Přejít na obsah

Zimní sezóna a lyžařská výbava

Návštěvník Snow

Doporučené příspěvky

Hmmm, my bydleli v Kraschachu (asi 10 minut autem od parkoviště v Tropolachu), jídlo jsme měli s sebou, případně jsme dokupovali čerstvé pečivo právě v Tropolachu. Ale to bys měl kus cesty. Tam, co budeš, jsem akorát projížděl na prknech při zkoumání terénu 😎. V Nassfeldu umí pěkně foukat, tak si vem i běžky, kdyby byly zavřené lanovky. Nahoře na italské straně je hezký běžecký areálek, taky nás to potkalo... 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj,

plácám se ve výběru novejch lyží tak prosím o radu 🙂

Sháním univerzálky (allmountain), úroven slušná při dobrejch podmínkách 🙂 Jakmile je rozbitá sjezdovka nebo led tak sem opatnej, přeci jen jsem se učil lyžovat v 32(ted je mi 39) 

Za sezónu cca 10 dní, v ČR i Alpy.

Aktuálně jsem se dostal k modelu  od Head.

https://www.headsportshop.cz/eshop/p/lyze-head-supershape-e-rally-sw-vazani-prd-12-gw-do-120-kg-2024-2025-5816-5816/

Je k tomu nějaká rozumná alternativa nebo to má přestat řešit vzít tyhle?

Jo a mám 186 cm, metrák a jezdim radši střední až delší oblouk když to jde.

Díky moc!

Odkaz ke komentáři

před 2 hodinami, Klabrdon napsal:

Ahoj,

plácám se ve výběru novejch lyží tak prosím o radu 🙂

Sháním univerzálky (allmountain), úroven slušná při dobrejch podmínkách 🙂 Jakmile je rozbitá sjezdovka nebo led tak sem opatnej, přeci jen jsem se učil lyžovat v 32(ted je mi 39) 

Za sezónu cca 10 dní, v ČR i Alpy.

Aktuálně jsem se dostal k modelu  od Head.

https://www.headsportshop.cz/eshop/p/lyze-head-supershape-e-rally-sw-vazani-prd-12-gw-do-120-kg-2024-2025-5816-5816/

Je k tomu nějaká rozumná alternativa nebo to má přestat řešit vzít tyhle?

Jo a mám 186 cm, metrák a jezdim radši střední až delší oblouk když to jde.

Díky moc!

Na e-Rally (177cm) jezdí manželka, já mám 184cm e-Titan. Ty rallíčka jsou trochu měkčí a univerzálnější, Titany už potřebují vyšší tělesnou hmotnost a víc síly - a mají pověst lyže, kterou buď necháš jet tak, jak ona chce - anebo se s ní budeš zbytečně prát. Ale ono je to vždycky o síle a technice, tu lyži nakonec vždycky donutíš udělat to, co chceš, ale otázkou je, proč a za jakou cenu? 

Ale s tvejma proporcema zkus i ty e-Titany, ve Špindlu jsou k vyzkoušení nahoře na Pláních v testovacím centru head sport shopu. 

Upraveno uživatelem Corvus corone corone
Odkaz ke komentáři

před 5 hodinami, vzduch napsal:

Dnes jsem zakopl o tohle. Pozůstatek umělého lyžařského svahu ve Zlíně. Taky někdo pamatujete zaprasené lyže, boty? To ještě nebyl umělý sníh.

PXL_20241214_101448471.jpg

No jasně. Starý orvaný džíny, vycpanej zadek 😸, starý rukavice... Všecko špinavý od oleje 😸... Byla i v Písku a v Praze na Proseku, jezdilo se na starých práskačkách... Jó, to byly doby... 

Odkaz ke komentáři

Je to marný, pokud to tak půjde dál, mé milované lyže můžu za pár let zahodit, loni jsme otvírali sezónu na Martinkách 9.12. letos to bude možná na Vánoce (zatím to moc nevypadá). 

Pokud to tak půjde dál, v ČSR zůstane funkčních jen pár těch největších středisk. ☹️

Odkaz ke komentáři

před 3 hodinami, guzmic napsal:

Je to marný, pokud to tak půjde dál, mé milované lyže můžu za pár let zahodit, loni jsme otvírali sezónu na Martinkách 9.12. letos to bude možná na Vánoce (zatím to moc nevypadá). 

