Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
Asi budu muset... poptával jsem u nás v x obchodech a nikdo nic nemá/nic neví... viz.
Dobrý den, bohužel nemáme letošní rok má Maxxis výpadek výroby kvůli Covid-19 a skoro žádné pláště nebudou.
Dobrý den,vámi poptávané pláště bohužel dodavatel nemá skladem, skladová dostupnost dle naších informací bude cca v Květnu.
Dobrý den,nemáme skladem ani jeden kus tohoto typu pláště a ani dodavatel Aspire nemá prozatím nic z výše uvedeného. Termín naskladnění u dodavatele nemáme.
Dobrý den,bohužel Model Minion DHRII skaldem nemáme, nemá ho ani dodavatel a v současné situaci není možné odhadnout, kdy ho náš dodavatel  naskladní.

Bike-discount i bike24 jsou úplně v pohodě. Kupuju už v podstatě jen tam. Ceny obvykle nižší, zvlášť teď, co koruna posílila. Když reklamuješ, pošlou vyplacenej lístek na poštu, takže v klidu. A co je zásadní, mají tak širokej výběr, jakej nemá žádnej českej eshop. Akorát doprava jde o den dýl a musíš napsat telefon do adresy, jinak ti kurýr nezavolá.
  • Odpovědi 10,6tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Super je taky R2-bike.com. Spolehlivý, super výběr věci, které u nás neseženete. Teď jsem objednával vodítko WolfTooth.

Odesláno z mého SM-G998B pomocí Tapatalk

Odesláno (upraveno)
V 6. 2. 2021 v 17:31, martar napsal:

Otázka: teď v zimě (jezdím silničku bez ohledu na počasí) mi mizí brzdové špalky pred očima. Ráfky jsou mokré, nabalí se na ně i na brzdy abrazivní materiál (písek, jemný štěrk, bordel...) a nejen že to brzdí dost nahowno, ale hlavně jsem spotřeboval na 1500 km už 2 sady špalků. Jak to řešíte? Mám na zimu kupovat nejlevnější RAVX (budou brzdit ještě hůř), nebo naopak zainvestovat do něčeho, co dobře brzdí a navíc neubývá tak rychle? (Na léto plánuju koupit BBB Techstop, ale na zimu mi to přijde jako vyhazování peněz, pokud by ta jejich kombinovaná guma ubývala stejným tempem.). Brzdy mám Campagnolo Mirage.

Chlapi, fakt nemá nikdo nějakou zkušenost s brzdama na zimu? Nebo s brzdama do terénu/bláta, kde ten abrazivní efekt asi funguje celoročně? Docela s tím bojuju. Jà totiž musím jezdit (do firmy) bez ohledu na počasí, min. 16 km denně nebo obden. Btw předevčírem pŕi mokrým sněžení v sedm večer to byla libovka (škoda že se nedělají stěrače na ksicht), a včera na ledovce taky :) tolik aut a dodávek ve škarpě jsem dlouho neviděl...

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Upraveno uživatelem martar
Odesláno

Já špalky obecně neměním. Na silničce je mám stále originál cca 13 let a na pohled pořád vypadají dobře. Ale je pravda, že v zimě na ní nejezdím.

Odesláno

Zdravím pánové, zatím jsem tady do vlákna ještě nepřispěl, hlavně jsem četl, ale taky si občas sednu na kolo. Asi pět let nazpět to vypadalo celkem nadějně včetně pár amatérských závodu, ale to už je minulost. Vyzkoušel jsem všechno... větší kola 29, převod 1x11, kolo za 20 i kolo za 100. Po té delší odmlce, která byla tak nějak způsobena prací, jsem se ke kolu vrátil a pořídil jsem použitého pevňáka 27,5 palců a 2x11. S ním jezdím cca. rok. Teď bych ale rád udělal změnu a zajímají mě vaše subjektivní i objektivní názory (pokud už tady někde jsou, tak prosím o odkaz).  Napadlo mě, že bych šel do 1x11 nebo 1x12, už jsem o tom četl hodně, ale sám pořád nevím, jsem možná konzerva. I u přechodu na 29 kola se mi moc nechtělo. Teď mi těch 27,5 tak nějak vyhovuje. Pořád si říkám, zda to má pro mě smysl, protože mi aktuální převody 2x11 nevadí, vyhovují. Ale vrtá mě to v hlavě. Skoro jak u hodinek. Tak děkuji za přípané rady. PS: Nejsem závodník, ale ani ne lenoch, je jsem už trochu zvolnil 🙂

Odesláno

1x12 a 29. Znam spoustu lidi co byli skepticky (vcetne me), ale oboje je proste krok spravnym smerem. Neznam nikoho, kdo by se chtel vracet k razeni vepredu..

