Jump to content

Vybiram mobil ...

Baker

Recommended Posts

Pokud nemas nejakou aplu, ktera fakt na jabku nejde, jdi do 12 nebo 13 mini a budes fakt heppy . Na japkonse zvyka dobre. Vim co rikam

Sent from my iPhone using Tapatalk

Aha ted koukam cena , tak iphone se 2020

Sent from my iPhone using Tapatalk

davyt - Xcover5 je oproti tvojmu výberu Blackview tenší a kratší. Xcover 5 je v cenovej relácii do 270EUR rozmerovo i parametrami šikovný mobil. Len nechápem, prečo nepoužili povrch z Xcover4, ten sa drží oveľa lepšie, nešmýka sa. U päťky je plasťák a šmýka sa. Ale to vyrieši obal. Plus slabšia batéria, ale ak nežhavíš filmy a hry, nečumíš stále na net, tak vydrží dva dni v pohode. Pre bežné používanie + turistické mapy - sme spokojní. Ak by si mal dotaz na Xcover5, pýtaj sa. Xcover4 je tiež šikovný mobil, velmi sme nad ním uvažovali, ale nakoniec sme šli predsa len do novšej verzie s trochu silnejšou batériou.

Prosím vás, má význam ísť v terajšej dobe do mobilu s Android 9 pie? V tomto sa nevyznám, ale dočítal som sa, že upgrade na min. Android 10 je možný. Ide o model Samsung Note 10. Láka ma to pero a hlavne prijateľná veľkosť + IP68 + už nižšia cena. Android 9 pie má byť podporovaný do polovice r.2023.

V predajni, čo som sa pýtal, samozrejme odporúčajú modely len s Android 11.

Díky.

• 3 weeks later...

Dělají se prosím ještě vůbec mobily co nemají pomalu 7" napříč a neváží skoro čtvrt kila? ;)

to byla nadsázka a povzdech po prozkoumání nabídky Samsungu, můj S9 bohužel dosluhuje a to jako že rychle . . . 

samé velké, těžké placky a to jako v kapse u kalhot nebo na kolo do kapsy dresu moc nechci

uvažuji o migraci k jiné značce po letech, nějaké tipy?

a ne, patnáct či dvacet litrů za telefon dávat nebudu ;)

Já aktuálně dva roky používám Sony Xperia XZ2 compact a děsím se toho až tohle budu muset taky řešit.

Tady nějaký článek https://www.androidauthority.com/best-small-android-phones-782746/

Ale z běžných značek tam nic pod 140mm výšky není. Pak jedině véčko, ale tam je zase cena mimo.

Každopádně dej vědět jak jsi dopadl a co jsi vybral.

před 2 hodinami, Beet napsal:

Já aktuálně dva roky používám Sony Xperia XZ2 compact a děsím se toho až tohle budu muset taky řešit.

Tady nějaký článek https://www.androidauthority.com/best-small-android-phones-782746/

Ale z běžných značek tam nic pod 140mm výšky není. Pak jedině véčko, ale tam je zase cena mimo.

Každopádně dej vědět jak jsi dopadl a co jsi vybral.

Jde jen o zvyk kluci. Já se křižoval také, protože jsem byl celý život na outdoor compactech a už rovný rok mi dělá společnost xperia 10 II a nemám s ní jedinej problém, ba naopak s klidným srdcem můžu říct že větší displej je lepší. Nijak mě ten telefon neomezuje, čouda v kopcích dostává stejného a vydrž baterie 2-3 dny na klid. Starý XZ2 compact ještě mám a už sebou beru pouze jako záložní, za mě nesmrtelný telefon.

před 4 minutami, Tom4 napsal:

Momentální nápad je Motorola Edge 20. Tenkej, 7mm, 163 gramů zní docela fajn. Ip52 by mělo stačit. Půjdu si to někam osahat :)

Nebo starší Samsung. 

Tvl, to zase bude. 

Ale výška 163? To je mazec. Tedy alespoň pro mě v současné chvíli.

@African Po pravdě si to zatím neumím představit. Na kole bych to asi v kapsičce zvládl, ale třeba při běhu asi ne.

Tohle jsem řešil nedávno a malej telefon na Androidu je problém. Neofiko Pixel a nebo Asus Zenfone8 případně Xperia 10III.

Nakonec jsem vzal na stará kolena Japko a jsem v pohodě. Jde jen o zvyk. Poptávka po menších telefonech je a Apfl je o krok dál. Cena je na každém.

před 4 minutami, Beet napsal:

Ale výška 163? To je mazec. Tedy alespoň pro mě v současné chvíli.

@African Po pravdě si to zatím neumím představit. Na kole bych to asi v kapsičce zvládl, ale třeba při běhu asi ne.

Pak musíš mít dva :D Já na běh mobil netahám a na kole mám vždycky baťužek s nezbytným vybavením. Ale jak říkám, bál jsem se a nakonec jsem se přizpůsobil. Já už dnes jedu i navigaci a mapy přes mobil, takže výhody většího displeje se také najdou...

Teoretický dotaz, uvažuju o přechodu z Androidu na Apple. 

Má někdo zkušenosti s přenosem takových aplikací, jako jsou authenticator, bankovnictví atd.? 

Hodně účtů mám spojených s dvoustupňovou verifikací a nejsem si jistý, jestli třeba typicky věci přes authenticator se přenesou, nebo to budu muset složitě nastavovat (zvlášt, když si u pár věcí napamatuji hesla).

Co jsem koukal u paní, apple to má vyřešené geniálně. Dva telefony vedle sebe a jen se přehraje komplet obsah. 

Ale předpokládám, že taková funkce mezi androidem a iOS nefunguje...?