Chronař Odesláno 10. února 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. února 2024 To byla v autoškole slavná křižovatka s červenou dvanáctsettrojkou, z toho plyne, že zastavení vozidla v křižovatce se legálně předpokládá : První najede do křižovatky vozidlo červené. To ovšem musí dát přednost protijedoucímu zelenému vozu. Ten však čeká zprava přijíždějícího modrého kolegu, který však už má zprava volno, a tak může do křižovatky nejen vjet, ale celou ji projet. Po něm následuje zelený automobil, který už má zprava volno. Poslední opustí křižovatku vůz červený, tedy ten, který do křižovatky vjel jako první.Prej lumeni …Napsáno mobilem Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 10. února 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. února 2024 Tak teď je to správně takhle? Co? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Steke_m Odesláno 10. února 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. února 2024 Červené vozidlo má pokračovat rovně a otočit se na kruháči a vrátit se ze směru žlutého a v poklidu odbočit vpravo A teď mi řekni ještě jak bys řešil výjezd z Benziny naproti odbočce na Valchu, když jede někdo z Valchy na Bory. Tam je to taky výživné. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
parnistroj Odesláno 11. února 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. února 2024 před 7 hodinami, eloga napsal: to platilo, ale dávno tomu..... Odkaz prosim Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milomac Odesláno 11. února 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. února 2024 před 8 hodinami, Steke_m napsal: Červené vozidlo má pokračovat rovně a otočit se na kruháči a vrátit se ze směru žlutého a v poklidu odbočit vpravo A teď mi řekni ještě jak bys řešil výjezd z Benziny naproti odbočce na Valchu, když jede někdo z Valchy na Bory. Tam je to taky výživné. Tak pokud jde o odbočení doleva, tak tam je to v pohodě, tam to odbočení jedině ztěžuje hustý provoz po hlavní silnici. Nebo pak nevím, jak jsi to myslel. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Steke_m Odesláno 11. února 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. února 2024 To byla jen taková vsuvka pro znalého této části Plzně, kdy pokud někdo vyjíždí z benzinky směr Borská pole, nebo Valcha a ty současně jedeš od Valchy na ty Borská pole, tak tam jsou k vidění takové situace, že škoda mluvit…jen vsuvka. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
geometr Odesláno 11. února 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. února 2024 před 17 hodinami, milomac napsal: A našel jsem třeba takový případ, kdy to míjení může být někdy trochu krkolomnější: Tak s touhle křižovatkou už si nemusíš lámat hlavu, ta už je po smrti Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milomac Odesláno 11. února 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. února 2024 (upraveno) To Steke_m: Jezdím tam občas a je fakt, že to tam je o hubu, resp. o plechy. Ale takových míst je všude hodně a jak už to tu někdo psal, neuškodilo by sem tam trochu víc tolerance a ohleduplnosti. Upraveno 11. února 2024 uživatelem milomac Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milomac Odesláno 11. února 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. února 2024 před 6 minutami, geometr napsal: Tak s touhle křižovatkou už si nemusíš lámat hlavu, ta už je po smrti Asi už jsem tam někdy projížděl, ale už si to nevybavím, takže to bylo bez problémů a pokud je po ní , tak jen dobře. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
geometr Odesláno 11. února 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. února 2024 (upraveno) Staví se tam D4, je tam teď velký kruhák (ten tam nejspíš zůstane), budou tam sjezdy a nájezdy na D4, teď je tam velký stavební dvůr. No a jinak jsem přes tu křižovatku jel milionkrát a situace, že by oba z vedlejší odbočující doleva mohli vyrazit současně, snad mohla nastat jedině v noci na 25.12. nebo 1.1. Fakt provoz. Upraveno 11. února 2024 uživatelem geometr Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DavidLC Odesláno 11. února 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. února 2024 Jj, zůstane i ten druhý, za mostem.