Farookh Odesláno 23. června 2015 Nahlásit Odesláno 23. června 2015 @ Tondaa73: No to ďakujem, teraz neviem či sa mám báť alebo tešíť @Tomas_2002: Ja som impulzívny človek, keď niečo chcem, tak idem stranou všetko, aj rozum, skrátka musím to mať
siwi Odesláno 23. června 2015 Nahlásit Odesláno 23. června 2015 ...Jedného krásneho dňa som šiel otcovi pozerať darček na 50tku, a jednou z možností boli kvalitné hodinky. ...A co jsi koupil tátovi k těm narozeninám? Odesláno z mého LENOVO YOGA Tablet 2-830F pomocí Tapatalk
Farookh Odesláno 24. června 2015 Nahlásit Odesláno 24. června 2015 @ siwi: Ako správny syn som sa samozrejme potom na hodinky preňho vykašlal Ale dostal bicykel, celkom drahý, takže bol spokojný...
x591 Odesláno 25. června 2015 Nahlásit Odesláno 25. června 2015 Ahoj, další dlouhodobý čtenář, který se rozhodl registrovat. Hodinky mě fascinují snad odjakživa, ale teprve nedávno jsem se rozhodl s tím "něco udělat". Nevím kolik času jsem strávil hledáním informací, aby si koupil ty správné první automaty. Dnešní registraci je příznačná, protože jsem tak nějak náhodou dostal první automatické piloty - Laco 1925 Altenburg. Možná první krok k IWC Kdo ví...
Jenikec Odesláno 25. června 2015 Nahlásit Odesláno 25. června 2015 Pozdravujem z Bratislavy...Hm, predstavenie. Ja som asi presne ten typ človeka, ktorého chronoblázni neznášajú. Hodinky som nikdy neriešil, hoci som mal vždy nejaké na ruke. Bolo mi úplne jedno čo je to za značku či aký to má strojček. Hodinky ako hodinky. Manželka mi raz kúpila fejky Béčiek, a ja som ich nosil. Fungovali, nezastavovali sa, boli presné, proste normálne, spoľahlivé hodinky, a ja som vôbec neriešil značku alebo to že sú to fejky. Pre mňa to boli obyčajné hodinky. A z nostalgie ich ešte stále mám doma, a stále idú Jedného krásneho dňa som šiel otcovi pozerať darček na 50tku, a jednou z možností boli kvalitné hodinky. Vošiel som do Watch de Luxe v Eurovea v Bratislave, a cítil som sa ako malé decko v hračkárstve. Prvý krát som venoval značkovým hodinkám pohľad, a stál za to. Behal som od vitríny po vitrínu, od Breitlingov, cez Rolex, Omegy, Longines, Raymond Weil. Pochopil som že to čo mám ja na ruke je nevhodné a smutné, a rýchlo putovali moje fejky do vrecka. Predajcov som sa vypytoval na všetky tie základné veci, napríklad aký je to rozdiel medzi Quaartzom a automatikou...Pochytilo ma neuveriteľné nadšenie, ktoré už dospelý človek málo kedy zažije. Strávil som tam asi dve hodiny, poobzeral som si milióny modelov, ale nakoniec som odišiel. Na darček pre otca sa dávno zabudlo Sadol som na kávu, asi po pár minútach som ju exol, zaplatil a utekal naspäť. A na ruke mi skončili Raymond Weil 7730-st-20001. Pre mňa to sú úžasné hodinky, ktoré milujem. Sedia mi, stále ich občas dám dole z ruky a len tak si ich obzerám, kochám sa. A takto sa zo mňa stal blázon...teda, nový člen Chronomagu V Eurovii nemají rolexy. Odesláno z mého i6000 pomocí Tapatalk
