Přejít na obsah

očkování COVID 19

očkování COVID 19  

352 hlasů

1. 1. Asi nejsem sám kdo nyní řeší tuto otázku a proto by mě zajímal váš názor.

• ano
      239
    • ne
      65
    • ještě nejsem rozhodnutý
      48

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

před 48 minutami, Micey napsal:

sestricka povida pridte hned, picham kohokoli jakkol

Holka veselá 😀👍

Jinak můžu doporučit očkování v centru Černý most. Minulý týden úplně bez front. Stačí zajet autem na střechu a je to hned u vchodu naproti kinu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 1,6tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Před hodinou, African napsal:

Myslím si že jo...ale asi to je finančně náročný, tak se na to dlabe. Každopádně má každý šanci si je nechat udělat. Na mě už to je všechno velká vysoká, takže dám bodlo a nic okolo už neřeším.

Tak klasicky komercne stanovovane IgG ev IgM jsou na nic… to nema zadnou vypovidaci hodnotu ve smyslu ochrany pred infekci. O neco lepe je na tom stanoveni neutralizacnich protilatek, to je ovsem jak casove tak financne nekde jinde. A ani tady prezentace titru neni jednoznacna, obecne titr 20  a cice by mel ochranit pred infekci…. Ale kdyby to bylo tak jednoduche, tak se tu bude i ve statech mnohem bohatsich nez jsme my uznavat. Jinak jakakoli hladina protilatek neni kontraindikaci k ockovani, to je mozne i hned po prodelani Covidu, tedy den po dni ukonceni isolace… kdy jde predpokladat jak IgG i IgM. To je platne doporuceni CDC i CVS. Dle intenzity onemocneni pak je mozno odlozit o 3-6 mesicu… to uz je pak individualni..

Odkaz ke komentáři

To ockovani hned po prodelani uplne nevim. Kolegyne od zeny do toho sla jen par tydnu po nemoci, sice bez hospitalizace, ale rekneme skoro na hrane. Spadla do toho zpet na 14 dnu. Doktori od nich z JIPky to zhodnotili jako predcasne a doporucuji vyckat nekolik mesicu. Ale verim ze to muze byt hodne individualni. Ja uz treti bodanec mam a reakce 3x0. Ani ta ruka me skoro nebolela. 

Odkaz ke komentáři

před 11 minutami, nickolas napsal:

To ockovani hned po prodelani uplne nevim. Kolegyne od zeny do toho sla jen par tydnu po nemoci, sice bez hospitalizace, ale rekneme skoro na hrane. Spadla do toho zpet na 14 dnu. Doktori od nich z JIPky to zhodnotili jako predcasne a doporucuji vyckat nekolik mesicu. Ale verim ze to muze byt hodne individualni. Ja uz treti bodanec mam a reakce 3x0. Ani ta ruka me skoro nebolela. 

https://koronavirus.mzcr.cz/lide-po-prodelani-onemocneni-covid-19-se-mohou-nove-ockovat-ihned-po-skonceni-izolace/

Odkaz ke komentáři

před 21 minutami, mtruelle napsal:

Ja nemam odborne kapacity to rozporovat. Jen, v zasade, jednotlivy priklad a nazor doktoru z kovidoveho pracoviste 🤷‍♀️ 

Odkaz ke komentáři

Kdo se nechce nervovat s rezervacnim systemem: ja si zasel dneska v 6:45 na Praha Hl.n. (leva cast vestibulu) a byl jsem druhej na rade.

IMG-20211221-WA0000.thumb.jpg.65f3a75e7a178a33e0954db4842f15e4.jpg

V 7:20 jsem odchazel (a to jsem 15 minut povinne cekal jestli po ocko nepadnu v cekarne k zemi s penou u huby :)

Ted jak se rozjizdi Omikron se mi nechtelo cekat zbytecne ani den pro pripad, ze bych to chytil a musel kvuli tomu odkladat booster davku kdovi na kdy.

Upraveno uživatelem martar
Odkaz ke komentáři

Já si v neděli zajel do Hlinska, tam to je bez registrace. Na booster bych ofiko věkem ještě nedosáhl, ale 5,5 měsíců od 2. dávky je OK. Očekával jsem frontu až ven a že budu pokorně prosit sestru... V 9:30 jsme tam byli 2 a sestra naprosto v pohodě. Vzhledem k nezájmu těch, pro který to Babiš doposud povolil, si vlastně ani nemůžu vyčítat, že bych někomu potřebnějšímu sebral dávku. A to jsem si ještě mohl vybrat, takže mám Pfizer naboostovanej Modernou. 

Odkaz ke komentáři

V 17. 12. 2021 v 23:27, nickolas napsal:

Ja uz treti bodanec mam a reakce 3x0. Ani ta ruka me skoro nebolela. 

