Přejít na obsah

Co mě právě naštvalo

Doporučené příspěvky

Štve mě, že jsme tak provinční a konzervativní a převážně protimigrační, takže zatímco ve Francii si užívají naplno multikulturních vymožeností, vzájemného obohacování,  nočního zákazu vycházení v některých čtvrtích, soubojů a únikovek s policajty či zapalování radnic, tramvají a aut, prostě ten pravý progresivní kvas, tady u nás nic... maximálně sem tam opilej anglickej turista nebo další kolo výměny názorů mezi Dežovo a Olexyjovo partou na téma státní podpory. Takhle ten Západ nikdy nedoženeme...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Před hodinou, martar napsal:

Štve mě, že jsme tak provinční a konzervativní a převážně protimigrační, takže zatímco ve Francii si užívají naplno multikulturních vymožeností, vzájemného obohacování,  nočního zákazu vycházení v některých čtvrtích, soubojů a únikovek s policajty či zapalování radnic, tramvají a aut, prostě ten pravý progresivní kvas, tady u nás nic... maximálně sem tam opilej anglickej turista nebo další kolo výměny názorů mezi Dežovo a Olexyjovo partou na téma státní podpory. Takhle ten Západ nikdy nedoženeme...

Marťo, jestli ti to chybí, tak řekni, napiš sem přesnou adresu a někdo ti pošle nějakou kočovnou skupinu k obohacení tvého kulturního života na zahradu :-).

Mě trochu zaskočilo tohle Univerzity v USA už nesmí zvýhodňovat menšiny. To není normální soud, reagoval Biden - Novinky

Přiznám se, že jsem to nesledoval a neměl jsem ani tuchu, že se to dělo.

Odkaz ke komentáři

K těm USA jen rychlé zamyšlení. Pokud máš nějakou menšinu, nebo jinak řečeno nějakou sociální skupinu, kde je vzdělání obecně problém, tak mi určité zvýhodnění/pobídky, které povedou ke změně k lepšímu, zas tak moc nevadí. Jasně, můžeme se bavit o počtech, nakolik to pak znevýhodní ostatní, kteří by na to jinak dosáhli. Můžeme se bavit o efektu, jestli to nějaký má, nebo ne. Ale to je na hlubší studii a ta by určitě proběhnout měla. Ale jen tak od stolu, pokud to do té dané skupiny přinese efekt, vyšší vzdělanost a s tím související pozitivní dopady, tak jsem pro. Ale samozřejmě to nejde udělat jen tím, že se zavedou kvóty a přijme se kdejaký pobuda. Tyhle pobídky musí být cílené na potenciálně využitelný materiál.

Odkaz ke komentáři

Tak ze zacatku to urcite byla dobra myslenka, ktera mela ve smyslu "pozitivni diskriminace" umoznit pristup na skoly i slabsim studentum, hlavne z rad mensin. Podobne projekty jsou v rade zemi - pamatuji napriklad nabor cikanskych policistu u nas, kde ty prvotni naroky byly mensi, nez u majority a to prave proto, aby oni meli alespon sanci.

Ale jak uz to byva, vzdycky se vsechno zvrtne do obludnejch rozmeru a socialnich experimentu 🙂 

Odkaz ke komentáři

před 56 minutami, nickolas napsal:

K těm USA jen rychlé zamyšlení. Pokud máš nějakou menšinu, nebo jinak řečeno nějakou sociální skupinu, kde je vzdělání obecně problém, tak mi určité zvýhodnění/pobídky, které povedou ke změně k lepšímu, zas tak moc nevadí. Jasně, můžeme se bavit o počtech, nakolik to pak znevýhodní ostatní, kteří by na to jinak dosáhli. Můžeme se bavit o efektu, jestli to nějaký má, nebo ne. Ale to je na hlubší studii a ta by určitě proběhnout měla. Ale jen tak od stolu, pokud to do té dané skupiny přinese efekt, vyšší vzdělanost a s tím související pozitivní dopady, tak jsem pro. Ale samozřejmě to nejde udělat jen tím, že se zavedou kvóty a přijme se kdejaký pobuda. Tyhle pobídky musí být cílené na potenciálně využitelný materiál.

před 43 minutami, Frantik napsal:

Tak ze zacatku to urcite byla dobra myslenka, ktera mela ve smyslu "pozitivni diskriminace" umoznit pristup na skoly i slabsim studentum, hlavne z rad mensin. Podobne projekty jsou v rade zemi - pamatuji napriklad nabor cikanskych policistu u nas, kde ty prvotni naroky byly mensi, nez u majority a to prave proto, aby oni meli alespon sanci.

