Josef01 Odesláno 14. března Nahlásit Odesláno 14. března Já bych řekl, že Japonci zaspali v EV dobu, která jim ale dočasně přinesla zisk v podobě hybridů, ale je to takové vítězství starého Pyrrhy,
kloubik Odesláno 14. března Nahlásit Odesláno 14. března Honda v lednu rozjela testovaci tovarnu na solid-state baterie myslim? Pokud se jim to povede tak ke konci dekady budou mozna mit solid-state baterky a dobry auta uz maji, pripadne nejake veci koupi od ZF. A 5 let jim hybridy a spalovaky jeste budou fungovat, hlavne na velkych trzich jako Amerika.
Josef01 Odesláno 14. března Nahlásit Odesláno 14. března Myslím, že Mercedes už má solid state funkční. Bohužel do dnešního dne nemají Japonci pořádné EV, kdysi leader EV trhu Nissan je před bankrotem a japonská ekonomika je na tom opravdu bídně.
DavidLC Odesláno 14. března Nahlásit Odesláno 14. března Nevím jak je na tom japonská ekonomika, ale Toyky, u hybridů je to dočasné je 25 let, z toho (můj odhad) 15 let frčí a nepolevují . Jo EV neřešili, uvidíme jak se chytí. Někde jsem četl něco o spolupráci s nějakou Čínou .
instant Odesláno 14. března Nahlásit Odesláno 14. března (upraveno) Predaj EV stale netaha "prirodzeny" dopyt: Tesla - nabozenstvo Nemci/EU - regulacny tlak Cina - masivna vladna politika podpory EV a domacich vyrobcov Najvacsie trhy japonskych vyrobcov automobilov su USA, Australia a Kanada - spolu tvoria cez 60% exportu. Nehovorim o Afrike a JV Azii, kde su EV tiez len okrajova zalezitost. Takze kym nebudu mat baterky 1200km range a nebudu stat stvrtinu sucasnej ceny (= kym z toho nebude konkurencieschopna technologia pre globalny mainstream), tak si myslim, ze na elektromobilitu budu japonske znacky pozerat nadalej hybridne, okrajovo alebo experimentalne. Rozhodne im globalne ziadny vlak neuteka. Upraveno 14. března uživatelem instant 1
Josef01 Odesláno 14. března Nahlásit Odesláno 14. března Dojezd 1200 km nemá žádný běžný spalovák a baterie nemusí stát nic, mohou se pronajmout s celoživotní zárukou. Lidi co každé 4 roky mění auto, tak je vyjde baterie na 160 tis., tak to má NIO. Výhoda pronájmu je ještě v jedné věci, můžeme si pronajmout baterii 70 kWh, ale na dovolenou ji dočasně vyměnit za 150 kWh. Mimochodem kamarád má dojezd s benzinovym Fordem Mustang 350 km, holt to žere :).
JR_2010 Odesláno 14. března Nahlásit Odesláno 14. března 1200 km dá spalovák úplně s prstem v nose...
instant Odesláno 14. března Nahlásit Odesláno 14. března @Josef01 u spalovaku je dojazd nepodstatny. u EV je kriticky. taka je objektivna realita trhu. mozes s tym aj nesuhlasit, ale to je vsetko co proti tomu moz... aale jebem ja na to ti nieco vysvetlovat. 1 2
Xenomorfus Odesláno 15. března Nahlásit Odesláno 15. března Asi nemam bezny spalovak (Volvo V70I), nicmene s prehledem dam na nadrz 1400km. Dalsi vec je to, ze pri delsich cestach ve trech lidech, do plna bagazi, s tezkym (s hydraulikou) vozikem a nalozenou motorkou je spotreba 6l/100km. A protoze popkultura autem vynucenych prestavek na nabijeckach mne miji a radeji si udelam zastavku tam, kde chci ja, tedy na nejakem malebnem klidnem miste, je pro mne elektricka "alternativa" nevhodna. Jako chapu, ze se s tim clovek nauci zit, ale nevidim k tomu osobne duvod, kdyz mi to neprinese ani jedinou vyhodu oproti spalovaku. 1 1
Josef01 Odesláno 15. března Nahlásit Odesláno 15. března Ja jezdil dlouhodobě v 15 různých spalovacích autech, a dojezd byl max 1000, ale chápu, že existují auta s 85 l nádrží se spotřebou 6l/100km, běžné to rozhodně není. Kolega měl V70 a nedostal se pod 8 litrů spotřeby.