Jinak dneska to byla ve snehu sranda.

Odesláno

TLD: Mno, je fakt, že vlastnostma mi 27,5 na trail/all mountain přišla dost dobrá, na takovýto technický blbnutí. Ale pochopil jsem, že Zdeněk se ptá spíš na XC pevňáka a takový to "normální" použití, tam už je asi 27,5 skoro mrtvý, si myslim.

Odesláno

Jo jo. Nechám si tu mrtvou 27 a přidal bych ji těch 1x12. Už to maličko řeším a prý, že jsou dost problémy s díly, nedostatek. Zajímavé... a to jsem si říkal, že když to dám po novém roce do servisu tak to bude ideál. No uvidíme, co z toho uvaříme. Už v létě jsem si užil hodně zábavy s vidlicí 😃

Odesláno

Já měl teď hodně dlouho 26" a 3x9. Taky jsem se obával přechodu a koukal na různé srovnávací kalkulačky převodů.

Za mě je to v pohodě a jsem s 29" 1x12 naprosto spokojenej. U mě je ale nedílnou součástí změny převodů i změna velikosti kol a to míchá kartami také.

Já jezdím spíš takový lesní / polní kochačky a tam jsem velkou pilu s nejmenším kolečkem používal opravdu zřídka. Teď jezdím z okolí sám a uvidíme jak pochodím v létě až pojedu s někým s klasikou 3x9. Nakonec, pokud by mi to přišlo pomalé, stále můžu nahradit předních 32 zubů 34kou.

Odesláno

No ja taky nějak nepolykám kilometry a všechno si neměřím, řídím se hlavou a tělem. S tou jednou páčkou už zkušenosti mám a je to fajn, jen nevím, jestli utáhnu těch 12 kol. Jakože i technicky, když bude třeba sešup dolů a pak hned stoupák, tak jestli to tam jedním vrzem hned nahážu a tak.

Odesláno

Jasný, no. Třeba u XT co mám, jde podřadit o tři kolečka najednou. Pravda je, že to člověk musí tak trochu na volnoběh přetočit a to chvíli trvá a můj pocit je, že staré XT 3x9 to přeskáče tak nějak hladce oproti novému XT 8100 1x12. Kazeta bude asi podobně široká, ale odstupy mezi převodníky jsou větší. U 3x9 jsem měl dualy a byla tam obráceně pružina přehazky a šlo o tři přeřadit naopak do těžka. Takže spíš šlo vyjet kopec a zmizet na rovnice, ale takhle dynamický jsem nikdy snad ani nejel 🙂

Odesláno

Na HT mám Sram 1x12, odřadí na jedno zmáčknutí páčky o pět pastorků, z "č1 na č6", takže na dvě zmáčknutí páčky tam je obrovský rozdíl.
Na trekingovém kole mám 2x11 a taky spokojenost, šotolinový cesty a cyklostezky jsou s tím lepší, je tam těžší převod než u toho 1x12 co mám, ale v podstatě bych řekl že podle toho kam jedu beru kolo a na něm mám odpovídající převody.

Odesláno (upraveno)
před 23 minutami, blackhead napsal:

Kolegove, muzete poradit jestli jde nejak jednoduse predelat berany na rovne riditka? Je tam shimano 105, brzdove packy s razenim. Brzdy kotoucove mechanicke. Jestli ano, tak co je potřeba koupit?

Jde, dělali mi to na jednom kole. Asi musíš vyměnit i představec kvůli šířce řídítek počítej. Jaký tam máš převody, 2x10?

Upraveno uživatelem Tom4
Odesláno
Jde, dělali mi to na jednom kole. Asi musíš vyměnit i představec kvůli šířce řídítek počítej. Jaký tam máš převody, 2x10?
2x11, riditka + predstavec je ok, spis mi jde o to razeni a brzdy jestli to nebude problem.
Odesláno
Já v cyklistice podnikám a to co se teď děje je naprostý rozklad toho, co doposud fungovalo ... není skoro nic a dlouho nebude. Nejbližší přibližný datumy nových kol, potažmo dílů jsou kolem srpna ... je to masakr
https://forbes.cz/spadl-retez-po-celem-svete-dochazeji-kola-vyrobci-hlasi-nedostatek-soucastek/

Je to hustý. Nezbývá než doufat, že se nic zásadního na kole neposere. Zásobu řetězů, destiček atd. už mám, tak snad to nějak odjezdíme. Ale chápu, poptávka po kolech je a nemáš co prodávat. Docela depka.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...