phweb Odesláno 23. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. listopadu 2023 před 9 hodinami, eloga napsal: v DK to není buzerace. Ale úřední logika a přístup. Dán/Švéd by to neudělali a hlavně by si nestoupli s vozem jakkoliv velkým mimo ostatní. Měl si to dát přímo mezi tam kde končí řada nebo parkuje poslední auto v chumlu. Prostě si tam orgány vyzýval, aby na tebe mrkli a se značkou CZ sis o kontrolu říkal a oni skutečně na tobě nenechali nit suchou. Pokud tedy v cizině myslíš a jezdíš jako Čech máš problém, když se ztotožníš v dopravě a dopravní situaci s davem, jestli v DK/N/D/I/NL/F nemáš problém a ještě tě zdraví. Známe... Priste se vyseru na ohleduplnost a necham to normalne na ulici, at si pribrzdi a objedou. Clovek se snazi byt ohleduplny, nezavazet a tohle ma za to. Jako kdyby to bylo 15,- Euro jako v Nemecku za spatne parkovani tak nad tim clovek snadneji mavne rukou, ale tohle je fakt prasarna. Vzdycky jsem mel za to, ze by se mel brat v potaz i materialni aspekt prestupku a ne jen tupe vyzadovat plneni pravidel, ktera jsou k hovnu, respektive k plneni obecni ci statni kasy. Najezdim s obytkou desetitisice km rocne po cele evrope, vecne stojim napric pres nekolik mist (protoze jinak se tam proste vlezt neda) a nikdy jsem nemel problem. Az u nejakeho agilniho Dana za par centimetru. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kuncák7 Odesláno 24. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. listopadu 2023 Na tohle tam jistě myslí taky- bude tam zákaz parkování obytnáků, dodávek a pod. Jinak, buzerace to není, je to jen klasické vymáhání pravidel, na což se u nás v těhle případech rezignovalo. Jejich řidiče by to ani nenapadlo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wawrik Odesláno 24. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. listopadu 2023 (upraveno) V 23. 11. 2023 v 1:11, phweb napsal: Cerstvy zazitek z parkovani v Dansku... Poloprazdne velke parkoviste, schvalne parkuji s obytnakem az uplne na konci a co nejvic ke strane, aby si vedle mohlo pohodlne stoupnout auto. Platim 60 DKK za dve hodiny. Po prochazce a veceri se v dobre nalade vracime k autu a tam za steracem pozdrav. Stani mimo vyznaceny box, pokuta 870,- DKK (skoro 3k v prepoctu). Stal jsem na care a zadnim kolem presahoval 5 cm pres ni (smerem do prostoru kde se uz neparkovalo ani nejezdilo). Prijde to jako neuveritelna buzerace jenom mne? Môže, nemusí... To by chcelo fotku a presnejší popis situácie. Možno tá pokuta bola za niečo úplne iné - dajmetomu si presahoval do chodníka alebo cyklocesty a museli ťa obchádzať, alebo niečo podobné. V princípe sú Dáni dosť tolerantní, ale tým, že cestovanie s obytkami alebo karavanmi je národný šport, majú tam na to pravidlá (ktoré v SK/CZ nepoznáme). Inak sa bežne stávalo, že pár nadrozmerných obytiek zabralo viac parkovacích miest ako by mali, a normálnym autám, čo potom naozaj prišli nakupovať do toho obchoďáku, ku ktorému parkovisko patrilo, potom nezostalo miesto. Preto majú často obytky a karavany špeciálne vyznačené miesta. Upraveno 24. listopadu 2023 uživatelem wawrik Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Igicz Odesláno 24. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. listopadu 2023 Někdo tady zmínil parkování ve Švajcu. Musel jsem přeparkovat, protože jsem stál těsně u čáry. Paní se mi omlouvala, ale ať to raději o 10 cm posunu, jinak na mě zavolá soused policajty. Oni jsou celkově trochu mimo. Soused tam udal souseda, že v neděli pracuje a když přijela hlídka, tak zjistili, že se balí na dovolenou... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McStinger Odesláno 24. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. listopadu 2023 před 7 minutami, Igicz napsal: ... když přijela hlídka, tak zjistili, že se balí na dovolenou... A dali mu iba polovičnú pokutu Len taká perlička, som zaparkoval v Thajsku na hotelovom parkovisku a strážnik ma poprosil, aby som sa vrátil do auta a vyrovnal predné kolesá (v zmysle že som ich mal vytočené). Možno majú skúsenosť s domácimi, že to občas niekto pri odchode narve do susedného auta, neviem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lafr Odesláno 24. