Viktor Odesláno 20. listopadu 2010 Nahlásit Odesláno 20. listopadu 2010 nene, vyznělo to tak, že mi to do ČR na udanou adresu nepošlou, tak se ptám, kde udělali soudruzi z ostravska v objednávce chybu? Hned na první stránce máš napravo možnost jít na stránky podle země mimo USA. Dodání za 7 až 9 týdnů . Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Milan156 Odesláno 21. listopadu 2010 Nahlásit Odesláno 21. listopadu 2010 Myslím že po novém roce se má měnit legislativa a bezcelní limit bude snad už jen 22 Eur. Trošku jsem se po tom pídil a bohužel to vypadá, že to tak je. Resp. celní limit by měl zůstat stejný tedy ekvivalent 150 Euro, ale hranice 22 Euro se vztahuje na platbu DPH - tedy 20%. Toto nám nařizuje směrnicí 2009/132/ES (článek 23) "naše EU vláda z Bruselu". Bylo to v návrhu schvalování, ale nevím zda se ten proces dokončil či nikoliv. Předpokládám, že však ano - tak to bude platit od 1.1.2011 čerpal jsem ze dvou diskusí co jsem našel na googlu, kde se to řešilo hlouběji. Nicméně ruku do ohně za to nedám.
tombed Odesláno 21. listopadu 2010 Nahlásit Odesláno 21. listopadu 2010 Hned na první stránce máš napravo možnost jít na stránky podle země mimo USA. Dodání za 7 až 9 týdnů . Viktore, dík, myslím si, že chyba bude někde tam, zítra vyzkouším prorazit "berlínskou zeď"
lopki Odesláno 24. listopadu 2010 Nahlásit Odesláno 24. listopadu 2010 Kluci, pomozte, please. Chceme si doma koupit Kindle 3G. Jak to udelat? Pojede 3G pripojeni normalne vsude po svete, nebo jen v USA, nebo nikde, nebo vsude, ale v Amazon uctu musi mit clovek americkou email, nebo by si to clovek musel nechat poslat k nekomu ve Statech a dovest fyzicky? Jak to je s DPH? Se zaslanim to bude stat 155 EUR. Jak se to DPH plati? To si pro to budeme muset jit nekam na celnici? Nebo se to plati na poste? Som z toho volaaky zmeteny. Ten 3G opravdu zdarma funguje po celém světě (teda v místech pokrytých signálem), ale nikdo neví jak dlouho bude Amazon ochotný tyto služby platit. Ono je to docela nákladné a dobudoucna se uvažuje o přístupu zdarma pouze na objednávací portál amazonu a na wikipedii. Takže jen kvůli internetu bych si Kindle nekupoval.
lopki Odesláno 24. listopadu 2010 Nahlásit Odesláno 24. listopadu 2010 Taky jsem jednu chvíli uvažoval o koupi Kindle. Měl jsem ale možnost vidět a ošahat si eknihy v obchodě. Protože tam byly ukázkové vzorky, tak bylo vidět jak takový stroj bude vypadat po pár měsících používání. To, že byly ošoupané a otřiskané mě ani tak nezaráželo (víme, jak se lidé chovají k věcem které jim nepatří), ale vadilo mi zobrazení epapíru. Asi jsem si ten epapír po přečtení recenzí moc idealizoval a pak jsem byl zklamaný. Ale nejvíc mi vadilo, že inkoust zanechával stopy stránek, které tam byly vykresleny delší dobu. Nepomáholo ani znovunačtení stránky, nic. Nechtěl bych, aby mi po pár měsících používání Kindle dělal toto. A řešit záruční opravu někde v USA se mi nechce. Můj osobní názor je s nákupem eknihy počkat. Cena určitě poletí dolů a kvalita se bude zlepšovat. Myšlenka eknihy se mi moc líbí.
911 Odesláno 24. listopadu 2010 Nahlásit Odesláno 24. listopadu 2010 lopki,ja myslim, ze kindle si drtiva vetsina lidi nekupuje kvuli brouzdani po netu. a co se tyka eink technologie...nevim jak kindle, ale u ostatnich znacek ani po letech pouzivani zadny problem. cena urcite poleti dolu. no to cena pocitacu taky. pak bude barevnej eink nebo levnejsi ipad aporad bude neco levnejsiho. takze cekat do nekonecna nejde. podle me cena 130 babek, za skvelou cetcku je uz hodne malo a vyplati se.
