Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dopadat by si měl na prostor chodidla hned za prsty, pak nohu nechat dopadnou i na patu. Běhat jen po špičkách je blbost, to lze praktikovat při sprintech a prudkých výbězích do kopce. Běhat čiště přes patu je zas pomalé a dost zdravotně závadné.. .kyčle, kotníky..

• Dát hlas 1
Odesláno (upraveno)

Trochu to tady oživím a to tak, že přidám svoje zkušenosti na boty do horských podmínek. Snad to někomu pomůže v rozhodování.

Salomon S-LAB SENSE 3 ULTRA SG,  Salomon S-LAB XT 6 (ty vlevo)...

Salomony majú dobre tvarované kopyto topánky. Salomon používan na ľahší trek (podkotníkový strih), ale z jednej veci som pod dlhšom užívaní sklamaný - t.j. systém QuickLaces. šikovné to je, ale po 2 rokoch odišiel a nedokázal už zafixovať šnúrky bez toho, aby som to  x-krát nemusel doťahovať a potom všeljako natáčať, aby sa ten zadrhavcí systém neposúval.

Tu pozerám, že na najvrchnejšom mieste je očko - diera. Od Salomonu si už vyberám len to, alebo s kovový očkom. V prípade prúžku sa mi to komplet predralo ani nie po roku a pol (model Fury).

Po celém víkendu shánění a zkoušení zhruba padesáti modelů od pěti značek jsem překvapivě po letech přešel z Adidasu na Nike, které padnou naprosto dokonale a navíc sehnal jedny z úplně posledních v černo-rudé konfiguraci, mám velkou radost :)

Mám to podobne. A to som sa dosť Nike bránil vďaka nejakému psycho komerčnému bloku, ale musím uznať, že bežecká línia stojí za to. Mám od nich tretí model a žiaden ma vyslovene nesklamal, čo sa napríklad o Asics nedá povedať...ale to už sú také subjektívne reči :)

Mám ťažkú dilemu ohľadom bežeckého štýlu či má človek pri behaní našlapovať na pätu alebo nie. Kvôli tejto otázke som presnoril celý internet a vždy som našiel uplne rozporu plné odpovede niekde radia že treba behať cez špičky niekde zase že cez tie paty to vôbec nevadí každý behá ako mu to je prirodzené. Za každú konštruktívnu odpoveď ďakujem.

Viac behávaj. Hovorím to z vlastnej skúsenosti. Kvantum strávených hodín za počítačom a nakoniec sa človek konkrétneho výsledku nedopátra... a ani nemôže. Vo vyslovene základných pravidlách sa dozvieš, čo potrebuješ, ale bežecký štýl....

Na špičku - to je vysoký level len pre pokročilých. Neviem, či si začiatočník, ale asi hej, keď sa na toto pýtaš, takže jednoducho bež prirodzene ako ti to dá. Zo začiatku, pri malých dávkach, preto by som to štýlovo nejako nesílil, Neskôr, tak ako píše redd, dopad na cca "bruško" chodidla, ale nie úplne našpičku + s odvalením cez špičku. Z kopca, samozrejme, ideš na pätu. 

edit. zoradenie citácií.

Upraveno uživatelem StanoBare
Návštěvník Radius
Odesláno

StanoBare: Já nakonec ještě jinak, ještě jsem zkusil aktuální model Air Zoom Pegasus 31, které jsou trochu tvrdší a sedí ještě lépe.

Mezi Pegasusem 30 a 31 byl ale cenový rozdíl asi 1200,- načež mi prodavač v Nike na Chodově nabídl slevu 20%, to mě celkem překvapilo, tak bylo vymalováno.

Každopádně jak píšeš, k "fajfce" jsem měl vždycky odpor a teď mi vyhovujou nejvíc.

Odesláno

Jj, Pegasy sú fajn. Ja momentálne behávam v Pegasus 28, do nich krásne dám orto vložky + s hrdosťou vyslúžilé Air Zoom Vomero a LunarGlide. Ale v mojom okolí je slab výber echt bežeckých modelov. Jediné, čo sa mi u Nike vadí, je práve to kvantum modelov, v ktorom sa nezorientovaný človek stráca a poznám prípady, že až odradí. Práve na tom postavili líniu švajčiarsky On Running. Myslím, že majú všeho všudy 4 modely a bodka. 

Odesláno

V sobotu běžím Jesenický maraton a přestože jde o horský záívod beru boty silniční ? :)

Tak jak jsi dopadl? A co silniční botky, držely?