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. listopadu 2023 před 13 hodinami, phweb napsal: Priste se vyseru na ohleduplnost a necham to normalne na ulici, at si pribrzdi a objedou. Clovek se snazi byt ohleduplny, nezavazet a tohle ma za to. Jako kdyby to bylo 15,- Euro jako v Nemecku za spatne parkovani tak nad tim clovek snadneji mavne rukou, ale tohle je fakt prasarna. Vzdycky jsem mel za to, ze by se mel brat v potaz i materialni aspekt prestupku a ne jen tupe vyzadovat plneni pravidel, ktera jsou k hovnu, respektive k plneni obecni ci statni kasy. Najezdim s obytkou desetitisice km rocne po cele evrope, vecne stojim napric pres nekolik mist (protoze jinak se tam proste vlezt neda) a nikdy jsem nemel problem. Az u nejakeho agilniho Dana za par centimetru. Podobnou demenci jsem zažil cca rok zpět i v ČR. Potřeboval jsem zaparkovat od 22 do 7 na sídlišti a abych nepřekážel, dal jsem to na hlínu. Dostal jsem pokutu za "zábor veřejného prostranství" a sama policajtka potom říkala, že lepší je to tam dát na hulváta někde na silnici, klidně do křižovatky. Člověk dostane sice taky pokutu, ale nebude to přestupek, který se zaznamenává a zůstává několik let v záznamech. Takže příště než bokem na hlínu, lepší prostě dát někam, kde člověk zaclání... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kuncák7 Odesláno 24. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. listopadu 2023 před 20 minutami, lafr napsal: Podobnou demenci jsem zažil cca rok zpět i v ČR. Potřeboval jsem zaparkovat od 22 do 7 na sídlišti a abych nepřekážel, dal jsem to na hlínu. Dostal jsem pokutu za "zábor veřejného prostranství" a sama policajtka potom říkala, že lepší je to tam dát na hulváta někde na silnici, klidně do křižovatky. Člověk dostane sice taky pokutu, ale nebude to přestupek, který se zaznamenává a zůstává několik let v záznamech. Takže příště než bokem na hlínu, lepší prostě dát někam, kde člověk zaclání... Nebo se zamyslet a popojet někam, kde to je vporadku. Tyhle brekoty a myšlenkový pochody fakt nechápu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lafr Odesláno 24. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. listopadu 2023 (upraveno) Já zase nechápu moralizování bez znalosti dalších okolností... Navíc o tom ani nebyla pointa toho příspěvku. Upraveno 24. listopadu 2023 uživatelem lafr Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kuncák7 Odesláno 24. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. listopadu 2023 Když to bereš za moralizování, tak to je mi celkem jedno. Příspěvek je perla a byla náležitě ohodnocena. Což je taky tvůj problém. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
geometr Odesláno 24. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. listopadu 2023 Mně se líbí to obhajování si přestupků a porušování pravidel. Jakože když nikomu nepřekážim, seru na pravidla apod. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kuncák7 Odesláno 24. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. listopadu 2023 před 3 minutami, geometr napsal: Mně se líbí to obhajování si přestupků a porušování pravidel. Jakože když nikomu nepřekážim, seru na pravidla apod. Aaa, to nemá cenu- v práci ty nejlepší výmluvy sbírám a někdy se dá zasmát a i primhourit očko, poradit,..... Ale kdyz padnu na koment- potřeboval jsem zaparkovat na 9 hodin,.... Tomu se nezasmeje ani měšťák či hasič. A evidentně ani někdo ze sousedů, protože to je zpravidla na udání. To předešlé postesknutí s tím obytnakem a 5 cm je zajímavější, tam bych se i snažil pochopit rozhořčení a snad byla i vidět snaha trochu to osvětlit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
geometr Odesláno 24. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. listopadu 2023 (upraveno) No jo, ale když se na to koukneš třeba z druhý strany, tak třeba nechtěj mít doma Dáni a Švýcaři bordel (ano, relativní pojem a každej ho vnímá jinak), jako maj Češi, no... A třeba vědí, že když budou tolerantní, ten bordel tam mít budou... K nasrání ale pokuta je, ne, že ne. Jasně, že se někdy člověk dostane do situace, že to nejde jinak, ale to by asi nemělo trvat x hodin (vyložim/naložim člověka/náklad...), ne? Taky jsem dostal pokutu za trávu, když jsem vykládal věci z auta. Za chodník taky, přestože mi policajt, co mi dal pokutu za tu trávu řekl, ať si radši na tu chvilku stoupnu na chodník příště. Chodník je v tom místě širokej cca 6 m. Ale nenapadlo by mě si to takhle obhajovat. Vím, že porušuju pravidla a prostě to tu chvilku risknu. Na trávu už si ale zásadně nestoupám, tuhle jsem ty krámy z auta nes na dvakrát 200m. A jezděj na udání, ani jednu z těch pokut jsem nedostal, že jeli kolem, ale museli bejt blízko. Možná bych schytal pokut víc, kdybych takhle nestál jen tu chvíli, ale zrovna byli daleko Upraveno 24. listopadu 2023 uživatelem geometr Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kuncák7 Odesláno 24. