elloco Odesláno 24. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. října 2021 Protože na to není kolonka, dávám to sem. Po instalaci TČ mi klesla spotřeba z 36 MW na 18 MW. Solár mi zatím moc smysl nedává, za to přemýšlím už dlouho o větrníku. Konečně jsem našel meteostanici, která ukládá údaje o větru každou minutu a nezruinuje mě. Takže budu rok monitorovat a pak uvidím. Máte někdo zkušenosti s provozem? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wawrik Odesláno 24. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. října 2021 Před hodinou, elloco napsal: Konečně jsem našel meteostanici, která ukládá údaje o větru každou minutu a nezruinuje mě. Akú? Sorry za offtopic. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
elloco Odesláno 24. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. října 2021 před 2 hodinami, wawrik napsal: Akú? Sorry za offtopic. https://www.meteoshop.cz/produkt/poloprofesionalni-meteostanice-wh-1080/1899/?ads_DSA&gclid=Cj0KCQjwiNSLBhCPARIsAKNS4_dB36hQafuBV7r1F12eGM-2mU26ZxWsYNJ6_yXjjZwpgFCzCVACzC0aArOrEALw_wcB Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
davyt Odesláno 25. listopadu 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. listopadu 2021 Zvažuji nechat dát na RD s jednoplášťovou rovnou střechou fotovoltaiku. Skladba střechy: dřevěný záklop, samolepící asfaltový pás, polystyren, geotextilie a fólie alkorplan. Nemám obavu, že by to střecha neunesla, ale trochu váhám kvůli případnému požáru panelů - pak by střecha z výše uvedených materiálů "hučela" během chvilky. Neřešili jste to někdo? Díky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jrov Odesláno 25. listopadu 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. listopadu 2021 Ten graf vyrobené energie v průběhu roku je neúprosný a můžou Vám to malovat na růžovo jak chtějí :-). Co tak pár mining-rigu s vodním chlazením , veškerou vyrobenou energii protěžit a odebrané teplo skrze vodní chlazení předat do bazénu, vířivky, akumulačky . do toho trefit peak a dobře prodat … Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bedan Odesláno 18. prosince 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. prosince 2021 Dobrý den pánové, začal jsem se trochu zajímat o FVE plus akumulace na dům. Úplně neřeším návratnost, ale spíše optimální konfiguraci s ohledem na minimalizaci nákupu ze sítě a především na cca jednodenní autonomii provozu domu v případě výpadku sítě a nabídka od S-power mne slušně řečeno zklamala. Měnič nějaký čínský GoodWe (nechci napsat přímo krám), evidentně poddímenzovaný výkonově na méně než polovinu, pouze 8 kw, se zárukou pouhých 5 let, a hlavně vůbec nesplňující můj požadavek na krátkodobý autonomní provoz, úložiště s ohledem na výkon panelů a požadavek udržet v chodu domácnost, tedy ne jenom čerpadla a zabezpečovačku, ale taky třeba varnou desku, mikrovlnku, nebo kávovar a dovolit i třeba umytí nádobí, cca o dvě třetiny menší, než by bylo optimální, navíc konfigurované tak, že by při výpadku sítě, s ohledem na vybíjecí proud, vůbec nebylo možné provozovat výkonnější spotřebiče (varná deska). To na to prostě se... a jediným kritériem je oškubat zákazníka? Nebo si snad myslí, že když chci vyhodit (investovat do FVE) přes půl mega (po odečtení dotace), tak jsem úplně blbý? Máte kontakt na někoho, kdo to dělá trochu solidně a nad požadavky zákazníka se alespoň zamyslí? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jero Odesláno 18. prosince 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. prosince 2021 bedan: nechal sem si dělat návrh realizace a cenovou nabídku od Spower, Solidsun, Innogy a pár dalších. Více méně je to jak přes kopírák a můžeš si maximálně vybrat na čem tě oškubou. Jestli to budou panely, baterky, cena za instalaci...nakonec jsem se rozhodl neřešit, případně časem svépomocí, při dnešním nárůstu cen se mi to jeví jako blbost. Řešení Off-grid nepodporují ani jeden z dodavatelů, nebo podmíněně něčemu. Případně bez nároku na dotaci s tím, že v zimním období to stejně nebude fungovat. Požadavky mimo nabídku nereflektují, jedou si svoje a pokud chceš jinak, odpadá zájem se bavit. Formy financování zaplatit komplet předem a čekat 3 měsíce na realizaci, následně půl roku na dotaci mě jako živnostníka nechávaly stát s otevřenou hubou. Pokud někoho normálního objevíš, budu rád za kontakt. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kotlick Odesláno 22. února 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. února 2022 Zdravím pánové, Máte někdo zkušenost, nebo máte na domě FVE jen pro ohřev vody? Tzv. z FV panelu přímo do ohřevné spirály v bojleru. Jedná se mi o fotovoltaiku, ne o termické řešení. Mám tepelné čerpadlo s integrovaným bojlerem, ale chtěl bych ještě jeden bojler cca 100 litrů, který by nahřívala FVE a takto předehřátá voda by šla do bojleru v TČ. Slibuji si od toho minimální provoz TČ v létě. Našel jsem systémy KERBEROS nebo LOGITEX. Zatím jsem to nijak víc neřešil, dodělávám barák, ale v létě by na to mohl být čas. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
