martar Odesláno 27. června 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. června 2020 (upraveno) Tak to po dlouhé a slavné éře zabalil Olympus, pokud jde o foťáky. Celou fotografickou divizi (která byla díky obecnému poklesu zàjmu o foťáky kvůli smartfounům ve ztràtě) prodal jakési společnost JIP.... Příznačné jměno, tak uvidíme, zda se povede pacienta rozchodit. Celý život fotím na SLR a DSLR Nikony, ale zkoušel jsrm pochopitelně kdeco a Olympus jsem respektoval. Jeho skla, jeho lehká těla, plátýnkové závěrky, jeho snahy o zkvalitnění optické kvality v éře kinofilmových kompaktů... prostě byl svůj a byl dobrej. Njn, život je neustálá změna. Nejhorší je, že už taky asi dva roky fotím hlavně mobilem a zrcadlovky vytahuju jen na placený akce. Upraveno 27. června 2020 uživatelem martar Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 27. června 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. června 2020 Jojo, taky jsem to dneska četl. I když už dlouho fotím na Nikon, Olympus byl v roce 2002 můj první digitální foťák.Odesláno z mého SHT-W09 pomocí Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prochy68 Odesláno 27. června 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. června 2020 Od olympusu mám c-750, což byl snad jeden z prvních ultrazoomu na světě a fotí do dnes (teda doufám, už jsem ho dlouho nevytahl)Odesláno z mého Lenovo TB3-850F pomocí Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martar Odesláno 27. června 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. června 2020 Prostě to byl pojem, který leta k fotografické technice patřil. Jsem zvědav, jak se podobnou situací vypořádají další tradiční výrobci. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Geodet Odesláno 27. června 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. června 2020 Mám Olympus C-360 už 15 let a pořád dobře fotí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 27. června 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. června 2020 No, ten můj Olympus byl C-300 ZOOM. Asi by taky fotil dodnes, kdyby mi ho neukradli. Tak jsem si v roce 2004 koupil C-5000Z a ten dodnes používá můj švagr. Byly to držáky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 28. června 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. června 2020 (upraveno) Pánové, nechci Vám kazit vzpomínky na mládí (před 21 lety to byl taky můj první digitál), ale že půjde Olympus do kopru snad bylo zřejmé už od provalení skandálu s miliardovýma desátkama Jakuze - spíš je div že to udrželi tak dlouho... Stačilo aby se pak běžný Japonec/Umeričan (na pár tuzemských nostalgiků co berou korupci za standard s prominutím sere pes) před regálem zamyslel do čí kasičky nákupem nového foťáku/skla/kamery vlastně přispíval - a je jasné proč se Olympus mezi tradiční high-end Canon+Nikon už nikdy nedostal. Generickou střední třídu a bezzrcadlovky už dávno válcuje Sony+Panasonic, zatímco ostatní paběrkují a v horším případě jen nechápavě zírají, co dnes lidi při troše štěstí vyblejsknou i pitomým mobilem ...třeba proto že už nemusí počítat políčka (jedno jestli kvůli cívce kinofilmu nebo tragické baterce) a po prvním zmoknutí/cákanci/pádu jim ten drahocenej optomechatronickej zázrak nechcípne. Upraveno 28. června 2020 uživatelem Radek124 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martar Odesláno 28. června 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. června 2020 Ale jo, máš recht. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kapo Odesláno 29. června 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. června 2020 Dcera měla Oly 750, ta bohužel skončila, když jí po čase odešla paměťovka a další jsem už nesehnal. Oly podporoval karty do max 512Mb, a tak malá už nebyl k mání. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AdaMoss Odesláno 30. června 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. června 2020 Jen si vzpoměnte na Kodak Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
feltharg Odesláno 10. srpna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. srpna 2020 kodak is not dead! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
