African Odesláno 26. května 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. května 2023 před 33 minutami, Americkej napsal: No jo, všude mraky keců. Ještě by to chtělo možnost přejít od jednoho dodavatele k druhýmu do měsíce, tedy klidně 12 x ročně. To byste viděli ty fofry Doposud platí tři měsíce, nevím proč? Odečet zvládnou na dálku okamžitě a smlouvu online zrovna tak. Koukněte, jaký ceny bysme mohli platit. https://www.spotmarketindex.cz My dali výpověď ČEZu 18.04 a dnes hotovo, tak ty tři měsíce nejsou asi nějak dané.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prochy68 Odesláno 26. května 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. května 2023 Jde o to jakou mas vypovedni dobuOdesláno z mého SM-T505 pomocí Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Seamaster Odesláno 26. května 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. května 2023 MND maji vypoved taky 3 mesice z doby neurcite, umi i driv, ale pod pokutou 6500.-Kc. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Muffik Odesláno 26. května 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. května 2023 Umí nějaký jiný dodavatel než ČEZ virtuální baterii nebo něco na ten způsob? EON umí, ale jen pro FVE od nich, ostatní právě nevím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jerzy Odesláno 29. května 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. května 2023 Máte někdo zkušenosti s Tedom energie? Elektřina i plyn, budu se stěhovat. Nechával jsem jim číslo, ale zatím se neozvali, což důvěru nevzbuzuje. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Conrad Odesláno 31. května 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. května 2023 Kdo dokáže alespoň přibližně odhadnout Končí fixace na elektriku u PRE kolem 10 9. Ušetřeno mi radí přejít k EONU nyní s tím, že se to vyplatí udělat již nyní a nečekat na obvyklý letní pokles ceny elektřiny že by cena ještě šla dolů s tím, že letos nebude a cena půjde vzhledem k emisním povolenkám a uzavření jaderních elektráren a přechodu Německa na uhlí vzhledem k daním jen nahoru, proto udělat fixaci již nyní. PRE mi tvrdí cena půjde dolů, abych vyčkal na jejich srpnový ceník a teprve potom se rozhodl zda setrvám, nebo změním dodavatele. Nějak nevím, kdo má pravdu díky za každý názor Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
redd Odesláno 31. května 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. května 2023 (upraveno) Cena elektřiny je stále primárně určována mezními náklady plynových elektráren. Takže pokud je předpoklad, že plynu bude dost a cena bude relativně nízko, tak to následně bude kopírovat i cena elektřiny. (nesmí se zbláznit cena povolenky) Upraveno 31. května 2023 uživatelem redd Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sodekcz Odesláno 8. června 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. června 2023 Někde jsem zaslech, že by mělo dojít k oddělení ceny plynu od ceny elektřiny. Nedokážu však daát odkaz na relevantní zdroj. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Joe75 Odesláno 11. června 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. června 2023 (upraveno) V 29. 5. 2023 v 21:15, jerzy napsal: Máte někdo zkušenosti s Tedom energie? Elektřina i plyn, budu se stěhovat. Nechával jsem jim číslo, ale zatím se neozvali, což důvěru nevzbuzuje. Ahoj, my jsme nově asi čtvrt roku u Tedom. Poté, co jsme nestihli na elektřinu u Eonu prodloužit smlouvu a jejich následná nabídka byla jakoby jsme k nim přišli poprvé - tedy těsně pod max. limitem, mi Tedom doporučil správce několika nemovitostí se kterým spolupracuji. Komunikace z Tedom opravdu tristní, ale vše se povedlo a máme "jakoby spotovou" cenu. Spotová to není, museli bychom mít chytrý elektroměr cca za 4 tis poplatek ročně, pokud si dobře pamatuji. Ale máme cenu vždy na daný měsíc odvozenou od cen spotových. Na červen teď máme cenu 2.993 Kč za MWh a poplatky myslím o 100 Kč měsíčně nižší, než jsme měli u Eon. Joe Upraveno 11. června 2023 uživatelem Joe75 oprava chyby Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr11 Odesláno 12. června 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. června 2023 tak zase abys nemel v listopadu 8k za MWh... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Americkej Odesláno 12. června 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. června 2023 Teďka řeším podobnýho "bez dodavatele". Bez fixu, cena taky 2993 mega vč daně. Rekalkulace co měsíc dle pohybu cen. Výpovědní lhůta měsíc. Beru. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Joe75 Odesláno 12. června 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. června 2023 Jasný, nikdo neví za kolik bude elektřina v zimě. Ale horší než teď platit celý rok těsně pod 6.000 Kč co mi Eon slavně nabídl to snad nebude.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Beet Odesláno 13. června 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. června 2023 Mám u ČEZu výpověď k 31.8. Právě jsem mluvil s retenčním a dostal jsem "individuální" nabídku v sazbě D45d roční fix 4706Kč pro VT i NT. Ale pozor, platnost fixu od 1.1.2024 !!! Jen pro info. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 13. června 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. června 2023 před 4 hodinami, Beet napsal: Mám u ČEZu výpověď k 31.8. Právě jsem mluvil s retenčním a dostal jsem "individuální" nabídku v sazbě D45d roční fix 4706Kč pro VT i NT. Ale pozor, platnost fixu od 1.1.2024 !!! Jen pro info. Koukám, že na mě čeká další harakiri, protože mě také končí fix elektrika za 3 měsíce Ten ČEZ tříletý fix je šílený, takže ta tvoje idividuální je už celkem fajn. Na druhou stranu EON co koukám D45d má 4736Kč VT a 4485NT bez jakéhokoliv smlouvání jak na tržnici a můžeš začít hned. Takže mi nedává zatím moc smysl ten ČEZ ani v elektrice upřímně....pokud se v něčem mýlím, klidně mě opravte, rád skončím u co nejlepší koncové ceny Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef01 Odesláno 13. června 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. června 2023 ČEZ mám pocit čeká až jeho zákazníkům skončí fix, pak jim nabídne ceny 4,50 na 3 roky a od nového roku dá 2,50 a začne lákat další ovečky... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Conrad Odesláno 13. června 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. června 2023 Prošel jsem nabídky a vzal EON váhal jsem s jsem s fixací na 12 nebo 24 vzal jsem 24 s tím ,že elektrika se na staré ceny asi nikdy nikdy nevrátí, pokud zlevní bude to málo zdražit může o moc. : Elektřina online PRO na 1 rok 3/23 Mám s EON dobrou zkušenost s plynem Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Conrad Odesláno 13. června 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. června 2023 Dodatek, malých dodavatelů jsem se trochu bál https://www.kurzy.cz/elektrina/srovnani-cen Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Beet Odesláno 14. června 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. června 2023 před 20 hodinami, African napsal: Koukám, že na mě čeká další harakiri, protože mě také končí fix elektrika za 3 měsíce Ten ČEZ tříletý fix je šílený, takže ta tvoje idividuální je už celkem fajn. Na druhou stranu EON co koukám D45d má 4736Kč VT a 4485NT bez jakéhokoliv smlouvání jak na tržnici a můžeš začít hned. Takže mi nedává zatím moc smysl ten ČEZ ani v elektrice upřímně....pokud se v něčem mýlím, klidně mě opravte, rád skončím u co nejlepší koncové ceny EON u mě zatím taky vede. Ale zatím mám ještě čas. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Beet Odesláno 4. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. července 2023 Tak právě mi volali z ČEZu a nabídli indivindi nabídku 4475Kč vysoký i nízký tarif. Takže evidentní dorovnávka EONu. Fix do konce tohoto, nebo příštího roku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 4. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. července 2023 před 51 minutami, Beet napsal: Tak právě mi volali z ČEZu a nabídli indivindi nabídku 4475Kč vysoký i nízký tarif. Takže evidentní dorovnávka EONu. Fix do konce tohoto, nebo příštího roku. To už vypadá lépe, ale veřím tomu že Eon zase na oplátku trochu zlevní Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se