Frostie Odesláno 10. dubna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. dubna 2021 Čevapi, ajvar, cibule Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 10. dubna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. dubna 2021 @krutor U řezníka taky ne, ale jestli k tobě dom dováží Rohlík, tam maj stabilně. Mělo i Tesco, ale poslední cca půl rok už jsem to tam neviděl. Dnešní oběd v podobném duchu. Jen jsem k steaku hodil salát na styl guacamole, a opečené grenaille. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
krutor Odesláno 10. dubna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. dubna 2021 Dik kouknu, musim to objednavat pres prostrednika, ale co se da delat kdyz bydlim v prdeli. Nastesti jsem vybaveny, mam v lednicce pupek a oponku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 10. dubna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. dubna 2021 Taky seš dobře vybavenej. Správně Dezert/rychlá sváča = jahodový shake. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dan83 Odesláno 11. dubna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. dubna 2021 Dnesni Mlceni jehnatek...s kuskusem:) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tikzot Odesláno 11. dubna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. dubna 2021 Móóc pěknej Haniball U nás Buba Gump Shrimps na grýn kari Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 11. dubna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. dubna 2021 (upraveno) Very najs, bojs! U nás byl v plánu gril venku, ale porát je celkem kosa a děcka zdrhly dovnitř. Taxem to pojal takovym bufetovym stylem. Sous vide picanha. Vykoštěný stehna v medovo-horčicové. Bavorské klobásky. Salát z pečených paprik. Caprese. A to kolem. Upraveno 11. dubna 2021 uživatelem Maxel Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honza71 Odesláno 11. dubna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. dubna 2021 Zadna velka kulinarina, ale o to vetsi pohoda na zahrade Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom4 Odesláno 11. dubna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. dubna 2021 Já peču. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom4 Odesláno 11. dubna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. dubna 2021 Skořicový šneci american style včetně cream cheese polevy, samozřejmě a panenka s restovanou zeleninou a pepřovou omáčkou Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lion Odesláno 11. dubna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. dubna 2021 Dostal sem domácí kuře, 2 kg cca, plán byl jasnej, bude se koupat.... Moja, že ho teda ještě dočistí a já nálev... M:Tak to teda mám hotový... J:Hmm, super, ale mělo zůstat v celku M: Tos neřekl... Nálev 35g/ litr vody... Ponořeno v pátek v osum večer, dneska v 11 vytáhnuto... Hodinu na 220, mřížku nemám dal sem to na rošt a pod to plech... Začudil sem celou kuchyň, fógl nebyl v troubě pomalu vidět... Ale super, šťavnatý, slaný akorát a děcka myslely, že sem koupil grilováný ve stánku Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zeeberdee Odesláno 11. dubna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. dubna 2021 před 2 hodinami, Tom4 napsal: Skořicový šneci american style včetně cream cheese polevy, samozřejmě a panenka s restovanou zeleninou a pepřovou omáčkou moc pěkný, taky bych si to upekl, hodíš sem recept? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom4 Odesláno 11. dubna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. dubna 2021 (upraveno) Jistě, akorát váhy jsou trošku divné, je to přepočteno z US mír, ale je to správně Těsto je kynuté, takže to zabere nějaký čas na kynutí, není to buchta na plech 550 gr hladká mouka 100 gr cukr krupice 2 vejce 90 gr máslo, rozpuštěné a zchladlé na pokojovou teplotu 240 ml mléko 8 gr sušené droždí (nebo 1/2 kostky čerstvé) 1 lžička mletá skořice vanilkový extrakt náplň 90 gr máslo, rozpuštěné 3 zarovnané lžíce mleté skořice 220 gr hnědý cukr (ideálně krupice nebo mletý, ale jde to i z krystalového) poleva 200 gr cream cheese (Philadelphia) 