safi Odesláno 15. března Autor Nahlásit Odesláno 15. března Moje S80 mela 80 litru a spotrebu 12,6. Takze asi tak
EpsteinBarr Odesláno 15. března Nahlásit Odesláno 15. března Hybrid od Lexusu doma mame a aj moje benzinove auto je "semi" hybrid. Fandim tomu a dalsie (rodinne) bude PHEV. To len, abyze nie som za "spiatocnika" Predchadzajuci model BMW 3, 2 liter diesel, 145 kW (nejak tak cca), 1240 km, nadrz 60 litrov a rozhodne som premavku na dialnici Kosice-Budapest-Zahreb nespomaloval.
MMCorsair Odesláno 15. března Nahlásit Odesláno 15. března JR: tím chceš říct co, že mas spotřebu čtyři litry na sto km? Vzdálenost dvacet km z mírného kopce (kterou jsi jel cca půl hodiny), jo? Aha
JR_2010 Odesláno 15. března Nahlásit Odesláno 15. března Umím i pod 4 litry, ale bez přemýšlení dávám 4,5.
Mr. Sandman Odesláno 15. března Nahlásit Odesláno 15. března Diskuze opět jak z TDI fóra... Mě to jezdí za 3! Já s EV zajedu Řecko, 1500km úplně v pohodě. Trvá to o dvě hodiny déle? Ano, ale jelikož tuhle trasu jezdím jednou ročně a po zbytek roku nemusím na benzinku, tak mi to vůbec nevadí. A do servisu jednou za tři roky na výměnu brzdové kapaliny. Nehledě na náklady na km, které jsou u auta s 500 koňmi výrazně pod vašimi náklady na výměnu oleje, bez benzínu... 1
Josef01 Odesláno 15. března Nahlásit Odesláno 15. března Je to těžký, dva tábory pro přední a zadní pohon, dva tábory pro benzín a naftu atd. Asi půjdu do vlákna Vacheron a budu jim vykládat, že stejnou službu jim udělá Casio 2
EpsteinBarr Odesláno 15. března Nahlásit Odesláno 15. března V 15. 3. 2025 v 11:16, Mr. Sandman napsal: Diskuze opět jak z TDI fóra... Mě to jezdí za 3! Já s EV zajedu Řecko, 1500km úplně v pohodě. Rozšířit V 14. 3. 2025 v 20:57, Josef01 napsal: Dojezd 1200 km nemá žádný běžný spalovák Rozšířit @Josef01ove prispevky citam rad a viem sa tu naucit kopu veci. Podobne, ako vedla v teme o elektrarnach na streche, kedy jedna skusenost prevazi 100 teorii. Vobec si nemyslim, ze je to ako na tdi fore, toto je naco dobre?
JR_2010 Odesláno 15. března Nahlásit Odesláno 15. března Jen upřesním, že já s malou přestávkou (půl roku s autem z obrázku výše), jezdím čtvrtým rokem čistý elektro. Teď mám dokonce baterku s kapacitou o cca 40% menší, protože cena nižší o cca 200 k a jsem s tím úplně v pohodě, ale s tímhle bych už do Chorvatska fakt nejel...ale všechno je to o psychice, i já, starej elektrikář, jsem měl chvilku trochu divnej pocit, že to nějak rychle ubejvá a to umím i v zimě jezdit okolo 14. 1
Mr. Sandman Odesláno 15. března Nahlásit Odesláno 15. března Já jsem autičkář a jsem aktivní na různých fórech, nikde se neřeší dojezd na nádrž... Miluji vůní benzínu, ale nejsem zalepený a vidím ten rozdíl v provozu EV a ICE. Jediné co EV odpůrcům dnes zůstalo je "nedojede to na jednu baterku do Chorvatska". No a? Co to je za měřítko? Ani jedno z mých ICE aut to Chorvatsko na jednu nádrž nedá. Mám je prodat a koupit si něco, co jezdí pod 4? 2
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se