bluman Odesláno 18. listopadu Nahlásit Odesláno 18. listopadu 14 hours ago, geometr said: Nezrušil: https://www.vlada.gov.sk/slovensko/statne-sviatky/ Vlastne zrusil aj nezrusil: Štátny sviatok 17. november (Deň boja za slobodu a demokraciu) síce zostáva štátnym sviatkom podľa § 1 písm. f) zákona č. 241/1993 Z. z. o štátnych sviatkoch, avšak podľa § 2 ods. 3 zákona č. 241/1993 Z. z. o štátnych sviatkoch - spolu so štátnymi sviatkami 1. septembrom a 28. októbrom - nie je na účely podľa Zákonníka práce ani dňom pracovného pokoja, ani sviatkom. A to s účinnosťou od 1. novembra 2025 (*) a natrvalo.
Radek124 Odesláno 18. listopadu Nahlásit Odesláno 18. listopadu (upraveno) Bez ohledu na Ficka, v podstatě by mi nevadilo něco podobného i u nás. Snad nešlápnu nikomu z těžce pracujících na bebínko, ale opravdu jsme tak bohatý stát aby na úplně každý "státní svátek v kalendáři" (který už drtivá většina populace beztak neslaví) připadlo na placené volno na náklady zaměstnavatele - a jako bonus pro uspokojení kostelníků (v nejateističtější zemi EU, Vánoce a Velikonoce vynechme) dle pochybného klíče i selektivní zákaz obchodování i pro jinověrce a neznabohy? Namátkou: 1.5. Svátek práce - kdy naposledy tu někdo byl s mávátkama v průvodu slavit že na 1. Máje vybrané profese (které si to můžou dovolit) nemusí do roboty? 8.5 Den osvobození - je ještě po 75 letech (a týden po 1. Máji) co oslavovat, když tehdejší "osvoboditelé" berou své morbidními obřady k tomuto výročí jako záminku k ještě krvavějšímu tlaku na dosažení válečných cílů? 5.7 Cyril a Metoděj - jasně, aby mohl být 1. týden prázdnin delší víkend a úplně všichni účastníci Hadždž do Chorvatska mohli navštívit Velehrad. 6.7. Dnes slaví Mistr Jan Hus, Billa gratuluje, Dtto. 28.9. Zavraždění svatého Václava - na tom je něco ke slavení (dtto upálení výše), kromě toho že si flanďáci a Lidovci udělají fajfku v kalendáři? 28.10. Den vzniku 33 let vzájemnou dohodou politiků zrušeného společného státu. 17.11. Den boje za svobodu a demokracii, omezený na pár míst v Praze a vzájemné vypískávání při kladení a vyhazování květinových darů... Jasně, je to jenom 7 dní a mrzká 2% HDP jsou pouhých 125 miliard, které za tu každoroční srandu v dobách skvělého státního hospodaření určitě stojí Upraveno 18. listopadu uživatelem Radek124 1
kral083 Odesláno 18. listopadu Nahlásit Odesláno 18. listopadu Já bych zrušil i víkendy. Ten odpočinek je dost přeceňovaný. 5
Ajaj Odesláno 18. listopadu Nahlásit Odesláno 18. listopadu Já bych zrušil práci. Stejně v ní kulový děláte a visíte furt jen na těch internet 2
SUZUKIGSXR Odesláno 18. listopadu Nahlásit Odesláno 18. listopadu před 2 hodinami, kral083 napsal: Já bych zrušil i víkendy. Ten odpočinek je dost přeceňovaný. Souhlas,proto jsme měli OKD v sobotu přikopávky (to aby horníci, kteří stihli výplatu prohrát v kartách v nejbližší hospodě za večer, dostali 500 ,- na ruku) a 1 x za měsíc v sobotu UTPR (upravený technický a pracovní režim) , abychom přes víkend nezlenivěli. Ti komanči byli velmi prozíraví. 1
bluman Odesláno 18. listopadu Nahlásit Odesláno 18. listopadu To, ze nejaky ten sviatok rusia z (otaznych) ekonomickych dovodov mi nejak zasadne nevadi. Ale, ze zrusili 17.11. v dnesnom geopolitickom kontexte, je cisto politicka vec, a podla tej agendy okolo toho (fakt si pozrite, co k tomu ten ciko Fico predniesol: https://www.facebook.com/share/r/17ZMxdxVPh/) ma nikto nepresvedci, ze to nie je sucast ruskej hybridnej vojny, hlavne po tom, co podobne reci zaznievaju aj u vas. Ale spat do topicu, co ma potesilo: Napriek silnemu dazdu, celkovo pocasiu uplne napikacu, bolo na proteste v Bratislave cez 50tis. ludi a dalsie mnohe tisice v dalsich mestach. 2 6
Zlý Jabko Odesláno 20. listopadu Nahlásit Odesláno 20. listopadu Tybrďo dneska jsem poprvý udejchal všech šest 5min sparingů v naší BJJ tulírně! Já su tak šťastné!
