Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Po prechodu na Mac mi docela chybi Total commander. Pouzivate nejakou dobrou alternativu? Zatim zkousim "low-cost" Double commander. Dokonce jsem si natahnul svuj konfiguracni soubor z win a mam svuj puvodni vzhled. Sice neni oficialni verze, ale nekdo kompiluje nightly builds pro aarch64 a jsou funkcni na M1.

https://doublecmd.sourceforge.io/site/eng/snapshots.php

nightly.jpg.601d5b58706c6b47a00ada9ee5f8a83f.jpg

doublecmd.thumb.jpg.db853343969c445f419d3b058440a961.jpg

Odesláno (upraveno)

Nedá mi to hoši 🤣

Zapnu si Total Commander a koukám:

vlevo disk C:, vpravo disk C:, říkám si: "Kurva, k čemu mi jsou dva disky 😄 ?" Tak jsem jeden zformátoval.

Upraveno uživatelem Jarett
Odesláno
Před hodinou, roura74 napsal:

Používám Commander one a spokojenost.

Diky, tohle vypada nejbliz idealu. Vyzkousim verzi zdarma.

Odesláno

Pánové, mám Iphone 11 64GB a kvůli omezené paměti asi budu muset brzo řešit nástupce. Myslel jsem, že koupím 13 Pro, které ale už není na prodej, takže jsem se dostal do vod teoreticky 13, spíše tedy asi 14 a 14 Pro. Nepotřebuji nutně to nej (14 Pro), ale zase nechci koupit o 6 tisíc levnější telefon, který je ve výsledku jen o “fous” lepší než ta 11. Jde mi hlavně o focení, jinak telefon nijak zvlášť výkonnostně neždímu. A taky si telefon nekupuju každý rok, v podstatě mě to vůbec nezajímá, jen chci ať mě to co nejmíň otravuje/omezuje. Udělá mi tu službu ta 13, nebo se na to mám vykašlat a prostě koupit 14 případně 14 Pro? Díky

Odesláno

@Steke_mFakt chceš být tak naivní abys věřil, že o rok-dva novější "matlafon v příplatkové verzi" bude skutečně  o víc než jen o ten "fous" lepší než  "stejný ale výběhový model"? Jestli jenom neumíš počítat (aby sis sesumíroval kam Ti při mačkání spouště mizí prostor v úložišti) a po novém roce nevíš co s prachama, věř že i dvanáctka s největším dostupným SSD by Ti za zlomek peněz udělala lepší službu, než 14 pro-max-ultra-kokeš pádlo. Protože i kdybys ji za týden rozkřápnul, furt bys měl s rezervou na 1-2 další - když koukám do inzerce, kolik si někteří mimoni za  svoje "budgetové" spotřebky v době povánočních výprodejů troufají říct :shit:

Odesláno

Já přešel z 11 na 14pro v podstatě jen kvůli foťáku. Skok je o parník.
Ještě teda kvůli satelitnímu SOS, ale to u nás zatím nefunguje a otázka jestli kdy fungovat bude. Always on displej nepoužívám, dynamic island je fajn a žádnej další rozdíl nepociťuju.

Odesláno

Používám od jablek v podstatě vše, ale mobil se mě moc nedotýká. Přešel jsem ze sedmičky na dvanáctku jen proto, že mě Apple poprvé trochu otrávil, jelikož abych mohl updatovat software Apple watch musel jsem mít novější telefon. Jinak k práci používám Apple watch s virtuální sim a naprosto mi to vyhovuje. Na sítích vzhledem k pokročilejšímu ročníku výroby nejsem páč nejsem rybář😁.

Odesláno

@tmx pouzivam Path Finder. Je sice placeny, ale po vyzkouseni nekolika alternativ mi prisel nej. Ale ja mam i placenou verzi total commanderu. Jak nemam dve okna vedle sebe, tak neumim fungovat se souborama…

Odesláno

Kvůli historickým záležitostem jako (s)FTP používám výše zmiňovaný Forklift - původně koupený, dnes už v dané verzi zdarma. Akorát v posledních letech rozpačitě zjišťuju nakolik je celá tahle okýnkářská posedlost šibováním souborů sem a tam k prdu, protože při rozumně nastaveném "workflow" na 99% činností stačí standardní souborové dialogy, knihovny, Finder a automaticky běžící nástroje jako TimeMachine :whistle:

Odesláno

Ahoj vespolek, už léta jsem Androiďák, ale čím dál častěji si říkám, že bych zkusil iPhone. Primárně asi proto, že mi nové verze Androidu nic nového nepřináší a doba, kdy jsem zkoušel různé FW a ladil si systém podle sebe, už je pryč.

Otázka tedy zní, kde začít, resp. co si koupit, abych měl co nejlepší Apple zážitek za co nejnižší cenu? SE asi ne kvůli malému displeji, ale jinak nevím, kam se vrtnout.

Předem děkuji za tip. 

Odesláno

@j.e.n.i.k.82 Já tohle řešil před dvěma lety. Koupil jsem SE a za půl roku ho měnil kvůli displeji za 12 pro. Pokud chceš kompaktní telefon, tak bych doporučil 13 mini, pokud normální velikost, tak 13. Stačila by podle mého i 12 (mini), ale tam je o rok míň podpory. Ale i tak bude na dlouho.

Odesláno (upraveno)

Jako konzerva a staromil (dosud fyz. klávesnice na BB, preference malých rozměrů) jsem podobné řešil loni (jen z ovoce na ovoce😉). Mám SE 2020 128 (chtěl jsem SE 2022, ale jelikož jsem mobil potřeboval hned ze dne na den a tady/myšleno v našem okresním městě/ jsem jej nesehnal, stačí mi verze bez 5G). ...a jsem spokojený parchant😎.

Upraveno uživatelem Kamil.K
Odesláno

jsem buď starej nebo neschopnej ale když píšu na mobilu, tak je to na dva kliky jedna chyba...🤨 Tak využívám diktování (i mailů). A spokojenost, jen je potřeba dát pozor na slang a spec. výrazy - to to píše kraviny.😎

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...