.

Odkaz ke komentáři

před 26 minutami, kuncák7 napsal:

Ukázka dnešního pojetí křiklounů v životě:

od začátku měsíce tu řeším stížnost paní na nerespektování parkování a požadavek na vyznačení každého jednotlivého místa zvlášt. Už jsem paní dokázal, že když to budu muset vyznačit, tak tam ubudou místa, neb musím dodržet normy, že i když se jí zdá, že tam stojej daleko od sebe, tak dle norem to bude ještě dál ( dle norem je to na 67 míst a přes její fotografie jsem napočítal 72 parkujících vozidel, při místním šetření dokonce 76 ). Prostě to nestačí a paní požadavek prohání přes místostarostu, kterej je v tom opravdu kovanej odborník. Hlavně mě do toho nutí. 

No, holt vše pro občany a ať žijí křiklouni.

Moudřejší ustoupí. Smutná pravda, na níž je založena světovláda hlouposti.

Odkaz ke komentáři

Cekam u zubare a fakt to nemam rad. Tak tohle je pres kamarada na VFN, tak snad na me butou hodni. Ale jeho jsem si musel skryt na instagramu, protoze tam furt dava fotky s vytahnutymi zuby. Normalne jsem spadl na kole a cistili mi a sili ruku asi 40 min a sestricka ss pak ptala, jestli mi nezapomnela dat injekci na bolest a ja, ze jo. To mi az tak nevadi, ale zuby nesnasim. Stejne tak oci, predstava, ze si davam napriklad cocky, tak od 4 nespim s vedomim, ze to budu muset delat 😄

jsem lehce nervozni, ale rentgen jsem zvladl zatim odvazne 😄

Odkaz ke komentáři

před 5 minutami, vojta1 napsal:

Cekam u zubare a fakt to nemam rad. Tak tohle je pres kamarada na VFN, tak snad na me butou hodni. Ale jeho jsem si musel skryt na instagramu, protoze tam furt dava fotky s vytahnutymi zuby. Normalne jsem spadl na kole a cistili mi a sili ruku asi 40 min a sestricka ss pak ptala, jestli mi nezapomnela dat injekci na bolest a ja, ze jo. To mi az tak nevadi, ale zuby nesnasim. Stejne tak oci, predstava, ze si davam napriklad cocky, tak od 4 nespim s vedomim, ze to budu muset delat 😄

jsem lehce nervozni, ale rentgen jsem zvladl zatim odvazne 😄

Se zubařem to mám naprosto stejně. Zuby mě bolej od objednání jen na prohlídku :-)).

Ale rentgen jsi zvládl, takže jsi velkej kluk a bude to dál jen lepší :-)).

Odkaz ke komentáři

před 2 minutami, kuncák7 napsal:

Se zubařem to mám naprosto stejně. Zuby mě bolej od objednání jen na prohlídku :-)).

Ale rentgen jsi zvládl, takže jsi velkej kluk a bude to dál jen lepší :-)).

Kuncaku ty mi lzes.. 🙂

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...