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. listopadu 2023 Taky nejsem svatej, ale když někdo přijde, je slusnej a nebo má padnou výmluvu, tak prostě nejsem Švýcar nebo Dan, to neumím. Blbý je, že temahle "dobryma" radama si měšťáci skodej a nikdo si jich neváží a nic si z nich nedělá. Když už ale něco vyfasnu, tak nadávám především sobě ( bohužel, u rychlosti nic nevymyslim ). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eloga Odesláno 24. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. listopadu 2023 Tady prostě někteří borci s portfoliem hodinek stále brečí na nesprávném hrobě. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
phweb Odesláno 24. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. listopadu 2023 před 7 hodinami, wawrik napsal: Môže, nemusí... To by chcelo fotku a presnejší popis situácie. Možno tá pokuta bola za niečo úplne iné - dajmetomu si presahoval do chodníka alebo cyklocesty a museli ťa obchádzať, alebo niečo podobné. V princípe sú Dáni dosť tolerantní, ale tým, že cestovanie s obytkami alebo karavanmi je národný šport, majú tam na to pravidlá (ktoré v SK/CZ nepoznáme). Inak sa bežne stávalo, že pár nadrozmerných obytiek zabralo viac parkovacích miest ako by mali, a normálnym autám, čo potom naozaj prišli nakupovať do toho obchoďáku, ku ktorému parkovisko patrilo, potom nezostalo miesto. Preto majú často obytky a karavany špeciálne vyznačené miesta. Bylo to u nadrazi, vecer a parkoviste bylo poloprazdne uz pri prijezdu, pri odjezdu jeste prazdnejsi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kuncák7 Odesláno 24. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. listopadu 2023 Za sebe položím kacířskou otazku- jsou ta místa vyznačena pro obytná vozidla? Podle fotky to má rozměr pro osobaky. Z fotky to úplně nevidím, zkresluje to, ale předek je venku o metr a do stran je to taky víc než 5 cm. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maro Odesláno 24. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. listopadu 2023 Chtěl jsem si postěžoval, že jsem teď dostal 260€ v Itálii za průjezd ulicí pro lokály.... nrvim o tom, ale asi jsem to udelal, no ted nevim, jestli spadnu do skupiny porušuje pravidla a pak se diví/zaslouží si zmoralizovat, nebo snažil se neuškodit a teď je bit Na moji obranu, je to přestupek z července 22, první obsilku údajně poslali v květnu 23 a teď mi přišla 2. Výzva pro nezaplacení, což je první dokument, ktery jsem dostal Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Muffik Odesláno 24. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. listopadu 2023 před 14 minutami, Maro napsal: Chtěl jsem si postěžoval, že jsem teď dostal 260€ v Itálii za průjezd ulicí pro lokály.... nrvim o tom, ale asi jsem to udelal, no ted nevim, jestli spadnu do skupiny porušuje pravidla a pak se diví/zaslouží si zmoralizovat, nebo snažil se neuškodit a teď je bit Na moji obranu, je to přestupek z července 22, první obsilku údajně poslali v květnu 23 a teď mi přišla 2. Výzva pro nezaplacení, což je první dokument, ktery jsem dostal takže si ještě podplatil pošťáka, aby to "ztratil", co? hajsle Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kuncák7 Odesláno 24. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. listopadu 2023 (upraveno) před 47 minutami, Maro napsal: Chtěl jsem si postěžoval, že jsem teď dostal 260€ v Itálii za průjezd ulicí pro lokály.... nrvim o tom, ale asi jsem to udelal, no ted nevim, jestli spadnu do skupiny porušuje pravidla a pak se diví/zaslouží si zmoralizovat, nebo snažil se neuškodit a teď je bit Na moji obranu, je to přestupek z července 22, první obsilku údajně poslali v květnu 23 a teď mi přišla 2. Výzva pro nezaplacení, což je první dokument, ktery jsem dostal U tehle uliček s dodatkovejma tabulkama nemoralizuju, spíš soucitim- moc to nejde uhlídat a navigace někdy nereaguje s aktualizací moc rychle. A druha výzva je lepší než problém na místě. Osobně bych si taky rád postěžoval, ale nejsem si jist, zda se problém co řeším, hodí na mužské fórum ( těch pár žen zde, urco promine ). Upraveno 24. listopadu 2023 uživatelem kuncák7 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
koveras Odesláno 24. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. listopadu 2023 Tak dodatkové tabuľky sú dnes docela "horúcou" témou aj v Prahe, keď ani sám pánboh nevie, ako to vlastne je Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se