Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
Před hodinou, honda6666 napsal:

Budu taky poprvé zkoušet celoročky, objednal jsem tyto-Pirelli Cinturato All Season SF3 102 V XL,obouvám na Subaru Outback,dle recenzí a testů by mněli být ok i v létě, díky nové směsi-tak uvidíme

To mne zajímá. Pak poreferuj. 

• Dát hlas 1
Odesláno

Obě auta mam na celoročkách, a zatim teda spokojenost velká. V podstatě bych hledal marginální rozdíly oproti jízdě na ekvivalentních zimácích. A to i v současných podmínkách, tj. mráz a haldy sněhu. 
První má letos nové Hankook iON FlexClimate. 
Druhé obouvá sezónu jeté Continental AllSeasonContact 2. 

Odesláno

My doma máme na obou Dusterech (4x4) celoroční pneumatiky už několik let a naprostá spokojenost.

Doporučuji z vlastní zkušenosti Yokohama Geolandar 😉 (A/T preferují já a ženě jsem dal BluEarth)

Odesláno

Příští rok mě čeká nákup zimních pneu na Tucsona (235/50 R19) a už pokukuju po nějakých variantách... Jsem ze Šumavy, takže vyloženě zimní. 

Michelin Pilot Alpin 5 SUV 

Dunlop Winter 2025

Continental Winter Contact TS 870 P

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno
před 22 hodinami, lamizol napsal:

Dneska jsem prověžil svoje celoročky Michelin CrossClimate 2 SUV, do kterých jsem šel na podzim po mnoha přečtených zkušeností a recenzí s celoročníma pneumatikama a dneska jsem zjistil, že to byla správná volba. Rozjezdy do krpálů na uježděným, čerstvým sněhu atd. bez jedinýho zaváhání. Kontrola trakce + quattro a neměl jsem jedinej problém, že by něco nešlo... Jestli někdo váhal nad celoročkama, tak za sebe říkám, že vůbec nemusí.  

Michelinky celoročky máme léta na firemních bez ztráty kytičky, a jinak i na hory vozím soukromým Nexen N Blue 4 season a vyjedou víc, než by člověk věřil.

• Dát hlas 1
Odesláno (upraveno)

Po diesel ére presedlané na benzíny za posledný rok ⛽

a pneu zima / leto Michelin Pilot

Upraveno uživatelem Duri86
text
  • Like 1
  • Dát hlas 1
Odesláno
V 9. 1. 2026 v 22:39, bluman napsal:

Snad sa v tomto nemylim, ale logicky podla jednoduchej fyziky, mi vychadza, ze 2x celorocky zjazdis rychlejsie ako 1x zimne + 1x letne (kvoli zime ma celorocka maksiu zmes, ktora sa v lete rychlejsie derie). Mozno to nebude nejak zasadny rozdiel, a nieco sa tam usetri na prezuvani. Pri prezuvani ale tiez robis vyvazenie a aspon zbeznu vizualnu kontrolu stavu. To ma tiez urcitu hodnotu.

Je to vzdy $$$ vs jazdne vlastnosti a nejake to riziko fatalneho zlyhania. Samozrejme to vyrazne zalezi na tom, kde, kedy a ako kto jazdi. U mna vzdy sli a vzdy pojdu na auto len tie najlepsie zimne a najlepsie letne, ziadny kompromis v bezpecnosti ci jazdnych vlastnostiach mi nestoji za tu usporu.

No, pravdu máš, ale jen částečně. Já jezdil X let furt zimní - letní ale má to jedno zásadní "ale" pokud ty dvě sady neotočíš aspoň za 2x max 3x sezóny už jsou ty gumy nahovno, jak letní tak zimní. Zimní mi vždy 3x zimu už vůbec nedržely, jak conti tak Nokian. Takže pro mě co už jezdím cca 15-20 tis za rok (velmi klidným tempem) jsou celoroční jasná volba. Obuju, natočím cca 40 tis a kupuju nové.

A už jen 2x ročně přezout za 30eur je 120e a za to obuju jednu nápravu.

• Dát hlas 2
Odesláno

Tak jsem po 25-ti letech porušil vše, co jsem vyznával a znovu koupil nové auto ( v roce 2001 to byla poslední vyrobena Felicie ), navíc kombinace LPG/benzín. Po týdnu máme skoro 1000 km a pohoda.

• Like 4
  • Dát hlas 1
Odesláno
Před hodinou, Kotlick napsal:

@kuncák7 co tě vedlo k nákupu LPG/Benzín? 

Úspora nákladů ( jako fanda do nafty jsem u dacie zaplakal a tohle má z renaultu vychytanej motor od chyb a LPGecku se věnují dlouho ). 

Odesláno
před 11 minutami, kuncák7 napsal:

Sandero stepway

Sem si to myslel.Tohle si pořídil soused (hospodskej),prý je spokojenej.Má to na ježdění "kolem komína".

Akorát má na tom jeho Sanderu takovou "vyblitou" barvu.

To ty máš barvu Zuper,yes 😉. Ať dobře slouží (hlavně bez závad).

Odesláno
před 1 hodinou, kuncák7 napsal:

Sandero stepway

Jaký to má sedačky? 
Příjemně mě překvapil posun dacie v rámci exteriéru/interiéru, pak mi ale 100km úplně odrovnalo záda(načlý)😂

Odesláno
před 9 hodinami, jkba napsal:

Jaký to má sedačky? 
Příjemně mě překvapil posun dacie v rámci exteriéru/interiéru, pak mi ale 100km úplně odrovnalo záda(načlý)😂

Budu diplomat- Dacia se posunula neuvěřitelně, ale. Původně jsem si šel pro dustra, ale právě díky sedackam jsem šel do stepwaye ( mám 193 cm a cca 115 kg a v dastru mě bolela záda po dvouch minutách sezení. Teď jezdím denně 65 km do práce a pak zpět a vpoho ). 

Odesláno
Před hodinou, kuncák7 napsal:

Teď jezdím denně 65 km do práce a pak zpět a vpoho ). 

Neco mi uteklo? Tyyys zmenil zamestnani? Nebo? Sem myslel zes to mel bliz tedy, ale nwm. :) 

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...