Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Tyvoe to je zas nějaká rozehrávka flejmu ne, jak jako, že dodržování limitu v levym pruhu neni normální? 

No protoze v levym pruhu to uz preci nejsou dodrzovaci, ale brzdici.... :-)

Odesláno (upraveno)

Je tu nějaká šance, že tyto kola mohou být origo ? Případně někdo zkušenost ?

https://www.sbazar.cz/pneudiskytovacov6/detail/54338097-nova-al-kola-15-5x112-na-vw-passatgolf-touran

Mohl by to být Ronal R56

Edit: ale asi ne, vypadá to trochu jinak...

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Upraveno uživatelem baza
Odesláno

Dodržování limitu v levým normální je. Normální není, když jedeš v levým bezdůvodně = zrovna někoho nepředjíždíš. A předjíždění znamená, že rychlejší dopravní prostředek objede pomalejší a zařadí se před něj. Při tom dává znamení o směru jízdy. Zároveň nesmí omezit ani ohrozit řidiče v pruhu, do kterého přejíždí.

Podle § 18 odst. 2 písm. B) českého zákona č. 361/2000 Sb. nesmí řidič omezovat plynulost provozu například pomalým předjížděním nebo bezdůvodně pomalou jízdou. 

Pokud je toto dodrženo, je to úplně normální.

K upozornění řidiče předjížděného vozidla může řidič předjíždějícího vozidla dát zvukové výstražné znamení (§ 31 odst. 1 zák. 361/2000 Sb.). V obci i mimo obec lze místo něj užít světelné výstražné znamení krátkým přerušovaným rozsvícením dálkových (§ 31 odst. 2 téhož zákona, lidově tzv. problikávání)

Odesláno

Tyvoe to je zas nějaká rozehrávka flejmu ne, jak jako, že dodržování limitu v levym pruhu neni normální? 

Je, ale nemáš bejt zbytečně dlouho v levém pruhu. když souběžně nesouváte s pravým (kolona)

Příklad: Když ve městě budeš zatočit doleva/zařadit do levého pruhu určené k změně směru, tak nepotřebuješ opravdu být v levém pruhu 1km předtím a brzdit provoz. Ať ten kokot za tebou má jakýkoliv důvod jet rychleji než povolenou rychlost a chce tě předjet, není to na tebe, abys mi to neumožňoval.

Odesláno (upraveno)

Předjíždění vpravo je nepřípustné. ALE. Jezdíme výhradně v pravém pruhu a při pravém okraji vozovky, pokud tomu nebrání žádné zvláštní okolnosti. Pičus jedoucí bezdůvodně v levém pod limit není zvláštní okolnost, je jich jak na nebi hvězd. Takže pokud ho vezmu zprava, kdo je větší ocas?

EDIT: Krom pičuse to může bejt i píča, nebo transpičus či transpíča, nebo bezpohlavní. Ať jsem gender-korektní.

Upraveno uživatelem Americkej
Odesláno

Je, ale nemáš bejt zbytečně dlouho v levém pruhu. když souběžně nesouváte s pravým (kolona)

Příklad: Když ve městě budeš zatočit doleva/zařadit do levého pruhu určené k změně směru, tak nepotřebuješ opravdu být v levém pruhu 1km předtím a brzdit provoz. Ať ten kokot za tebou má jakýkoliv důvod jet rychleji než povolenou rychlost a chce tě předjet, není to na tebe, abys mi to neumožňoval.

Ve městě na okruhu to např. tak jednoznačně dáno není, bohužel ( povinnost jet v pravém sice je, ale ne tak striktně a dokazování je těžší ). Drtivá většina jezdí v prostředním pruhu a poukazují na technickej stav pruhu pravého ( což by obstát nemělo, ale pokutovat či jen zastavit jsem už dlouho nikoho neviděl )..

Předjíždění vpravo je nepřípustné. ALE. Jezdíme výhradně v pravém pruhu a při pravém okraji vozovky, pokud tomu nebrání žádné zvláštní okolnosti. Pičus jedoucí bezdůvodně v levém pod limit není zvláštní okolnost, je jich jak na nebi hvězd. Takže pokud ho vezmu zprava, kdo je větší ocas?

EDIT: Krom pičuse to může bejt i píča, nebo transpičus či transpíča, nebo bezpohlavní. Ať jsem gender-korektní.

Když ho vezměš zprava, tak to lze považovat za souběžnou jízdu a může to být i bez těch nadávek :-)). 

Odesláno (upraveno)

Nic souběžnýho na tom nebylo. Bez nadávek by to šlo, pokud bych takový dnes na 15 km nepotkal dva. A  taky pokud bych od čtyř hodin nekoštoval předloňskou hruškovici. Takže se pro zbytek dneška odmlčím, pro dobro všech.

E: trasa Mirotice -Písek, dálnice.

Upraveno uživatelem Americkej
Odesláno

Jako pohybuju se v doprave...a uprimne receno nechapu ze vas to prekvapuje...Jednak v tech autech nesedavaji zadni lumeni, pocit nezranitelnosti, kdyz sedi o metr vys nez vsichni ostatni jen posiluje jejich sebevedomi a suverennost. V lepsim pripade sedi za volantem senil s nabehem na treti infart co ma duchod za par a ridicak na nakladak dostal na vojne ve 20ti. V horsim pripade tam sedi znudeny typek co jede stejnou trasu popate ten den a za jizdy stiha sjizdet serialy na notebooku, vypisovat stazku a telefonovat s manzelkou zaroven.

Vim ze se to netyka primo tohoto videa, ale radim Vam maximalni obezretnost a respekt v blizkosti tezkych nakl.vozidel a vzdycky si klepu na celo jak vidim videa s magory co chteji skolit kamionaka vybrzdovanim.

Odesláno

Jak stárnu a podobných zážitků uz taky mam dost, tak na takovýchhle okreskách jezdím do zatáčky 60, přepokládám v protisměru kamion a ve svým směru rodinu na kolech objíždějících louži a současně těsně před autem vyskakující zvěř z pangejtu.

Odesláno

Ve městě na okruhu to např. tak jednoznačně dáno není, bohužel ( povinnost jet v pravém sice je, ale ne tak striktně a dokazování je těžší ). Drtivá většina jezdí v prostředním pruhu a poukazují na technickej stav pruhu pravého ( což by obstát nemělo, ale pokutovat či jen zastavit jsem už dlouho nikoho neviděl )..

Když ho vezměš zprava, tak to lze považovat za souběžnou jízdu a může to být i bez těch nadávek :-)). 

Jak říkáš, povinnost je, (kdyby někdo chtěl si o tom přečíst tak § 12 (2) Pravidla silničního provozu)

To jedno, řekněte mi prosím, je nějaká šance, že ten bazarník z Tovačova nabízí origo ?

(původně jsem si myslel, že origo určitě nebudou kvůli ceně, ale pak v AD mi řekli, že každou sezonu nabízí origo kola na zimu za cenu 3000 Kč což je též těch 12k za sadu nové, tak cenu za použitý by mohly stát 12-15k ne ? A pro rejpaly, nechci ty kola z AD, protože jsou 15´´ a já chci 17´´)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...