Duke650 Odesláno 14. srpna 2025 Nahlásit Odesláno 14. srpna 2025 V 13. 8. 2025 v 11:59, cdale napsal: Tak tohle je raketa. Kolik to má kilo, ten Scott? 17,7 kg to má dnes s karbonovými koly, těžkými pedály SPD, podsedlovou brašnou (ta má tak 0,8-0,9 kg) a dalšími drobnostmi. Zatím překonává moje očekávání. Na nejslabší podporu dává 120 W a naprosto mi to stačí. Na nejsilnější stupeň umí 300 W a to už je fakt overkill. Motor prakticky není slyšet. Už jen vyměním brzdy za 4pístky XT a mechanické řazení za XT Di2...
tm80 Odesláno 14. srpna 2025 Nahlásit Odesláno 14. srpna 2025 Přechod na berany mi dávají záda pocítit, ale snad to půjde Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 1 1
Paw Odesláno 14. srpna 2025 Nahlásit Odesláno 14. srpna 2025 @tm80 to vypadá, že máme stejný kolo berany za to stojej, jede to pěkně Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
tm80 Odesláno 14. srpna 2025 Nahlásit Odesláno 14. srpna 2025 (upraveno) před 1 hodinou, Paw napsal: @tm80 to vypadá, že máme stejný kolo berany za to stojej, jede to pěkně Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Jo asi to tak bude. Berany super. Zkouším známé trasy lesem a zatím to s gravelem dávám. Sjezdy opatrně, ale lesní cesty a polňačky - paráda, jak to letí. Líbí se mi, jak jde měnit úchop a posed. Na bika musím přikoupit https://www.sq-lab.com/en/product-category/bike-innerbarends Upraveno 14. srpna 2025 uživatelem tm80
African Odesláno 14. srpna 2025 Nahlásit Odesláno 14. srpna 2025 Pecka v těchto vedrech...to je moje Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Hento Odesláno 15. srpna 2025 Nahlásit Odesláno 15. srpna 2025 No konečně hezky. Nepršelo, nefoukalo a krásných 35 stupňů. Tak jsem si včera udělal kolečko přes Lysou horu. No v životě jsem asi nic lepšího neměl. Pivo a borůvkový knedlík nahoře fakt bodnul. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 1 1
kral083 Odesláno 15. srpna 2025 Nahlásit Odesláno 15. srpna 2025 Já včera s juniorem potrenoval noční dojezd. Jestli se potatí, tak se mu to bude hodit Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 3
wawrik Odesláno 15. srpna 2025 Nahlásit Odesláno 15. srpna 2025 (upraveno) @tm80 @Paw Pekné to máte, chlapci... Prečo o tých bajkoch občas niečo nepostnete? Podľa mňa sú to najlepšie/najrozumnejšie gravelové rámy pre široký plebs – sú rýchle a efektívne, napriek tomu patria medzi najkomfortnejšie. Aspoň teda z tej zhruba dvadsiatky gravelov, čo som za roky poskúšal. A úprimne závidím svojmu synovi ten jeho Checkpoint, čo som mu dal na narodky... Aj keď to teda nemá úplne farebne doladené – lesklá vidla a matný bajk, ach také čosi Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. @kral083 Hlavne, nech mu to vydrží. Je skvelé mať doma bajkového parťáka. Upraveno 15. srpna 2025 uživatelem wawrik 1 1
walter10 Odesláno 15. srpna 2025 Nahlásit Odesláno 15. srpna 2025 Přiznám se, že se mně víc líbil předešlý design. Eggbeatery z posledních let působí usedleji, mj. dost mohutně - ačkoliv váha je podobná, nevítám ani místy hladké plochy, na kterých bude vidět každý malý šrám. Nevyjímaje ony plastové kroužky kolem křidélek. Třeba stará "SLka" byla vzhledově strohá, díky povrchové úpravě však vypadala dlouho skvěle. No, nedá se. Pokrok nezastavíš... P. S. Pravím trochu rozladěn, neboť jsem našel na novém karbonovém rámů vyštípnutý 2mm kousek laku až na základ; a já, starý puntičkář, to už druhý den rozdýchávám. Jde sice pouze o estetickou záležitost, karbon vypadá netknutý, ale toho, kdo to balil, bych nejradši kopl do zadele... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
wawrik Odesláno 15. srpna 2025 Nahlásit Odesláno 15. srpna 2025 (upraveno) @walter10 Môj človek! Konečne niekto, kto má tie pedále rovnako rád ako ja, to sa medzi pospolitým bajkovým ľudom veľmi nenosí Aj keď treba povedať, že občas je kritika oprávnená – napríklad som tak desať rokov neveril skazkám, že sa (tuším na jednom konkrétnom modeli) lámu pružiny. Až kým som nestúpal do kopca vedľa kamaráta, pozeral mu na tie pedále a chválil ich, a zrazu lup! a lup!... Ony mu praskli obe pružiny naraz, v dvoch následných záberoch do pedálov! Neuveriteľná náhoda, nevidieť to, neuverím... Doteraz ich mám niekde odložené, daroval mi ich na náhradné diely. Stále ich mám rád, výhody pre moje použitie ďaleko prevažujú nad negatívami, sú na všetkých mojich bajkoch. Čo mi pripomína, že som asi pred rokom na jedných starších stratil tú plastovú vymedzovaciu čapičku a neviem ju nikde zohnať. Neváľa sa doma niekomu? Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 15. srpna 2025 uživatelem wawrik
Bert Odesláno 15. srpna 2025 Nahlásit Odesláno 15. srpna 2025 No ty kráso Ale teď jsi mi připoměl včerejší šok při vybírání rybářského kajaku z druhé ruky. Samozřejmě kajaku poháněného šlapáním. Borec si tam namontoval SPDéčka. Už ho vidím, jak se na začátku sezóny vyklopí do ledové vody, a bude hlavou dolů vycvakávat .....
