Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
před 4 hodinami, kral083 napsal:

@geometr máš naprostou pravdu. Jako Německo hezký, hlavně ty silnice mají v neskutečně dobrým stavu. Ale tady je prostě nejlíp. I co se týče dozásobování na celodenním švihu. Vůbec nechápu, jak to tam dělají. A to byla včera alespoň sobota. Podle mě v neděli nachází cyklisty v pangejtu mrtvý hladem a žízní 🙂

Takže nakonec to byl celkem povedený víkend.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Je super, že i v nejmenším prdeli najdeš vjetnamce s vecerkou...

• Dát hlas 2
  • Odpovědi 10,5tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno (upraveno)

Dnešný výjazd vo Fjallabaku (IS) by sa dal nazvať „Prebroď si svoj Markarfljót... desaťkrát!“ 🙄 Markarfljót je rieka, ktorá sa hadí pomedzi kopce v celom Fjallabaku a prichádza z úplne nečakaných smerov. Nech človek ide, kam chce, vždy skončí pri brode cez rieku – a tou je z nejakého dôvodu vždy Markarfljót! :D Najužší brod mal asi 20 metrov, najširší asi 250 m – boli v ňom síce štrkové nánosy, na ktoré sa dalo vyjsť, ale medzi nimi občas prekvapili kanály hlboké aj meter. Prekvapili aj mňa, musel som zhusta sušiť... 

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Občas som mal dojem, že sa viac vyzúvam ako jazdím, ale stálo to za to. Aj keď ako pozerám – podľa fotiek to tak nevyzerá, sú tak trochu na jedno brdo... Čo nezodpovedá realite, človek nevie, kam sa skôr pozerať, krajina sa neustále mení, buď syčí, hrmí, alebo je ostro zelená či červená... Výhľady na jednotku, v podstate neustále, bez slepých miest.

Odbočka k Íshelliru (ľadovej jaskyni, vlastne dnes už jaskyniam) v termálnej oblasti Hrafntinusker splnila očakávania. Len z nej nejako prirýchlo ubúda...

Upraveno uživatelem wawrik
  • Like 6
  • Dát hlas 3
Odesláno

@geometrtak tos mě nasr...🙂 Já byl odpoledne s dětma na koupáku v Tejně a říkám si: vem to cestou zpátky přes Dražíč, ať furt nepiješ toho Platana. No a v Tejně na kruhaci směr Bernartice objížďka. Tak jsem zamáčkl slzu a byl rád ještě za ten Platan 🙂

Odesláno
před 10 hodinami, wawrik napsal:

Dnešný výjazd vo Fjallabaku (IS) by sa dal nazvať „Prebroď si svoj Markarfljót... desaťkrát!“ 🙄 Markarfljót je rieka, ktorá sa hadí pomedzi kopce v celom Fjallabaku a prichádza z úplne nečakaných smerov. Nech človek ide, kam chce, vždy skončí pri brode cez rieku – a tou je z nejakého dôvodu vždy Markarfljót! :D Najužší brod mal asi 20 metrov, najširší asi 250 m – boli v ňom síce štrkové nánosy, na ktoré sa dalo vyjsť, ale medzi nimi občas prekvapili kanály hlboké aj meter. Prekvapili aj mňa, musel som zhusta sušiť... 

Občas som mal dojem, že sa viac vyzúvam ako jazdím, ale stálo to za to. Aj keď ako pozerám – podľa fotiek to tak nevyzerá, sú tak trochu na jedno brdo... Čo nezodpovedá realite, človek nevie, kam sa skôr pozerať, krajina sa neustále mení, buď syčí, hrmí, alebo je ostro zelená či červená... Výhľady na jednotku, v podstate neustále, bez slepých miest.

Odbočka k Íshelliru (ľadovej jaskyni, vlastne dnes už jaskyniam) v termálnej oblasti Hrafntinusker splnila očakávania. Len z nej nejako prirýchlo ubúda...

Jako krásné, ale mě by strašně chyběly lesy. Proto jesem se přestěhoval z Norska do Beskyd. A solo biking mě taky nikdy moc nelákal, mám rád když se jede aspoň ve dvou. Ale fotky naj z NG, o tom žádná.