Ale jak uz to byva, vzdycky se vsechno zvrtne do obludnejch rozmeru a socialnich experimentu 🙂 

Já se nějak přiznám, že mi to prostě jako dobrá myšlenka nepřijde ( na ty nábory policistů si pamatuju - dalo se to zdůvodnit částečně tím, že znají problematiku, jazyk, zkrátka mají k tomu blíž a vím, že např. u MP si mohl dodělat maturitu kdokoliv dodatečně ). Přiznám se, že mi to přijde uhozený a nechtěl bych být třeba v kůži rodiče a vysvětlovat dítěti, že se nedostal na "lepší" VŠ právě kvůli tomuhle pravidlu. Např. i jedna z komunit - vietnamská neměla start u nás taky nijak lehkej a můžu tvrdit, že jsem několikrát u holek na gymplu zůstával s otevřenou pusou, co ty jejich děti umí ( protože dřou a nespolehají se na kvoty a pomoc ). Navíc, při studiu na VŠ je už předpoklad určitých studijních návyků, určité inteligence a nechce se mi věřit, že nedochází i k dalšímu zohlednování ( většinou vidíme výsledek na ZŠ při zrušení zvláštních/vyrovnávacích tříd či na středních školách ). Osobně to vidím jen zvenčí, takže mi to plus asi uniká, ale prostě ho tam nevidím. 

Napadá mě srovnání se sportem - nějak asi nechci koukat na hokej, kde nastoupí tři lajny super hráčů a pak jaksi povinně tam budu mít jednu složenou ze "správných lidí" ale naprostých nemehel a jde to uplatnit i naopak, abych nebyl za xenofoba - při maratonu nějak nemíním koukat na bandu "kvotařů" co se tam plížej v časech o 10-20 minut horších, než závodníci např. z Keni.

Netvrdím, že pomoc ne, ale kvotovat tohle? A pak se toho chytne blbec ( pro někoho třeba i já ) a začne to rozmazávat a nepomůže to nikomu a ničemu.

Odkaz ke komentáři

Tak je tam dost plusu a je to dobra myslenka, protoze dostanes do te komunity nejakou miru vzdelanosti, ukazes ze to jde, ukazes i jinou cestu, ukazes pozitivni vzory. Majorite ukazes, ze "nejsou vsichni stejní", apod. proste ma to vic plusu nez minusu. Ale nesmi se to zvrtnout samozrejme. 

Odkaz ke komentáři

před 3 minutami, Frantik napsal:

Tak je tam dost plusu a je to dobra myslenka, protoze dostanes do te komunity nejakou miru vzdelanosti, ukazes ze to jde, ukazes i jinou cestu, ukazes pozitivni vzory. Majorite ukazes, ze "nejsou vsichni stejní", apod. proste ma to vic plusu nez minusu. Ale nesmi se to zvrtnout samozrejme. 

Sakra, já neříkám, že tvá argumentace nemá něco do sebe 🤣 a při tvé lásce k tomuhle etniku zvlášť, jen jsem to nevstrebal a tak nějak nahlas sbírám vaše proti myšlenky k tomu, abych to pochopil a akceptoval. A zrovna vy dva mě s obhajobou překvapujete, takže se budu muset zamyslet nad sebou.

Odkaz ke komentáři

Otázka je, kolik lidí z problémových skupin bude mít jako vzor vzdělaného vysokoškoláka a kolik z nich bude mít za vzor nějakého potetovaného na drogách ujíždějícího rappera, který má pěkný luxusní auto, hormadu zlata kolem krku a hromadu prdelek na klíně, atd.

Odkaz ke komentáři

Ben Shapiro nekde rikal ze problem dnesnich medii (coz je to kde dneska travi vetsina zivot) je v tom ze kazdej ma svoje kanaly co odebira a neni moc sance ze by sam od sebe ty kanaly zmenil (jako kdyz driv lidi koukali na TV, byly tam ruzne uhly pohledu). Takze budete mit dva lidi vedle sebe, kazdej svy kanaly, vzory a feedy.