bcmike Odesláno 15. srpna 2025 Nahlásit Odesláno 15. srpna 2025 Krásných 35 ve stínu a liduprázdno, i v hospodách. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Gustaf Odesláno 15. srpna 2025 Nahlásit Odesláno 15. srpna 2025 (upraveno) před 2 hodinami, wawrik napsal: @walter10 Môj človek! Konečne niekto, kto má tie pedále rovnako rád ako ja, to sa medzi pospolitým bajkovým ľudom veľmi nenosí Aj keď treba povedať, že občas je kritika oprávnená – napríklad som tak desať rokov neveril skazkám, že sa (tuším na jednom konkrétnom modeli) lámu pružiny. Až kým som nestúpal do kopca vedľa kamaráta, pozeral mu na tie pedále a chválil ich, a zrazu lup! a lup!... Ony mu praskli obe pružiny naraz, v dvoch následných záberoch do pedálov! Neuveriteľná náhoda, nevidieť to, neuverím... Doteraz ich mám niekde odložené, daroval mi ich na náhradné diely. Stále ich mám rád, výhody pre moje použitie ďaleko prevažujú nad negatívami, sú na všetkých mojich bajkoch. Čo mi pripomína, že som asi pred rokom na jedných starších stratil tú plastovú vymedzovaciu čapičku a neviem ju nikde zohnať. Neváľa sa doma niekomu? Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Taky jezdím šlehače a jsme spokojenej. Nezanáší se bahnem, nacvaknes rychle. Už jsem teda posílal i na reklamaci, když mě pedál zůstal na botě a čep na klice. Zachrastilo v něm, ložiska kaput, ale co už. Pošleš na záruku do opravy, tam vymění střeva za nové a jedeš dál. Prodávají přímo i opravný set, ale sám bych to asi nevykostil.... Edit: vozil jsem EB2 a zjistil jsem, že 1 jsou víceméně stejné, takže se nevyplácí tolik připlácet. I díky tomu, že kufry jsou dražší než u SPD, tak se je vyplatí vzít...za litr pedály i kufry Upraveno 15. srpna 2025 uživatelem Gustaf
Paw Odesláno 15. srpna 2025 Nahlásit Odesláno 15. srpna 2025 před 5 hodinami, wawrik napsal: Prečo o tých bajkoch občas niečo nepostnete? A to já bych něco i postnul, ale mám ho necelej měsíc :). Přešel jsem z hliníku na karbon, pohodlí šlo nahoru, hodně tomu asi pomohl isospeed a karbonová sedlovka. Co je teda fakt je, že je trochu tvrdší předek než jsem byl zvyklej, ale to zmiňujou i v recenzích. Pecka je uloznej box v rámu, kam jsem přendal všechny věci z bidonu s nářadím a ještě zbylo :). Když jsem hledal, tak je to momentálně jeden z nejlepších moznejch nákupů. Btw na tvojí fotce je starší verze rámu, my máme už gen 3.
wawrik Odesláno 15. srpna 2025 Nahlásit Odesláno 15. srpna 2025 Jo, synátor má staršiu generáciu. Na novej som sa už previezol, ale krem toho, že je pohodlnejší, som o ňom nezistil nič, bolo to krátke. Nevieš tie rámy medzigeneračne náhodou porovnať?
Paw Odesláno 15. srpna 2025 Nahlásit Odesláno 15. srpna 2025 Bohužel, jezdil jsem jiný kolo a ani nikdo v okolí tuhle značku nemá
tm80 Odesláno 16. srpna 2025 Nahlásit Odesláno 16. srpna 2025 před 19 hodinami, wawrik napsal: @tm80 @Paw Pekné to máte, chlapci... Prečo o tých bajkoch občas niečo nepostnete? Podľa mňa sú to najlepšie/najrozumnejšie gravelové rámy pre široký plebs – sú rýchle a efektívne, napriek tomu patria medzi najkomfortnejšie. Aspoň teda z tej zhruba dvadsiatky gravelov, čo som za roky poskúšal. A úprimne závidím svojmu synovi ten jeho Checkpoint, čo som mu dal na narodky... Aj keď to teda nemá úplne farebne doladené – lesklá vidla a matný bajk, ach také čosi Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. @kral083 Hlavne, nech mu to vydrží. Je skvelé mať doma bajkového parťáka. První berany/gravel a prvni karbon. Takže srovnání nebude. Ale co jsem zkoušel po krámech, tak asi nejvíc relaxed posed. Žádné závodní zalehnutí ale spíše na delší a pohodové jízdy. Asi tolik po 10 dnech doma a 3 vyjížďkách.
Igicz Odesláno 16. srpna 2025 Nahlásit Odesláno 16. srpna 2025 Peče celá země :)) Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 1
tm80 Odesláno 17. srpna 2025 Nahlásit Odesláno 17. srpna 2025 S polovičku na výletě Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 1
Gustaf Odesláno 17. srpna 2025 Nahlásit Odesláno 17. srpna 2025 Za kopečkama..... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 1 1
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se