financ Odesláno 17. září 2025 Nahlásit Odesláno 17. září 2025 před 7 hodinami, Jarett napsal: Za mě se povedly, navíc je konec s třenicí o bochánkové logo, takže historický kontext tam je. A materiál nebude problém, nemyslím, že by to při normálním používání bylo nějak zásadně ke škodě. Vzpomínám, jak jsme před lety měli limitku s @financ, která se jim podobá nejvíc ... třeba dojde na to, že by podobně, se stejným kalibrem, šla udělat nějaká individuální limitka pro členy fóra z normální 316L. Ke svým kulatinám jsem z prototypových dílů z bochankovy limitky nechal udělat ještě jedny Orliky, s plastovým sklíčkem a incablokem. Víc už se přiblížit originálu asi nejde. Mne se tyhle novy líbí, nemít svoje, šel bych do nich. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 2
Fade Odesláno 17. září 2025 Nahlásit Odesláno 17. září 2025 Před hodinou, miguel napsal: Netrpezlivo cakam na vyjadrenie kolegu Fadea. @Fade no tak Za mě cajk. Jsou asi nejblíž původním, ale jen špatnou ocelí spojenou s extra moderní luminiscencí dokonce i na korunce a lunetě, takže je to mišmaš moderna a staroby. Nechápu tu ocel, nechápu zase potřebu limitky, nechápu ani cenu za hodinky se strojkem s parametry z doby normalizace. Ale krásné jsou a pro lidi co mají nějaké nutkání podpořit firmu z hlediska patriotismu je to asi cajk. Ani nemluvím o vlastníkovi co dělá hodinky v Číně. Nicméně kdyby stály 70 tisíc a byly z 316 nerez oceli, stalo by to za úvahu. Dle mého stačí počkat až vydají stejné v oceli, někdo si je koupí, zahučí na tom 60 % z původní ceny a já po nich skočím Znovu ale zmíním, že jsou moc hezké. Taky ale zmíním, že ve stejné hladině koupíme lehce nošené Moony s METAS co-axial strojkem 3
miguel Odesláno 18. září 2025 Nahlásit Odesláno 18. září 2025 Priznam sa, ze aj mne pri pohlade na cenu prisli na mysel pre-owned Moony. Zvlastne, ako casto ich miestni clenovia pouzivaju ako "benchmark" ceny.
Čibi Odesláno 18. září 2025 Nahlásit Odesláno 18. září 2025 před 9 hodinami, Fade napsal: Za mě cajk. Jsou asi nejblíž původním, ale jen špatnou ocelí spojenou s extra moderní luminiscencí dokonce i na korunce a lunetě, takže je to mišmaš moderna a staroby. Nechápu tu ocel, nechápu zase potřebu limitky, nechápu ani cenu za hodinky se strojkem s parametry z doby normalizace. Ale krásné jsou a pro lidi co mají nějaké nutkání podpořit firmu z hlediska patriotismu je to asi cajk. Ani nemluvím o vlastníkovi co dělá hodinky v Číně. Nicméně kdyby stály 70 tisíc a byly z 316 nerez oceli, stalo by to za úvahu. Dle mého stačí počkat až vydají stejné v oceli, někdo si je koupí, zahučí na tom 60 % z původní ceny a já po nich skočím Znovu ale zmíním, že jsou moc hezké. Taky ale zmíním, že ve stejné hladině koupíme lehce nošené Moony s METAS co-axial strojkem Tak bál jsem se to napsat první. Souhlasím se vším, co zde bylo řečeno, ale za tu cenu bych raději koukal po Seamasterech reedici 1957.
ragu Odesláno 18. září 2025 Nahlásit Odesláno 18. září 2025 Taková esence Eltonu - drahá sázka na nostalgii 3 1
Josef01 Odesláno 18. září 2025 Nahlásit Odesláno 18. září 2025 Cena vysoká, ale chápu, někde musí vzít 5 mega měsíčně, ovšem 38 mm se širokou lunetou není nic pro mě.
radek77cz Odesláno 19. září 2025 Nahlásit Odesláno 19. září 2025 V 17. 9. 2025 v 12:30, baza napsal: Není těch 60 kusů málo? Já osobně bych udělal 300 ks LE, stejný počet, který byl původních Orlíků v 1965 vyroben. Já sám mám jedny objednané a to ještě před prodejem Eltonu. Mělo jít o trochu jiné zpracování. 60 ks v oceli a 60 ks v titanu. Chtěl jsem objednávku zrušit, ale nakonec musím přiznat, že tyto “nové” se mi libi daleko víc. Byť nejsem alergik , tak zřejmě stejně skončí někde v trezoru nebo ve vitríně. Ještě taková zajímavost, Elton vydal limitovanou edici 300 ks nástěnných hodin Orlíků. https://www.prim.cz/novinka-den-otevrenych-dveri-prim-2025 Cena je 3.290 Kč. 1
Josef01 Odesláno 20. září 2025 Nahlásit Odesláno 20. září 2025 před 21 hodinami, radek77cz napsal: https://www.prim.cz/novinka-den-otevrenych-dveri-prim-2025 Cena je 3.290 Kč. Vyprodáno.