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Americkej Odesláno 11. února 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. února 2024 (upraveno) Dobře, že je tahle ostuda už věcí minulou. Navíc ty zpomalovací retardery v hlavních směrech byly opruz. Tam měl bejt vysoce propustnej kruháč už dávno. E: Ob jeden výše. Upraveno 11. února 2024 uživatelem Americkej Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DavidLC Odesláno 11. února 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. února 2024 před 17 hodinami, Xenomorfus napsal: Jooo, jezdit rovne umi kazdy, ale nekam odbocit, to uz chce fistrona ;-). Stejne jako kdyz odbocujici vlevo si mysli, ze nemusi dat prednost tomu, co odbocuje vpravo, kdyz sou na te silnici, kam se odbocuje dva pruhy. Realne 90 procent ridicu si mysli, ze on odbocuje do leveho a ten co odbocuje vpravo do praveho. Jasný, bere se to tak, že ten co odbočuje vpravo si může vybrat pruh do kterého vjede. Někdo mi tvrdil, že jde o to, jestli ty pruhy, kam se odbočuje jsou odděleny přerušovanou (pak platí viz výše) nebo plnou čarou, pak platí že "oba najednou, každý do svého". Já teda jezdím dle prvního odstavce a beru pravý pruh, ale leckde by to za b) mělo smysl, nevím zda je to "směroplatné" a nehledal jsem... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 11. února 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. února 2024 Někdo mi tvrdil, že jde o to, jestli ty pruhy, kam se odbočuje jsou odděleny přerušovanou (pak platí viz výše) nebo plnou čarou, pak platí že "oba najednou, každý do svého". Pičovina. (5) Řidič odbočující vlevo musí dát přednost v jízdě protijedoucím motorovým i nemotorovým vozidlům, jezdcům na zvířeti, protijdoucím organizovaným útvarům chodců a průvodcům hnaných zvířat se zvířaty, tramvajím jedoucím v obou směrech a vozidlům jedoucím ve vyhrazeném jízdním pruhu, pro něž je tento jízdní pruh vyhrazen, a cyklistům jedoucím v jízdním pruhu pro cyklisty. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DavidLC Odesláno 11. února 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. února 2024 A hledat nemusím Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
geometr Odesláno 11. února 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. února 2024 Před hodinou, Americkej napsal: Dobře, že je tahle ostuda už věcí minulou. Navíc ty zpomalovací retardery v hlavních směrech byly opruz. Tam měl bejt vysoce propustnej kruháč už dávno. E: Ob jeden výše. Přesně tak. Výborní byli také řidiči, kteří z vedlejší při odbočování doprava najeli na začátek toho připojováku, tam tak nějak neforemně zastavili (že neviděli pořádně přes sloupek svýho auta ani do zrcátka) a začali se rozhlížet (procvičovat si pořádně krk ). Pravda teda ale je, že jsem tam snad neviděl bouračku, jen teda si vzpomínám..., ale to nebyla auta, ale autobus těsně za křižovatkou směrem na Prahu skosil několik srnek, strašnej masakr. Kluci a bylo to s tím odbočováním tak i v minulosti? Já si teda čas od času ty dopravní předpisy přečtu a ty věci, co už neplatí zapomenu. Ale možná kdysi to řazení do pruhů za křižovatkou upravený bylo... Jinak kdysi dávno, když jsem byl zaměstnancem u firmy, jsme měli každý rok dopravní školení a dělali i testy, to bylo náhodou fajn, teď už se o sebe holt musím starat sám. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Americkej Odesláno 11. února 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. února 2024 Přednost v křižovatce a změna pruhu za křižovatkou jsou dvě odlišné věci. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 11. února 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. února 2024 Tak teď je to správně takhle? Znova se chci zeptat, tohle je jako fakt takhle správně? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KFL Odesláno 11. února 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. února 2024 Znova se chci zeptat, tohle je jako fakt takhle správně?For, vzdycky se mijelo vlevo.Tohle nedava smysl, i z hlediska mijeni dalsich aut, ktery odbocujou za tim prvnim. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
juk Odesláno 11. února 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. února 2024 Líbí se mi v Brně tohle řešení. Při odbočování ze Šumavské doleva na Pod kaštany je zelená šipka, odbočující ze Šumavské doprava mají taky zelenou, za křižovatkou je dvojitá plná, takže každý do svého pruhu. Dvojitá plná se pak změní na jednoduchou přerušovanou. https://www.google.com/maps/@49.2100748,16.5908733,72m/data=!3m1!1e3?entry=ttu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se