60 gr máslo 240 gr cukr moučka vanilkový extrakt 1. těsto - do vlažného mléka kvasnice, trošku cukru a nechat 10 minut vzejít kvásek do mísy k mléku přidat vejce, přilít máslo, vanilkový extrakt, krátce promíchat přisypat mouku, cukr, skořici a vymíchat těsto, bude trošku lepkavé, ještě ho pak na pomoučeném stole prohnětu rukama - lehce potřu mísu olejem, do ní těsto, zakryju a nechám kynout hodinu, těsto se minimálně zdvojnásobí, kyne v troubě zapnuté na 40 stupňů - vykynuté těsto na pomoučeném stole lehce rukama vytvaruju do obdélníku, válečkem rozválím, jde to lehce, výsledný obdélník je velký, asi tak 60x40cm 2. náplň - připravím během kynutí těsta, jednoduše smíchám cukr a skořici, máslo nechám rozpustit a zase zchládnout na pokojovou teplotu - máslem potřu těsto, komplet celý a rovnoměrně rozsypu cukr se skořicí 3. zamotám, nakrájím na 4cm široké šneky, naskládám s rozestupy na plech s pečícím papírem, nemastit, to mastné na foto je máslo ze šneků 4. nechám ještě 20 minut kynout, šneci hezky nabudou, foto před pečením 5. peču na 170 stupňů, zhruba 20 minut dozlatova 6. poleva - na foto je poleva pouze z polovičního množství co je v receptu (selhalo zásobování a měl jsem málo moučkového cukru a sousedi všichni na kolech venku ) ale de facto to stačí, nicméně kdo byl v US a jedl je tak ví, že tyhle šneci jsou prd sladký a proto se v té polevě mají koupat polevu stvořím tak, že rozšlehám uvedené suroviny dohromady, máslo musí být úplně změklé a poleva se pak nechá při pokojové teplotě, natírám na ještě teplé, ale ne horké šneky Upraveno 11. dubna 2021 uživatelem Tom4 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zeeberdee Odesláno 11. dubna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. dubna 2021 ty vogo, diky, to bude prasarna. bude bozi zazrak, pokud to upecu az o vikendu, ale s kynutym a bramborovym testem mam problem, vubec nejsme kamaradi, vzdycky se neco posere. ja dneska vecer aspon takhle, quiche a strudl Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom4 Odesláno 11. dubna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. dubna 2021 Tvl, když zvládneš štrůdl a slanej koláč (na ten jsem dostal úplně chuť, si zítra upeču, dik), tak tohle taky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 11. dubna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. dubna 2021 Very najs, bojs! U nás byl v plánu gril venku, ale porát je celkem kosa a děcka zdrhly dovnitř. Taxem to pojal takovym bufetovym stylem. Sous vide picanha. Vykoštěný stehna v medovo-horčicové. Bavorské klobásky. Salát z pečených paprik. Caprese. A to kolem. Trochu ses rehabilitoval. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kotlick Odesláno 12. dubna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. dubna 2021 Gravlax se povedl na jedničku Díky za rady a recept. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RomanP Odesláno 12. dubna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. dubna 2021 V 8. 4. 2021 v 12:01, Xenomorfus napsal: ...tak neni uplne kulinarstvi, ale sezral bych toho paletu...;-) Tak si vyrob domácí. Někde jsem to viděl na YouTube když jsem o půlnoci hladovej klikal z jednoho videa o žrádle na druhý. Bylo to fakt jednoduchý a i ty oplatky se dají bez problému sehnat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JoyStick Odesláno 12. dubna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. dubna 2021 před 27 minutami, RomanP napsal: Tak si vyrob domácí. Někde jsem to viděl na YouTube když jsem o půlnoci hladovej klikal z jednoho videa o žrádle na druhý. Bylo to fakt jednoduchý a i ty oplatky se dají bez problému sehnat. no todle kdybys našel, tak to rozhodně prubnu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom4 Odesláno 12. dubna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. dubna 2021 před 2 hodinami, Kotlick napsal: Gravlax se povedl na jedničku Díky za rady a recept. Super, jestli do toho můžu kecat tak doporučím krájet zešikma na co nejtenčí plátky, jak ta ryba ztuhne tak to jde moc hezky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se