Mám to podobne. A to som sa dosť Nike bránil vďaka nejakému psycho komerčnému bloku, ale musím uznať, že bežecká línia stojí za to. Mám od nich tretí model a žiaden ma vyslovene nesklamal, čo sa napríklad o Asics nedá povedať...ale to už sú také subjektívne reči :)

Je zajímavé, že já to mám stejně. Mám vůči fajfce taky nějaký psycho komerční blok, kterého jsem se stále nedokázal zbavit. Takže v mém šatníku i botníku nenajdete nic s fajfkou.
Odesláno

Tak jak jsi dopadl? A co silniční botky, držely?

Je zajímavé, že já to mám stejně. Mám vůči fajfce taky nějaký psycho komerční blok, kterého jsem se stále nedokázal zbavit. Takže v mém šatníku i botníku nenajdete nic s fajfkou.

Běžel jsem půlku, 22. :) ... boty ok, nohy už míň :)

• po 3 týdnech...
Odesláno

Dovolim si takovou základní otázku, ona se tu už asi vyskytla. Mate za to, že hubnout běháním je vylozene zdravotne závadné? Konkretne jsem před deseti lety hrál aktivně fotbal, ac jsem měl vždycky nadváhu. Při vysce 175 cm jsem měl cca 90 kg, ale v Te době spis svalů. Pak prisla vysoka, práce, ženské, a ted jsem ns cca 115 kg, uz dávno ne svalů. Fyzička nula, zadycham se i u schodů. Běhání jako takové mne baví, tak si druhý týden tak zkouším po vecerech vyběhnout. Vzhledem k uvedené nulove kondici jde o běh stridany chuzi, celkem cca 3 km. Lze kvalitou obuvi nebo snahou dodržovat "technické" pravidla běhu předejít zničení kolen a kloubů obecně? Kdysi jsem byl zvyklý běhat deset km v kuse, a jelikož jsem se rozhodl pro nějaké životní změny, tak bych rád zase, jen se bojím o ty klouby při me váze...

Odesláno (upraveno)

Ono si ich uz nejaku dobu nicis tak ci tak,prakticky pri kazdom kroku.

115 kg je uz dost.

Cim skor tu vahu znizis, tym lepsie. Urcite budes musiet radikalne upravit stravovanie. A samozrejme pohyb, aby si zvysil vydaj energie. Asi najlepsie bude kombinovat - rychla chodza/beh, bicyklovanie,plavanie,..... Ak budu pri behu nejake problemy (bolesti kolien a pod.) trocha ubrat.

Drzim palce.

Píšem ťapkou

Upraveno uživatelem bladerunner
Odesláno

Tak sem si dal týden pauzu od běhání (jinak tak průměr 80km měsíčne)... No 1. kilometr dobrej, ale pak se ozvala okostice a to na obou nohách, kdo zažil, ví o čem mluvim... Prakticky jako kdyby ste měli zkrácenej sval nad kotníkem u holeni a s každym dalšim pohybem to je horší a horší - tak bych to popsal pro neznalé. Takže sem pak dal vždy tak kilometr, pak nucený protahování a zase a zase :/ sem z toho dost nasranej, tohle mě limituje, kdybych šel na závod a objevilo se to po pár km :( Jinak po běhání klasicky sprcha, pak pustit na nohy co nejvíc studenou a následně namazat fastum gelem a jakš takš to urychlí regeneraci. Máte se zánětem okostice někdo zkušenosti?

Odesláno

Neběhat, bohužel.  Pokud si chceš 1 x do týdne dát, aby nohy nezapomněly, tak jen po měkkém. Jinak jak píšeš, ledovat/studená sprcha, nesteroidní antiflogistika.

- Co se pamatuju, v bazénu akorát kraul/znak - prsové nohy jsem taky cítil. Jak to reagovalo na kolo, se už nepamatuju.

Odesláno

Což je mi dost proti srsti neběhat :( jelikož klasicky běhám 3krát týdně, tak nechci vyjít z kondice... to jde velice rychle a začínat od začátku neni taky žádný terno

Odesláno

Měl jsem to na jaře. Nejdříve jen náznaky, tak jsem si říkal, že to rozběhám. No a pak jsem stál měsíc. Podle toho, co jsem o tom četl, pravdu má šerý.vlk - neběhat :-(. A mazal jsem si to konopnou mastí, ale jestli pomohla ta nebo ten odpočinek, to netuším. Ledoval jsem taky, horká studená voda taky, nic moc účinky. Ale když se to rozjelo, nemohl jsem skoro udělat krok, jak to bolelo. Zaplaťpámbu, od té doby se to neozvalo.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...