Frantik Odesláno 26. listopadu Nahlásit Odesláno 26. listopadu Jde, soused byl v lete na dovolené Francie/Italie a "trochu se přizpůsobil" a v pohode. Bylo to neco na úrovni plánování invaze do Francie a Itálie za 2. sv. války, ale dalo se 3
zacik Odesláno 26. listopadu Nahlásit Odesláno 26. listopadu (upraveno) mam EV este len cca 6 tyzdnov a cca 2500km ale dlhe cesty a dialnice specialne v zime su pre EV peklo. Ak by si mal dodrziavat vyrobcom stanovene odporucenie a drzat baterku medzi 20% a 80% (mas realne k dispozicii 60% kapacity) tak pri zimnej spotrebe okolo 25kW/100km mas realny dojazd najlepsich EVciek okolo 300km. Tuto to sudruhovia musia este trosku vymakat. Ale po meste a poskakovanie okolo komina s dennym najazdom 100km to je uplne idealne za predpokladu ze vies nabijat doma za lacno. Update k ID.4 => auto za 55tis euro nema osvetleny kastlik pred spolujazdcom a podsvietenie tlacidiel na centralnom displayi. A dorazy zatvarania okien tiez zabudli spravit, clovek ma pocit ze sa to okno rozbije ked ho zatvara. Upraveno 26. listopadu uživatelem zacik grammar
Ivan Lelák Odesláno 26. listopadu Nahlásit Odesláno 26. listopadu před 29 minutami, Frantik napsal: Jde, soused byl v lete na dovolené Francie/Italie a "trochu se přizpůsobil" a v pohode. Bylo to neco na úrovni plánování invaze do Francie a Itálie za 2. sv. války, ale dalo se Kamarád má Volvo, občas s tím jede pro dceru do Norska, prý to jde když se to dobře naplánuje a nabíječky zrovna fungují a jsou volné. Není to bezstarostné a může dojít ke zdržení, s tím se prý musí počítat.
Pozorovatel Odesláno 26. listopadu Nahlásit Odesláno 26. listopadu Ano, jde to, ale dře to. Já jsem se stal elektromobilní nedobrovolně a musel jsem se přizpůsobit. Nicméně z Ostravy dávám Košice či Děčín a prodlevy jsou minimální, pokud mě něco nepřekvapí. Ale s 2.0 TDI se to srovnat pochopitelně nedá. Některé trasy mě s tím autem dokonce i baví (hlavně ty mimo D1).
wawrik Odesláno 29. listopadu Nahlásit Odesláno 29. listopadu Zaujímavý poznatok. Občas to tu spomína Jozef, ale v článku je to napriek kreténskemu titulku tak nejako zmysluplne zhrnuté a podložené. Stále veríte len dojazdu? ADAC dokázal, že rýchlosť nabíjania mení všetko 1
ivan_989 Odesláno sobota v 09:08 Nahlásit Odesláno sobota v 09:08 "Časový úsek 20 minút bol zvolený zámerne, pretože reprezentuje typickú prestávku na kávu alebo toaletu počas dlhšej cesty." Hm. Prostata síce už nie je co byvala, ale 20 minut na záchod mi nepríde typické Anyway, zase raz vypadá ze v zime bude zima. Ako to je pri EV ? Oplatí sa auto vykurit vopred, rozmraziť okná atd? Alebo je to energeticky náročné a dovolit si to môže len človek co ma auto na nabíjačke?
Pozorovatel Odesláno sobota v 09:15 Nahlásit Odesláno sobota v 09:15 Mám vyzkoušené, že cca 25 minut (nabití do 80%) mi zabere WC (malá), bageta/hot dog, jeden hovor a jeden mail Každopádně ID.7 úplně nepropadla, ale taky to není žádný zázrak. Je vidět, že deklarovaný dojezd až přes 600 km na jedno nabití je naprostá utopie WV a nepodařilo se to ani v testu. Dojezd 430 km (v létě, teď jsem na cca 370) odpovídá realitě, se kterou se setkávám.
