Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum


Doporučené příspěvky

@Maxel Zdravotně zavadnej nebyl, ale žrát se to nedalo...🙄 a nebylo to přípravou. Bláto, chuť mdlá, fakt špatný... třeba smůla... 

Edit, sry, nevím jak se zbavit toho techničáku u smajlíka 🙄

Upraveno uživatelem DavidLC
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tady bacha, musíte koukat na to co kupujete.

Stejně jako se nenecháte nalákat ke koupi margarínu s názvem "m-sielko" který evokuje máslo, tak konkrétně Lidl je docela zapeklitý u ryb. Ten losos a tuňák tam je v prodeji jak chlazená čerstvá ryba (kupuje Maxel a není problém), tak ale i ryba rozmrazená, která je šílený bláto v případě lososa a nedobrá podrážka v případě tuňáka.

Rovnou dodávám že pro člověka co není zvyklý je to dost obtížné rozlišit, já se samozřejmě taky jednou nachytal a doma jsem čuměl co jsem koupil. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 3 hodinami, Tom4 napsal:

Tady bacha, musíte koukat na to co kupujete.

Stejně jako se nenecháte nalákat ke koupi margarínu s názvem "m-sielko" který evokuje máslo, tak konkrétně Lidl je docela zapeklitý u ryb. Ten losos a tuňák tam je v prodeji jak chlazená čerstvá ryba (kupuje Maxel a není problém), tak ale i ryba rozmrazená, která je šílený bláto v případě lososa a nedobrá podrážka v případě tuňáka.

Rovnou dodávám že pro člověka co není zvyklý je to dost obtížné rozlišit, já se samozřejmě taky jednou nachytal a doma jsem čuměl co jsem koupil. 

Tak určitě 😀 trochu to svádím na  na vesnici kam hodí lososa pro pro vidle.... Velký město, jiná kupní síla/kvalita...

Jinak vzpomínám jak jsem koupil krásný kousek sýra - náhražka čímsi, to byl hnus velebnosti... něco mezi tmelem a žvýkačkou🙄 

@krutor jj, souhlas...

Vy nečetli a rozmrazili 😀

Upraveno uživatelem DavidLC
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tohle je docela slušný, zkuste:

avokadový tatar - dijonská hořčice, do ní nasekat kapary, míchat metličkou a pomalu přilít EVOO, osolit, do toho nadrobno nakrájené avokádo, nechat odležet, nahoru uzený losos nebo takhle lososový kaviár

mango na kostky, zakápnout citrónem, lžička strouhaného zázvoru, trošku vody a nechat odležet, z odkrojků manga pyré, do něj balzamiko ať to má trošku říz :)

22065370_IMG_20230112_203617327_HDR4_copy_600x943.jpg.29640da11092ac77f09f18e2ec4a7547.jpg

 

Květák pro vegetariány:

květák doměkka ve vodě s kari a kapkou citrónu, ukrojit na vizáž stromu, opéct na pánvi před podáváním

vařená řepa a cizrna půl/půl, rozmixovat, propasírovat, sůl, křen, před podáváním ohřát 

ředkvičky do sladkokyselého nálevu, hřebíček, skořice, nové koření, pepř, uvařit necelou hodinu, vyndat ředkvičky a oglazovat je na pánvi na másle plus pár lžiček nálevu v kterém se vařily

takhle za mě vege moc dobrý ;)

1095596189_IMG_20230112_211844571_HDR4_copy_600x648.jpg.38f7545cda708333dbe1e783048024e8.jpg

 

Pomeranče právě dozrávají takže ořezat slupku, vykrojit vnitřky dílků, cukr, GM a odležet, zbytek rozkrájeného pomeranče rozmixovat, agar nebo želatina, vyladit chilli nebo navonět badyánem

a doplnit hořkou čokoládou, nebo v mým případě čoko pěnou bez laktózy

968031133_IMG_20230112_2300208784_copy_600x1076.thumb.jpg.88228012f2fd5cfab8a3fe0b52261a4f.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hustý, jsem zvědav na výsledek ! 🙃

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 6 minutami, Tom4 napsal:

Aby nedošlo k mýlce, to je hotovo jak to jde na stůl, fotí se to blbě v časovým stresíku :)

20230113_190626-COLLAGE.thumb.jpg.847d779dfc48756c240d9d9acbd8d811.jpg

Ok, vypadá to zatím ještě lépe, než na předloze! Dobrou chuť 👌

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky 🙂 když je možnost, rád si zavařím. 

Příprava byla kapku složitější, jednak to muselo být bez laktózy, a pak ještě není na foto hlavní chod že ano. To jsem pekl jehněčí kýtu na rozmarýnu, k tomu cukrový hrášek, bramborové pusinky a gel z černého česneku. Plus vege variantu místo jehněčího tofu a místo brambor a česneku rizoto s chřestem.

Asi hodinku večer předem jsem dělal pomeranče, čoko pěnu a u toho vařil ředkvičky. Příprava druhý den asi 5 a půl hodiny, dělal jsem sám a hrozně dělám bordel v kuchyni, a musel jsem si sám odmývat svoje kuchyňský cajky tak to bylo dlouhý 😁

Takže celkem půlden v trapu. Plus nějaká papírová příprava předem, vymyslet to, nakreslit si jak to bude na talíři, sepsat nákup, zajet nakoupit atd., ale je pravda že jsem dělal vše "from scratch", včetně vykostění masa atd., tedy bych řekl přiměřeně času. 

Mimochodem kdo neznáte černý česnek, googlete a vyrazte do obchodu. Moc velká dobrota. Neznal jsem, vloni jsem okoukal ve Fieldu, tam byl k morku. 

IMG_20230112_100448792_HDR_copy_450x1000.jpg.41ee50031b4ec74e2d05ad46528935a1.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...