klobadysek Odesláno 22. února 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. února 2022 Ahoj Kotlicku Jako úložiště energie používám 600 l nádrž nahřívanou spirálou z FVE 4 KWp. Funguje to již přes 8 let fajně. V létě i při použití klimatizace pro celý dům, pumpy u bazénu atd. mám stejně přebytky cca 1 MWh za rok. V zimě to dokáže nahřát za slunečný den tu nádrž také, bez ohledu na venkovní teploty - důležité je mýt panely bez sněhu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ax38 Odesláno 22. února 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. února 2022 Ahoj, mám FVE od fy Rauchenberg a můžu je maximálně doporučit. Bezproblémové vyřízení všech formalit, úprava technologie na míru podle toho co jsem chtěl a hlavně ochota cokoliv řešit i po zaplacení faktur. Měli by dělat na celé ČR. https://www.rauchenberg.cz/ Jan Šrytr 776651devetosmdva Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vladino125 Odesláno 24. března 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. března 2022 Koelgovia mate niekto fotovoltaiku od ZSE (na SK) ? Celkom nad ich riesenim rozmyslam (10kWp). Dik za akukolvek radu/info. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
obchodnik-o3 Odesláno 25. března 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. března 2022 tak toto ma tiez zaujima, spravili mi nejaku ponuku... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Muffik Odesláno 31. května 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. května 2022 (upraveno) Sháním solární firmu pro kompletní dodávku FVE pro rodinný dům v Jižních Čechách s osobní zkušeností/referencí. (něco jako ax38 nahoře). Díky. Upraveno 31. května 2022 uživatelem Muffik Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Michal400 Odesláno 8. června 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. června 2022 V 31. 5. 2022 v 22:22, Muffik napsal: Sháním solární firmu pro kompletní dodávku FVE pro rodinný dům v Jižních Čechách s osobní zkušeností/referencí. (něco jako ax38 nahoře). Díky. Taky bych se přidal, kdyby měl někdo nějakou zkušenost s místní firmou. Díky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivan Lelák Odesláno 20. ledna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. ledna 2023 V 22. 2. 2022 v 20:03, ax38 napsal: Ahoj, mám FVE od fy Rauchenberg a můžu je maximálně doporučit. Bezproblémové vyřízení všech formalit, úprava technologie na míru podle toho co jsem chtěl a hlavně ochota cokoliv řešit i po zaplacení faktur. Měli by dělat na celé ČR. https://www.rauchenberg.cz/ Jan Šrytr 776651devetosmdva Poslal jsem jim nezávaznou poptávku. Mohu se zeptat na zkušenosti, co zařízení obsahuje, jaký má výkon, jak to celé funguje, jestli byla i dotace atd.? Mám jen malý RD a rád bych zjistil, jestli je pro mne FVE vůbec rentabilní, vzhledem k nákladům na pořízení, budoucí údržbu a životnost.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DavidLC Odesláno 5. února 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. února 2023 Konečně připojeno, dneska svítí Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
p3k Odesláno 5. února 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. února 2023 Jedna baterka 52, druhá 72%, za mě dobrý Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wawrik Odesláno 5. února 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. února 2023 před 1 hodinou, DavidLC napsal: Konečně připojeno, dneska svítí V tej schéme mi chýba vetva s nabíjaním PHEV Priusu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DavidLC Odesláno 5. února 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. února 2023 před 1 hodinou, p3k napsal: Jedna baterka 52, druhá 72%, za mě dobrý 52 jo druhou nemám Před hodinou, wawrik napsal: V tej schéme mi chýba vetva s nabíjaním PHEV Priusu No vrtá mi to Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
p3k Odesláno 5. února 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. února 2023 před 6 minutami, DavidLC napsal: 52 jo druhou nemám Jsem na tom podobně, čekám jenom na ČEZ, takže zatím žádné velké přetoky. Autonabíječka je při souběžné instalaci s FVE -50% tak jsem ji dal, až někdo přijede třeba s Priusem Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se