Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
  V 10. 3. 2025 v 19:15, Maro napsal:

Přišly na to, co my ostatní víme odjakživa. Že dvě prkynka jsou prostě dycky lepší, než jedno 🙂 některým to holt trvá dýl

Rozšířit  

Tak to chápu. Nadruhou stranu ale začít už ve dvaceti sportem pro starý lidi 🤷😀

Odesláno
  V 11. 3. 2025 v 6:27, nickolas napsal:

Mně se právě líbí že je to menší. Nepotřebuju nic velkého, profláklého, právě naopak. Ty snídaně, stejně ty šakaly dřív z postele nevykopu :D Cena asi ok. Díky za info.

Rozšířit  

Dcera 8let je neskutečná, lyžuje +45km večer jde do postele totálně hotová a ráno sama bez budíku 6:45-7:00 tati vstávat, jdeme na lyže. 😂

Odesláno (upraveno)

@guzmic  porovnavat Slovensko s Alpami je strasne nefer a to je Jasna moj domaci rezort. Stredisko s 50km zjazdoviek je v Rakusku tazky podpriemer a v okoli Insbrucku je jedno v kazdej dedinke a v celom Rakusku su ich desiatky. Na Slovensku a v okoli 600km ktorymkolvek smerom od Mikulasa to je extremny luxus a aj ked tam bude skipas za 100E a smazak z polotovaru za 20E tak tam proste bude vzdy plnka. Dopyt/ponuka proste nepusti.

Ja chodim do Jasnej lebo tam mam ubytko zadara, skipas zadara (mam TMR akcie), takze viem spravit 60 lyzovaciek do roka so zenou a dcerou za nula euro. Ak by som mal platit denne 150E skipasy a 150E nejake polonormalne ubytko tak by som tam v zivote nepachol.

Upraveno uživatelem zacik
grammar
Odesláno
  V 11. 3. 2025 v 7:46, zacik napsal:

@guzmic  porovnavat Slovensko s Alpami je strasne nefer a to je Jasna moj domaci rezort. Stredisko s 50km zjazdoviek je v Rakusku tazky podpriemer a v okoli Insbrucku je jedno v kazdej dedinke a v celom Rakusku su ich desiatky. Na Slovensku a v okoli 600km ktorymkolvek smerom od Mikulasa to je extremny luxus a aj ked tam bude skipas za 100E a smazak z polotovaru za 20E tak tam proste bude vzdy plnka. Dopyt/ponuka proste nepusti.

Ja chodim do Jasnej lebo tam mam ubytko zadara, skipas zadara (mam TMR akcie), takze viem spravit 60 lyzovaciek do roka so zenou a dcerou za nula euro. Ak by som mal platit denne 150E skipasy a 150E nejake polonormalne ubytko tak by som tam v zivote nepachol.

Rozšířit  

Já mám slovenské hory rád, lyžuju na Martinkách - V.Raci a letos i Roháče a vůbec si nestěžuju, není to tak dávno (měsíc a půl zpět) vzal jsem dceru v sobotu v 6:30 jsme vyrazili do Spálené v 8:30 na svahu skipasy na dva dny 150e +50e ubytování nějaké jídlo kolem a za rozumné prachy jsme měli dva dny bezva lyžování.

Jasná na jarní prázdniny už mi prostě nevychází ubytování TMR + skipasy máš tak 1000-1500e na ty 4 noci co jsem chtěl a to Rakousko mě nevyšlo o tak hroznou sumu navíc. A asi jsme měli míň lidí než v minulý týden v Jasné, kolega tam byl a říkal že bylo dost plno. 

Ale ještě se letos chystám ukončit sezónu buď ve Spálené nebo na Štrbském.

• po 2 týdnech...
Odesláno (upraveno)

Musím poděkovat ta skvělý tip @Micey Byl jsem se synem 5 dní v Itálii ve středisku dle doporučení a opravdu skvělé. Záměrně jsem hledal něco vhodného pro děti a tohle se přesně trefilo. Lidí pár, občas se stalo, že na svahu jsme byli jen my. Na lanovku jsme nečekali nikdy, vlastně jsme se u lanovky buď s nikým nepotkali, nebo tam bylo pár lidí, takže žádné prostoje. 
Jezdili jsme hlavně modré a jednu červenou s ohledem na schopnosti syna, ale zalyžuje si tam dobře každý, jsou tam varianty kudy jet a co vybrat.
Pojal jsem to tak, že s malým nechci nic řešit, takže jsme bydleli v hotelu asi 30 metrů od nástupu na kabinku. 
Takže komplet vše, tj. lyžování, ubytování super a příští rok to hodlám dát znova.
Pár foto jak to vypadalo na svahu v drtivé většině případů.

lyze1.jpg

lyze2.jpg

Upraveno uživatelem Steke_m
oprava textu
  • Dát hlas 1
Odesláno (upraveno)

@zacik 

Ahoj, jak to vidíš na Velikonoce v Jasnej, vydrží tam sníh? Přemýšlím, že by jsme tam ukončili sezonu. Jen bych byl nasraný, když by týden před vše zastavili.