Pokud to tak půjde dál, v ČSR zůstane funkčních jen pár těch největších středisk. ☹️

Právě jsem přišel ze sklepa, kde jsem připravil lyže, kluk dostane zase větší lyžáky od Ježíška takže jsem všechno pěkně nastavil a normálně z toho dostal depresi ... Příští rok donese Ježíšek asi kajak 🙄

Odkaz ke komentáři

Tak ale loni byla extrémní zima začátkem prosince a pak to stejné slezlo a nic moc se nekonalo. Loni ten brzký sníh byla anomálie, letos jsme se vrátili do standardních kolejí. Ale z celkového pohledu by to snad podle předpovědi měla být nejsilnější zima za poslední roky, tak to snad ještě přijde. 

Odkaz ke komentáři

před 4 minutami, Maro napsal:

Tak ale loni byla extrémní zima začátkem prosince a pak to stejné slezlo a nic moc se nekonalo. Loni ten brzký sníh byla anomálie, letos jsme se vrátili do standardních kolejí. Ale z celkového pohledu by to snad podle předpovědi měla být nejsilnější zima za poslední roky, tak to snad ještě přijde. 

Leden budou praskat sjezdovky ve švech, únor začne jít sníh do kopru a březen bude už o ničem...jak píšu, deprese 😆 Minulý rok byla za mě zima chladnější a tady je konec února Dachstein a Pec, prostě krach 😔 

DSC_6176.JPG

DSC_6265.JPG

Odkaz ke komentáři

V 14. 12. 2024 v 22:39, Corvus corone corone napsal:

Na e-Rally (177cm) jezdí manželka, já mám 184cm e-Titan. Ty rallíčka jsou trochu měkčí a univerzálnější, Titany už potřebují vyšší tělesnou hmotnost a víc síly - a mají pověst lyže, kterou buď necháš jet tak, jak ona chce - anebo se s ní budeš zbytečně prát. Ale ono je to vždycky o síle a technice, tu lyži nakonec vždycky donutíš udělat to, co chceš, ale otázkou je, proč a za jakou cenu? 

Ale s tvejma proporcema zkus i ty e-Titany, ve Špindlu jsou k vyzkoušení nahoře na Pláních v testovacím centru head sport shopu. 

Díky moc, zatim jsem nikam jinam neposunul a Heady furt vedou. Jo jo, asi je tam fakt zajedu je zkusit, obešel jsem pár krámů , načetl hromadu věcí a mám v hlavě ještě větší bordel než na začátku :-)

Odkaz ke komentáři

Asi ti nemusím psát, že je to rychlá lyže na širší sjezdovky, kde se pokud možno nikdo nemotá... Na těch našich přeplněných nudlích mezi stromy to asi nebude to pravé ořechové. Ale samozřejmě bude záležet na tvých schopnostech a velikosti ochoty riskovat případný karambol. Já už jsem starej, nejsem žádnej závodník a musím se rok od roku víc mírnit, navíc si nemohu dovolit nějaké zranění. Asi bych si ty Titany nekoupil, kdyby nebyly za poloviční cenu a já zrovna nedostal prachy za reklamaci předchozích lyží. A zkus pouvažovat, zda si na ně nenechat dát to nové vázání řady Protector (HEAD/Tyrolia). Stojí sice ranec, ale kolena máme jen dvě... Já ho tam mám, žena taky. Na YouTube jsou videa, jak to funguje. Vlastně nevím, zda někdo další tohle řešení diagonální paty používá. 

Odkaz ke komentáři

Ahoj,

idem si pre pomoc....od Jeziska som dostal lyze + viazko Head s podlozkou a nejako tu v okoli Chopku nema nikto sablonu Head/Tyrolia na montaz podloziek. Neviete prosim poradit nejaky ski servis, ktory ma sablonu head/tyrolia #162865, idealne co najblizsie k BA. Bolo mi povedane ze na Slovensku boli tieto viazania velmi malo rozsirene a moje sance su takmer nulove.

https://sidelineswap.com/gear/skiing/training-accessories-backcountry-other/other-skiing/8558458-tyrolia-ski-binding-mounting-binding-jig-template-head-bases-plates-162865

dakujem a pekne sviatky prajem

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...