To mas fajn.
Ja som mal 2xAZ, druha davka v květnu.
V sobotu som bol na 3. davku, pausalne comirnaty. To som si vravel, ze to musi byt v pohode, ved po prvej mRNA nemal nikto ziadne vedlajsie ucinky, teda aspon z mojho okolia a az na jeden pripad.
Presne po 15 hodinach od podania vakciny - postel, horucka, zimnica, vsetko zle. Kompletne cely den. 

Odkaz ke komentáři

před 54 minutami, EpsteinBarr napsal:

To mas fajn.
Ja som mal 2xAZ, druha davka v květnu.
V sobotu som bol na 3. davku, pausalne comirnaty. To som si vravel, ze to musi byt v pohode, ved po prvej mRNA nemal nikto ziadne vedlajsie ucinky, teda aspon z mojho okolia a az na jeden pripad.
Presne po 15 hodinach od podania vakciny - postel, horucka, zimnica, vsetko zle. Kompletne cely den. 

taksa mam na co tesit?:)

Odkaz ke komentáři

před 50 minutami, Harwey napsal:

taksa mam na co tesit?:)

Neboj, veď je to vysoko individuálne. S frajerkou máme rovnaké očkovania v rovnakých termínoch (2×Pfizer + Moderna), ja si veselo bajkujem a turistikujem, frajerka o poznanie horšie. Po tretej dávke dva dni na paralénoch a v posteli.

Odkaz ke komentáři

Tak jsem přihodím vtipnou historku s dobrým koncem. Když vláda zkrátila možnost zíkání boosteru, o víkendu jsem se registroval na třetí dávku. Předtím 2 x Pfizer, tak jsem si řekl, že si nechám v pondělí šlehnout Modernu. Musím pochválit organizaci Immuno-Flow centra v Letňanech, bylo to velmi rychlé, nezdržel jsem se. Jaké však bylo mé překvapení, když jsem za 2 hodiny otevřel Tečku a v ní byl 3 x Pfizer! Tak jsem volal na info linku uzisu, nebyli schopni mi nic vysvětlit. Prostě jsem chtěl mít jistotu, co mi vlastně píchli. Volal jsem tedy ráno přímo do očko centra, a tam mi potvrdili, že jsem dostal Modernu, ale medici, co to píšou do databáze, tam blbě napsali Pfizer.  Tak to tam přepsali a už je to tak, jak má být. Nemám tušení, jestli se takové přehmaty stávají častěji, a jestli to lidi vůbec řeší. Ale mě to včera večer docela vyděsilo, když jsem neměl jistotu, co mi vlastně píchli.. 

Odkaz ke komentáři

V pátek večer jsem dal třetí dávku (zase Pfizer, změnu jsem nepožadoval), 6 měsíců po druhé. Průvodní projevy:

1. dávka - bolest ruky 3 dny, druhý den motání hlavy jako při mírné opici, ale k večeru to přešlo.

2. dávka - bolest ruky 3 dny, druhý den škrábání v krku a lehce zvýšená teplota (vzal jsem si Paralen).

3. dávka - bolest ruky 3 dny, druhý den lehké motání hlavy jako když se prudce mění tlak, ale v zásadě nic omezujícího

Druhý den jsem to našel v Tečce. Konec hlášení. 

Odkaz ke komentáři

Treti davka pred pul hodinou, taky Moderna po dvou Pfizerech. Vekem bych musel cekat do ledna, ale vojak se stara, vojak ma (v mem pripade zarizovala manzelka).

Predchozi obe davky bez reakce, tak uvidim. Akorat mam hroznou chut na pivo a zitra navic uz dovolenou, ale musim si ji nechat zajit...

Odkaz ke komentáři

@skalis Pivo by som skutocne vylucil v den ockovania. Nahradil by som ho whisky, rumom, ginom ci inou oblubenou liehovinou. V rozumnom mnozstve. Kvoli roztiahnutiu ciev, naslednemu poklesu tlaku, proste vseobecne pozitivnemu ucinku na organizmus. 

P.S. a teraz ma tu pan doktor dodrbe 🙂  

Odkaz ke komentáři

Vypadá docela nadějně. Ovšem slibovat si, že by to mohlo přesvědčit antivaxery je asi přehnané. Jsem zvědav, kdy se na internetech začne řešit ta báze z hmyzích buněk a kdo první začne strašit Jeffem Goldblumem a Mouchou :D

Odkaz ke komentáři

před 5 minutami, martar napsal:

Vypadá docela nadějně. Ovšem slibovat si, že by to mohlo přesvědčit antivaxery je asi přehnané. Jsem zvědav, kdy se na internetech začne řešit ta báze z hmyzích buněk a kdo první začne strašit Jeffem Goldblumem a Mouchou :D

To jo, ale stejně je to celkem marný....někdo chce Valnevu, někdo Novavax, až tyhle vakcíny budou tak lidi budou chtít zas něco jinýho, co ještě není. Teď je špatně RNA, pak bude špatně adjuvans, u případných vakcín bez adjuvans dezinformátoři něco najdou, čím lidi zblbnou. .....

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...