African Odesláno sobota v 11:09 Nahlásit Odesláno sobota v 11:09 1 hour ago, Pozorovatel said: Mám vyzkoušené, že cca 25 minut (nabití do 80%) mi zabere WC (malá), bageta/hot dog, jeden hovor a jeden mail Každopádně ID.7 úplně nepropadla, ale taky to není žádný zázrak. Je vidět, že deklarovaný dojezd až přes 600 km na jedno nabití je naprostá utopie WV a nepodařilo se to ani v testu. Dojezd 430 km (v létě, teď jsem na cca 370) odpovídá realitě, se kterou se setkávám. Vím že auto není tvoje, ale jako majitel bych to reklamoval...deklarovat 600km, ujet maximálně 400km jedocela drsný podvod na řidiče, něco jako uvádět když ti fungl nové auto papá hodně oleje je všechno v naprostém pořádku. Jinak mě potěšil tento článek pokud je pravdivý, už nevím čemu věřit... každopádně ten nový bezemisní termín 2050 bych viděl mnohem reálnější https://www.autojournal.cz/evropa-radi-zpatecku-zivot-spalovacich-motoru-se-protahuje-o-15-let/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=1565651&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box
Maro Odesláno sobota v 15:47 Nahlásit Odesláno sobota v 15:47 Mrkni se do manuálu ke svému vozu, myslim, ze budeš nepříjemné prekvapen. 1
African Odesláno sobota v 16:10 Nahlásit Odesláno sobota v 16:10 19 minutes ago, Maro said: Mrkni se do manuálu ke svému vozu, myslim, ze budeš nepříjemné prekvapen. Nechápu....jako že se tam výrobce sichruje? Beru, ale dojezd mého auta souhlasí, uvedená spotřeba také, olej nepapá...tak není jediný důvod k panice. Pokud by auto jezdilo za patnáct místo sedmi, nebo bych musel dolévat co měsíc olej, mohli by v manuálu psát co by chtěli a i přesto bych šel auto reklamovat.
Maro Odesláno sobota v 16:57 Nahlásit Odesláno sobota v 16:57 No předpokládám, ze u MHEV Outlanderu ktery ma Safi se doctes spotrebu 2l, ktere se ani zdaleka nebude blizit, a spotreba oleje na úrovni 1l na 1000km ma každé auto jako "normální" v manuálu, takze těžko by ti to vyreklamovali. Nemluvě o tom, ze u japoncu si u takove spotřeby oleje muzes gratulovat.
African Odesláno sobota v 17:19 Nahlásit Odesláno sobota v 17:19 6 minutes ago, Maro said: No předpokládám, ze u MHEV Outlanderu ktery ma Safi se doctes spotrebu 2l, ktere se ani zdaleka nebude blizit, a spotreba oleje na úrovni 1l na 1000km ma každé auto jako "normální" v manuálu, takze těžko by ti to vyreklamovali. Nemluvě o tom, ze u japoncu si u takove spotřeby oleje muzes gratulovat. To chápu, ale je to jen obrana automobilek založena na klamání zákazníka, která by mě nebránila dát auto k reklamaci. Čím víc lidí se bude bránit, tím větší šance že se něco do budoucna změní. Nedávno se to probíralo ohledně jedné nové Audi ve vláknu kdo čím jezdí, prostě dle mého by jsi na nové auto neměl sáhnout mezi servisními intervaly. Jinak ohledně Japončíků máme asi kliku, do Miciny jsem nikdy nedolil ani kapku oleje, brácha do Toyoty také ne. Nejhorší je že hafo lidí už tenhle vojeb s lživými dojezdy bere úplně normálně.... píšou 700, ahá tak to dá tak 400, na pohodu, jdu jim dát milión
YPO Odesláno sobota v 18:04 Nahlásit Odesláno sobota v 18:04 (upraveno) před 49 minutami, African napsal: ... do Miciny jsem nikdy nedolil ani kapku oleje .... Tohle můžu taky potvrdit. 12 let starý auto, najeto 150t a jenom do toho leju benzín + pravidelný servis. V pátek sem se byl podívat v Hondě, protože je už potřeba obměny. Noa sem trochu ve stresu ... menu, podmenu, barvičky jak na pouti, támhle knoflík, támhle druhej ... Sem v prdeli, ale asi mě to nemine. Upraveno sobota v 18:08 uživatelem YPO
