Libor_OV Odesláno 15. listopadu 2023 Nahlásit Odesláno 15. listopadu 2023 Mám dobrou zkušenost s fizi'k. Navíc jsem ty svoje dost dobře koupil na bike24.de (možná tu německou stránku pletu).
moco Odesláno 15. listopadu 2023 Nahlásit Odesláno 15. listopadu 2023 před 3 hodinami, Gustaf napsal: Dmt vůbec neznám... podívám se. Tak nohu mám asi normální si myslím... tak Sidi by mohly taky padnout. Jo, já je bral taky jako “no name”, pak jsem to zkoumal a používá je Pogačar Když jsem byl v létě na fittingu, tak fitter doporučoval Lake, neboť jsou “neutrální” a dá se s nimi následně pracovat. Hodně fajn jsou tretry Bont, jsou brány za etalon anatomicky “dokonalých” treter, ale k vyzkoušení nikde nejsou (moje domněnka). Já je používám 4 roky na silnicku, daji se vypéct přesně na nohu.
Gustaf Odesláno 15. listopadu 2023 Nahlásit Odesláno 15. listopadu 2023 No podívám se. V mojí cenovce asi vypejkaci nebudou ale na to moje smrdlani na bajku....no, je z čeho vybírat. Díky
kral083 Odesláno 15. listopadu 2023 Nahlásit Odesláno 15. listopadu 2023 Lake jezdím už několik sezón a spokojenost
lassie Odesláno 15. listopadu 2023 Nahlásit Odesláno 15. listopadu 2023 Držím palce s výběrem treter, já jsem to zatím vzdal a podělím se o moje zkušenosti (spíš nezkušenosti). Já na SPD přecházel 3 sezony zpět a jelikož jsem netušil jestli to zvládnu (kolega z práce si vše koupil, boty, pedály a po týdnu to sundal, vzdal a vrátil se k flat pedálům) tak jsem šel nejlevnější cestou, koupil Shimano 520 pedály a tretry v Decathlonu (XC RACE 700), že jako si to zkusím a třeba další sezonu upgraduju když to bude Ok. No odjezdil jsem na tom 2 sezony a super, bez SPD mi teď kolo přijde divný. Tak jsem si řekl OK chce to lepší tretry, tak jsem se vydal obrážet obchody a číst net. Všude, že Lake je nejlepší, byl jsem tedy v shopu kde je mají, zkoušel jsem, a ujal se mě pán (ex český profi cyklista) a vysvětlil mi, že mi cyklistická tretra musí být fakt těsná, že to není teniska atd atd... boty jsem u něj nakonec nevzal protože 9k bylo na mě fakt moc. No ale řídil jsem se jeho radou a zakoupil Shimana RX8 ve velikosti 44, 45 mi byla obrovská ale ta 44 taková těsnější (Shimano půl čísla nedělá a obecně hodně cyklo treter nemá půl čísla co jsem koukal), tak jsem je vzal. No odjel jsem v nich asi 2-3 vyjížďky a nejde to, jsou mi prostě malý. Tak kdyby jsi měl 44ku tak mam jedny volný No a tak jsem se vrátil k těm z Decathlonu (taky velikost 44) a pokračuju v nich a bojím se teď něco koupit.
runner Odesláno 15. listopadu 2023 Nahlásit Odesláno 15. listopadu 2023 Tak to o těch malých tretrach, to je dobrá blbost. Nebylo to myšleno spíše tak, že nemají být volné/široké? Abych jenom nekritizoval, za mě cokoliv co padne na nohu (asi jako helma). Za mě Giro, Spesl, Lake, vše ok. Ale profík nejsem, k spd jsem se vrátil letos s objevením gravelu.
lassie Odesláno 15. listopadu 2023 Nahlásit Odesláno 15. listopadu 2023 Bylo to myšleno na délku, že prý když pak zabíráš tak ti nesmí noha cestovat dopředu dozadu (jak tlačíš pedál dopředu a dolů nebo jak to popsat). Dále mě zarazilo, že tretry se zkouší v sedě (já si je vždy nazul a prošel se po krámě) a on mi říkal, že na kole se sedí a né stojí. Např mi tvrdil, že on když jde po práci na vyjížďku, tak má nohy nateklé z celého dne postávání v krámu a že se do svých treter skoro ani nenazuje, pak prý sedne na kolo a po pár Km noha splaskne a je to cajk... No mě ty boty v krámě i doma přijdou velikostně OK ale prostě po 20minutách na kole už to není ono. Měl jsem ty jeho rady brát z rezervou . No nic je to zkušenost a určitě jsem už v životě prodělal i víc peněz než za nepadnoucí boty. A nebo jsem to možná vzdal moc brzo a ještě je zkusím, jestli to trošku nepovolí...
kral083 Odesláno 15. listopadu 2023 Nahlásit Odesláno 15. listopadu 2023 @lassieto co popisuješ,mi spíš přijde, že sis botu vzal moc úzkou. Tohle mi přesně dělají jedny boty z Dekáče, který sem si koupil,abych jako správný pražský hipster měl boty s SPD s tkaničkami. Nazuju je a dobrý. Ujedu 20km a začnou mě hrozně tlačit. Už je vozím jen na cesty do práce, když vím, že zmoknu.