Odkaz ke komentáři

V 27. 6. 2023 v 9:48, kuncák7 napsal:

Dnešní rozhovor s Mobelixem. Manželka koupila 6.5.2023 sedací soupravu, dodání do 6 týdnů. Tak čekáme a nic- píšu tam - bez odpovědi, volám - marný, nikdo nebere, až dnes. A prý čekají na doplacení celé částky, do té doby nehnou ani prstem. Přitom mám na faktuře jasně a tučně napsáno - doplatek bude proveden při dodání sedací soupravy. Nějak tomu nerozumím, do UNL si to vyjasnovat nepojedu, ale tohle mě fakt s..e.

To je v pohodě, Bonami sedací souprava - krásných 12 týdnů, uplně mimo jejich původní odhad :D. Ale moje chyba - když jsem čekal na stojan na toaleťák, dávkovač mýdla, atd. 2 měsíce, mělo mě to trknout.

Teď čekám na Oresi dvířka po reklamaci. Výroba celé kuchyně trvala 5 týdnů, to bylo OK, 12.4. při montáži zjistili poškození a nahlásili na centrálu, doteď dvířka nemám...

Odkaz ke komentáři

před 32 minutami, VitekB napsal:

Teď čekám na Oresi dvířka po reklamaci. Výroba celé kuchyně trvala 5 týdnů, to bylo OK, 12.4. při montáži zjistili poškození a nahlásili na centrálu, doteď dvířka nemám...

To oni čekají na dalšího zákazníka, co si objedná stejný dekor a výrobu svezou s ním. To nebude na stopky, spíš na geologická období...

Odkaz ke komentáři

Ono na to jistě bude nějaká studie, ale jestli se to vyhodnocuje jako mé opatření v dopravě, tak potěš koště. 

Jinak, u mě je lepší snad mé komentáře ignorovat, poslední dobou toho je na mě moc - tlaky v práci, stížnosti v práci, doma až na povzdech s gaučem dobrý ( to, že mě manželka neposlouchá, to je normální :)), ale i problém zdravotní u nejstarší neteře a mámy a nejmladší neteř mi nějak cuká "genově" ke své matce ( lidové zdůvodnění, že mě ve škole s..e ). Beru to tu jako takové odfrknutí a holt někdy někoho naštvu.

Odkaz ke komentáři

před 1 minutou, paya01 napsal:

To oni čekají na dalšího zákazníka, co si objedná stejný dekor a výrobu svezou s ním. To nebude na stopky, spíš na geologická období...

Pravda, no mně to tolik nevadí, dvířka jsou sice zlomená, ale drží. Kontroloval jsem vše při dodávce, ale tohle mi uniklo. Přes ten prach jsem na matné černé defekt přehlédl.

Odkaz ke komentáři

před 15 minutami, VitekB napsal:

Pravda, no mně to tolik nevadí, dvířka jsou sice zlomená, ale drží. Kontroloval jsem vše při dodávce, ale tohle mi uniklo. Přes ten prach jsem na matné černé defekt přehlédl.

Těma termínama mě moc neuklidnuješ :-)). Nejsem úplně klidas a příští týden se to chystám dořešit osobně na pobočce.

Odkaz ke komentáři

Montáž vnitřních dveří, poslední týden termínu, předán výkres se zakreslením, které dveře kam a kde co ve zdech vede

1. pokus -šéfe, chybí nám lišta, ty posuvný dveře namontujeme za 14 dní

2.pokus, ta samá parta - šéfe, je to namontovaný, poďte nám to podepsat - chlapi, průchod má být 1200, ne 650, sorry         šéfe, krátká lišta, dojedeme za 14 dní

3. pokus, volá dcera, která je doma - jsou tady z Vekry na ty  dveře, říkám jí, zeptej se jich, jestli mají všechno a něco nepotřebují - jo, všechno ví, i lištu dovezli

za 15 minut - volá dcera - tati teče nám voda ze zdi - poslali jinou partu, které ta předchozí nepředala výkresy, kde nesmí vrtat, odprdla to stoupačka topení

takže po přestavbě celého přízemí, nová podlaha, vymalováno - vymlátit díru do zdi, aby šla trubka zavařit, zaházet, vymalovat

4. pokus po třech týdnech - namontováno správně, dopis na Vekru a žádost o slevu ve výši nákladů na opravu, cca 4500 z faktury na 90000, zamítnuto, nebylo předáno řádně pracoviště

po týdnu telefon - šéfe, zapomněli jsme u vás profi úhlovou brusku - nezapomněli hoši, fakt ne 

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...