exBURN Odesláno sobota v 18:46 Nahlásit Odesláno sobota v 18:46 (upraveno) Já Vám kluci nevím, ale pro mě auto je pracovní nástroj a když sednu po pracovním obědě ve Štrasburku do auta, tak v 9 večer ukládám děti doma ke spánku a fakt neplánuju se někde jebat s nabíjením a sere mě, že Volvo má na 185 omezovač. V tomhle režimu mi EV bude brát tak 35kw a nabíjet budu každých 150 km . Jako kde se vzalo to, že si kupujeme auta za ceny přes mega na to aby jsme s tím jezdili průměrem, kterým jsem jezdil ve favoritu.... Upraveno sobota v 18:50 uživatelem exBURN 1
YPO Odesláno sobota v 19:01 Nahlásit Odesláno sobota v 19:01 před 12 minutami, exBURN napsal: Jako kde se vzalo to, že si kupujeme auta za ceny přes mega na to aby jsme s tím jezdili průměrem, kterým jsem jezdil ve favoritu.... Jestli ses rozepsal kvůli mě , tak já se byl dívat na benzín. Na elektrický auto nemám peníze.
exBURN Odesláno sobota v 19:04 Nahlásit Odesláno sobota v 19:04 Nene, to byla reakce na ty předchozí stránky. Nenapadlo mě, že by jsi v Hondě hledal elektrický auto, ikdyž vlastně jejich Hybridy jsou vlastně téměř EV 1
wawrik Odesláno sobota v 21:42 Nahlásit Odesláno sobota v 21:42 Veď na Islande to už roky platí. Od začiatku tohoto roka sa mala táto forma daní týkať všetkých áut vrátane spaľovákov, ale pre ne to na poslednú chvíľu odložili. Dôvod si už nepamätám, myslím, že to bolo kvôli nedotiahnutému mechanizmu hlásenia nájazdu, ten pôvodne navrhovaný kapacitne nedostačoval.
DavidLC Odesláno sobota v 23:57 Nahlásit Odesláno sobota v 23:57 (upraveno) před 6 hodinami, African napsal: To chápu, ale je to jen obrana automobilek založena na klamání zákazníka, která by mě nebránila dát auto k reklamaci. Čím víc lidí se bude bránit, tím větší šance že se něco do budoucna změní. Nedávno se to probíralo ohledně jedné nové Audi ve vláknu kdo čím jezdí, prostě dle mého by jsi na nové auto neměl sáhnout mezi servisními intervaly. Jinak ohledně Japončíků máme asi kliku, do Miciny jsem nikdy nedolil ani kapku oleje, brácha do Toyoty také ne. Nejhorší je že hafo lidí už tenhle vojeb s lživými dojezdy bere úplně normálně.... píšou 700, ahá tak to dá tak 400, na pohodu, jdu jim dát milión Měl jsem Pajero, 3,5 benzín a tam jsem něco doléval cca 1000km před výměnou a tehdy mi v servisu řekli že na 15 tis. km je litr v toleranci. U Toyoty nikdy za X set.tis. A to je u hybridu řidký... Takže Japonec nakonec Upraveno neděle v 00:01 uživatelem DavidLC
JR_2010 Odesláno neděle v 07:35 Nahlásit Odesláno neděle v 07:35 A co Vás na těch olejích tak irituje? Prostě jsou ty nový motory konstruovaný tak, aby měly co nejmenší spotřebu paliva, protože z toho se počítají emise = odvody výpalnýho, tak se řeší i různý ztráty třením, daní je pak ta spotřeba oleje, s kterou se prostě počítá. Většinou je to cca litr na 10000 km, ale střelci a nebo naopak poskakovači můžou mít tu spotřebu posunutou. Rozumím tomu, že v minulosti spotřeba oleje indikovala poškození motoru, ale dneska to tak úplně neplatí. 1
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se