lopki Odesláno 24. listopadu 2010 Nahlásit Odesláno 24. listopadu 2010 lopki, ja myslim, ze kindle si drtiva vetsina lidi nekupuje kvuli brouzdani po netu. a co se tyka eink technologie...nevim jak kindle, ale u ostatnich znacek ani po letech pouzivani zadny problem. cena urcite poleti dolu. no to cena pocitacu taky. pak bude barevnej eink nebo levnejsi ipad aporad bude neco levnejsiho. takze cekat do nekonecna nejde. podle me cena 130 babek, za skvelou cetcku je uz hodne malo a vyplati se. Souhlasím s tebou že ta cena je super. Proto jsem se na ty čtečky byl podívat v obchodě a porovnával která se mi líbí nejvíc. A kvalita (resp. nekvalita) toho displaye mě odradila a ještě budu muset počkat, až se einkoust pořádně vychytá. Ale i tak ten Kindle měl z ostatních nejmíň špatné zobrazování. Ale to je možná dané tím, že ten model tam vystavili nedávno.
kubson Odesláno 24. listopadu 2010 Nahlásit Odesláno 24. listopadu 2010 Špatné zobrazování na kindle? Toho jsem si nevšim, ale už taky špatně vidím
dknespl Odesláno 24. listopadu 2010 Autor Nahlásit Odesláno 24. listopadu 2010 No, je teda pravda, že na Kindle blbě běžej videa, a taky není vidět jak se obraceji stránky jako že doopravdy a taky teda ty knížky v knihovně vůbec nevypadaj jako knížky v knihovně teda..Ale, že by se jako špatně zobrazovala písmenka, to jsem si nevšiml, ani že by se ten e papír ošoupával.
Pege1012 Odesláno 24. listopadu 2010 Nahlásit Odesláno 24. listopadu 2010 Sice Kindle nevlastním ale u mé Sony PRS 505 i po třech letech opravdu intenzivního čtení je display jako nový, nikde ani stopa po blednutí nebo čmouhy, tak ti nějak nevím. E- ink technologie je už na světě nějakou dobu a je vychytaná. Takže opravdu nevím....
Hasňa Odesláno 24. listopadu 2010 Nahlásit Odesláno 24. listopadu 2010 Kindle uz nas ceka doma v Cesku. Od obednani do dodani pet dnu. Uvidime. Cetl jsem hodne postrehu, ale na kvalitu zobrazovani si teda nestezoval nikdo.
yed69 Odesláno 24. listopadu 2010 Nahlásit Odesláno 24. listopadu 2010 (upraveno) Je na něj třeba svítit. Ale zvykl jsem si rychle. Párkrát jsem se dokonce přistihl při tom, že jsem chtěl rukou vzít neexistující roh papíru a obrátit stránku. Protože obraz nekmitá, nebliká, prostě se nehýbe. Upraveno 24. listopadu 2010 uživatelem yed69
Začátečníček Odesláno 24. listopadu 2010 Nahlásit Odesláno 24. listopadu 2010 Špatné zobrazování na kindle? Toho jsem si nevšim, ale už taky špatně vidím Asi myslí 'případ', kdy při posunu na spodní knihu zůstává nepatrně viditelná kontura u všech přelistovaných knih. Normálně bych si toho nikdy nevšiml, ale když přidávám knihy do kolekce tak je to patrné při pohybu na celé stránce. Ovšem po otočení na následující stránku je vše v pořádku. Asi při brouzdání internetem to může být nepříjemné, při čtení nikoliv. Na fotce to neni vidět, protože je označena první kniha. Tuším ale, že při pohybu dolu, by to asi taky bylo okem postřehnutelé. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
tyfo Odesláno 25. listopadu 2010 Nahlásit Odesláno 25. listopadu 2010 zrovna vcera jsem to mel v ruce a vsiml jsem si ze nekdy tam lehce zustanou obrysy z minule strany, mel jsem to par minut a stalo se to jednou v nejakem menu, pak jsem to chtel znovu vyvolat a nepovedlo se to. pokud to ale bude delat i pri cteni knih tak je to bida. Na druhou stranu to je opravdu jen lehoucky stin, a kolega co mu to patrilo to se svym horsim zrakem z 20cm vubec nevidel.
lopki Odesláno 25. listopadu 2010 Nahlásit Odesláno 25. listopadu 2010 V žádném případě tady nechci urážet vaše čtečky. Jsem fanda této technologie a určitě se s Kindle kniha čte líp než na mém PDA. Nejsem žádný hnidopich aby mi vadil někde v rožku nějaký náznak stínu předchozí stránky. Ještě jsem v ruce nedržel žádnou eknihu, kterou si majitel opečovává a stará se o ni. Mám zkušenosti opravdu jen z toho obchodu a tam opravdu všechny čtečky měly zobrazení hrozné. Do toho obchodu jsem šel s tím, že si tu čtečku koupím. A při prvním pohledu jsem řekl, že za toto ty peníze nedám. Pokud jste se svýma čtečkama spokojení, tak vám to přeju. Asi jsem měl smůlu na vadné kusy, ale moje zkušenost není moc pozitivní.