roura74 Odesláno 28. června 2015 Nahlásit Odesláno 28. června 2015 (upraveno) Zdravím vespolek. Po několika letech bez hodinek jsem došel k závěru, že by bylo fajn si nějaké vybrat. Na hodinky, které mám už pár let v oku prozatím finančně nedosáhnu (TG Carrera RS2), tak jsem začal pátrat po univerzálních hodinkách, které by se hodily jak na sport, ke casual, smart casual a občas k obleku. Vybral jsem si několik typů a poté se začetl do tohoto obsáhlého fóra a změnil jsem pohled na věc, že prostě jedny hodinky mít nemůžu. Tím začalo vybírání páru hodinek práce-sport a řady typů se začaly rozšiřovat, hlava těžknout, uložené odkazy a obrázky hromadit. Abych to zkrátil tak tento týden jsem při cestě z Moravy na letiště navštívil Chronoshop a proběhla první akvizice, kterou jsem uspokojil touhu po něčem do práce Damasko DA34. První telefonní fotka z cesty tramvají z Chronoshopu: Hodinky mám pár dní, ale nadšení z nich pořád neutuchá, ba naopak vzrůstá. Abych je "neprasil" tak jsem si objednal Seiko Sport 5 v béžovém provedení na "lítačku" o víkendech. Tam si nejsem zcela jistý průměrem, protože mám tenčí ruku, tak v nejhorším půjdou někomu v rodině jako dárek. Spolu s nimi jsem objednal jedny dámské Seika manželce, aby bylo nějaké alibi, že se mi množí hodinky. Po té co jsem objednal Sport 5 tak jsem zde objevil SKX009 a zjistil, že se mi hodně líbí a bylo by fajn je mít. Takže třetí hodinky jsou už na cestě. Je fajn mít troje automaty, ale protože jezdím hodně po lesích na MTB a občas pinknu raketou do míčku, tak by to chtělo ještě něco s quartzem. Tady pořád ještě váhám, jestli koupit něco na rozbití nebo připlatit a mít radost z dalších hodinek na které se budu rád dívat. Mám dva favority v nejužším výběru a to Tissot PRC 200 a Certina Podium DS2 oboje v černo-červeném provedení. Musím si to srovnat v hlavě. Takže to je ve stručnosti můj přílet do světa hodinek a tak trochu se bojím, že výše popsané uspokojení, zdaleka nebude konečné. Upraveno 28. června 2015 uživatelem roura74
roura74 Odesláno 29. června 2015 Nahlásit Odesláno 29. června 2015 Díky. Sent from my iPhone using Tapatalk
ohrenstein Odesláno 4. července 2015 Nahlásit Odesláno 4. července 2015 Ahoj všem, vlastně to není můj první příspěvek, jak jsem se k těm hodinkám dostal. Brácha si koupil seiko 5 a já si řekl aha! voni fakt existujou mechaniky za míň jak 10k a od té doby v tom lítám. Je to ani ne čtvrt roku a už mám třetí hodinky a přemejšlím o čtvrtejch. Mám Swiss Military Hanowa, Hamilton khaki field natahovací a Tokkotai Gerlach koupený zde na fóru kupovaný v zapsaném pořadí. Ty první jsem si koupil abych měl něco na ruce. Ty druhý, protože jsou natahovací a ty Tokkotai no kdo má pilotky co nejsou B-uhr, že jo. Všecky mám rád, ale můžu nosit jenom jedny. No a teď se pokusím popsat jak probíhá výběr těch dalších vím až na podzim. Jsou to zhruba tyto: Archimede Outdoor vs Sinn 556, Certina DS diver vs Longines HC vs Glycine combat sub vs Sinn 104. Jo to už tady vypisuju zrna oddělená od plev. Mám pocit, že jsem projel všechny hodinky v relaci od 15k do 30k.A možná je budu hledat dva roky jako ten borec co nakonec koupil ty Certiny.
