Jump to content

KULINÁRIUM Chronomagicum


kejklik

Recommended Posts

před 37 minutami, nizkotucnytvaroh napsal:

Ok, vypadá to zatím ještě lépe, než na předloze! Dobrou chuť 👌

Nene, žádná předloha, jen foto hotového talíře pod zářivkama, oříznuté a dopsané popisky ;)

Link to comment
Share on other sites

před 6 minutami, Tom4 napsal:

Nene, žádná předloha, jen foto hotového talíře pod zářivkama, oříznuté a dopsané popisky ;)

Tak to smekám dvakrát! Slušná práce 👌🙂

Link to comment
Share on other sites

V 13. 1. 2023 v 7:56, Tom4 napsal:

Tohle je docela slušný, zkuste:

Květák pro vegetariány:

květák doměkka ve vodě s kari a kapkou citrónu, ukrojit na vizáž stromu, opéct na pánvi před podáváním

vařená řepa a cizrna půl/půl, rozmixovat, propasírovat, sůl, křen, před podáváním ohřát 

ředkvičky do sladkokyselého nálevu, hřebíček, skořice, nové koření, pepř, uvařit necelou hodinu, vyndat ředkvičky a oglazovat je na pánvi na másle plus pár lžiček nálevu v kterém se vařily

takhle za mě vege moc dobrý ;)

1095596189_IMG_20230112_211844571_HDR4_copy_600x648.jpg.38f7545cda708333dbe1e783048024e8.jpg

díky! výborný

FBF8068A-8561-420D-820D-FABE8AD77C4D.jpeg

Link to comment
Share on other sites

před 11 hodinami, montemar napsal:

díky! výborný

FBF8068A-8561-420D-820D-FABE8AD77C4D.jpeg

Já děkuju, to je pro mě velká pochvala :)

Vypadá to skvěle!

Link to comment
Share on other sites

před 11 minutami, Tom4 napsal:

Já děkuju, to je pro mě velká pochvala :)

Vypadá to skvěle!

ještě jednou děkuu :) ten květák je fakt moc dobrej. přitom tak jednoduchý - kari, citron 

Link to comment
Share on other sites

Musim taky zkusit, vypadá to skvěle. Jenom to teda na stopro budu baštit sám, doma se experimentům (bohužel) moc nehoví. 
Proto také dnes klasika ve formě kuřecí rolády, provensálské omáčky a domácích hranolek. 

49267A55-01DA-4860-9174-31B84A4415D7.jpeg

Link to comment
Share on other sites

Děláš si do rolády nějakou směsku s vajíčem nebo je to volně ložené?

Moje dnešní cibulajda, uvařil jsem, šel si zaběhat a po návratu do mě spadla jak pětikoruna do studny 🤣

20230115_172527-COLLAGE.thumb.jpg.6e2e8cfcb7c8e9da9b7850bc7bec91fa.jpg

Link to comment
Share on other sites

Je tam jako vložka-spojka taková "nádivka" ze směsi vajíčka, strouhanka, parmazán, česneková pasta, lanýžový olej a petrželka.

Cibulačka epsení! U nás doma ale opět nikomu nejede, a jednu porci si dělat nebudu. 

Link to comment
Share on other sites

Pokud mohu doporucim tohle

panasonic mjl 700 kxe

kluci bomba. Výtěžnost jako blazen( odpad z toho množství)Ted jsem to nasel jako zapomenutej dárek na chalupě. (Panaka jízda, bordel hroznej) A jedem pecky. 
starnu driv se tu chlastalo a ted děláme s doktorama dzus:))

kezby to bylo tak i ráno:))

F937A0F5-961B-437D-8CF1-D6250F7A07A9.jpeg

8E4D9552-A5A5-4CE2-9901-2AD1A6B30EF9.jpeg

Link to comment
Share on other sites

před 5 hodinami, slabak napsal:

Prosím, máte někdo tip na koupi dobrého kvašeného zelí? Ideálně Praha nebo velmi blízké okolí. Sám se do toho pouštět nechci a nebudu. Díky moc

 

Potřebuješ čistou 3l flašku, na jemno nakrájíš zelí, já dávám ještě mrkev, prsosolíš (35g soli na 1Kg zelí), pak důkladně masíruješ, já to dělám 10 min, 30 min ležet a znova masáž 10min, pak to nacpeš to sklenice, zatížíš šutrem, aby to bylo pod šťávou a za 7-14 dní u okna to už konzumuješ kdekoli

Link to comment
Share on other sites

Před hodinou, slabak napsal:

To je vse fajn, ale jak jsem psal, jedna se mi o tip na koupi, ne vyrobu. 

Za mne jednoznačně Bystročické zelí, oprávněně pravidelně získávají ceny za nejlepší zelí. Co jsem jej před x lety objevil, přestal jsem sám nakládat. Díval jsem se, že by měli mít v prodeji i někde v Praze.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...