M.K. Odesláno 22. ledna 2022 Nahlásit Odesláno 22. ledna 2022 před 11 hodinami, moco napsal: Slaninu ti neporadím, tu si vychytáš sám, ale ja když dělám carbonara, tak si před scezením těstovin naberu do hrníčku tu vodu, v které se vařily a tou vodou a ještě rozehřátou sklokeramikou pak dolaďuju konzistenci výsledného produktu. Pak je to pěkně smetanové. Přesně tak - Taloši používaj vodu z těstovin jako další vývar
Maxel Odesláno 22. ledna 2022 Nahlásit Odesláno 22. ledna 2022 Čevapi z mangalice. Steakové (nebo taky f&ch) hrany. Ajvar. Domácí tatar. San marzano s červenou cibulí. Letos bude léto na maltě, aspoň takle summer holiday vibes.
bohus76 Odesláno 23. ledna 2022 Nahlásit Odesláno 23. ledna 2022 Kluci včera jsem dělal pepřovou omáčku a zdá se mi z toho zavařeneho pepře nevýrazná, přidáváte i mletý pepř např. ten čtyřbarevný z mlýnku? Nebo podrtit část toho zavařeneho ?
Bob Odesláno 23. ledna 2022 Nahlásit Odesláno 23. ledna 2022 před 19 hodinami, Maxel napsal: Čevapi z mangalice. Steakové (nebo taky f&ch) hrany. Ajvar. Domácí tatar. San marzano s červenou cibulí. Letos bude léto na maltě, aspoň takle summer holiday vibes. Co davas do masa? Taky budu vecer delat neco z mletyho …
Maxel Odesláno 23. ledna 2022 Nahlásit Odesláno 23. ledna 2022 (upraveno) @Bob Prakticky nic moc dalšího. Maso vepř/kráva v poměru 60:40. Sůl. Bílý pepř. A pak vývar z česneku a šalotky = 4-5 česneků nasekam najemno, k tomu větší šalotku. Dam do rendlíku a zaleju cca deci vody. Necham bublat na sporáku na nižší fojr cca 10-15min. Přecedim, vývar necham zchladnout a pak zamícham do masa. Česnek s šalotkou pak použiju do domácí tatarky. Čevapi možno samo smažit, ať na pánvi nebo ve fritu (tak to dělaj hrvati), ale raději je peču v troubě — docela zprudka, na 190-200st. “do zlatova”. Vepřové z mangalice je docela tučné, proto maso zůstane šťavnaté a nejni to až tak kalorická yobovka. Upraveno 23. ledna 2022 uživatelem Maxel
Tom4 Odesláno 23. ledna 2022 Nahlásit Odesláno 23. ledna 2022 Hanácký salát, kdysi jsem zaslechl označení "rudý bratr coleslawu"
Robero79 Odesláno 23. ledna 2022 Nahlásit Odesláno 23. ledna 2022 Kluci včera jsem dělal pepřovou omáčku a zdá se mi z toho zavařeneho pepře nevýrazná, přidáváte i mletý pepř např. ten čtyřbarevný z mlýnku? Nebo podrtit část toho zavařeneho ?nepridavam nic, nevim podle jakeho receptu jsi vajir, mozna to chce jen trochu poladit… :-) uz jsem to tu myslim jednou psal - pepr vylejt do cedniku, proplachnout vodou, scedit, hodit na suchou panev, prazit, dokud kulicky nezacnou poskakovat a praskat, zalejt bilym vinem a pomalu varit do mekka, v pulce vareni pridam i silny hov. vyvar nebo na prasaka v nouzi malou lzicku toho gel. bujonu, stahnout plotnu, prilit smetanu - max. stejne mnozstvi jako je v panvi, spis min, jen prohrat - nevarit!, vypnout plotnu, nahazet tam par malych orisku masla, pomalu michat, dokud se maslo nerozpusti a vychladi omacku - zaroven ji zahusti do kremova. nakonec posolim dle chuti, nekdy ani to ne… pokud pozdeji ohrivas - tak opatrne, vzdy jen do nizke teploty, nikdy nevarit, at se ti nerozpoji a nezdrcne. na nevyraznou chut si u mne jeste nikdy nikdo neztezoval…
mAra_ Odesláno 23. ledna 2022 Nahlásit Odesláno 23. ledna 2022 Řekli jsme si doma, že budeme šetřit... Ale tak přece to nevyhodim...