Upraveno uživatelem guzmic
Odesláno (upraveno)
  V 26. 3. 2025 v 10:22, Micey napsal:

@Steke_m Supr, kdys tam byl? 

Rozšířit  

My byli čtvrtek - pondělí, takže jsme se určitě potkali. V sobotu byla dost mlha, sice jsme to zkusili, ale jelikož jsem viděl 2 metry před sebe, tak jsme pak odpoledne strávili v Bolzanu.

@Dokusan Je to Reinswald.

Upraveno uživatelem Steke_m
oprava
Odesláno (upraveno)

@guzmic  akurat som sa vratil z Chopku (lyzoval som od 8:30 do 12tej) a tu je moj osobny nazor....na Velku Noc sa bude na 99% lyzovat. Co vsetko bude jazdit tak to je fakt na vestecku gulu. Do velkej noci su este 3 tyzdne, ak pride nejake oteplenie a do toho zrazky, tak im to poriadne splachne. Naprikad tuto noc bola inverzia (dole v Bystrej mrzlo, hore na chopku nie), takze to bola tazka lyzovacka hned od rana. Nic pre male deti a manzelky :) . Bookoval by som nieco na poslednu chvilu, platit tu tie nehorazne sumy za ubytko & skipass za napicu lyzovacku fakt nechces.

P.S. tento rok sa prvykrat od roku 1984 nebude lyzovat v Lomnickom Sedle koli nedostatku prirodneho snehu, boli roky kedy to pustili koncom marca, ale tento rok na 99% nist. Umele zasnezovanie im tam zeleni nedovolia

Upraveno uživatelem zacik
grammar
Odesláno
  V 27. 3. 2025 v 12:04, zacik napsal:

@guzmic  akurat som sa vratil z Chopku (lyzoval som od 8:30 do 12tej) a tu je moj osobny nazor....na Velku Noc sa bude na 99% lyzovat. Co vsetko bude jazdit tak to je fakt na vestecku gulu. Do velkej noci su este 3 tyzdne, ak pride nejake oteplenie a do toho zrazky, tak im to poriadne splachne. Naprikad tuto noc bola inverzia (dole v Bystrej mrzlo, hore na chopku nie), takze to bola tazka lyzovacka hned od rana. Nic pre male deti a manzelky :) . Bookoval by som nieco na poslednu chvilu, platit tu tie nehorazne sumy za ubytko & skipass za napicu lyzovacku fakt nechces.

P.S. tento rok sa prvykrat od roku 1984 nebude lyzovat v Lomnickom Sedle koli nedostatku prirodneho snehu, boli roky kedy to pustili koncom marca, ale tento rok na 99% nist. Umele zasnezovanie im tam zeleni nedovolia

Rozšířit  

Asi večer něco zaplatím, ještě týden zpět toho byla hromada, teď už X hotelů má plno.

Žena jezdit nepůjde, takže jen já a dcera. 

Minulý rok jsme velikonoční lyže dali na Štrbském, Lomnice už byla vypnutá. 

Tam to bylo dobrý, jen mě s..la stará pomalá sedačka s vlastně jen dvě sjezdovky.

Letos je toho sněhu fakt málo, za patnáct let co žiju na Slovensku stoprocentně nejmíň.

V Kasne jsem dlouho nebyl, tak třeba budu mile překvapený.

Tenhle hotel náhodou nepoznáš?

Recenze vypadají velmi dobře.

Screenshot_2025-03-27-13-44-25-11_5118055fcf8c120a411183afa705a454.jpg

Odesláno

@guzmic samozrejme ze poznam, maju tam dobre pivo a velke telky na pozeranie Vlhovej :) Je to jeden z mala hotelov priamo pri zjazdovke (=ski in&ski out), ktory nepatri TMR, ci to je vyhoda alebo nevyhoda nech si vyhodnoti kazdy sam. Nikdy som tam nebyval, ale ak maju izby podobnej kvality ako restiku, tak by som sa toho nebal. Trosku skoda ze v okoli hotela je teraz uz neni ziaden sneh, ale vecer s dcerou na zjazdovke nejakeho urcite postavite ⛄⛄⛄⛄

Odesláno

Jsem aktuálně v Bad Goisern a chtěl bych místní experty poprosit o radu. Jen tak pro strýčka příhodu jsem si sebou vzal skialpy (poslední pár prkynek, co mi zbyl ve sklepě) a říkal jsem si, že bych se ve středu sklouznul. Zároveň ale musím vymyslet i odpovídající plán pro drahou polovičku s kočárkem.

