Návštěvník Oplt Odesláno 22. listopadu 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. listopadu 2020 Rýžovar nemám a ani nechci. Dochucuji kari, cibulka, nebo hřebíček. Nikdy se mi nepřipálila. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom4 Odesláno 22. listopadu 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. listopadu 2020 Klasicky odlskúl vaření rýže - propláchnutá rýže se dá do hrnce, zaleje 1 a 1/2 násobkem vody, osolí a vhodí se přiměřeně velká oloupaná cibule do které je zapíchnutých několik hřebíčků. Přiklopit pokličkou, přivést k varu, ztlumit na úplně minimum a nechat uvařit dokud se voda komplet nevstřebá do rýže, asi 20 minut. Druhá varianta, která se používala při vaření velkého množství, ale dá se úspěšně použít i doma je pečení, postup stejný jako výše, jen se to dá místo na sporák péct do trouby. Po vytažení je povrchová vrstva jakoby kompaktnější krusta, takže se rýže rozhrabe vidličkou, trošku pokropí vodou a nechá pod pokličkou ještě vstřebat vzniklou páru. Cibule s hřebíčkem se pak vyhazuje. Když už jsme u té rýže, tak samozžejmě není nic jednoduššího než rýži jako přílohu doladit a ochutit. namátkou kari rýže - cibuli opéct na másle do sklovata, trošku kari, nechat zpěnit, přimíchat uvařenou rýži nebo kari rýže s ananasem - to samé plus na kostičky ananas, eventuálně se dají přidat i rozinky předem namočené ve vodě obojí funguje výborně třeba ke kuřecímu v cornflakes nebo tzv. staročeská rýže - na kostičky slaninu nechat zpěnit, k tomu nadrobno cibuli, obojí dosklovata, rozmáčknout do toho česnek, nechat pár vteřin rozvonět, trošku majoránky, přisypat uvařenou rýži a hotovo výborný k opečenému masu se šťávou / omáčkou oboje se dá udělat tak že se do toho sype syrová rýže, zaleje vodou a uvaří společně, nicméně praktické zkušenosti z domácnosti ukazují přípravu až s hotovou rýží jako lepší variantu, jednak toho člověk udělá kolik potřebuje a nevděčníkům naservíruje rýži čistou (oni pak stejně ochutnají tu ochucenou a příště už ji chtějí taky ) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 22. listopadu 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. listopadu 2020 Konečně bude na čem krájet,sice jsem chtěl jasan,ale i tyto bukové jsou fajn,dětem jsem dvě napustil ,alespoň budou mít každý svoji Po napuštění trošku ztmavly,nejsou ani tak moc "bílé" ani tak moc tmavé /foceno pod žlutějším osvětlením/. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michal.s Odesláno 22. listopadu 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. listopadu 2020 Domácí paštika? Na internetu je toho mrak a tak by mě zajímalo, jestli někdo máte vyzkoušený recept? Rad bych takovou klasiku (vepřové maso, játra), do sklenic a zavařit, ať to chvilku vydrží. Jako kluk sem koukal dědovi pod ruce ,takže tušení co chci mám. Ale hledám základ od kterého se odrazit. Diky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gorlo Odesláno 22. listopadu 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. listopadu 2020 Vařím rýži podle jednoho návodu, rýži proplachnu a dám vody po první článek ukazováčku. Rozuměj, rýže leží na dně hrnce, dotknu se ukazováčkem rýže a voda sahá po první článek prstu. Přivedu k varu, zamíchám, příklopím, indukci nastavím na nejnižší výkon a 20minut vařím. Rýže je perfektně uvařená, nepřipálená a v hrnci je minimum vody. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tikzot Odesláno 22. listopadu 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. listopadu 2020 V neděli odměna v podobě steaku z hovězí svíce s gratinkama, kaparovým demi glace s an ancienne hořčicí a salátek. Sklenka Primitiva a je mi skvěle;-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VS Odesláno 22. listopadu 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. listopadu 2020 před 3 hodinami, michal.s napsal: Domácí paštika? Vepřové koleno uvařím v půl litru vody, maso oberu a pomelu. Kuřecí játra, nakrájená na kousky, prudce osmažím na cibulce, pomelu a přidám do směsi. Zamíchám, přidám vývar a rozmixuji tyčovým mixérem. Kořením pepř, sůl, muškátový ořech. Naplním do skleniček, a v pomalém hrnci ohřívám na 80 stupňů 3 hodiny. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
roura74 Odesláno 22. listopadu 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. listopadu 2020 Ryzovar pouzivam uz x let a nikdy se mi nepovedlo vychytat, proc se mi obcas ryze prichyti a obcas ne. Ale delate vzdy ryzi ciste jen voda sul, nebo nejak dochucujete uz v ryzovaru?Sent from my iPhone using TapatalkRýžovar mám cca 3 roky. Mám něco od Tefalu a je to jeden z mých nejvyužívanějších kuchyňských přístrojů. Nejlepší je to, že tam rýži mrsknu a nemusím se k ní vracet, zamíchat atd. Vařím si maso atp. a rýže po uvaření čeká v tepelným udržovacím režimu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
roura74 Odesláno 22. listopadu 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. listopadu 2020 Včera pečenej segeďák. Radek by to možná i naaranžoval, já na to buňky nemám. Vidličkou knedlíky, žufánkem (naběračkou) kydnu guláš, hlavně že je to dobrý a děcka neremcají. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 22. listopadu 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. listopadu 2020 Paráda! U segedínu na stajlink sere pes U nás už se chystaj svátky. Zajímavý poznatek je ten, že poslední leta s tim začínam pořád dřív Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom4 Odesláno 22. listopadu 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. listopadu 2020 Taky jsem se do toho letos pustil o týden dříve aktuální výrobní linka, normálně maskovaná jako jídelní stůl Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 22. listopadu 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. listopadu 2020 Slušná pásovka Jednoduchá studená večeře. Na sucho opečený chleba. Křupavá slanina. Žervé. Avokádo. Cherry. Jalapeňo. Francouzský dresink. Pažitka. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepino777 Odesláno 24. listopadu 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. listopadu 2020 Jsi mi na ten segedak udelal takovy chute, ze to musim taky spachat. Nekdo osvedceny recept prosim?? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom4 Odesláno 24. listopadu 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. listopadu 2020 Jednou mi kolega Roura74 poradil tenhle pečený podle Vodochodského a potvrzuji že je to výborný recept. Dnes jsem kuchtil rajskou polévku, někde z oblasti mezi Hradcem a Pardubicemi jsem dostal tip na vylepšení které od té doby úspěšně používám, "tajná ;)" ingredience je? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Micey Odesláno 24. listopadu 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. listopadu 2020 To bude řepnej sirup od Zmizíka. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M.K. Odesláno 24. listopadu 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. listopadu 2020 Nevinej vocet..? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Moty Odesláno 24. listopadu 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. listopadu 2020 malinová šťáva? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepino777 Odesláno 24. listopadu 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. listopadu 2020 nejak jsem nenasel ten recept na gulas rybizova stava? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filo-boxer Odesláno 24. listopadu 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. listopadu 2020 před 24 minutami, Pepino777 napsal: nejak jsem nenasel ten recept na gulas To by mě zajímalo, jak jsi hledal... https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=vodochodsky+segedinsky+gulas Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom4 Odesláno 24. listopadu 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. listopadu 2020 před 29 minutami, Moty napsal: malinová šťáva? správně Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se