Robero79 Odesláno 23. ledna 2022 Nahlásit Odesláno 23. ledna 2022 [mention=22496]Bob[/mention] Prakticky nic moc dalšího. Maso vepř/kráva v poměru 60:40. Sůl. Bílý pepř. A pak vývar z česneku a šalotky = 4-5 česneků nasekam najemno, k tomu větší šalotku. Dam do rendlíku a zaleju cca deci vody. Necham bublat na sporáku na nižší fojr cca 10-15min. Přecedim, vývar necham zchladnout a pak zamícham do masa. Česnek s šalotkou pak použiju do domácí tatarky. Čevapi možno samo smažit, ať na pánvi nebo ve fritu (tak to dělaj hrvati), ale raději je peču v troubě — docela zprudka, na 190-200st. “do zlatova”. Vepřové z mangalice je docela tučné, proto maso zůstane šťavnaté a nejni to až tak kalorická yobovka. tak to ma byt, cevapi jsou jen jedny a to s cesnekovym vyvarem, soli a trochou pepre!nechapu proc vetsi i mensi prodejci koreni davaji do smesi na cevabcici mletou papriku, tymian, novy koreni, chilli, petrzel a jine chujoviny, kde na to prisli?
bohus76 Odesláno 24. ledna 2022 Nahlásit Odesláno 24. ledna 2022 před 10 hodinami, Robero79 napsal: nepridavam nic, nevim podle jakeho receptu jsi vajir, mozna to chce jen trochu poladit… uz jsem to tu myslim jednou psal - pepr vylejt do cedniku, proplachnout vodou, scedit, hodit na suchou panev, prazit, dokud kulicky nezacnou poskakovat a praskat, zalejt bilym vinem a pomalu varit do mekka, v pulce vareni pridam i silny hov. vyvar nebo na prasaka v nouzi malou lzicku toho gel. bujonu, stahnout plotnu, prilit smetanu - max. stejne mnozstvi jako je v panvi, spis min, jen prohrat - nevarit!, vypnout plotnu, nahazet tam par malych orisku masla, pomalu michat, dokud se maslo nerozpusti a vychladi omacku - zaroven ji zahusti do kremova. nakonec posolim dle chuti, nekdy ani to ne… pokud pozdeji ohrivas - tak opatrne, vzdy jen do nizke teploty, nikdy nevarit, at se ti nerozpoji a nezdrcne. na nevyraznou chut si u mne jeste nikdy nikdo neztezoval… Chyba byla asi na mé /teda ženiné straně/, zavařený pepř restovala na troše oleje Takže příště nasucho,no
warann Odesláno 24. ledna 2022 Nahlásit Odesláno 24. ledna 2022 (upraveno) @Robero79 Tak me vzdycky uplne dorazi, co podavaji bezne v ceskejch hospodach k polednimu menu po nazvem cevabcici. Rozblemcany mlety maso zality nechutnym vypekem, tatarka, horcice … hroznej kentus. Upraveno 24. ledna 2022 uživatelem warann
M.K. Odesláno 24. ledna 2022 Nahlásit Odesláno 24. ledna 2022 Omeleta s parmazánem, domácí olivovej chleba a moje kimčchi. Beat that, bitches!
vwtyp11 Odesláno 25. ledna 2022 Nahlásit Odesláno 25. ledna 2022 Jak na dobrej chleba? Recepty a postupy? Díky pánové
pebe Odesláno 25. ledna 2022 Nahlásit Odesláno 25. ledna 2022 před 1 hodinou, vwtyp11 napsal: Jak na dobrej chleba? Recepty a postupy? Díky pánové Já si stoupnu do fronty před Sázavu a něco vyberu, nejjednodusší postup
bohus76 Odesláno 25. ledna 2022 Nahlásit Odesláno 25. ledna 2022 Záleží zda z kvásku či z droždí,záleží zda jen pšeničný či pšeničnožitný ?
nizkotucnytvaroh Odesláno 25. ledna 2022 Nahlásit Odesláno 25. ledna 2022 V 21. 1. 2022 v 11:09, Spongebob napsal: byl jsi nedávno v Německu předpokládám vypadá to ale moc dobře. Né uplně fit ale dobrý to určitě bude. Spíš dávno, ale byl, a zůstalo to ve mě Náhodou, mouka byla použita hladká celozrnná, a strouhanka kukuřičná/klasická, takže jakoby zdravé
Spongebob Odesláno 25. ledna 2022 Nahlásit Odesláno 25. ledna 2022 Já tam právě před kovidem jezdíval na školení a tohle je prostě klasika co jsem tam dával furt "Vínršnicly" s vídeňským salátem..nebo s hranolkama Jen to jejich pivo stálo za prd.
cuborg Odesláno 25. ledna 2022 Nahlásit Odesláno 25. ledna 2022 tak to ma byt, cevapi jsou jen jedny a to s cesnekovym vyvarem, soli a trochou pepre!nechapu proc vetsi i mensi prodejci koreni davaji do smesi na cevabcici mletou papriku, tymian, novy koreni, chilli, petrzel a jine chujoviny, kde na to prisli?Máš pravdu…vždycky jsem do toho taky cpal všechno možný, ale potom co jsem to dělal s tím česnekovým vývarem podle jednocho Chorvata z Youtube, tak je to úplně top Sent from my iPhone using Tapatalk
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se