Conrad Odesláno 20. listopadu Nahlásit Odesláno 20. listopadu (upraveno) Marně se dnes šéf Pirátů Zdeněk Hřib snažil prosadit opatření ke zvýšení plynulosti dopravy v hlavním městě. Na jednání pražského zastupitelstva jeho velkolepý plán smetli ze stolu jak zástupci opozice, tak Hřibovi koaliční partneři v metropoli. Dokonce padl návrh sebrat Pirátům dopravní gesci. Vy jste jeho příčínou vmetli mu zastupitelé Upraveno 20. listopadu uživatelem Conrad 1 1
HN_R200 Odesláno 21. listopadu Nahlásit Odesláno 21. listopadu Byl jsem pozvaný přednášet k tématu 17. Listopadu na Gymnázium Hejčín, kde měli celý týden zaměřený na listopadové události 1989 a.... tolik mladých, aktivních, nadšených, zapálených a inspirujících studentů na jednom místě jsem dlouho neviděl. Krásná akce pořádaná samotnými studenty pro studenty. Budoucnost bude skvělá, máme skvělou mládež! (Y) A ano, jsem z toho enormně nadšený celý den. 6 4
African Odesláno 23. listopadu Nahlásit Odesláno 23. listopadu Konečně začalo trochu mrznout, tak od božího rána v kopcích.... no a konečně se začínám zahřívat, ta žlutá koule je boží 3
kuncák7 Odesláno 28. listopadu Nahlásit Odesláno 28. listopadu Nějak jsem zestárnul. Neumím se už rozčilovat jako zamlada. V úterý jsem jel po dálnici 7,5 km za náklaďákem co předjížděl ( jeden jel 90,2 km a ten druhej 90,5 ), pak se o pár kilometrů dal frajer začal otáčet z protisměru a nebral v úvahu, že protijedoucí auta mají přednost. Na stole mám teď na pondělí k vyjádření dvě stiznosti- naprosté blbosti, které by šlo vyřešit telefonem ( ale musí k tomu být vyjádření, záznam,.....). Před chvílí si na mě otevřel hubu vrátnej, co otvírá závoru na parkingu. A já to všechno překvapivě ustal s klidem. Před pár lety bych na ty kamiony troubil, blikal, toho otáčejícího se blba bych vytroubil, na ty stížnosti bych prostě nereagoval a s vratnym bych se zhadal. Na silnici by to stejně nepomohlo, lidí řídit neumějí a nepřiznají si to. V práci ty postupy nezmenim a proč bejt furt ta černá ovce ( bez osobního, bez prémii a v nemilosti ), no a co si vezmu na vratnym? Nic. Tak mě to vlastně potěšilo, protože i "starej k.k.t"( narážka na jiné vlákno ) se může změnit, nebo otupet? Kdo ví. 2 1
geometr Odesláno 28. listopadu Nahlásit Odesláno 28. listopadu před 26 minutami, kuncák7 napsal: A já to všechno překvapivě ustal s klidem. Před pár lety bych na ty kamiony troubil, blikal, toho otáčejícího se blba bych vytroubil, na ty stížnosti bych prostě nereagoval a s vratnym bych se zhadal. Na silnici by to stejně nepomohlo, lidí řídit neumějí a nepřiznají si to. V práci ty postupy nezmenim a proč bejt furt ta černá ovce ( bez osobního, bez prémii a v nemilosti ), no a co si vezmu na vratnym? Nic. ... no přesně - slovy muzikanta: "Jenomže by Ti to ke klidu vůbec nepomohlo." 1
Klotzman Odesláno 29. listopadu Nahlásit Odesláno 29. listopadu před 21 hodinami, geometr napsal: ... no přesně - slovy muzikanta: "Jenomže by Ti to ke klidu vůbec nepomohlo." No, ono poslat občas někoho do prdele dělá s duševním zdravím divy... 2 2
marty87 Odesláno 29. listopadu Nahlásit Odesláno 29. listopadu V 18. 11. 2025 v 12:18, Radek124 napsal: Bez ohledu na Ficka, v podstatě by mi nevadilo něco podobného i u nás. Snad nešlápnu nikomu z těžce pracujících na bebínko, ale opravdu jsme tak bohatý stát aby na úplně každý "státní svátek v kalendáři" (který už drtivá většina populace beztak neslaví) připadlo na placené volno na náklady zaměstnavatele - a jako bonus pro uspokojení kostelníků (v nejateističtější zemi EU, Vánoce a Velikonoce vynechme) dle pochybného klíče i selektivní zákaz obchodování i pro jinověrce a neznabohy? Namátkou: 1.5. Svátek práce - kdy naposledy tu někdo byl s mávátkama v průvodu slavit že na 1. Máje vybrané profese (které si to můžou dovolit) nemusí do roboty? 8.5 Den osvobození - je ještě po 75 letech (a týden po 1. Máji) co oslavovat, když tehdejší "osvoboditelé" berou své morbidními obřady k tomuto výročí jako záminku k ještě krvavějšímu tlaku na dosažení válečných cílů? 5.7 Cyril a Metoděj - jasně, aby mohl být 1. týden prázdnin delší víkend a úplně všichni účastníci Hadždž do Chorvatska mohli navštívit Velehrad. 6.7. Dnes slaví Mistr Jan Hus, Billa gratuluje, Dtto. 28.9. Zavraždění svatého Václava - na tom je něco ke slavení (dtto upálení výše), kromě toho že si flanďáci a Lidovci udělají fajfku v kalendáři? 28.10. Den vzniku 33 let vzájemnou dohodou politiků zrušeného společného státu. 17.11. Den boje za svobodu a demokracii, omezený na pár míst v Praze a vzájemné vypískávání při kladení a vyhazování květinových darů... Jasně, je to jenom 7 dní a mrzká 2% HDP jsou pouhých 125 miliard, které za tu každoroční srandu v dobách skvělého státního hospodaření určitě stojí 28.10. před 33 lety rozhodně žádný stát nevznikl ale v roce 1918 jo. Asi myslel svátek 1.1. ke vzniku ČR 1993.
Irwinek Odesláno neděle v 10:48 Nahlásit Odesláno neděle v 10:48 Včerejší návštěva Mikrobrandů na pražském Hlavním nádraží Je ještě dnes, takže kdo máte šanci a jste poblíž, neváhejte , stojí to za to. 2
DavidLC Odesláno neděle v 11:27 Nahlásit Odesláno neděle v 11:27 Na ČT "Ve službě horám" pořad o horské službě. 1
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se