VS Odesláno 25. listopadu 2010 Nahlásit Odesláno 25. listopadu 2010 (upraveno) V žádném případě tady nechci urážet vaše čtečky. Jsem fanda této technologie a určitě se s Kindle kniha čte líp než na mém PDA. Nejsem žádný hnidopich aby mi vadil někde v rožku nějaký náznak stínu předchozí stránky. Ještě jsem v ruce nedržel žádnou eknihu, kterou si majitel opečovává a stará se o ni. Mám zkušenosti opravdu jen z toho obchodu a tam opravdu všechny čtečky měly zobrazení hrozné. Do toho obchodu jsem šel s tím, že si tu čtečku koupím. A při prvním pohledu jsem řekl, že za toto ty peníze nedám. Pokud jste se svýma čtečkama spokojení, tak vám to přeju. Asi jsem měl smůlu na vadné kusy, ale moje zkušenost není moc pozitivní. Když se chceš něčeho zbavit, tak to půjč. Tolik asi ke stavu volně ložených čteček k vyzkoušení pro kolemjdoucí. V obchodě, kde jsem čtečku kupoval měli nabízené typy vystavené k vyzkoušení. Byly pod plexisklem a ovládací prvky měly vyvedeny na tlačítka. Upraveno 25. listopadu 2010 uživatelem VS
lopki Odesláno 25. listopadu 2010 Nahlásit Odesláno 25. listopadu 2010 Když se chceš něčeho zbavit, tak to půjč. Tolik asi ke stavu volně ložených čteček k vyzkoušení pro kolemjdoucí. V obchodě, kde jsem čtečku kupoval měli nabízené typy vystavené k vyzkoušení. Byly pod plexisklem a ovládací prvky měly vyvedeny na tlačítka. Čtečky co jsem si s nima v obchodě hrál já byly volně ložené. A s tou tvojí první větou stoprocentně souhlasím.
filo-boxer Odesláno 1. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 1. prosince 2010 U Amazonu se pochlapili. Původně měl Kindle dorazit 20. prosince, ale dneska mi přišel mejl, že už je na cestě a v pátek můžu čekat balíček.
Traveller Odesláno 7. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 7. prosince 2010 Tak si se čtečkou (Kindle) hraji třetí den a jsem zatím celkem spokojen. Většinu českých textů zobrazuje korektně. Co mě na ní ale pořádně točí - tak to je nemožnost vytvořit nějakou adresářovou strukturu. Prostě vytvořit pár složek a tam nasypat knížky. Ono to tedy jde, ale nezobrazí se to na čtečce. Musí se vytvořit "collections" a do nich manuálně nastrkat jednotlivé knížky. Větší opruz jsem dlouho nezažil. To fakt musel vymyslet nějaký k o k o t. Takže kdo si myslí, že si do Kindlu nasype z PC stovky knížek, tak má smůlu - tedy pokud nechce strávit půlku života jejich dalším řazením. Pro pár knížek je to v pohodě. Jinak jsem taky nezaznamenal nějaké problémy se zobrazovíním, displej je výborně čitelný, rozhodně na něm nezůstávají nějaké zbytky minulé stránky. Celkově tedy spokojenost až na tu manipulaci a řazení jednotlivých knížek. Pokud má na to někdo nějaký trik, rád si nechám poradit.
KFL Odesláno 7. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 7. prosince 2010 Musí se vytvořit "collections" a do nich manuálně nastrkat jednotlivé knížky. Větší opruz jsem dlouho nezažil. To fakt musel vymyslet nějaký k o k o t. Takže kdo si myslí, že si do Kindlu nasype z PC stovky knížek, tak má smůlu - tedy pokud nechce strávit půlku života jejich dalším řazením.Jojo, tohle je jediná drobná nevýhoda. Mám teď v Kindlu 390 knih řazených podle autora a občas doskákat na tu jednu rozečtenou je fakt vopruz. Na druhou stranu jsou ty kolekce logickou náhražkou za adresář, jen je s nima trochu práce .
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se