Gustaf Odesláno 15. listopadu 2023 Nahlásit Odesláno 15. listopadu 2023 Když jsem kupoval předešlé, tak týpek ve Spešlu mě říkal, že do šířky se poddaji, do délky ne. Takže hlavně aby netlačily na dylku. Tak buď to risknu podle stávajících nebo obejdu nějaké obchody a testnu
Maro Odesláno 15. listopadu 2023 Nahlásit Odesláno 15. listopadu 2023 Já mám teda podobnou zkušenost, jako výše popisovaný cyklista z obchodu. Já jsem přecházel z nějakých základních mtb speslu (tahoe nebo tak nejak), které byly měké a tam bych se asi řídil více pocitem, jako u tenisek. Ale ty Sidi jsou hodně tvrdé (podrážka je doslova neohebny plast) a tam bych se řídil více jako u lyžaky, že to fakt musí sedět přesně. Není tam prostor, kde by se ta bota "adaptovala". Zároveň jak jsem botu obul, říkal jsem si, že mi je malá, ale jakmile sednu na kolo a zacnu slapat, tak mi prijde ze jsou minimalne o cislo větší (a to jsem šel proti doporučení Sidi vzít o 2 čísla větší, než normálně). Mám nohu 283mm, obvykle mám boty jp285, což odpovídá 43-44,5 podle značky, vzal jsem tedy 44,5 (mam Eagle 7), které kupkolo tabulka doporučuje pro 277mm nohu. Ted si ale myslím, že 44 by mi byly a byly by o něco lepší.
Gustaf Odesláno 15. listopadu 2023 Nahlásit Odesláno 15. listopadu 2023 Tyvle takový alchymie nechci slyšet
Moty Odesláno 16. listopadu 2023 Nahlásit Odesláno 16. listopadu 2023 @Gustaf Mrkni na tyhle Scotty, bota parádní a pohodlná, a za super cenu, já za ní dával skoro tu plnou cenu na jaře https://www.endorphinrepublic.cz/p/team-boa/281206/1017
Gustaf Odesláno 16. listopadu 2023 Nahlásit Odesláno 16. listopadu 2023 před 1 minutou, Moty napsal: @Gustaf Mrkni na tyhle Scotty, bota parádní a pohodlná, a za super cenu, já za ní dával skoro tu plnou cenu na jaře https://www.endorphinrepublic.cz/p/team-boa/281206/1017 Křiklouni jak hovado podívám se, jestli maj i jiný barvy....
Moty Odesláno 16. listopadu 2023 Nahlásit Odesláno 16. listopadu 2023 (upraveno) před 6 minutami, Gustaf napsal: Křiklouni jak hovado podívám se, jestli maj i jiný barvy.... maj černý a modrý https://www.blackcomb.cz/boty-scott-mtb-team-boa-black-fade-metallic-blue/?gclid=Cj0KCQiAmNeqBhD4ARIsADsYfTd7ZuC9_OsymMoqwOLodcfsy5KNGyub4AfPhX6hI3uacnr9jgzd9jMaAsNXEALw_wcB#43 Upraveno 16. listopadu 2023 uživatelem Moty
Gustaf Odesláno 16. listopadu 2023 Nahlásit Odesláno 16. listopadu 2023 Před hodinou, Moty napsal: maj černý a modrý https://www.blackcomb.cz/boty-scott-mtb-team-boa-black-fade-metallic-blue/?gclid=Cj0KCQiAmNeqBhD4ARIsADsYfTd7ZuC9_OsymMoqwOLodcfsy5KNGyub4AfPhX6hI3uacnr9jgzd9jMaAsNXEALw_wcB#43 Ty modrý...to už je lepší Blackcomb...tam jsem kupoval Quiksilver hadry
Happy88 Odesláno 16. listopadu 2023 Nahlásit Odesláno 16. listopadu 2023 Gusto a ty sis koupil silnicku? Nebo proc resis takovyhle klapavy a jakysi ruzny pevny skorepinovy botky? Co napr. treba Five Ten na SPD?
Moty Odesláno 16. listopadu 2023 Nahlásit Odesláno 16. listopadu 2023 před 5 minutami, Happy88 napsal: Gusto a ty sis koupil silnicku? Nebo proc resis takovyhle klapavy a jakysi ruzny pevny skorepinovy botky? Co napr. treba Five Ten na SPD? jaký klapavý? Normální MTB tretry
Gustaf Odesláno 16. listopadu 2023 Nahlásit Odesláno 16. listopadu 2023 před 20 minutami, Happy88 napsal: Gusto a ty sis koupil silnicku? Nebo proc resis takovyhle klapavy a jakysi ruzny pevny skorepinovy botky? Co napr. treba Five Ten na SPD? Řeším MTB tretry... žádný piškoty kecky five ten nechci. A mám eggbeatry
vzduch Odesláno 17. listopadu 2023 Nahlásit Odesláno 17. listopadu 2023 Když už jsme u těch MTB treter. Já mám jedny na ježdění okolo komína, kdy vím, že z kola neslezu, když tak max do hospody (SIDI DRAGON, tvrdá podrážka) a pak cykloturistické, v kterých jsem schopen jít i na prohlídku zámku (nějaké Shimana, měkčí gumová podrážka). Střídám dle charakteru vyjížďky, výletu, obojí SPD.
moco Odesláno 17. listopadu 2023 Nahlásit Odesláno 17. listopadu 2023 před 12 hodinami, Gustaf napsal: Ty modrý...to už je lepší Blackcomb...tam jsem kupoval Quiksilver hadry Tyhle jsem kupoval v září a potvrzuji, že za ty prachy je to dobrá volba, možná nejlepší poměr cena/výkon.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se