spacek5 Odesláno 7. listopadu 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. listopadu 2020 Není, není ... Doteď kupuju jejich kinofilmy Portra 400 (barevný) a T-Max 100 (čb). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sukhoi Odesláno 20. listopadu 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. listopadu 2020 V 27. 6. 2020 v 9:51, martar napsal: Tak to po dlouhé a slavné éře zabalil Olympus, pokud jde o foťáky. Celou fotografickou divizi (která byla díky obecnému poklesu zàjmu o foťáky kvůli smartfounům ve ztràtě) prodal jakési společnost JIP.... Příznačné jměno, tak uvidíme, zda se povede pacienta rozchodit. Celý život fotím na SLR a DSLR Nikony, ale zkoušel jsrm pochopitelně kdeco a Olympus jsem respektoval. Jeho skla, jeho lehká těla, plátýnkové závěrky, jeho snahy o zkvalitnění optické kvality v éře kinofilmových kompaktů... prostě byl svůj a byl dobrej. Njn, život je neustálá změna. Nejhorší je, že už taky asi dva roky fotím hlavně mobilem a zrcadlovky vytahuju jen na placený akce. Nechápu to jejích tvrzení že za to mohou mobily. Každopádně škoda, dobra technika...byla Také jsem Nikonista a ted na zkoušku jsem si dal Fuji X-T4 a poprvé mám tu čest s bez-zrcadlovky...nechápu že firma typu Olympus která měla tak našlápnuto, se zastavila. Řekl bych že měli k filozofii bez-zrcadlovek blíž než Nikon... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dagoberd Odesláno 21. listopadu 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. listopadu 2020 (upraveno) Měl bych dost neomalený dotaz..Dá se něco vytknout Sony RX 100 Mark2, na takové to domácí focení harantů, psa, motokrosu a hodinek? Budu rád pokud napíšete, že je to pitomost a mám dál fotit mobilem. Upraveno 21. listopadu 2020 uživatelem Dagoberd Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AdaMoss Odesláno 25. listopadu 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. listopadu 2020 Je to pitomost a foť dál mobilem :-). Ne teď vážně...kompakt v týhle cenový relaci na tom bude s kvalitou výstupu srovnatelně jako lepší mobil. Znatelnější rozdíl je až u znatelně dražších aparátů. Můj názor. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sashator Odesláno 25. listopadu 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. listopadu 2020 RX100 už na tom bude líp než mobil, minimálně výsledky budou mnohem přirozenější. Sám ji mám, ale přiznám se, že hodinky jsem se s ní nikdy fotit nenaučil, prostě stařičkou zrcadlovku od Canonu (a tím stařičkou myslím 14 let) s makro sklem prostě nenahradíš. Zásadní je, jak moc s foťákem umíš nebo jestli máš aspoň nějakej základ. Protože pokud ne, tak se na to vykašli, jak píše kolega. Hlavní výhodou oproti mobilu je možnost nastavení a hraní si s tím. Určitě je i důležitý, co vlastně očekáváš od výsledku. Takže pokud ti jde jen o to mít dalších tisíce fotek na disku a nemáš nějaký větší "umělecký" cíle, tak na to kašli Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AdaMoss Odesláno 25. listopadu 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. listopadu 2020 Jo souhlas, trošku jsem to bagatelizoval. Sám jsem zastánce DSLR....moderní bezzrdcadlový trendy moc nestíhám sledovat. Ideální kombinace je podle mě slušně fotící mobil + DSLR. Kompakt v cenový hladině 10k CZK je myslím příliš komrpomisní řešení. Srovnávám to s iPhonem....což zdaleka není nejlépe fotící mobil na trhu. Na co nestačí telefon, beru 5D :-). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sashator Odesláno 25. listopadu 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. listopadu 2020 A když už jsme u těch DSLR, tak si taky trošku přihřeju polívčičku. Už poněkolikátý mě chytla myšlenky novýho těla, přeci jenom 400D už spoustu věcí opravdu nedává. Ale vůbec to nesleduju a tak moc netušim do čeho jít. Vzhledem k tomu, kolik do toho chci investovat (tak 15k), bych šel do bazarovek. Takže otázka zní- fullframe (starší 6D) nebo něco novějšího(80D nebo něco dalšího)? Primárně to bude opět na focení hodinek (třeba i nějaký to video) a občas nějaká rodina, možná nějakej ten výlet do zahraničí. Značka je pevně daná vzhledem ke sklům. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McStinger Odesláno 25. listopadu 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. listopadu 2020 Ja som po dlhých rokoch s 30D riešil niečo podobné, nakoniec som zobral 80D a nesťažujem sa. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ewolucionar Odesláno 25. listopadu 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. listopadu 2020 (upraveno) Dilemu som tiez riesil,vybral som bezrkadlo fullframe S6 a som milerad... Upraveno 25. listopadu 2020 uživatelem ewolucionar Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se