Odesláno

@Hasňa Jasné, to má každý inak. Mne naopak na SK veľmi chýbali výhľady – kým som sa k nejakému dostal, musel som absolvovať celé hodiny v lese. Tu sú už od parkoviska. Máme aj lesíky, ale tam veľmi nefotím, lebo je naprd výhľad :D Dávam skôr fotky z miest, ktoré sa mi páčia. Parťáci sú väčšinou cez týždeň v práci, tak s nimi len víkendovky... Ich fotky na verejné weby nedávam.

• Like 2
Odesláno

Ahoj, taky přispěju do kolového vlákna, včera jsem se hecnul a navštívil Zakopane na otočku, koleno sice dneska pobolívá, ale kladné pocity jednoznačně převažují 🙂

• Like 7
  • Dát hlas 3
Odesláno
před 14 hodinami, Harwey napsal:

@wawrik zajtra zajdi na bajk a postni par foto zatmenia slnka, dik:)

Na zatmenie sa ísť nechystám, budem na mieste, kde bude zamračené. Jasno na pozorovanie bude len na Západných Fjordoch a budú tam tak trochu všetci, lebo tam má byť aj najdlhšie. Vlastne už tam väčšina je. Čo veľmi chytro plánujem využiť a som v oblasti, kde je obyčajne miliarda ľudí a dnes je tu vyzametané :D Tak obetujem zatmenie a po desaťročiach si to tu užijem aj v sezóne bez ľudí.

Uvidím, akú atmosféru to tu urobí, bojím sa, že pod tými oblakmi to bude vyzerať ako obyčajný súmrak...

Odesláno

sem na dovce a objevuju limity co se da vyjet na HT. 

je nejaka extra technika? kdyz je monstr krpal, prehodim na nejlehci prevod a bojuju jak s gripem, tak i s nadlehcovanim predniho kola diky zaberu nohou takze se ma bike tendenci zdvihat na zadni.a kdyz jdu ze sedla, a tlacim do vidle, ztracim adhezi a zadni kolo prokluzuje.

je normalni, ze se musi slezt a vytlacit to nejprikrejsi, i kdyz bych byl normalne schopnej kopec vyslapat?

rekl bych na stupne, je to stoupani tak 30 procent, podllozi sotolino kaminko prach listi a vetve. 

a kdyz uz teda slezete, bere se to jako normalni? vypinaj se hodinky?  nekterej ten kopec mam problem i slezt, mam kolo naštorc a brzdim si s nim, pac mi ujizdej nohy.  proste na to nemam, tak radsi s pokorou sesednu a priznam si, ze je to nad moje sily.

prekvapuje mne to, ze ten horak je vlastne super, projizdim kolem reky po brehu co je vzdalenej 20 cm od vody, uzkejma cestickama sekaj mne koprivy pres ruce, skacu po sikmejch balvanech, balancuju a vymeruju, kam se vejdu sirokejma riditkama. 

je to pro mne novy, na silnici se s tim nepotkavam.

bavi me to teda mocně!

Odesláno
před 2 hodinami, hopa26 napsal:

sem na dovce a objevuju limity co se da vyjet na HT. 

je nejaka extra technika? kdyz je monstr krpal, prehodim na nejlehci prevod a bojuju jak s gripem, tak i s nadlehcovanim predniho kola diky zaberu nohou takze se ma bike tendenci zdvihat na zadni.a kdyz jdu ze sedla, a tlacim do vidle, ztracim adhezi a zadni kolo prokluzuje.

Ťažisko dopredu – posunúť sa na špičku sedla, predkloniť sa.

• Dát hlas 3
Odesláno

@wawrik , to jsem se snazil a vysledek je diplomaticky receno rozpacity. jak presunu vahu nad riditka nejak se mi nadlehci zadni kolo a zacnu ztracet adhezi, zpomaluju a potupne slapu nohou na zem. 

@Micey snad to nejni šprým, vyzkušam. 

@redd nejde mi to tam kde je terén o hubu. je vidět jak jsou ty cesty vymlete od stahování dřeva a splavené vody chapu ze by tomu rychlost pomohla, ale jedná se o tereni kopce v delce trebas 60 az 80 metru.  

budu to zkouset, chybejici skill dozenu opakovanim. 🙂

Odesláno

@hopa26 Na tom sedle musíš stále sedieť, mať na ňom váhu tela. A neťahať za riadidlá. Pri správnej technike (a pneu, samozrejme) je limitom skôr geometria bajku – predné koleso stráca kontakt s povrchom a pláva si sem-tam, stratíš rovnováhu.

• Like 1
  • Dát hlas 2

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...