Frostie Odesláno 6. července 2015 Nahlásit Odesláno 6. července 2015 Vitej. Jinak u tebe to tedy vidim na expresne rychly nastup chronobundusu nejvyssiho stadia. Nutno ovsem dodat, ze vkus mas dobry!
ohrenstein Odesláno 6. července 2015 Nahlásit Odesláno 6. července 2015 Díky. Já věřím, že brzy se to uklidní.
Stalin Odesláno 7. července 2015 Nahlásit Odesláno 7. července 2015 Dobrý večer všem.Jmenuji se Petr a žiji s rodinou nedaleko Brna.I když mám hodinky rád, líbí se mi, a když nemám nějaké na ruce, cítím se nesvůj, ze mne asi typický místní chronofil nejspíš nebude. Naštěstí jsem proti podobným úchylkám docela rezistentní. Už totiž jednou, a to dost silně vyvinutou a konkurenci netolerující, trpím. Postihla mne vojenská historie, jmenovitě čs. zahraniční odboj za 1. a 2. světové války, a tento kůň ruku v ruce s naším tříletým synem mne systematicky připravuje o veškerý volný čas a pracně "odkloněné" finance.Hodinky vnímám spíš jako každodenního pomocníka nebo odpovídající doplněk k historické uniformě, než jako šperk, módní záležitost, domácího mazlíčka nebo nedej Bože dalšího člena rodiny.Právě o dobových hodinkách jsme se bavili s kamarádem z práce, a tem mne upozornil na existenci tohoto fóra s tím, že když narazím na problém, určitě se zde najde někdo, kdo bude schopen a ochoten mi pomoci nebo poradit. A jelikož o hodinkách vím úplný hovnivál, budu za každou dobře míněnou radu vděčný.Předpokládám, že i když máme každý různé záliby, v jádru jsme stejně narušení, a je jedno, jestli člověk sbírá známky, lozí po skalách, lepí modely, cvičí psy, běhá maratón či co já vím, důležité jsou dvě věci - aby ho to bavilo a byl ochoten se o svou radost podělit, a aby to dělal tak, jak nejlépe umí.A teď k hodinkám. Jako správná konzerva upřednostňuji festovní ručičky před digitálními číslicemi, nicméně některé funkce v digi mi připadají užitečné a pro obsluhu praktičtější. Vzhledem k tomu, že jsem obvykle neměl více jak jedny funkční hodinky zaráz, hledal jsem ideální kombinaci univerzální jednoduché elegance a užitečných funkcí, to vše za přijatelnou cenu - konec konců současné hodinky jsou pro mne spotřební materiál.Moje úplně první hodinky byly Ruhly z NDR. Dostal jsem je někdy v první třídě, a i když jsme ještě v prvouce hodiny neprobírali, hrdě jsem je do školy nosil. Měly totiž na ciferníku lva, kterému se místo vteřinovky hýbaly oči - a to bylo fakt prďácký! Pak jsem různě podědil asi dvoje starší Primky a na konci vojny jsem si koupil svoje první Casia. Od té doby jsem téhle značce víceméně věrný. První vydrželyasi 7 let, druhé (LIN 164-8A) 12 a třetí (WVA 430 TD-1A2)mám skoro 4 roky. Loni jsem si ale udělal radost a pořídil jsem si na běžné nošení GA-100 SD, do práce Rangemany GW 9400-3 a k obleku - zrada značky - Victorinoxy 241516. Tolik k těm novým, ale ty nejsou důležité, podstatné jsou ty staré - k uniformám - a s těmi Vás tady budu s Vaším dovolením prudit už v konkrétních vláknech...