tomina666 Odesláno 21. září 2025 Nahlásit Odesláno 21. září 2025 Hele.. kdybych ty peníze teď měl, beru je hned, číslo 40 k mým 40 narozeninám příští rok. Ale bohužel.. možná budu litovat, možná ne. Měl jsem možnost zkusit prototyp, probrat detaily… A Orlíky celkově mě prostě dokážou chytit za srdce. I když z nějakého logického hlediska nemusí dávat lidem vůbec smysl, mají své charisma. A můžeme spekulovat, dělat svět černobílým, ale pro mně osobně jsou boží! Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 2 1
M-72 Odesláno 21. září 2025 Nahlásit Odesláno 21. září 2025 Myslím, že jsou vyprodané. A já se ani nedivím
Jehlan Odesláno 21. září 2025 Nahlásit Odesláno 21. září 2025 Materiál pouzdra : nerezové ocel DIN 1.4305
radek77cz Odesláno 21. září 2025 Nahlásit Odesláno 21. září 2025 V 20. 9. 2025 v 18:10, Josef01 napsal: Vyprodáno. To bude Spartak, ten je vyprodaný, ale co vím, tak Orlík je pořád k mání…
tomina666 Odesláno 21. září 2025 Nahlásit Odesláno 21. září 2025 před 2 hodinami, M-72 napsal: Myslím, že jsou vyprodané. A já se ani nedivím Myslím, že ještě zatím nejsou. Číslo 40 bylo ještě do víkendu volné. Pak jsem (bohužel) musel odmítnout. A mám pocit, že tam ještě něco volného bude, ale dlouho ne. 1
stenly Odesláno 22. září 2025 Nahlásit Odesláno 22. září 2025 Líbí se mi, že hodinky se snaží být podobně nebezpečné jako ty původní z roku 65. Škoda že se nesehnala radioaktivní barva. Pokud by Elton/Prim chtěl, mohu poskytnout velké množství původních ciferníků z ruských Poběda vítěztví:) stejná barva tenkrát evakuovala půlku Práglu. Můžou si naškrábat co bude libo. Nanášet to bude Dušan a udělá se z toho novodobý příběh radium boys. Tim se Prim proslaví a prorazí i na západní trh. Toto bude stát v záručáku, pokud se vynechá rádium. UPOZORNĚNÍ: Pouzdro hodinek je vyrobeno z oceli EN 1.4305 (AISI 303), tedy stejné slitiny, která byla použita u původních vojenských Orlíků z roku 1965. Tato ocel má však odlišné vlastnosti než dnes běžně používaná 316L – zejména nižší odolnost vůči korozi a vyšší uvolňování niklu. Uživatelům s citlivostí na nikl proto doporučujeme opatrnost při nošení.
Josef01 Odesláno 22. září 2025 Nahlásit Odesláno 22. září 2025 V 20. 9. 2025 v 18:10, Josef01 napsal: Vyprodáno. Omlouvám se za omyl, vyprodané nejsou, zaměnil jsem to za jiný model hodin.
Jan_Jan_2006 Odesláno 22. října 2025 Nahlásit Odesláno 22. října 2025 Pořád po nich pokukuji.... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 1
Chosef76 Odesláno 21. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2025 Pročetl jsem toto vlákno a dost jsem se pobavil. Nebudou nositelné, jen do trezoru... Eltonu jsem vždycky fandil a i přes všemožné peripetie mám jejich hodinky rád. Jsme fórum nadšenců a tak prostě někdy koupíme hodinky rozumem třeba jako investici a někdy srdcem. Orlíky jsem vždycky chtěl a tak už je mám...a jsou krásný, jak ty původní. Budu je hrdě nosit. Už domlouvám se Zrnem kombo řemínku a opasku. Malá upoutávka. Žena mi je hned zabavila, zabalila a tak víc fotografií až pod stromečkem.Všem krásné Vánoce. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 7 3
patprom Odesláno 21. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2025 Pročetl jsem toto vlákno a dost jsem se pobavil. Nebudou nositelné, jen do trezoru... Eltonu jsem vždycky fandil a i přes všemožné peripetie mám jejich hodinky rád. Jsme fórum nadšenců a tak prostě někdy koupíme hodinky rozumem třeba jako investici a někdy srdcem. Orlíky jsem vždycky chtěl a tak už je mám...a jsou krásný, jak ty původní. Budu je hrdě nosit. Už domlouvám se Zrnem kombo řemínku a opasku. Malá upoutávka. Žena mi je hned zabavila, zabalila a tak víc fotografií až pod stromečkem.Všem krásné Vánoce. [emoji41][emoji319][emoji1659] Správně! Člověk si musí dělat radost a nedbat na řeči ostatních [emoji106] 5
Honza.manta Odesláno 21. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2025 Jojo, svatá pravda. Gratuluji. A té ženy si važ. 1 1
cigi Odesláno 4. ledna Nahlásit Odesláno 4. ledna Tak asi šlo o to, využít staronového loga a přiblížit se co nejvíce původnímu modelu. To se povedlo, takže za mě asi OK. Příští šedesátá devátá limitka orlík by mohla mít i to původní plastové silně vypouklé sklíčko, když už ani tahle není z moderního nerezu. Jinak souhlasím, trochu nuda, ale když to prodají, tak to dělat musí.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se