Původní myšlenka byla posunout se někam na druhou stranu Dachsteinu, nechat holky projít si Schladming a sejít se na nějaké hutte s vyhledem na oběd. Zjišťuju ale, že jednotlivé jízdy tady úplně nefrčí, abych dostal princezny nahoru, čímž se otvírá pole působnosti, protože je tím pádem vlastně jedno, kam vyrazíme, sejít se budeme stejně muset vždycky dole.

A teď k mé otázce - co je prosím tady v okolí nerozumější výchozí bod, který v údolí zabaví polovičku s kočárkem, zatímco já se budu vozit (teoreticky bych si mohl i šlápnout, ale jelikož jsem sám, tak bych stejně akorát funěl nahoru po sjezdovce, takže si tentokrát milerád koupím skipas a budu se vozit), nebudou tam úplně davy (i když ve všední den a tuhle roční dobu už by to nemuselo být tak strašné) a bude tam ještě aspoň trochu sněhu. 

Asi mi z toho pořád leze ten Šlaďas, ale možná je v okolí něco lepšího/blíž a vyplatí se zaexperimentovat (a vyhnout se davům). Flachau asi ne, ale co třeba Planneralm? Díky za jakýkoliv tip

Odesláno (upraveno)
  V 31. 3. 2025 v 21:03, Maro napsal:

Jsem aktuálně v Bad Goisern a chtěl bych místní experty poprosit o radu. Jen tak pro strýčka příhodu jsem si sebou vzal skialpy (poslední pár prkynek, co mi zbyl ve sklepě) a říkal jsem si, že bych se ve středu sklouznul. Zároveň ale musím vymyslet i odpovídající plán pro drahou polovičku s kočárkem.

Původní myšlenka byla posunout se někam na druhou stranu Dachsteinu, nechat holky projít si Schladming a sejít se na nějaké hutte s vyhledem na oběd. Zjišťuju ale, že jednotlivé jízdy tady úplně nefrčí, abych dostal princezny nahoru, čímž se otvírá pole působnosti, protože je tím pádem vlastně jedno, kam vyrazíme, sejít se budeme stejně muset vždycky dole.

A teď k mé otázce - co je prosím tady v okolí nerozumější výchozí bod, který v údolí zabaví polovičku s kočárkem, zatímco já se budu vozit (teoreticky bych si mohl i šlápnout, ale jelikož jsem sám, tak bych stejně akorát funěl nahoru po sjezdovce, takže si tentokrát milerád koupím skipas a budu se vozit), nebudou tam úplně davy (i když ve všední den a tuhle roční dobu už by to nemuselo být tak strašné) a bude tam ještě aspoň trochu sněhu. 

Asi mi z toho pořád leze ten Šlaďas, ale možná je v okolí něco lepšího/blíž a vyplatí se zaexperimentovat (a vyhnout se davům). Flachau asi ne, ale co třeba Planneralm? Díky za jakýkoliv tip

Rozšířit  

Dnes jsem koukal na kamery a od 800m napadl čerstvý sníh a za mě budou bezva podmínký všude.

Mobile Ski amadé App + Friend Tracker

bezvadně funguje appka kde vidíš vše co potřebuješ.

Já se v tom hovno vyznám, ale lyžoval jsem na jarní prázdniny hauser kaibling a Planai a byl jsem překvapený, že i když sněhu něco bylo, na skialpech jsem tam šlapat snad nikoho neviděl. (myslím mimo sjezdovky)

Upraveno uživatelem guzmic
Odesláno

Jojo připadlo i tady v údolí přes noc (i kdyz pres den teda akorat soustavne pršelo a ted to taky vypadáspis na déšť) , takže sníh myslím nahoře bude (i podle webkamer). Asi teda nebudu vynalezat kolo a buchneme ten Schladming.

Odesláno
  V 27. 3. 2025 v 13:51, zacik napsal:

@guzmic samozrejme ze poznam, maju tam dobre pivo a velke telky na pozeranie Vlhovej :) Je to jeden z mala hotelov priamo pri zjazdovke (=ski in&ski out), ktory nepatri TMR, ci to je vyhoda alebo nevyhoda nech si vyhodnoti kazdy sam. Nikdy som tam nebyval, ale ak maju izby podobnej kvality ako restiku, tak by som sa toho nebal. Trosku skoda ze v okoli hotela je teraz uz neni ziaden sneh, ale vecer s dcerou na zjazdovke nejakeho urcite postavite ⛄⛄⛄⛄

Rozšířit  

@zacik

Tak nakonec jsem chtěl pár eur ušetřit a vzal jsem Ostriedok přes TMR budeme tam od pátku do pondělí, když by jsi se chystal na lyže napiš, dáme někde kafe. 

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...