Stalin Odesláno 7. července 2015 Nahlásit Odesláno 7. července 2015 (upraveno) Halt rodiče a přezdívky od škodolibých kamarádů si člověk nevybírá. Ale už jsem si zvykl... ...a největším trestem pro ty chuligány je, že i oni ji musí používat dodnes ;-) Upraveno 7. července 2015 uživatelem Stalin
raskiscz Odesláno 17. července 2015 Nahlásit Odesláno 17. července 2015 Jsem fanoušek značky Seiko a všeho poctivého :-) Krom hodnotných hodinek mám rád také plnící pera, která denně používám :-)
Delapancha Odesláno 19. července 2015 Nahlásit Odesláno 19. července 2015 Zdravím Všechny Jsem z Moravy. Na fórum mě dovedly informace k hodinkám. Když jsem zde pátral, co jsou ty či ony hodinky zač, již několikrát, tak jsem si řekl, že by bylo dobré se pro příště se zaregistrovat. A tak jsem zde. Co se týče mé "hodinkové historie":Není to zatím nijak valné. První hodinky si matně vybavuju, byly to určitě Primky s ručním nátahem, na základce od rodičů. Jednou jsem je přetáhnul, nakonec praskl tuším akrylové sklíčko a skončily kdo ví kde.Pak několik let "temna", nějako digitálky a pak dlouho nic... K hodinkám mě přivedli mí dva kamarádi. Pořád se o nějakých hodinkách bavili, chlubili se co kde ulovili. Nedalo mi to a taky jsem se přidal do hovoru. Začal jsem se zajímat o čem se baví. Dost mě to chytlo, sice jsem zde na Chronomagu krátce, začátečník i co se hodinek týče, ale čím více se o hodinkách něco dozvídám, tím více mě to fascinuje.Nevím zpětně, jestli těm dvěma mám zas to poděkovat, nebo nakopat do zadku . Nejvíce mě chytly Seika, chronografy, hodinky s tachymetrem na lunetě. CO se Seik týče, spíše mě více táhnou vintage, starší až staré modely, co jsem sledoval staré katalogy, tak 60. a ž 80. léta.Aktuálně nosím staré Seiko 5-ky, kalibr 7009.Chtěl bych starší, vintage Seiko chronografy, ideálně kalibr 6138, úplně vůbec nejideálně bullheady, pokud možno s tmavým ciferníkem. Snad to do budoucna výjde.Samozřejmě předpokládám, že to se ještě časem může změnit, po dalších rozšířeních obzorů. Takže nasávám informace, sleduji a hledám.
Jan S. Odesláno 20. července 2015 Nahlásit Odesláno 20. července 2015 Ahoj všem, hodinky nosím už od dětství a nikdy jsem neřešil, co je pohání, ale spíš jak vypadají. Před časem jsem u kamaráda uviděl Seika, automaty a ten maličký kus mechaniky mě oslovil. Samozřejmě jsem nějaké ty mechanické hodinky chtěl také, ale zase jsem do nich nechtěl investovat majlant. Nakonec to skončilo impulzivním nákupem Steihart Nav B-Uhr s manuálním nátahem tady na fóru. Už jsou na cestě a nemůžu se dočkat, až si je dám na ruku. Vím určitě, že to nebudou moje poslední hodinky, ale taky vím, že s dalším nákupem vydržím minimálně do Vánoc. Zatím se rozhlížím a můj vkus kolísá hodně dynamicky. Momentálně doufám, že si jednou budu moct na ruku připnout něco od Panerai.
Ivanekrad Odesláno 24. července 2015 Nahlásit Odesláno 24. července 2015 Ahoj všem,jsem novým členem,vystupovat budu pod jménem Ivanekrad,chronomag sleduji asi tak druhým rokem,v podstatě jsem se k tomu dostal oklikou...Mým hlavním zájmem je faleristika,ale přestože sbírám vojenská vyznamenání,stále jsem pokukoval,co nosili vojáci na zápěstí.Tak jsem si po čase pořídil letecké eterny,bulova A 11 a nakonec jsem chtěl i něco pro sebe,co by nebylo pouze ve vitríně.Díky tomuto fóru jsem po kladných ohlasech zvolil Seiko monster orange,ale nejspíš to není konečná..
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se